Op diplomatieke posten Suriname wordt veel verspild

46

PARAMARIBO, 1 jun – Op de diplomatieke posten van Suriname wordt flink verspild. Dit zegt parlementariër Chandrikapersad Santokhi (VHP). Hij heeft niet de indruk dat de regering er veel aan doet. Het verspillen gaat al enkele jaren ongestootd door. Onder meer is een heleboel geld betaald om een huisdier van een consul-generaal te vervoeren. Allemaal op staatskosten uiterraard.

Voor de verhuizing van de diplomaat naar Suriname is ruim vijftigduizend dollar betaald. Een ander frappant geval betreft het bekostigen van de ‘geestelijke reiniging’ van het consulaatsgebouw in Miami, in de Verenigde Staten van Amerika. De reiniging met een kerkdienst moest het gebouw gereed krijgen voor een nieuw aangewezen diplomaat. “En dat in deze tijd”, zei Santokhi in het parlement.

Het land heeft het economisch en financieel moeilijk. Het is ook waarom overal bezuinigingsmaatregelen getroffen moeten worden. Santokhi zei ook nog steeds te wachten op informatie over de aankoop van een ambassadegebouw in Parijs, Frankrijk. Het gebouw is tijdens het eerste kabinet Bouterse gekocht. Achteraf bleek veel meer te zijn betaald dan de aanvankelijke koopsom van drie miljoen euro.

46 REACTIES

 1. Deze gasten zijn niet van plan om te bezuinigen: kijk maar naar het kabinet van de PLEE-SIDENT.

  Deze Daltons gaan hun astronomische bedragen blijven toucheren.

  Het Surinaamse volk zal het gelag blijven betalen.


  Maak melding

 2. Journalisten in Suriname zouden tijd en geld moeten krijgen om zaken uit te zoeken. Er zijn heel veel misstanden in Suriname, maar zelden komen journalisten met onthullingen. Ik vraag mij af of dit te maken heeft met vrees bij de media om overheids opdrachten kwijt te raken. Waarom worden er geen namen genoemd. Zo zou men kunnen uitzoeken wie de consul generaal is die 50.000 aan verhuiskosten heeft gedeclareerd. Als ik 1 m3 vanuit Nederland naar Suriname wil verschepen kost dat 150 euro. Er is dus meer dan 300 m3 aan vracht vervoerd als ik uitga van een tarief van 150 euro per m3. Mijn broer is 15 jaar geleden naar Suriname verhuisd en had een container van 40 m3. Zijn hele inboedel is meegegaan en dan noch was bijna een kwart van de container leeg. Een ieder kan aanvoelen dat er iets niet klopt. Dergelijke zaken moeten worden onderzocht en gepubliceerd.


  Maak melding

 3. Breaking news,

  Bouta is gevraagd vanwege zijn reshuffeling ervaring om met spoed het “kabinet te formeren in Blanda’ !
  _RobG (min.pres), Abrahams(Financien: monie e-go-sakka-kon-na-Sranang)Parbo(soc.zkn) Jozefzoon(onderwijs) Sombra(cultuur),Kevin (ontw.hulp);Brunsie (politie/Justitie/Coca zkn.);Somo Huisvesting en grondzaken) fatoe ma-Silos (Defensie)


  Maak melding

 4. Mooi wacht tot 2020 dan krijgen jullie weer gratis portie bruine bonen met zoutvlees, verkoop je ziel, en daarna weer 5 jaar pinaren. Niet zeuren, blijf dansen en in je hangmat liggen !!!!!!


  Maak melding

 5. Wie heeft over dit onderwerp spreekuur?Is het RobG ,Kevin ,Mokro,of Damsco ?Ik kijk er echt naar uit..kan me niet vinden in hun goedpraterij en zoete broodjes maar stiekem geniet ik er hoofdschuddend toch van.Denk bij mezelf hoeveel invloed moet de ene mens toch hebben over de ander dat je het onderscheidend vermogen kwijt ben.En het verstand bijster?Ik stem 2020 voor dhr.Chan Santokhie.Als hij het verknald mag hij de pot op …ik ben geen kudde dier.Ik ga voor het Surinaams belang…


  Maak melding

 6. Volgens Gersie de pres van de CBvS
  “Maar dit heeft niks te maken met monetaire financiering. Er is een schaarste aan munten, omdat veel mensen deze sparen,” legt Gersie uit.

  Als je geld 250% minder waard is geworden waarom zou je dan munten sparen?
  Wellicht dat RobG als reden opgeeft:
  Munten zijn van metaal en heeft het metaal dus waarde terwijl papiergeld niet
  Ze gebruiken de munten kan je gebruiken bij het vastzetten van dakplaten met spijkers. Is goedkoper dan de dakplatenspijkers aan te schaffen.
  De Munten kun je gebruiken m als een ring gebruiken om kleine gaten te lassen in bijvoorbeeld metalen boten etc.

  Maar sparen???? Dat zijn de munten niet waard.

  Ben benieuwd wat de aanschafwaarde van de 2 containers met munten hebben gekost.


  Maak melding

 7. Volgens Gersie de pres van de CBvS
  Veel handelszaken hebben gesprek aan wisselgeld. Er zijn veel bestellingen van munten, waarvoor met bankbiljetten wordt betaald.

  Opmerking
  Straks hebben jullie geen muntgeld meer nodig want alles zal moeten worden betaald met papiergeld zoals in de jaren 80 omdat muntgeld geen waarde meer had. Ja zelfs oud ijzerprijs was meer waard dan de munten.
  Vraag het maar aan de winkeliers, ze bleven toen zitten met het muntgeld die geen waarde vertegenwoordigde.


  Maak melding

 8. @ diana,

  Het is jouw keus, democratisch ! Het zou goed zijn samen met de die-hard NPS achterban samen met Chan !!
  Weg met KUMAKOISI !!


  Maak melding

 9. Kevin waar ben je mi boi ? LEES, voor de verhuizing van en diplomaat naar Suriname is ruim vijftigduizend dollar betaald en het geestelijk reinigen van het consulaats-gebouw in Miami is ook gedaan op kosten van de belastingbetaler. Sranang is skeer en toch geeft men geld uit voor onnodige verhuizingen en rimboe hocus spokes.

  Of geef je de olifant weer de schuld ? Neem van mij aan die olifant ligt op haar rug van het lachen. Jouw kennende wordt het weer bedekt met de paarse mantel der liefde. De bewijzen stapelen zich op. Blijf vooral schuilen achter je neutraliteit. Immers je bent geen NDP er toch…whahaaaa


  Maak melding

 10. Triest!

  Wat is het toch fijn als men financieel-economisch kan denken, plannen, handelen en het leven heel goed onder controle te hebben en te beheersen.

  Toen ik 40 jaar geleden in Nederland kwam was ik ook een big spender, ondanks ik veel ondernemingen en economen kende en ook in je werk bedrijfseconomische plannen moet maken, ontkomt je er dus niet aan, ook in je huishouding. Maar als je met bedrijfseconomen omgaat, wordt je ook heel verstandig.

  Nogmaals triest dat Surinamers niet financieel-bedrijfseconomisch willen denken, handelen en dit toepassen in hun leven/(bedrijf)huishouding.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Bouta en bende genieten van gratis geld,en wij en onze nakomelingen moeten het terugbetalen. Een wassie en in Amerika,,,je moet wel heel gek zijn ,zo bouta misschien kan je ons uitleggen welke boze geesten daar ronddwalen en of het dezelfde geesten zijn waarvan je last heb in Suriname!>\?


  Maak melding

 12. @ Pa Henkie van Latour
  Breaking news,

  Bouta is gevraagd vanwege zijn reshuffeling ervaring om met spoed het “kabinet te formeren in Blanda’ !
  _RobG (min.pres), Abrahams(Financien: monie e-go-sakka-kon-na-Sranang)Parbo(soc.zkn) Jozefzoon(onderwijs) Sombra(cultuur),Kevin (ontw.hulp);Brunsie (politie/Justitie/Coca zkn.);Somo Huisvesting en grondzaken) fatoe ma-Silos (Defensie)

  donderdag 1 juni 2017 om 06:42 uur.

  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jij bent 1 vacature vergeten .
  Pa Henkie van Latour,…als.. POEPEKRABBER van de toiletten.!


  Maak melding

 13. Passant,
  Het zijn niet de bedrijfseconomen maar de sociaal economen die op macro-niveau kunnen denken en werken
  Een bedrijfseconoom weet veel over de solvabiliteit, liquiditeit, rentabiliteit van het eigen vermogen enz.
  Maar van monetaire politiek, van openbare financiën weten zij niets. Leve de sociaal- economen.
  Dit is altijd de gezellige discussie tussen bedrijfseconomen en algemeen economen.

  Bigi Sma
  Thomas Gresham heeft dit? ergens in de 17de eeuw? ook waargenomen.
  In de literatuur staat het bekend als de
  Wet van Gresham.
  “bad money drives out good money”
  Het geld met waarde wordt thuis opgepot en het waardeloze geld wordt steeds meer gebruikt.
  Waarschijnlijk is de prijs van het metaal (bij de schrootboer) meer waard dan wat op de munt staat en zeker wat op het papier(geld) staat.
  De intrinsieke waarde (metaal waarde) hoort lager te zijn dan de nominale waarde (dat wat op de munt staat)
  In Su dus niet
  De omgekeerde wereld.
  Als Surinamers dit nu al gaan denken ziet het er wel heel beroerd uit.


  Maak melding

 14. @diana
  Wie heeft over dit onderwerp spreekuur?Is het RobG ,Kevin ,Mokro,of Damsco ?Ik kijk er echt naar uit..kan me niet vinden in hun goedpraterij en zoete broodjes maar stiekem geniet ik er hoofdschuddend toch van.Denk bij mezelf hoeveel invloed moet de ene mens toch hebben over de ander dat je het onderscheidend vermogen kwijt ben.En het verstand bijster?Ik stem 2020 voor dhr.Chan Santokhie.Als hij het verknald mag hij de pot op …ik ben geen kudde dier.Ik ga voor het Surinaams belang…

  donderdag 1 juni 2017 om 08:44 uur.

  Weet je,ik sta der telkens weer versteld van, hoeveel oliebollen en uilskuikens, op deze PANNENKOEK GAAN STEMMEN !


  Maak melding

 15. @Pa Henkie van Latour
  @ diana,

  Het is jouw keus, democratisch ! Het zou goed zijn samen met de die-hard NPS achterban samen met Chan !!
  Weg met KUMAKOISI !!

  donderdag 1 juni 2017 om 10:16 uur.

  2020 WEH LAS BAKKA !


  Maak melding

 16. Alle verarmde oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers van de misdadiger ddb en gangsters verdienen het om uitgebuit en onderdrukt te worden door hem en co., want daarvoor hebben ze hun zielen en stemmen paars uitgebracht. Op een duivels in de persoon van een leugenaar, onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugsbaas, schender van mensenrechten en bank-staatskas plunderaar. Niemand zal deze oerdom slechte goedgelovige verarmde berooide paarse klootzakken helpen. Ook de Waarheid en Gerechtigheid niet, omdat ze hebben bewust hebben gekozen voor de paarse verdoemde leugen en het paars verdoemde onrecht. Wee de awariedomries en paarse marionetten die deze duivel op handen dragen en vereren zgn in naam van nationalisme of vaderlandsliefde. Het gaat om hun eigen zakken. Ook zij zullen binnenkort weten hoe de paarse bittere vruchten der verwarring en polarisatie en armoede die zij hebben gezaaid zullen smaken wanneer er een burgeroorlog uitbreekt. Kwestie van tijd en deze paarse klootzakken en ratten van awariedomrie tot minister zullen door verarmde berooide bedrogen ndper’ s worden achtervolgd, beroofd, geslagen en mishandeld tot op het bot met het verwijt………oe tjies oenoe, now wo ka ka.


  Maak melding

 17. Toen de volks president Boefdraad aantrok voor SRD 80.000 zei hij dat harde werkers goed betaald moeten worden.In die lijn bekeken zijn het ambassade personeel harde werkers.
  Kijk maar naar wat Doekhie deed.Zonder uitnodiging was ze overal in de buurt van de koning en koningin aanwezig.Suri’s houden van boro’s.


  Maak melding

 18. Als je uiteraard geen goed politiek programma hebt verlaag je jezelf als olifantenmenner van de Olifantenpartij maar tot symboolpolitiek zoals in dit artikel.

  Daarnaast is het niet voor het eerst dat er dit soort verhalen naar buiten komen of dat er rellen zijn rond bijvoorbeeld ambassadeurs (ook in de olifantentijd).

  Ik ga ervan dat indien zich onregelmatigheden voordoen dit zal en moet worden opgepakt. Een artikel als dit echter is voor mij het zoveelste bewijs dat de olifaten alleen maar door goedkope acties en vingerwijzen de aandacht van zich zelf proberen af te houden en hun ‘concurent” in een kwaad daglicht willen zetten. Op deze manier ga je geen verkiezingen winnen.
  Als de olifanten wat willen gaan betekenen in 2020 zullen ze toch echt een andere koers moeten gaan varen en afscheid nemen van deze olifantenmenner Olifant San.


  Maak melding

 19. @Kevin

  Dit heeft niets met Olifanten of Olifanten partijen te maken.
  Er zijn vragen gesteld en wacht maar op de antwoorden en hoe lang het duurt voor dat er antwoord komt.

  In december 2015 is op initiatief van Santohki de MOU met Alcoa terug genomen nu 1,5 jaar later is er nog steeds geen antwoord op de vraag van het Hele parlement of Brokopondo nu van Suriname is of niet.

  Zelfs Simons heeft 3 maal vrij stevig in de DNA gezegd dat Brokopondo bij wet geregeld is en dat dus de DNA het laatste woord heeft. Zij was ook heel duidelijk Brokopondo is van Suriname.
  Desalniettemin zwijgt de President en betaald Hoefdraad op jaar basis $ 50.000.000 voor iets wat van Suriname is.

  Kevin de Olifanten zijn verstandiger dan u wil doen geloven. Ze hebben ook een Olifantengeheugen.


  Maak melding

 20. JoJo

  We hebben et hier over onkosten die worden gedeclareerd al dan niet terrecht.
  Dat heeft niks met de Brokopondo Overeenkomst te maken.

  De onkosten kunnen worden gedeclareerd conform de personeelswet. Leuk dat Olifant San nu daarmee komt maar waarom is er geen aanpassing geweest op deze onkostenvergoeding in de personeelswet (bij staatbesluit) door de Olifantenpartij in de periode van hun?

  Omdat zij ook onkosten declareerden.

  Wat heeft destijds de verhuizing en de rel rond Edgar Amanh gekost? Wat Olifant San doet is symboolpolitiek. Daar win je geen verkiezingen mee.


  Maak melding

 21. @ Oom Ludwig van Abra Broki,

  Joe faja sref-sfrefi; heb gereden door Calcuttastraat, Herman Stijnberg straat en een paar zij straten.Wat een trieste vertoning in een buurt die vroeger toch goede woningen en bewoners had !! Hard werkende foto-negre en ook Hindostanen.

  Nu so-so, paarse ka en Djoeka’s; onveilig tot en met !
  Met weemoed denk ik aan de vergaderingen van Pa Morman en Pa Lem !!
  Ik zou geen enkele toerist ook geen SuriNed aanbevelen om een sightsseing daar te doen !!


  Maak melding

 22. @ Kevin

  U generaliseerde en marginaliseerde de Olifanten Partij.

  Ik haalde Brokopondo aan om aan te geven dat zij zinvolle vraag stukken aan snijden waarop de regering geen antwoord heeft. Ik heb het te breed getrokken.

  Wat met een paar voorbeelden aan de orde is gesteld is dat er geen doelmatigheid is ten aanzien kosten bij de buitenlandse dienst. , de focus ontbreekt en er geen prioriteiten gesteld worden en adhoc beleid gemaakt wordt.

  Het ging niet alleen personele onkosten (repatriëring incl. huisdier) maar ook om een rituele reiniging bij infunctietreding en vooral het gehannes in Parijs rond om de ambassade. Niet alleen miljoenen duurder, maar ook tijden niet beschikbaar en nu grote twijfel omtrent de eigendomstitel (ofwel een vermoeden van Fraude).

  Kevin zet het voorgaande af tegen de nul response op de handelsmissie van Ameerali (Kritiek van KK&F) en het laten liggen van Studie beurzen (Misiekaba’s inbreng) en er moet mijns inziens zwaar getwijfeld worden aan het nut van het huidige ministerie van BZ resp. haar doelmatigheid.

  Men mag zich dan afvragen wat heeft het land te zoeken in andere veel landen waar het a la dol relaties mee lijkt aan te gaan zonder iets van die landen te begrijpen.

  Kevin ik ben van geen enkele politieke richting maar van de feiten. Helaas zie ik een enorme puinhoop die ontstaan is na 2010. Ik zie dat Bouterse nul afspraken nakomt. Hij sluit zelfs geen frauderend Olifanten partijleden op en strooit zand over verdachte NDP zaakjes.


  Maak melding

 23. Beste JoJo

  Er is inderdaad ook in mijn visie geen doelmatigheid ten aanzien van de kosten bij de buitenlandse dienst. Maar die is er nooit geweest. Je kunt dan nu wel roepen als oppositie dat dat fout is en wijzen van ooooh wat erg wat daar gebeurd etc etc. maar ook in de tijd van het Front is deze kwestie niet opgepakt. Dat daar een structuur in moet komen ben ik helemaal mee eens.

  Elke vorm van fraude moet naar mijn oordeel aan de kaak worden gesteld. Maar zoals de politiek betaamt zal men ook daarvoor wel een argumet hebben dat nu niet te willen doen. Om welke reden dan ook. Dat keur ik niet goed. Maar laten we nu niet gaan verzinnen met zijn allen dat de NDP de fraude heeft ontdekt en dat dat pas van de laatste 7 jaren is. Dan heb je boter op je hoofd.

  Jij hebt het over een ontstane puinhoop na 2010. Ik heb het over een puinhoop die al veel eerder is gecreeerd en die nu aan het licht komt door o.a. verzwakking van grondstofprijzen en een gewijzigd wereldbeleid.


  Maak melding

 24. Beste JoJo

  Er is inderdaad ook in mijn visie geen doelmatigheid ten aanzien van de kosten bij de buitenlandse dienst. Maar die is er nooit geweest. Je kunt dan nu wel roepen als oppositie dat dat fout is en wijzen van ooooh wat erg wat daar gebeurd etc etc. maar ook in de tijd van het Front is deze kwestie niet opgepakt. Dat daar een structuur in moet komen ben ik helemaal mee eens.

  Elke vorm van fraude moet naar mijn oordeel aan de kaak worden gesteld. Maar zoals de politiek betaamt zal men ook daarvoor wel een argumet hebben dat nu niet te willen doen. Om welke reden dan ook. Dat keur ik niet goed. Maar laten we nu niet gaan verzinnen met zijn allen dat de NDP de fraude heeft ontdekt en dat dat pas van de laatste 7 jaren is. Dan heb je boter op je hoofd.

  Jij hebt het over een ontstane puinhoop na 2010. Ik heb het over een puinhoop die al veel eerder is gecreeerd en die nu aan het licht komt door o.a. verzwakking van grondstofprijzen en een gewijzigd wereldbeleid.


  Maak melding

 25. Pa Henkie van Latour

  @ Oom Ludwig van Abra Broki,
  Joe faja sref-sfrefi; heb gereden door Calcuttastraat, Herman Stijnberg straat en een paar zij straten.Wat een trieste vertoning in een buurt die vroeger toch goede woningen en bewoners had !! Hard werkende foto-negre en ook Hindostanen.
  Nu so-so, paarse ka en Djoeka’s; onveilig tot en met !
  Met weemoed denk ik aan de vergaderingen van Pa Morman en Pa Lem !!
  Ik zou geen enkele toerist ook geen SuriNed aanbevelen om een sightsseing daar te doen !!

