China schenkt 1.000 volkswoningen aan Suriname

53
China schenkt 1.000 volkswoningen aan Suriname

Minister Jerry Miranda van Openbare, Werken, Transport en Communicatie (l) en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong (m) proosten dinsdag op de ondertekening van een contract dat de weg vrij maakt voor de schenking van 1000 volkswoningen aan Suriname. De ondertekening vond gisteren plaats in de conferentiezaal van het ministerie. De woningen worden gebouwd in het ressort Houttuin.

In het eerste traject zal er een start gemaakt zal worden met de bouw van 350 woningen. De ambassadeur benadrukt dat de steun vanuit Beijing deel is van een win-win-relatie met Paramaribo, aangezien zijn land op strategische momenten ook steun geniet van Suriname. De diplomaat verwijst in dat kader naar de steun van Suriname steun aan China bij de hervormingen van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.


53 REACTIES

 1. En naar wie gaan deze kartonnen huizen? Ik denk alle buiten vrouwen en kinderen deren van Dino.Dus KEVIN gefeliciteerd met je nieuwe huis,kan je eindelijk je manja boom verlaten en als mens gaan leven.


  Maak melding

 2. Nederland heeft nog nooit 100 woningen aan Suriname geschonken. Staan jullie wel stil bij deze harde feiten. In elk geval kunnen 1000 personen/gezinnen geholpen worden aan onderdak.


  Maak melding

 3. Wat is het nou?
  Is het een schenking of is het een ruilhandel geweest of is het simpel dat de eigenaars moeten betalen aan China zonder tussenkomst van de overheid?

  Ik krijg nu echt de slappe lach wat dit allemaal moet voorstellen. De prefab huizen fabriek te smalkalden staat stil geen activiteiten nada alleen de kleine wachtershuis toont enge activiteit zoals opzitten, gapen, lopen om te pissen en even social talk houden.

  Ja zelfs een heleboel scherpzand te zien maar geen cement en betonijzer, basismateriaal voor de prefab, om te produceren.
  Rara worden de 1.000 woningen hier geprefabriceerd?


  Maak melding

 4. Er zijn zes gebieden van samenwerking geïdentificeerd.
  1. Wederzijdse investeringen;
  2. Energie en minerale hulpbronnen;
  3. Ontwikkeling van landbouw en veeteelt;
  4. Onderwijs en gezondheid;
  5. Wetenschap en technologie en
  6. Toerisme
  Misiekaba vraagt zich af waarom hij luchtvaart niet in het rijtje ziet, Turkije is bij uitstek het land van de luchtvaartsector

  Er is 1 belangrijk onderdeel niet meegenomen:
  Hoe verjaag ik alle niet op mij stemmende inwoners en hoe saneer ik het overheidsapparaat en hoe zet ik tegenstanders gevangen?

  Misjie kaba sang go pesa inie Sranang. Wang 2e Ankara want wang 2e Dubai no de haalbaar


  Maak melding

 5. RobG
  Nederland heeft nog nooit 100 woningen aan Suriname geschonken.

  RobG
  Als econoom moet je zo zoetjes aan wel kunnen rekenen en met behulp van je IT kennis moet je zelfs samengestelde berekeningen en logaritmen kunnen uitvoeren.

  Er is bijkans 3 miljard harde Nederlandse guldens als ontwikkelingshulp gegeven, los van alle tussentijdse projecten en bijstand, het zijn dus geen betonstenen of prefab huizen maar wel harde valuta om eventueel huizen te kunnen bouwen

  Weet jij hoe economie is ontstaan? Ja juist het begon met ruilhandel


  Maak melding

 6. Was die 500 miljoen na onafhankelijkheid niet genoeg? En door jou baasje ligt er nog 400 op de plank te wachten. Eerst was je van Surinamers willen gratis,nu Holland geeft niks gratis.nu zie je wat voor laag mens jij bent.


  Maak melding

 7. Desi en consorten bestelen het volk en vervolgens wachten ze op hulp van het buitenland. Hout is volop aanwezig en deze corrupte bende regering bedelt bij china


  Maak melding

 8. Miesikaba, dominee van de duivel. Wat een lelijke joeka is deze crimineel. Verdedigt vernietigend beleid van Desi.
  Misikaba heeft een iq van -10


  Maak melding

 9. @ snel
  Is -10, lelijke djoeka,ondertussen leeft die man vrij, maakt zijn doekoe. Ik ben niet voor ze, maar kan je wat zinnigs schrijven.
  Je reacties hebben altijd een tintje,je weet wat ik bedoel.
  Trouwens wanneer je doekoe hebt ben je nooit lelijk.


  Maak melding

 10. RobG.

  Kijkt u eens middels Google Earth naar Suriname en u ziet de overwoekerde infrastructuur die aan gelegd is door de eeuwen en die niet onderhouden is en onderhouden wordt door Suriname.
  Denk eens aan het West Suriname project, Kabelebo, of de Landbouwmaatschappijen Pheadra, Victoria en Pattamakka of hoe groot Bruijnzeel en het Surinaamse hout ooit waren.

  Denk ook eens aan de dijken in Commewijne en Coronie en wie die budgetten waar misbruikt heeft om afgelopen jaar bij ABN AMRO zwaar verzekerde leningen van euro 39.000.000 af te sluiten. Beter gezegd er is voor miljoenen van die geoormerkte gift misbruikt aan show projecten.

  Kijk ook eens naar Nederland en u ziet vrijwel de zelfde infrastructuur die wel onderhouden is (bijvoorbeeld de Beemster) en nu wereld erfgoed is.

  Ten aanzien van Giften het volgende:
  Nederland heeft sinds Suriname in 1954 een grote mate van zelfbestuur kreeg elk jaar de te korten afgetikt en dat was niet gering.
  Per 1975 is nog eens nfl. 3,5 miljard in de bodemloze put Suriname gestort en zijn honderdduizenden economische vluchtelingen (incl. RobG) naar Nederland gekomen.

  Deze economische vluchtelingen houden nu met giften tr hoogte van plus 10% (euro 200.000.000) van het BNP het land drijvende. Ze kunnen dat geld ook in de Nederlandse economie spenderen.

  China geeft nergens ter wereld iets. Lees “The Looting Machine” aub.

  China moet veilig van haar Dollar overschot af en doet dat door afhankelijke regimes te creëren.
  Suriname leent voor projecten bijvoorbeeld voor projecten 100 terwijl de projecten pakweg 60 kosten. Ofwel 40 komt nooit van de Chinese bank, er moet wel door Suriname afgelost worden en en er moet wel 2% rente en 0,8% fee’s/jaar betaald worden. China loopt beperkt risico omdat de projecten traag uitgevoerd worden en Suriname vanaf dag nul de Fee’s moet betalen.

  RobG zie de gift van het Wanica ziekenhuis als voorbeeld. Hij is a; 3 keer ontvangen maar nog steeds niet gematerialiseerd. Zie de gift van het ziekenhuis in Albina. Het geld is in 7 jaar al 2 maal verdwenen voor dat er een ziekenhuis is. Zodra het ziekenhuis er staat is er geen stroom en geen personeel.

  RobG zie de prefab fabriek die is vooruit betaald. plus gratis grond, plus bouwlocaties. Hoeveel van de te leveren woningen zijn er gerealiseerd en hoelang betaald Suriname al voor de lening.

  Ander voorbeeld:
  Vandaag wordt in Kenya een door de chinezen voor $ 3.500.000.000 gebouwde enkel spoor spoorlijn geopend tussen Mombasa en Nairobi die vrijwel nutteloos is, veel te duur en voor 90% door China gefinancierd.
  Suriname dacht zelfs voor minder dan 50% van het bedrag/km zelf een rail verbinding te kunnen realiseren.R

  BAM heeft voor een fractie van dat bedrag parallel een snelweg aangelegd tussen Daresalam en Arusha waar iedereen (ook lokaal verkeer) gebruik van kan maken.

  RobG dit zijn wat feiten die in ogenschouw zou kunnen nemen voor dat u wat opschrijft.


  Maak melding

 11. Gaan de woningen van Vredenburg verplaatst worden naar Houttuin???!!
  Of is dit een herschreven bericht van het Ministerie van Waarheid? 1000 woningen voor NDP leden 100 t\m 500.

  VOLGENDE VERKIEZINGEN
  ONE MAN ONE VOTE!!


  Maak melding

 12. @RobG, Nederland heeft de Surinamers……Suriname geschonken op 25-11-1975…….en zoals je weet het het land meer waarde dan “100” huizen!!!!


  Maak melding

 13. @RobG
  Jou bouta kan ook geen woningen schenken en hij is de lijder van Suriname.Wees blij dat China kartonnen huisjes aan de bedelaar van Suriname schenkt,Het zal de wakamans en de ndpers goed komen. Ze verdienen geen mooie ,stevige huizen van Nederland.!Ze moeten gaan werken en een huis kopen en of bouwen.De ndp bedelaars verdienen kartonnen huisjes ,touw en lijm,want bij de eerstvolgende rukwind vliegt je huis terug naar China met jou erin.De hele dag schelden jou baasje en jullie ndpers nederland uit en je verwacht dat zij jullie woningen moeten schenken?!


  Maak melding

 14. Hahaha,snappen jullie het nog niet.in China gebruiken ze ook cocaïne hoor.Er gaat tonnen aan cocaïne met het schip weer richting Azië.


  Maak melding

 15. Dit is niet dankzij de ndp, maar de wijze om die oerdomme lijder en zijn corrupte trawanten te doen geloven dat China na soso lobi baas. Nope. Elke cent telt voor omoe snesie, dat is wereldwijd zo gebleken. Baas en geboefte hebben de staatskas voor het overgrote leeggeroofd en degenen die belast zijn met de financien zullen grotendeels ook gelden nemen uit deze Chinese honingpot. Hopelijk gaat geen cent naar de ndp, wat helaas wel zal gebeuren. In ruil voor deze huizen aan de diehardste oerdomme bezeten gratis wanni alla sani ndp idiote aanhangers zal China vele hectaren regenwoud krijgen voor verder kaalkap etc, Ndp is verantwoordelijk voor alle vernietigingen van mensenlevens, economie, handel, stabiliteit, normen en waarden sinds 1980 in het binnenland onder het mom van nationalisme en vooruitgang. Het volk zal een zeer hoge prijs betalen, ook de komende generatie paarse paria’s die op de vele vuilnisbelten zullen rondhangen op zoek naar eten, bouwmaterialen, kapotte auto onderdelen, kleding, schoeisel zoals in vele arme Afrikaanse landen waar warlords de macht is gegeven door oerdomme aanhangers net als in verworden misdaad/narco dictatuur Surbabwehaiti. Baas en gangsters e go poroe ka gi heri volk. Eind foe a jari disie koers pasa 10.


  Maak melding

 16. En nog zal RobG aangeven dat:
  Suriname heeft het moeilijk iedereen heeft het moeilijk en Nederland heeft Suriname kaalgeplukt en niet terggegeven.

  RobG RobG wil je een zinnige reactie geven op de weergave van diverse forumschrijvers?
  Maar echt nu niet komen met lulverhalen
  Zoals ik zei RobG
  Common sence beats education most of the time
  So let’s see if YOU RobG have some common sence.


  Maak melding

 17. Een wc worm is van nature veel slimmer en wijzer dan al die paarse oerdomme idioten samen bij elkaar die de misdadiger ddb aanbudeen en vereren. Zij zijn de paarse bacterien die leven voor hem en ruimen alle ndp troep op vol mika no ka megaschulden, corruptie, amnestie, roof, moord. Neks no fout. Ndp is paars kut bezig. Soso lobi dat baas e roof onoe.


  Maak melding

 18. Jojo, jij geeft een prachtige lofzang over de verworvenheden van het verwerpelijke kolonialisme in Suriname.Het kolonialisme dat er voor zorgde dat er meer dan 500.000 Afrikanen werden misbruikt op plantages in Suriname. Het Nederlandse kolonialisme heeft een stevige basis gevestigd in de Surinaamse samenleving. In bijna alle structuren van het land zijn er duplicaties van Jojo die de belangen van de kolonialisten verdedigen.


  Maak melding

 19. Robg@
  Elk jaar werden er miljoenen over gemaakt aan suriname daar hadden jullie een goeie infrastructuur voor kunnen maken, zoals auto banen flyer overs trein banen naar zanderig, bauxiet naar de kloten geholpen, hout met namen bruin zEel heeft afscheid genomen spoorrail met locomotieven die staan te verrotten en kan ik nog wel een paar a4 tjes vol schrijven, jou zieke geest houd de slavernij in stand+kolonialisme jou ver afgoden regering doet maar wat, voor jou is het wachten op je uitkering in Amsterdam zuidoost hypocriet en profituur


  Maak melding

 20. Allen,

  Ik ben gek op Suriname, maar waarom moet Suriname afhankelijk zijn van andere, Suriname is toch onafhankeleijk ?
  Wie gaat Suriname zo op de rails kunnen krijgen dat wij op eigen benen kunnen staan ?
  Hoelang gaan wij nog moeten bedelen ?
  SUCCES.


  Maak melding

 21. Robg@
  Een zelfde aantal Surinamers wonen nu in Nederland en hebben daar hun plekje gevonden, en weet je waarom ze naar Nederland zijn verhuist, ze zagen namelijk de bui al hangen met al die etnische tegen stellingen, en raad eens, ze hebben gelijk gekregen, al doet het gelijk hebben wel veel verdriet, en stop met dat kolonialisme en slavernij vanaf 1954 kregen jullie zelf bestuur en zijn er tot 1982 miljarden over gemaakt, hoezo leeg geplukt, ken je historie, blaaskaak, pannekoek


  Maak melding

 22. @Robg, “Afrikanen” werden duizenden jaren geleden al gebruikt als “slaven”……dus was echt geen uitvinding van de Nederlanders…… vooral in het midden-oosten….Egypte enz. werden ze als slaven gebruikt…..


  Maak melding

 23. Het zijn in ieder geval 17000 huizen minder dan wat in het verleden belooft is, Robg@ vooral de kultuur in stand houden van handje ophouden, docteranders pe ict gigant professor in de weetikveel kunde, je lijkt wel een pedaal emmer, als men op je tenen trapt gaat je bek open, triest


  Maak melding

 24. @ RobG

  Ik heb nergens het kolonialisme verheerlijkt. Hoe haalt u het in uw hoofd.

  U gaat raaskalend weer weg bij de context dat Nederand niets gegeven zou hebben of achter gelaten (fundament op op door te ontwikkelen).

  1 >> er was een infrastructuur voor water beheer die bij de omvang van het land hoorde en die functieerde.
  2 >> Nederland heeft van 1954 tot 1975 de tekorten van het land aangezuiverd.
  3 >> Nederland heeft tussen 1975 en 2010 Nfl 3.500.000.000 verstrekt aan Suriname om er iets goeds mee te doen.
  4 >> Vanuit Nederland / de Nederlandse economie vloeien ongeveer euro 200.000.000/jaar aan giften.
  5 >> Suriname (binnenlandconflict) heeft de Landbouwmaatschappijen Pheadra, Victoria en Pattamakka vernietigd als mede Marieenburg.

  China zal nog met heel wat over de brug moeten komen wil het dat matchen.

  Het voorgaande heeft niets met Kolonialisme te maken en zeker niet met 500.000 slaven etc.

  U heeft in Groningen gestudeerd zegt u. Dan was u vlak bij de zogenaamde Veen koloniën. Daar hadden de mensen in anno 1930 het slechter dan welke Surinamer in de zelfde tijd.

  Beste RobG ik bekijk de gebeurtenissen in hun eigen tijd. Indien de zwarte afrikanen geen slaven naar de kust brachten en verkochten was er nooit handel geweest.
  De Ottomanen en Berbers hielden Europeanen als slaven en lieten ze zich dood roeien op hun galeien
  Ook nu barst het in Afrika en Zuid Oost Azie van de Slaven (30.000.000 wordt er wel eens geschat).
  Zonder slaven arbeid (mijnen aardmetalen zoals Coltan) kon u niet mobiel bellen of op Waterkant reageren.

  RobG u verdraait alles om maar geen antwoord te geven.


  Maak melding

 25. China is bezig met een nieuwe zijde route (Nu nog Eurazie/aAfrika) maar het zal niet lang meer duren en china bereidt zich uit naar zuid amerika. De chinezen zijn “sluipmoordenaars”. Je ziet ze niet, je hoort ze niet, ze klagen niet, maar ineens zijn ze er in grote getalen.

  Ze profiteren enorm van alle aandacht op moslimalisering. Hierdoor wordt de aandacht behoorlijk afgeleid.

  Ze kopen complete havens op, stoppen geld in infrastructuur en ineens zjn ze er.


  Maak melding

 26. @ RobG: Wees Nederland nu maar dankbaar voor het kolonialisme in Suriname. Nu kon u comfortabel via KLM/SLM naar Nederland verhuizen en hoefde u geen duizenden te betalen aan mensensmokkelaars om in een rubberbootje de Middellandse Zee opgestuurd te worden in de hoop dat de Europeanen u op tijd kwamen redden, zoals uw Afrikaanse broeders dat moeten.

  Uw voormalige landgenoten hebben gewoon een hele grote fout gemaakt. Afscheid genomen van Nederland. U hebt dat begrepen en daarom bent u hier. Jammer dat u het nodig vindt steeds weer uw nieuwe nest te bevuilen.


  Maak melding

 27. RobG…je hebt geen inhoudelijk antwoord op Jojo. Jij komt duidelijk de nodige intellect tekort om op niveau mee te kunnen praten vanuit je sociale huurwoning van de goedgeefse en geciviliseerde Hollander. Je kakelt wel veel maar je hebt nog nooit een ei gelegd.


  Maak melding

 28. RobG kan geen antwoord geven want zoals altijd verdraaid hij zaken. Stick to the subject.
  RobG is niet in staat m een common sence reactie te geven
  RobG zal nooit niet reageren want onze econoom IT’er en docent economie, gestudeerd te Groningen, kan eenvoudig geen vergelijkingen maken noch conclusies trekken

  Dus forumleden o.a. Jojo en Haco en Counter vergeet het maar dat RobG een normale reactie zal geven eerder de schudvraag oproepen en ergens anders plaatsen


  Maak melding

 29. weet je het nog, toen de n d p op 25 mei 2015 de verkiezing had gewonnen in sme een grote groep n d p´´ ers in de Bijlmer hard op schreeuwden en plezier maakten zij een oer oude Hollander tegen een paar van die schreeuwers,, ´´ als jullie zo begaan zijn met je lijder, waarom gaan jullie dan niet naar toe ´´´´,, toen was het ineens stil..

  en nu zeven jaren later is het nog stiller geworden, ze zijn bijna allemaal gesmolten van de kaart verdwenen..

  die blakas zijn nergens te vinden op de voorgrond..


  Maak melding

 30. Dom dom dom tienmaal triljoen zijn baas en zijn ndpsekte oerdomme paarse stommelingen. Ze aanbidden het onrecht en de handen de misdaad aan. Wo ka. Neks huisje gaan die paria’s krijgen, baas gaat5 ze keihard laten betalen en die paarse roofzuchtige bemiddelaars zullen steekpenningen vragen om in aanmerking te komen of gewoon 25% courtage op de werkelijke kostprijs toevoegen. Zoals baas zijn eigen oerdomme paarse idiote domme aanhangers uitzuigt en uitbuit, zo ook zijn elite getrouwe corrupte trawanten die belast zullen zijn met het gehele project. Nogmaals ndp en lijder zullen het gehele land en volk de paarse hel en verdoemenis in lijden wacht maar af, er komt helemaal geen rust, zegen en voorspoed, maar onrust, onvrede, moord/roof/drugsmisdaadvloek is wat om zich heen grijpt. Al binnen een week al zoveel doden door het paarse kwaad en vloek aanhangers. Slachtoffers en daders zijn ndper’ s. Leden van de Nationale Doden Partij. WO ka.


  Maak melding

 31. RobG(oebbels) vergeet temelden dat de door China geschonken woningen over de ruggen van de Tibetanen geschonken zijn.
  Tibet?! Noooit van gehoord.


  Maak melding

 32. Jojo, gij moet geen omtrekkende beweging maken om hetgeen gij in feite beweerd. Gij roemt het kolonialisme, mijn inziens een misdaad tegen de menselijkheid. Ik ben echt niet onder de indruk voor uw enthousiasme voor het kolonialisme. Het is schokkend dat gij de rode loper uitrolt voor deze periode van moord, verkrachting, vernedering, achterstelling, openlijke minachting en discriminatie. ‘ We must teach you ‘ over het onmenselijke van deze verwerpelijke periode in de geschiedenis. Gij roemt Marienburg, terwijl de Nederlandse suikerfabriek Marienburg en de behandeling van de Javaanse bewoners en werkers op de plantages heel veel Nederlanders heeft geschokt. Gij kijkt naar de geschiedenis met ogen van de onderdrukker.


  Maak melding

 33. En de DOMME LUIE DJOEKA’S geboren en wonende in

  Paramaribo, DRUKKEN MILJARDEN ONGEDEKTE SRD–

  BANKBILJETTEN !

  oa Als gevolg daarvan, Sranan helaas FAILLIET !

  Inflatie , MEER DAN 70 % !!!!!

  PS : Stop racistische postings/commentaren !!!!!!


  Maak melding

 34. @Robje-G-leerling-propagandist van Opa D : jouw Opa

  DDB en de NDP hebben Sranan een FAILLISSEMENT

  GESCHONKEN, plus nog ruim 70 % Inflatie !!!!!

  PS : Moro DONG NO DE !!!!

  De Mensenrechten van het Sranan Volk zijn WEER geschonden door Opa D !
  Opnieuw is GEWELD gebruikt tegen ongewapende, vreedzaam demonstrerende staatsburgers !

  NDP heeft de macht in Sranan, niet Front of Nederland, legi-

  ede-Robje !


  Maak melding

 35. @ RobG: U hebt een zeer eenzijdige en bekrompen blik op het kolonialisme. Dank zij het kolonialisme zijn er landen ontstaan zoals India, Pakistan, Indonesië, Zuid-Afrika, de VS, Australië, om er maar een paar te noemen.

  Het koloniale bestuur had tot taak orde, recht en veiligheid te waarborgen, en dat hebben ze gedaan. Uiteraard was er sprake van uitbuiting en soms onrecht naar de plaatselijke bevolking. Mensen verhandelen als vee was een schande. Geen enkel fatsoenlijk mens denkt daar anders over.
  In de koloniale tijd was men al tot dat inzicht gekomen en in door Europese landen bestuurde gebieden werd het afgeschaft terwijl het elders gewoon door ging.

  Het kolonialisme is verdwenen en wat blijkt? In vele landen is de orde en het goede bestuur verdwenen en vervangen door oorlogen, corruptie, nepotisme, uitbuiting. Het probleem is simpelweg dat de bevolkingen in die landen niet de vaardigheden bezitten die in een democratische samenleving nodig zijn. Men valt voor het populisme omdat men geen besef heeft van wat goed bestuur inhoudt en gewiekste manipulatoren maken daar gebruik van om macht en rijkdom te verwerven.

  De inwoners van die landen lijden en wat doen ze? En masse naar de vroegere koloniale mogendheden migreren. Die kolonisten deden het gewoon beter!
  U, en vele ex-Surinamers met u in Nederland, zijn daar even zovele voorbeelden van. Als u wat moet laten doen aan uw huis of auto, of gezondheidsproblemen heeft dan gaat u naar een gekwalificeerd iemand, niet naar een knoeier.
  De koloniale bestuurders kenden hun vak. Veel van de bestuurders in ex-kolonieën zijn knoeiers en boeven.
  Het kolonisme was vaak onrecht, maar nog vaker een zegen. Omdat u hier woont, RobG, denkt u daar ook zo over en daarom bent u naar Nederland vertrokken en niet in uw geboorteland gebleven.
  Ter compensatie, uit schuldgevoel, uit frustratie, bejubelt u Bouterse en zijn strapatzen. Een psycholoog kan u haarfijn uitleggen waarom u dat doet. Het is dezelfde reden waarom gemigreerde Turken zo achter Erdogan staan terwijl ze wel elders zijn gaan wonen.

  In Afrika en sommige andere landen hebben de Chinezen de rol van de vroegere koloniale mogelijkheden overgenomen. Dat wil zeggen, het deel van het uitbuiten en het wegroven van de bodemschatten. Het bestuur laten ze aan de autochtonen over, als ze er maar geen last van hebben. Met geld en gunsten zijn die makkelijk te manipuleren en het volk, ach het volk, dat moet doen wat het gezegd wordt. Daar zorgen die leiders wel voor.


  Maak melding

 36. @ RobG

  “Gij roemt Marienburg”

  RobG u lijkt wel een puber die overal tegen in moet gaan door hormonale onbalans.

  Ik roem Marienburg niet. Ik stel dat het er was en nu een berg roest is. Zelfs niet eens een monumentaal toeristisch anker ter herinnering.

  Ik bejubel het Kolonialisme niet . Ik laat vermeld u zelfs de bronnen zodat u zelf kunt lezen wat de uitwassen zijn van het Neo Kolonialisme “Winner take All” & “The Looting Machine” waarin de praktijken van de Chinezen als neo kolonialisten gedocumenteerd worden.

  Ik stel slecht hoe het ooit was en hoe het nu is. Zonder hedendaagse slaven werken onze smartphones, werkt het internet niet, hebben wij geen goedkope textiel.

  Ik jubel daar niet over het irriteert mij dat u selectief omgaat met de feiten.
  Ik plaats de beoordeling van wat wij nu misdaden tegen de menselijkheid terug naar de tijd waarin dit gebeurde en stel vast dat met het heden niet de norm voor het verleden kan zijn. Het verleden heeft ons gevormd en het geluk nu te mogen leven.

  Beste RobG u reageert als een puber.


  Maak melding

 37. Jojo,gij moet tegen kritiek kunnen.Wij die de NDP een warm hart toedragen krijgen van jullie dagelijks een overdosis aan kritiek te verwerken.Wij kunnen tegen deze inhoudsloze kritiek. Maar wat is het punt? Jouw mening doet niet onder voor de mening van Hans van den Broek.Jullie wekken de indruk de zwarte kanten van de Nederlandse geschiedenis te ontkennen.


  Maak melding

 38. Ik moet JoJo toch echt wel gelijk geven dat het kolonialisme veel meer gegeven heeft dan alleen ellende.
  Eveneens in het feit dat er nu nog steeds sprake is van slavernij. Hetzij in een andere vorm.

  De geschiedenis is bepaald door het verleden en wordt bepaald door het heden. Men haalt dat nog weleens door elkaar.


  Maak melding

 39. Voor zo ver ik weet heeft Holland maar twee huischen gebouwt in Suriname. Een zellenhuis bij het toen hoofdburau van Polisie en 1 te Nieuw Amsterdam. De rest is door Suriname zelf gebouwt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.