Parlementariër: Bouterse werkt aan vluchtplan

68
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 31 mei – President Desiré Bouterse bereidt vluchtplannen voor. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP). Alle tekenen wijzen op het in gereedheid brengen van een vluchtplan als Bouterse bijvoorbeeld veroordeeld wordt voor de Decembermoorden. Het verklaart ook de haast waarmee een samenwerkingsovereenkomst met Equatoriaal Guinee wordt klaargestoomd.

Het parlement moet de samenwerkingsovereenkomst goedkeuren. De discussies leiden tot onder andere meningsverschillen over de waarde van de samenwerking. Equatoriaal zou Suriname weinig te bieden hebben, vindt onder andere Gajadien. Achter de haast zou best meer kunnen schuilen, Gajadien zegt tegenover Dagblad Suriname steeds meer het vermoeden te krijgen dat Bouterse bezig is met een vluchtplan.

Dat vluchtplan moet dan richting Afrika leiden. Gajadien trekt een vergelijking met het lot van de voormalige president van Gambia, Yahya Jammeh. Die had na ruim twintig jaar dictatuur de verkiezingen verloren. Hij weigerde aanvankelijk de macht over te dragen. Toen hij gedwongen werd, was Equatoriaal Guinee bereid hem op te vangen. De regeringsfractie lijkt wel helemaal te vinden voor de samenwerking.


68 REACTIES

 1. Wat erg zal dat niet zijn voor het gros van die oerdomme paars debiele idiote dwaze soso lobi baas didibri stommelingen. Wat zullen deze oerdomme paarse stommelingen lelijk op hun neus kijken als hun misleider en lijder het hazenpad kiest en ze gewoon aan hun gewilde en zelf gekozen lot armoedig en volk paarse megaschulden achterlaat. Wie weet worden er daarom zoveel leningen afgesloten en een groot deel van dat geld wordt weggesluisd richting Equatoriaal Guinee. De geschiedenis kan dan sinds 1980 herschreven worden als les voor de komende generatie paarse nakomelingen als dit ooit werkelijkheid wordt. Dino kan dan jarenlang te hebben vastgezeten ook daarna toe gaan, want dan zullen ze hem bij aankomst aanhouden voor de opgeloste misdaden wanneer het gros der paarse roverbende veilig aachter slot en grendel zitten, met dubbele bewakingen en camera’s wat ze in hun cel uitspoken. Veel oude roofzuchtige opa’ s alles Julleke Wijlenbos, Alibaba, Abramboef en anderen zullen in het gevang sterven. Hopelijk regeert de Waarheid en Gerechtigheid in de vele harten van de Surinamers, ook die paarse bevrijde idioten. Wahaha dat mi wens, moge het recht zegevieren en moge het onrecht zwaar afgestraft worden.


  Maak melding

 2. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht…

  ddb en gang(sters) moeten als ze pogingen doen om Suriname via Zanderijen, Broko Bana, enz te verlaten worden tegen gehouden. De CIA, Vreemdelingen Legioen, CEA, mini sterie van buitenlandse zaken ea moeten elke test van hem scherp in de gaten houden en hem/hen in de nekvel pakken, vooral als hij/ze de SLM als hun privé vliegtuig willen opeisen. Ook de voorraad goudreserve van de Centralebank van Suriname moet goed worden gecontroleerd of deze niet heel sterk afneemt.

  ddb en gang ( de varkentjes) moeten flink gewassen, geknipt, geschoren en aan gekeeld worden en op het Onafhankelijkheidsplein moet het Surinaamse Volk met hen afrekenen. Voor kinderen die hen ook van langs willen geven, geldt: kinderen een kwartje, Hij gaat driemaal in de rondte!

  Het speelkwartier is afgelopen.

  ddb en de gang zijn gevallen!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. @Olifant Gajadien en de rest van de kudde olifanten:

  “Men kan sommige mensen voortdurend bedriegen, en alle mensen een tijdje, maar men kan niet alle mensen voortdurend bedriegen” (Lincoln)


  Maak melding

 4. Wanneer ddb en zijn trawanten achter slot en grendel zitten zal er bezinning zijn onder gans het volk. Ook de paarse aanhangers zullen geestelijk bevrijdt worden van deze paarse demon die sinds 1980 land en volk steeds bij zijn aantreden tot een woestenij maakt. Maar allen die hand- en spandiensten hebben verleend, van geestelijk adviseur van staat tot overloper zullen de geschiedenis ingaan als onbetrouwbare oplichters en het land uitvluchten. Want dan is er geen plaats voor geen enkele paarse misdadiger meer. Die wordt gewoon zonder pardon of aanzien des persoon opgepakt voor welk delict dan ook. Paarse dieven worden de vingers of handen afgehakt. Paarse moordenaars krijgen de doodstraf, paarse oplichters, drugsbonzen, corrupte ministers worden alle gelden en bezittingen afgepakt en verdwijnen achter slot en grendel. Paarse zedendelicten worden zwaar afgestraft met ontmanning en paarse lasteraars zoals Limpo krijgen een zwijgverbod. Paarse kerken wordt de vergunning ingetrokken zodat goedgelovige niet bijbel lezende volgelingen niet worden gedwongen om tienden te geven. Ndper’s zijn de oorzaak van alles wat mis gaat in mooi Suriname, van lijder tot paars verslaafde straatzwerver die stemden in 2010 en 2015 voor dit verdoemd misdadig rovend paars gevolg…..ndp baas en gangsters


  Maak melding

 5. @kevin
  toch heb ik liever een olifant in mijn achtertuin dan beest bouta

  “Men kan sommige mensen voortdurend bedriegen, en alle mensen een tijdje, maar men kan niet alle mensen voortdurend bedriegen” (Lincoln)

  haha ha ha ha
  je brengt het wel hoor
  ga dit zeggen tegen die bouta van je

  blanke one liners gebruiken, ha ha ha
  je hebt de klok horen luiden


  Maak melding

 6. Goed van toepassing voor ddb, gangsters en paarse kakkerlakken

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Johnny too bad

  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. ” ‘raakt kant noch wal’”
  Met deze voorbarige conclusie verzwakt de oppositie zijn positie t.o.v. het Volk van SU.
  20 mei was een goed start,maar door deze conclusie is de strijdlust verzwakt. Men gaat nu niet strijdbaar optreden, maar afwachten tot dat Bouterse gevlucht is.
  En wanneer is dat? Wil je het weten, vraag het dan aan GAJADIEN.

  Als men de regen niet kan stoppen en ook niet nat wil worden, dan moet men onder een paraplu lopen.


  Maak melding

 8. Van toepassing voor iedereen binnen de politiek van Su.

  Het probleem van olifanten is dat ze uiteindelijk alleen olifanten dulden, de rest wordt vertrapt, dood gedrukt en/of weggejaagd.
  Ze bewandelen alleen hun eigen oeroude wegen en staan niet open voor vernieuwing. De olifanten cultuur moet blijven bestaan zoals die was.


  Maak melding

 9. Valt me nog mee dat Gajadien niet beweert dat de overvloedige regenval ook niet het beleid is van Bouta. Wat een rijke fantasie heeft deze olifant.


  Maak melding

 10. Volgens mij is de vluchtroute reeds tijdens zijn eerste kabinet geregeld.

  vergeten dat er wederzijdse bezoeken zijn afgelegd en dat zoonlief een poosje op vakantie was in dit land.


  Maak melding

 11. wie van het volk is beter geworden onder de mofina in deze 36 jaren onder lijding van deze moordenaar..

  zelf de meest fanatieke n d p ‘er is bekaaid van af gekomen en leiden pinaren in het land en nog blijven plakken aan de ballen van deze moordenaar.

  ik was nog op een bijeenkomst te Bernarddorp voor de verkiezing 2015 aldaar werd een hele pink-up met parbo bier gebracht alle indjies waren al dronken voordat de moordenaar kwam..

  toen hij arriveerde, begonnen ze op die arme man te schelden en werd weg gejaagd.., maar hij ging niet.

  persoonlijk denk ik, dat het volk bevrijdt zal worden met deze ellendeling en een beter toekomst zal tegemoet gaan..

  ook zal het land een beter toekomst krijgen mensen zullen terug keren naar hun geboorte land om samen het beste van te maken..

  dus ontwikkeling..

  aan de negativisten boutisten zeg ik, neem de vliegtuig en verdwijn uit sme voor je eigen best wil..


  Maak melding

 12. Het lijkt mij iets te voorbarig om te zeggen dat een vluchtplan klaarligt. Er valt nog wat te plunderen, dus zal men niet makkelijk de pot verlaten.


  Maak melding

 13. Een paar jaar geleden is de president van Equatoriaal Guinee op bezoek geweest in Suriname. Toen hij terug zou vliegen is afgeweken van de normale afhandeling zoals gebruikelijk is bij het vertrek van vliegtuigen. Personen die op de luchthaven werken maakten toen nog grapjes hierover dat ze niet te dicht bij het vliegtuig mochten komen omdat er speciale vracht van Baas getransporteerd zou worden. Suggesties dat goud en valuta er tussen zat kon niemand bevestigen.


  Maak melding

 14. Vervloekt is een volk dat onberechte misdadigers alshun leider maakt, ze verdienen al het lijden van a tot z die deze misdadiger en trawanten hun bewust aandoen. Ndper’s e ka dee nanga dee.


  Maak melding

 15. O weer die olifant aan het fantaseren j heb d president luid en duidelyk ghoort tch 2020 met jou aan tafel zullen er geen gesprekken worden gvoerd laat domheid jou niet leiden


  Maak melding

 16. Hij zal dan wel eerst langs de UBS bank in Zwitserland gaan om zijn rekening met 620.000.000 US dollar leeg te halen. Brunswijk mag wel oppassen dat baas niet zijn rekening met 180.000.000 US dollar ook leeg plundert.


  Maak melding

 17. Kevin heeft een hindoestaanse van haar laptop berooft,nu zit hij heel de dag in de Mac Donald olifanten lastig vallen op internet(gratis WiFi)


  Maak melding

 18. @Sabato Franse,

  Die Kevin is grootste paarse rat hier op wkn. Deze man wringt zich in alle bochten om maar niet hoeven uit te komen dat hij een Boutist is. Dat zijn de ergste soorten. Heb meer respect voor types als RobG, Parbo en Damsco. Ook niet zaligmakend maar die gasten komen er tenminste voor uit.

  In deze discussie is het niet mogelijk om neutraal te zijn na alles wat er is gebeurt. Het is linksom of rechtsom. Kerkhof ligt ligt bezaait met lijken waar Bouterse verantwoordelijk voor is geweest. Daarnaast is onder zijn bewind sprake van onbehoorlijk bestuur. Ook die bewijzen zijn er. Kevin maakt zich onsterfelijk belachelijk. Neutraal mijn bruine reet.


  Maak melding

 19. Er liggen inderdaad wat lijken her en der.Las onlangs nog het verhaal achter Moiwana …treurig en geen haan die er naar kraait.Mensen activisten hebben zich ingezet zodat het recht kan zegevieren,maar stuiten tegen zoveel barricades.Surinamers vinden het allemaal normaal.We zijn toch met zn allen een stelletje.En alles maar goed praten…ik ben haast geneigd te wensen dat het een van je geliefden overkomt.Maar dat kan/mag ik niet …dus lees eroverheen.


  Maak melding

 20. Wat heeft Arme Equatoriaal Guinee Suriname te bieden en omgekeerd?!
  Wat een fantastische vluchtroute van bouta!!
  Ze vangen dictators daar op net als hun broers.!~
  Vlucht bouta vlucht en neem de rest van de ndpers en je ware aanbidders met je mee al zeggen ze zogenaamd dat ze geen ndper zijn maar bereid zijn hun leven voor een idioot als jij op te offeren…denk aan Kevin…die clown gaat het niet 1 dag zonder jou overleven,neem hem dus mee…


  Maak melding

 21. Kevin,
  Je quote is al vele malen hier gebezigd. Wat dat betreft lijkt je handelen op het handelen van de regering. Niets vernieuwends. Napraten, nadoen.

  Wat de opmerking van Gajadien betreft:
  waarom dit met ons delen?
  Wat Bouterse als privé persoon wil doen moet hij weten.
  Als hij het land wilt verlaten, al dan niet vluchtend, moet hij weten.
  Een politicus hoort het daarbij vooralsnog te laten en zeker niet op te zinspelen.
  Wij waterkantbezoekers kunnen onze mening vrij ventileren.
  Dit erbij halen haalt de focus van het onderwerp
  – “samenwerking”- af.
  Wat de samenwerking betreft: dat jij (een ieder die niets ziet in de samenwerking) en ik en met ons vele anderen niet weten, wil niet zeggen dat het er niet is.
  Afwachten


  Maak melding

 22. Ndper’ s leven van de paarse smerigheden vol corrupte inder de nagels van baas en trawanten. Een zeer oerdom paars verdoemd slecht misdadig volk dat de stijgende misdaden tegen hun eigen aanhangers verdienen.


  Maak melding

 23. De volks president gaat niet weg voor hij weer wat burgers heeft doen verdwijnen en gebouwen in brand gestoken.
  Als mensen verdwijnen of krijgen enkeltje fort en de laatste statige koloniale gebouwen in brand staan,weet dan dat hij het vliegtuig gaat pakken.


  Maak melding

 24. @OoM Ludwig van Arbra Broki
  Hou je mond,gefrustreerde aangebrande PANNENKOEK !
  Ga op zoek naar professionele hulp.( een bonoemang )


  Maak melding

 25. Pico:
  “Je quote is al vele malen hier gebezigd. Wat dat betreft lijkt je handelen op het handelen van de regering. Niets vernieuwends. Napraten, nadoen”

  Je bedoelt dat iedereen hier elkaar zit na te praten en iedereen die niet de NDP verrot scheld uitmaakt voor rotte vis. Je hebt helemaal gelijk! Niks nieuws onder de zon. Elke dag hetzelfde liedje. Maar ja dat krijg je als je geen argumenten hebt en alleen maar kunt schelden.


  Maak melding

 26. Mooi om te zien hoe Kevin en zijn paarse buddy’s hier alle weldenkende mensen op het forum blijven trollen. Iedere dag hetzelfde, iedere dag blijven mensen happen op zijn troll acties.
  @iedereen, negeer deze figuren, dont feed the trolls.

  @Kevin en alle andere Bouta lovers -de geschiedenis zal niet aan jullie kant staan. Om allerlei futiele en bekrompen redenen verlenen jullie steun aan een autoritaire dictator die het land waar jullie van houden naar de verdoemenis helpt. Shame on you.


  Maak melding

 27. In tegenstelling tot wat de meeste mensen hier denken, geeft de wereld geen fluit om wat er in Sur gebeurd. Maar echt. Zelfs in NL, waar je zou verwachten dat daar nog de meeste interesse is voor Sur -is helemaal niemand met Sur bezig. Kranten in NL schrijven bijna nooit over Sur. Mensen zijn Sur vergeten.

  Het is gewoon een bananenrepubliek met een dictator. Yawn.. Zie ook: https://thewire.in/141616/suriname-endless-refrain-boom-bust/


  Maak melding

 28. Gajadien, heeft vast van hallucinerende paddestoelen uit het Surinaams oerwoud gesnoept. Het is ook mogelijk dat hij zich heeft geïnjecteerd met een extract van een gifgroene kikker . Het wordt in elk geval de hoogste tijd dat Santokhi de geestelijke vermogens van Gajadien laat onderzoeken.


  Maak melding

 29. Als er i persoon is die wil vluchten dan is het Gajadien zelf. Bij de volgende verkiezingen haalt de VHP hooguit twee zetels., waar van één voor Chandrka en de ander voor Charles Phalad. Wie gaat op Gajadien stemmen? Deze man ziet de VHP als een soort Gijsbertha speelplaats.Wie gaat nou op zo’n luilak stemmen die alleen dingen van een ander afkeurt maar zelf niets doet. Santhoki en ook andere leden van de VHP hebben echt een hekel aan deze vent. Dan stemt men eerder op Mathoera, al is ze niet slim en zonder enige ervaring. Zij wil in elk geval net als Ronnie Brunswijk zichzelf een beetje ontwikkelen.


  Maak melding

 30. Ramdien (zal wel een stadscreool zijn die lekker in HOLLAND zit).
  Wie wil stemmen op mensen die je volledig het bos in sturen met de navolgende opmerkingen;
  – 18000 volkswoningen in vijf jaren en de Chineesen bouwen met het geld van de Tibetanen 1000 woningen in twee jaren
  – Diepzeehavens (hoeveel ook alweer? Ja dat waren ook 18000
  – Tram van 18000 corruptie gevallen naar 18000 corruptie gevallen
  – Wie weet nog meer Nationale Debiele Personen leugens


  Maak melding

 31. Paraman dan zou ik maar snel vluchten naar Afrika, want volgens mij zijn toch echt de indianen de echte autochtonen, daarna de boeroes en daarna de afro surinamers pas,achterlijk paars element


  Maak melding

 32. Vluchtplan of niet, hij komt niet ver want of Europa of de VS zal dat toestel dwingen om te landen om de inhoud en personen aan boord te controleren.
  De spionage-apparaat van de VS is van alles op de hoogte.


  Maak melding

 33. 2Kevin, je raaskalt als een oud wijf maar geef eens dan antwoord op de vraag welke economische waarde een samenwerkingsverband met Equatoriaal Guinee voor Suriname heeft. Ik ken er geen een bedenken tenzij het de bedoeling is om Suriname vol te proppen met arme Afrikanen.
  Geef eens netjes antwoord zonder dat jij beledigend wordt.


  Maak melding

 34. Ik vind het wel een zeer racistische opmerking van Paraman dat een bepaalde bevolkingsgroep, en hierbij doelt hij waarschijnlijk op de Hindustanen die met hard werken Suriname hebben opgebouwd om het vervolgens door zwarten naar verval te leiden. Probeert Paraman hetzelfde voor te stellen wat zijn grote broer de zwarte Adolf Hitler Idi Amin in Oeganda heeft gedaan ? Deze Paraman is zelf een racist en piept als eerste over het racistisch gedrag van Nederlanders.


  Maak melding

 35. Johan,

  Het siert je dat je je punt alleen maar kunt willen halen met het uitschelden van mensen.
  Maar lees de geschiedenis boeken eens goed. De autochtone bewoners van Su zijj niet de indianen.

  @ Stanley: Aan wie ben ik een antwoord verschuldigd?


  Maak melding

 36. Dear Friends,

  I too have heard about this ‘plan’ to escape the country, loaded with currency, gold, silver and other papers of value.

  My country is free for anybody to flee and settle here. Especially rich clients.

  We will welcome you and provide you with all the comforts you seek. Just know that any among you is welcome. We are friends of your great country Suriname.

  Please visit us soon.

  Yours truly,

  On behalf of his excellence Robert R. Mugabe,

  Robert Moegaba.


  Maak melding

 37. Alles ligt klaar in containers. Bij het geringste hoeft meneertje alleen die SLM toestel te vorderen en binnen 4 uur is hij vertrokken.


  Maak melding

 38. Enne Kevin, of wou je daarmee beweren dat Paraman “direct” afstamt van een bevolkingsgroep die eerder in Suriname was dan de indianen dus meer autochtoon is dan hun, volgens mij komen zijn voorouders toch echt uit Afrika


  Maak melding

 39. Robg@
  Van dat hallucineren hebt jij al jaren last van het begint zolangzamerhand triest te worden en die geestelijke vermogens van jou daar twijfelen we al jaren aan
  Dat jij dit zelf durft te schrijven dan bent echt zielig


  Maak melding

 40. Kevin
  Van toepassing voor iedereen binnen de politiek van Su.

  Het probleem van olifanten is dat ze uiteindelijk alleen olifanten dulden, de rest wordt vertrapt, dood gedrukt en/of weggejaagd.
  Ze bewandelen alleen hun eigen oeroude wegen en staan niet open voor vernieuwing. De olifanten cultuur moet blijven bestaan zoals die was.

  Kevin@ kun jij mij vertellen welke vernieuwing je bedoeld,
  Als het gaat om leningen ben ze behoorlijk vernieuwend bezig.
  En wie word er dan beter van, het land in ieder geval niet.
  Dus jij mag er een draai aan geven, als je tenminste door de mand wil vallen.
  Sari Tori


  Maak melding

 41. Kevin pas maar op dat je niet genaaid en verpletterd word door zo’n door jouw verafschuwde olifant, kun je dan als miezerig paars mannetje maar weinig aan doen


  Maak melding

 42. Bouterse gaat Suriname NOOIT verlaten tenzij hij gedwongen wordt door een bijvoorbeeld een deal met het buitenland. Bouterse is een oud militair en iemand die het beste voorheeft met Suriname. Suriname is zijn land en hij zal in Suriname sterven. Ik vind evenwel dat de VHP teveel bezig is met opruiende berichten en nooit met werkelijke feiten komt. Je kan doorgaan met opruiende berichten maar dan moet de VHP ook instaan voor de gevolgen indien de vlam in de pan slaat. Men moet niet de vinger wijzen naar de regering als de zaken uit de hand lopen. Als parlementariërs kan je niet zulke berichten de wereld in slingeren waar je het voortdurend hebt over vermoedens. Dat komt neer op laster.

  Ik kan ook hieraan meedoen door te stellen dat er een niet een vluchtplan klaarligt maar een plan om de Hindoestanen eens eindelijk te verlossen van hun haat jegens Suriname. Als ik ze was zou ik alvast checken bij India of er mogelijkheden bestaan voor terugkeer. Het kan niet zo zijn dat omdat je de verkiezing verloren hebt en waarschijnlijk nooit een verkiezing gaat winnen dat je maar overgaat tot plan B en dat is werken aan een volksopstand zonder maar één waardevol alternatief te presenteren.

  Tevens is mij opgevallen dat de zogenaamde Surinaamse kranten (lees:mediakanalen) als paddenstoelen uit de grond rijzen. Heeft Suriname zoveel nieuwswaarde en nieuwsgierigen dat er zoveel verschillende nieuwssites worden opgezet die allen gemeenschappelijke kenmerken hebben zoals een Hindoestaanse eigenaar, columns van overwegend Hindoestanen en Bouterse haters en gericht tegen de regering van Suriname? Waterkant is daar een van. Al jarenlang gespeend van elke vorm van objectiviteit en sterk in het anti-Suriname geluid.
  Kortom dit kan geen toeval zijn maar een zorgvuldig plan om Suriname te destabiliseren.

  Ik roep de regering van Suriname op om het hoofd koel te houden en zich niet te laten provoceren door deze Suriname haters die zich Hindoestanen noemen. Ze hebben nooit van Suriname gehouden en zullen ook nooit van Suriname houden. Ze zijn nog geen 150 jaar in Suriname en schromen niet om zij die 400 jaar daar zijn en geestelijk en lichaam zwaar zijn mishandeld, apen te noemen en te zeggen dat ze te lui waren om te werken daarom zijn ze gevlucht. We hebben het over de Marrons waar we trots op moeten zijn en dan schroomt de Hindoestaan niet om met beledigingen te smijten.
  Wat je zaait zal je oogsten zegt men. Syrië is een mooi voorbeeld. Men moet maar doorgaan dan zullen we zien wie de sterkste Surinamers en wie gaat vluchten naar de buurlanden en naar Nederland.

  Nog even over het proces over de decembermoorden.
  Van een parlementariërs verwacht ik dat hij zijn huiswerk goed doet en de regels kent.
  Er loopt geen strafzaak tegen Bouterse als president. Er loopt een strafzaak tegen Bouterse als oud militair. Bouterse is als president onschendbaar dus kan nooit in de gevangenis belanden. Dat gebeurt pas als hij aftreedt en indien hij veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf. Wie gaat Bouterse dwingen tot aftreden? Wie heeft de meerderheid in de DNA? Bouterse is niet uit op een derde termijn. Dus rijst de vraag wat is de meerwaarde van een eventuele veroordeling? Hij is toch ook in Nederland veroordeeld en wat heeft het Nederland opgeleverd? Dan is de vraag of het tot een veroordeling komt? Gezien de zovele tegenstrijdige verklaringen kan geen enkele rechter komen tot een veroordeling want als je een verdachte veroordeeld moet het feit onomstotelijk bewezen zijn en dat is dus niet het geval.


  Maak melding

 43. @gewaarshuwde,

  Wat ben jij toch blind zeg. Heb je soms niet door dat Hindoestanen de grootste supporters van Bouterse zijn? Zoals D. Sardjoe, Kalipdew, Adhin, Sandew Hira enz?

  Loop je echt met je ogen in je kont? Ik kan niet anders concluderen!!


  Maak melding

 44. @ Pakhna

  Mijn focus ligt niet op Hindoestanen in het algemeen maar op de rol van de VHP in de samenleving die de mensen ophitst en aanstuurt op een burgeroorlog want dat is wat je gaat krijgen als mensen hun verstand niet gebruiken en niet weten wat de impact is van hun uitspraken. Ze hebben de Amerikanen al geholpen om Bouterse zijn zoon in de val te lokken en nu denken ze dat het nog een keer gaat lukken, maar nogmaals een gewaarschuwd mens telt voor..


  Maak melding

 45. @gewaarschuwde,

  Had dat dan gelijk zo duidelijk gemaakt.
  Overigens is het niet zo dat de VHP alleen de eigen soort promoot, zoals jij beweert. Als dat zo zou zijn, zouden alle Hindoestanen rijk zijn en welke Hindoestaan zou dan op een andere partij stemmen dan de VHP? De waarheid is dus anders dan jij portretteert. Ook onder Hindoestanen zijn er veel armen en ook Hindoestanen misgunnen andere Hindoestanen heel wat en is er veel haat, nijd en jaloezie onder de Hindoestanen onderling. Hindoestanen kijken naar hun eigen belangen en wie in dat belang past, een Creool, Marron, Javaan, Chinees, daar sluiten zij verbanden mee en niet zozeer op basis van ras en godsdienst.
  Als Hindoestanen klitten, dan is het meer vanwege culturele comfortabelheid dan vanwege ras of godsdienst.

  Bij de andere groepen is dat veel minder. Daar kijkt men eerst naar ras, godsdienst e.d. Zo willen de Creolen en Marrons en stiekem ook de Chinezen, geen Hindoestaan als president, zelfs al zou hij met kop en schouder boven al de andere kandidaten uitsteken. Moslims en Christenen kijken neer op Hindoestanen omdat deze vele Goden zouden vereren, de Koe vereren enz.
  Dus wees genuanceerd in je verhaal ipv een zwart-wit verhaal, want we leven nu in een kleuren tijdperk.


  Maak melding

 46. De zaak tegen de president voor zijn aandeel in de december moorden moet wel nog even bewezen worden.Het embargo
  dat ze in den Haag hebben zal hoe dan ook opgeheven moeten worden.Het zal hem zeker vrij pleiten ik hoop dat zijn advocaten hier van gebruik zullen maken,en de Nederlandse regering zullen vragen dit embargo op te heffen zo dat onze Desi Delano Bouterse zijn naam voor eens zal worden gezuiverd.Ook moet Nederland zijn hand in eigen boezem steken en zich niet bemoeien met Suriname.
  Destijds in 1982 gingen kinderen dood in s.Lands Hospitaal
  omdat Nederland de boycot tegen Suriname niet wilden opheffen.Mijn vrouw werkte daar als verpleegkundige en heeft alles mee gemaakt operatie,s konden niet worden uit gevoerd van wegen de boycot.Ook wij hebben hier in Nederland boeven zitten die de oude van dagen judassen,hun pensioenen korten omdat de raden van raden van bestuur niet genoeg hun zakken kunnen vullen.Desi heeft Suriname op de kaart gezet en daar mogen we best dankbaar voor zijn.In Suriname zijn geen daklozen en voedselbanken hebben ze nog nooit van gehoord.


  Maak melding

 47. Waarom?Geliefde Surinamers tevens mijn landgenoten,zijn wij zo vergeetachtig?Alles wat in Suriname is gebeurd op dat gebied keur ik af .Maar vergeet niet dat wij mensen zijn ,een ieder die in problemen komt ,verdedig zich,weten jullie nog hoeveel mensen honger hebben geleden tijdens de staking?kinderen moesten in odracht van ouderen opstraat gaan in groepen met de leuze,geen brood geen school.omdat de vakbonden alles hadden stil gelegd mijn patiëntjes moesten pap met water gekookt eten op de kinder afdeling .Waarom?omdat de heilige Nederlanders een boycot op alle noodzakelijke goederen had gezet Wie heeft
  Bouta een trekker zien overhalen?Hij heeft zich voor het volk gebogen en ons volk om .vergiffenis gevraagd Lachman heeft tijdens destaking in 1973 opdracht gegeven om te schieten op de vakbonds lieden en alles wat bewoog vele studenten zitten tot nu toe in een rolst oel anderenhebben het niet gehaald.Abaisa was op slag doodToen was Suriname stil.Ik zou graag zien dat de mensen die zo zondeloos zijn de eerste steen werpen.Lachman was een held want hij doodde die bosneger.Arron zweeg als het graf.want hij was een laffaard en een onderkruiperJullie denken dat jullie God zijn Maar wacht af op de gerechttigheid van de Grote Rechter. de allerhoogste.


  Maak melding

 48. Bouterse is een gebruiker je kan het aan hem zien.Er heerst een vloek op die man.Ik wil hem alleen maar zeggen dat aan alles komt er een eind.


  Maak melding

 49. ja ja geef nederland maar de schuld. maar zelf kunnen ze nooit wat bereiken. Ik hou van mijn suriname maar de z.g leiders mogen kapot vallen.Onder nederland hebben wij nooit deze ellende gehad Vooral niet tijdens wijlen President Johan Adolf Pengel


  Maak melding

 50. Bouterse zal nooit vluchten want in Suriname kan hij doen wat hij wilt niemand kan hem iets doen daarvoor zorgt hij goed.Hij heeft alles wapens om weer te gebruiken voor zijn veiligheid en Surinamers zijn bang voor wapens.Bouterse moet blij zijn dat hij in Suriname woont want als hij in het buitenland zou wonen was hij al lang dood na die december moorden in 1982.


  Maak melding

 51. een asielzoeker in wording dus.Het gros van het Surinaams volk is deze vloek liever kwijt dan rijk , liever gisteren dan vandaag. En in dat geval liever gisteren dan vandaag . De CIA en FBI weten wel raad , gun de guys ook hun actie. Noriega dacht ook dat hij onaantastbaar was, de wereld weet ondertussen wel beter, ook hoe diens einde is geweest. Elk touw hoe lang of kort ook heeft een begin en hoe dan ook een eind.


  Maak melding

 52. het duurt maar steeds voort…jaar in jaar uit. Maar het lukt niks en niemand om dit ongedierte af te zetten en te aresteren.Laat hem dan aub vluchten oftewel oprotten zodat wij van dit kanker gezwel af zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.