donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeer algemene opsporingsbevoegdheid voor Militaire Politie Suriname

Weer algemene opsporingsbevoegdheid voor Militaire Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jun – De militaire politie krijgt weer algemene opsporingsbevoegdheid. Dit zei minister Ronni Benschop van Defensie in het parlement. Het wordt net zoals in de jaren tachtig weer mogelijk ook burgers aan te houden. Nu heeft alleen het Korps Politie Suriname algemene opsporingsbevoegdheid. De regering Bouterse wil het al enige tijd ook voor de militaire politie.

Dat het zo lang geduurd heeft, is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur. Volgens Benschop was de voorlaatste minister van Justitie & Politie, Jennifer van Dijk-Silos, er niet zo happig op. Het is er dan ook niet van gekomen. De opvolger van Van Dijk-Silos, Eugène van der San, heeft er kennelijk geen moeite mee. “Wij zijn on speaking terms en het gebeurt zo meteen”, zei Benschop.

Het Korps Militaire Politie heeft slechts bevoegdheid tot het opsporen en onderzoeken van strafbare feiten gepleegd door militairen. Er wordt wel eens samengewerkt met de burgerpolitie. Maar dan mogen alleen de politie-agenten arrestaties plegen. De militaire politie mocht in de jaren tachtig ook burgers opsporen. Deze algemene opsporingsbevoegdheid is ingetrokken na de terugkeer van democratisch gekozen burgerregeringen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

32 REACTIES
 1. Typisch dingen die in een dictatuur passen, waarbij militairen bevoegheden krijgen, om burgers op te sporen en op te pakken, waarbij je als burger overgeleverd bent aan dat soort mongolen als die Kennith Slooten uit de jaren 80 als Mper, die nog steeds een hoofdrol speelt in die fossielenclub van het kabinet.


  Maak melding
 2. Deze algemene opsporingsbevoegdheid is ingetrokken na de terugkeer van democratisch gekozen burgerregeringen.
  En nu wederom in paraatheid gebracht om ook als militie te opereren. Haha wat wordt het een spannende paars vervloekt verdoemde tijd, zevenjaren erger dan de mislukte vervloekte revolutie olv van moordenaars, bankrovers, drugsbonzen, staatskas plunderaars, corrupte ndpers en nog veel meer paars misdadig verdoemden. Wahahaaha veel oerdomme paarse debielen worden de ka, wahahahaha


  Maak melding
 3. Allemaal voorbereidingen voor een nieuw termijn en daarmee pres (for live). Tra fasi no de….Iedereen die tegen is wordt opgepakt…Intimidatie ten top!


  Maak melding
 4. Hoop dat Bouterse snel een coupe pleegt des te eerder zijn we van die mafkees af.
  Laat de mp-ers en doodseskaders de straat op gaan. Zoveelste bewijs dat Bouterse in het nauw gedreven is. De man gaat nu fratsen uithalen.


  Maak melding
 5. Als die Benschop enige intelligentie heeft, dan laat hij z’n MP Bouterse oppakken en pleegt hij dus zelf een coup en wordt de nieuwe machthebber en schrijft over een jaar verkiezingen uit. Maar meneertje is een slaaf en zal dus nooit een leider worden. He ain’t got it!


  Maak melding
 6. deze drie musketiers, Bouterse , van der San en Benschop denken dat ze met hun toon respect afdwingen maar…..wij zijn niet bang voor hun geblaf, op intimiderende toon je gelijk willen halen laat alleen maar zien dat je totaal geen inzicht hebt in de bevolking, mogelijk kon je in vroeger dagen op deze manier de bevolking angst aanjagen maar die tijd is voorbij .
  De mensen zijn mede door inzicht wijzer geworden en dat geblaf heeft echt totaal geen effect, het is gewoon lachwekkend als je denkt dat dit respect afdwingt.


  Maak melding
 7. Maar as nu boks gewoone polisie auto met militerre polisie auto, dang wie gaat saak behandele, gewoone polisie of militerre polisie?


  Maak melding
 8. Er vinden veel berovingen,moorden etc plaats.Ik heb er niets op tegen de MP in te zetten.Ipv dat ze uit hun neus vreten laten ze de politie helpen de orde te handhaven.De politie is het ambtenaren apparaat dat zorgt voor de rust en vrede en bij chaos/ongeregeldheden de wetten toepast en ingrijpt daar waar nodig is.De MP kan meewerken in een positie “ondergeschikt”aan de Politie om de vrede te bewaken/bewaren en achter het uitschot aan te gaan.De bevolking heeft genoeg om zich zorgen over te maken..ze kunnen nauwelijks hun hoofd boven water houden Ben er helemaal mee eens…ga mede de veiligheid handhaven.Wroko foe joe monie.Maarrrrr de MP mag nooit het verleng arm van meneer Bouterse en consorten zijn….Suriname is van de Surinamer en allen die zich willen inzetten om er wat moois van te maken.