  Roerend mee eens. Het was een mooie tijd voor 1980. Saron, Awarradam, Hernhutterstraat, Calcuttastraat, Christoffel Kersten straat en zij wegen, Kankantriestraat, koningsstraat, zelfs van Dijk beng bun moro nu. Er waren altijd Saramaccaners, maar nu wonen er Pattamacaners en aanhangers van Bouta en Brunswijk. Voor de zijwegen naar van ’t Hogerhyusstraat. Bouta nanga Bruswijk tjarie wang binnenlandse oorlog en vanaf die periode alla boesnegre no de foe vertrouw moro. Bouta nanga Lonny na de veroorzakers van alle stijgende misdaden, moorden, drugs en achteruitgang. Oma taki, is alleen maar erger geworden met deze paarse klote debiele dwaze domme aanhangers. Soso foeroe, kirie, lee nanga slijm leki deng baas. Kondre klarie foe troe, na echte revo e go kong.


  Maak melding

 26. Ook met economen van de overheid die macro economisch werken heb ik nauw contact en samenwerking.

  Economie is niet mijn vak, maar ik heb er heel veel verstand van. Vermogens/plannen, bedrijfseconomisch, als sociaal economisch of whatever waarmee ik werkt en niet over miljoenen gaat , maar miljarden euro’s of soicaal zowel bedrijfseconomie als macro economisch.

  Mijn/Het partituur kan ik stevig en uitmuntend blazen of over meepraten. De economie van Suriname is niet meer dan van een dorpje in Nederland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 27. @Kevin

  “Ik heb het over een puinhoop die al veel eerder is gecreeerd en die nu aan het licht komt door o.a. verzwakking van grondstofprijzen en een gewijzigd wereldbeleid.”

  De puinhoop van voor 2010 was marginaal. Bouterse heeft bezworen alle fraudeurs op te zullen sluiten. Tot nu toe waren dat er NUL.

  1>>> Voor 2010 rede Venetiaan het zonder tekorten en bouwde hij de schulden af met een begroting van SRD 3.000.000.000 en kleiner per jaar Bouterse heeft de begroting verdubbeld zonder iets te investeren.

  2 >>> Voor 2010 waren de grondstoffen prijzen lager dan nu.

  3 >>> Voor 2010 was er een echte mondiale krediet crisis. Venetiaan heeft het in 1 jaar weg weten te werken.

  4 >>> De grondstoffen prijzen hebben een enorme piek gehad tot 2013 met extra inkomsten. Bouterse heeft de extra inkomsten verbrast en de bakens niet verzet toen het minder ging. Eigen schuld en niet van de grondstoffen prijzen.

  5 >>> ondanks alle reserves. ondanks alle extra inkomsten en ondanks alle gespaarde middelen heeft de regering enorme te korten laten ontstaan en met leningen en
  monetair gefinancierd. De echte lasten komen na 2020.


  Maak melding

 28. Die 50.000 in de VS was natuurlijk bedoeld om allerlei lekkers te kopen voor Dino en dat hij van bil kon gaan. Dus ook omkopen van prison bewakers.


  Maak melding

 29. @Pico

  blijf schrijven.

  We volgen de ontwikkelingen in Su en houden ze een spiegel voor.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. -Ik heb naar de heer Santokhi geluisterd en moet zeggen dat hij de enige is die duidelijke taal spreekt met bewijsstukken tegen deze regering.

  Santhoki heeft groot gelijk, dit vooral als het om staatsgeld die zomaar is verdwenen en geen transparantie is.

  @@@Kevin, dit heeft niets te maken met de VHP of de persoon zelfs, maar het gaat om het belang van het volk en het land Suriname.
  Vind jij het soms goed dat er een ambassade in Frankrijk is gekocht die begroot was op 4 miljoen en er ongeveer 7 miljoen voor is betaald??? De vraag is ook gesteld of die ambassade op naam van de republiek Suriname staat.

  ==Er is een minister van buitenlandse zaken, maar deze is meer in Suriname dan zaken doen in het buitenland, ja, hoor Boefdraad zit meer in het buitenland als minister van buitenlandse zaken.

  ==Een stelletje boeven in de regering Bouterse.


  Maak melding

 31. Als je mijn posts goed leest, lees je dat ik vindt dat onregelmatigheden moeten worden aangepakt als er onterrecht kosten worden gedeclareerd.

  Venetiaan had dan wel een volle schatkist, maar heeft absoluut geen (structureel) onderhoud gepleegd aan de infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg. De rekening van dat alles wordt nu gepresenteerd. Daarmee bedoel ik dat de puinhoop die al veel eerder is gecreeerd nu aan het licht komt. Deze rekening kan niet meer betaald worden uit de opbrengst van bijvoorbeeld goud waarmee men wel gerekend had tot 2010. De explosieve stijging van de goudprijs vanaf 2002 tot 2012 heeft een ieder in “jubel” stemming gebracht, ook de olifanten partij, en op basis van deze prognoses en “luchtballonnen” zijn aannames gedaan en is het beleid geformuleerd (dus ook in de Frontperiode). Helaas voor een ieder dat de prijs vanaf 2013 ineen storte.
  Rekeningen uit de laatste periode Venetiaan worden betaald in de periode na Venetiaan in de periode dat de goudprijs 1/3 is geklapt.
  Met de lijken uit de kast van Venetiaan, een gekelderde grondstoffenprijs en volledige achterstand in de infrastructuur kan ik alleen maar concluderen dat deze regering behoorlijk de schade heeft weten te beperken. Maar als je alleen de donkere nacht wilt zien zul je nooit genieten van een opkomende zon.


  Maak melding

 32. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Als je mijn posts goed leest, lees je dat ik vindt dat onregelmatigheden moeten worden aangepakt als er onterrecht kosten worden gedeclareerd.

  Venetiaan had dan wel een volle schatkist, maar heeft absoluut geen (structureel) onderhoud gepleegd aan de infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg. De rekening van dat alles wordt nu gepresenteerd. Daarmee bedoel ik dat de puinhoop die al veel eerder is gecreeerd nu aan het licht komt. Deze rekening kan niet meer betaald worden uit de opbrengst van bijvoorbeeld goud waarmee men wel gerekend had tot 2010. De explosieve stijging van de goudprijs vanaf 2002 tot 2012 heeft een ieder in “jubel” stemming gebracht, ook de olifanten partij, en op basis van deze prognoses en “luchtballonnen” zijn aannames gedaan en is het beleid geformuleerd (dus ook in de Frontperiode). Helaas voor een ieder dat de prijs vanaf 2013 ineen storte.
  Rekeningen uit de laatste periode Venetiaan worden betaald in de periode na Venetiaan in de periode dat de goudprijs 1/3 is geklapt.
  Met de lijken uit de kast van Venetiaan, een gekelderde grondstoffenprijs en volledige achterstand in de infrastructuur kan ik alleen maar concluderen dat deze regering behoorlijk de schade heeft weten te beperken. Maar als je alleen de donkere nacht wilt zien zul je nooit genieten van een opkomende zon.


  Maak melding

 33. @@Kevin, het land Suriname is vanaf de jaren 80 kapot geslagen en er was haast geen eten voor het volk.

  Wat verwacht jij dat eerst moet gaan gebeuren??? Venetiaan heeft alle schulden van deze criminelen Bouterse en Wijdenbosch eerst af moeten betalen.

  Vergeet niet dat deze zelfde Bouterse ook geld vanuit Nederland had gekregen, maar heeft wapens hiermee gekocht en heeft NIET aan het land gedacht om vooruit te komen.

  Laat Bouterse nu maar gewoon zijn werk doen met al zijn wetten en regels die helemaal niet gehandhaafd worden weer in elkaar te gaan zetten.


  Maak melding

 34. Mensen, mensen, mensen, in Suriname worden alleen peuleschillen verdonkeremaant. Omdat de economie daar klein is. In Nederland wordt jaarlijks voor ettelijke miljarden euro’s achterover gedrukt. Feestvierende ambtenaren is geen onbekend verschijnsel in het kleine Nederland. Men is erg goed in het feesten en gratis eten en drinken.


  Maak melding

 35. @ Kevin

  “Venetiaan had dan wel een volle schatkist, maar heeft absoluut geen (structureel) onderhoud gepleegd aan de infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg.”

  Vrijwel alle infratstructuur die er nu is, behalve 2 bruggen, is onder Venetiaan aangelegd. Terwijl de 2 bruggen incl. steekpenningen door zijn regering betaald zijn.

  Denk qua Asfalt even aan de oost west verbinding. de Saramaca doorsteek, Paranan – Brokopondo, Berg en dal – Atjoni.
  Denk ook aan Pengel dat vernieuwd is.
  Denk aan EPAR
  Denk aan Dijken en Staatsolie Power Corp Suriname en raffinaderij
  Denk aan 2 goudmijnen want ook de basis voor Newmont was gelegd.

  Onder LISP (low income shelter program) zijn aanzienlijk meer huizen gebouwd dan onder Bouterse.

  Alles wat nu functioneert is of betaald door de regering Venetiaan, of gerealiseerd door de regering Venetiaan of gepland door de regering Venetiaan.

  Kevin het is zaak dat u de feiten eens gaat checken.


  Maak melding

 36. @@Jojo velen willen of kunnen niet inzien wat er vanaf de jaren 80 gebeurd is onder Bouterse. Waarom, omdat deze mensen NIET van hun land en volk houden, maar van die ene persoon Bouterse.

  Het zijn mensen die niet door kunnen denken. Mensen met zo’n instelling zullen NOOIT voortgang brengen in een land, maar naar eigen belang kijken.

  Alles draait om loyaal aan Bouterse te zijn.


  Maak melding

 37. JoJo weet je dat zeker, check nog een even.
  De aanbestedingen, tegen welke prijs?
  De brug van Bosje, ja daar heb je zeker een punt.
  Oost West verbinding eind 2009 tegen welke prijs? 140 miljoen de rekening wordt betaald na 2010.
  Saramacca doorsteek: begroting vlak voor het aftreden gebracht van 26 miljoen naar 60 miljoen (rekening volgt na 2010).
  Dalian III ja onder Venetiaan klopt.

  Maar over de nieuwe projecten heb ik het niet het gaat mij om de projecten die onderhoud behoeften. De overige wegen van Su. Die nu allemaal op instorten staan. Het achterstallige onderhoud bij EBS/SWM/Telesur.

  Waarom storten die allemaal in elkaar nu? Vanwege het goede onderhoud dat gepleegd is? Wie betaalt daar nu de rekening voor. Ja wij Surinamers…Venetiaan bedankt!!


  Maak melding

 38. jo koe,, ik heb ergens gelezen, dat bouta voorbereidingen aan treffen is/was om te vluchten naar obiango in gunnee Bissau..

  is het de bedoeling dat hij al daar zijn laatste snik los laat..,

  kan ook zijn, dat zoon dino na het uitzitten van zijn vakantie die kant op gaat met de rest van zijn familie..

  sme dan bevrijdt van alle ellende..


  Maak melding

 39. @Kevin

  Oost West verbinding was incl. financiering geregeld. dat was geen probleem geweest bij het (te) zuinige Venetiaan beleid geweest.

  Saramacca doorsteek idem ditto. helaas heeft de nieuwe regering een en ander veranderd en toen bleek dat ze de brug moesten bouwen op grond die van iemand anders was.

  Dalian IV was ook al in kannen en kruiken alleen heeft de regering Bouterse dat contract steeds uitgesteld en een paar keer feestelijk getekend,
  Denk daarbij aan de start van de snelweg tussen Pengel en Paranan en allerlei andere projecten die vlak voor de verkiezingen begonnen zijn.

  Als u het heeft over achterstallig onderhoud van EBS en Telesur zit u ook enorm mis.

  EPAR was een enorme vernieuwing, De SPCS warmte kracht installaties van Staatsolie en de Uitbreiding vernieuwing van Saramacca straat komen allemaal uit de kokker van de regering Venetiaan. Bij het laatste opende Bouterse een nieuwe installatie die niet goed aan het net was aangesloten, gelijktijdig besloot Suralco problemen te hebben in Brokopondo .

  Ook Telesur is best op orde alleen moet de regering wel tijdig plannen.

  Beste Kevin ik wil slechts stelen dat de regering Venetiaan meer gedaan heeft dan waar het de eer voor krijgt.
  Bouterse in tegendeel claimt en krijgt de eer van Vene prestaties en van het starten van reeds overleden projecten en zelfs van enorme mislukkingen.

  Vraag je nog eens af waarom niemand meer iets hoort van het politiebureau., en het Wanica academische ziekenhuis, de trein die al zou rijden, de waterkering naar weg aan zee,de Clad onderzoeken of al doe VHPers die opgesloten zouden worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.