  Maak melding
 9. Onder klagen versta ik …iets of wat aangrijpen om maar te kunnen zeiken.Als er zich ongeregeldheden voordoen..voelbaar /tastbaar/ingrijpend dan valt het voor mij niet onder de noemer klagen.De een heeft er meer behoefte aan en de ander maakt zich gewoon nergens druk om.Ga vooral maar door met klagen en benoem wat je aan het hart gaat.Melk en melkproducten weer verhoogd waar gaat het naar toe..ik denk aan kinderen en ouderen.Laat je horen …een goede zaak.Ook al lijkt het alsof je er niets mee bereikt vooral niet zwijgen.Anders schik je je erin en wordt het een gegeven.


  Maak melding
 10. Ik vind dit een goed idee als het kan bijdragen aan een stukje veiligheid in SWITI Sranan.Westerse landen namen ons nooit serieus wanneer er militairen rond liepen in onze landen.Dan maakten deze klootzakken opnames van om aan hun westerse bevolking te laten zien dat je nooit naar onze SWITI Sranan en andere landen moest gaan omdat het onveilig was.Maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld als er militairen op straat staan met grote geweren in deze westerse landen met dank aan IS.En nu vinden de westerse landen het een normale zaak.HAHAHA


  Maak melding
 11. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht…

  De NDP van ddb en de gangsters is niet opgericht om de uitdagingen die de republiek Suriname en de Surinamers hebben aan te gaan of het verschil te maken, meer welvaart en welzijn te brengen, maar om ddb en gangsters hun enige eigen belangen te behartigen. Dat is ze ook gelukt.

  ddb zit nu op de troon, gelukkig dat hij het zwaard van Damocles boden zijn hoofd ziet hangen, dat aan paardenhaar hangt en dit haar elk moment kan stuk breken en het zwaard zijn werk doet.

  Grote delen van de Surinaamse jonge kiezers zijn oerdom en zijn misbruikt voor het enige eigen belang van ddb, ze zijn belazerd geworden door ddb en gangsters en zie hoe dank zij hen Suriname en de Surinamers nu leven of het land ervoor staat.

  Als er iemand/personen in Suriname opgepakt moeten worden omdat het criminelen zijn, veroordeeld zijn in het buitenland voor drugscriminaliteit, hoofdverdachte(n) in een moordzaak van 8 december 1982 is/zijn, op de opsporingslijst van DEA in USA, zich schuldig hebben gemaakt voor criminele daden tegen de republiek Suriname, mensenrechten, enz, dat zijn het ddb en de gangsters.

  zie:
  – sinds zij op 25 februari 1980 een wettig gekozen regering van de republiek Suriname omver hebben geworpen en vele strafbare daden tegen de menselijkheid daarna.

  Sari (his)Tory

  Criminelen horen in de gevangenis thuis in ( Nederland, Suriname en de USA) overal in de wereld.

  Het Surinaamse Volk moet een les leren uit hetgeen ze sinds 25 februari 1980 tot heden meemaken. Zo hoort het niet aan toe te gaan in een democratische rechtsstaat, mensenrechten, criminaliteit, misdaden tegen de menselijkheid. De wet is voor iedereen gelijk volgens de grondwet, strafrecht en Internationale Verdragen, cq mensenrechten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Weldoordacht plan ( en dit is geen vluchtplan , die de heer Gajadien heeft verzonnen).
  Veel militairen op straat is een gewenningsproces.
  Na een tijdje is het voor een ieder normaal begrip dat militairen en tankwagens op straat paraderen.Zo kan op
  elk tijdstip (onopgemerkt) een coup gepleegd worden. Kan iemand ook checken of Fort Zee L ……..ook schoongemaakt wordt?
  @Koos heeft het ook door.


  Maak melding
 13. Voor al die hardroepers zonder verstand aan de andere kan van de plas. Leven jullie ook in een dictatuur?

  De MP is van oudsher in Nederland in gebruik, genaamd de Koninklijke Marechaussee. Niks nieuws onder de zon.

  Daarnaast lopen er op dit moment verhoudingsgewijs meer militairen op straat in europa dan dat er ooit in Su zullen gaan lopen.

  Wat er nu gebeurd is dat militairen de politie ondersteunen bij surveances maar geen bevoegdheid hebben. Dat wordt nu geregeld.


  Maak melding
 14. @Kevin,

  In Nederland is niet een seriële couppleger aan de macht, in Suriname wel. Hij heeft al eerder de MP gebruikt voor z’n vuile karweitjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES