Arbeidsonrust broeit in Surinaamse ziekenhuizen

15

PARAMARIBO, 31 mei – In verschillende ziekenhuizen broeit het nu werknemers nog geen extra loon hebben ontvangen. De werknemers bij onder meer de publieke ziekehuizen verwachten ook bedacht te worden met de zogenaamde koopkrachtversterking. Ambtenaren hebben die al lang opgestreken, wat verwachtingen heeft gewekt.

De koopkrachtversterking is een extra uitkering op het loon. Het bedrag van driehonderd en vijf en zeventig Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) is overeengekomen met de ambtenarenvakbonden. Ook leerkrachten hebben het geld al ontvangen na eerder het werk te hebben neergelegd. De koopkrachtversterking geldt als een soort compensatie voor loonverlies.

De vakbonden in het ’s Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, gaan er vanuit dat het geld er komt. Daar de ziekenhuizen het niet zelf kunnen opbrengen, wordt verwacht dat de overheid inkomt. De druk wordt niet opgevoerd, wat wellicht de betaling zal versnellen. Ook bij particuliere ziekenhuizen zijn de verwachtingen hoog. En ook die moeten het van subsidie hebben.


15 REACTIES

 1. Wat voor 1 geldt,geldt voor allen.
  Het is treurig gesteld met de medische sector in Suriname.Er is een tekort aan artsen ,apparatuur en medicijnen.
  Ziekenhuizen hebben subsidies nodig net als de groenten en veeboeren anders bloeden ze uit.Al het geld gaat in de zakken van bouta en bende.


  Maak melding

 2. Nog even wachten. De nieuwe biljetten zijn aangekomen en worden gesorteerd. De komende jaren gaat de paarse geldpers op volle toeren blijven draaien. Voor 2020 is de koers als in 2000. 1 U$ voor 4.000,- Broodje ei 15.000. Soft in plastiekzakje met rietje 3.000. Tien jaar oude wagen 15.000.000,- Een bouwkavel van 300m2 te Pontbuiten en omgeving 20.000.000. Een paarse kleine huisje van baas 8 bij 8 kost van C kwaliteit 64.000.000. Wacht maar af dat waren de prijzen in 2000. Ai go kong bakka. Wo ka


  Maak melding

 3. De Kwikstraat staat er verlaten bij, nauwelijks verkeer. Maar het rood-witte lint dat is getrokken bij de poort en de hoofdingang, geeft het drama prijs dat zich maandagavond in de rustig ogende straat en bij het huis heeft voltrokken.
  In de garage zitten een acht stuks familieleden gebroken bij elkaar. De betraande ogen zijn het bewijs van het verdriet waarmee de mensen bevangen zijn. “Ze hebben zoveel geld meegenomen, waarom hebben ze ook mijn dochter het leven ontnomen?” vraagt de bedroefde ondernemer M. Chatta mistroostig wanneer de krant hem in de achtertuin spreekt. Volgens de eerste calculaties zijn de daders er met meer dan 120.000 US dollar en SRD 80.000 vandoor gegaan.

  Velen vermoeden dat ndp gangsters verantwoordelijk zijn. Ziet wat de paarse moord/drugs/roof misdaadvloek te weeg brengt. Deze moordenaarse en dieven hebben het signatuur van de ndp of abop


  Maak melding

 4. Niet alleen arbeidsonrust broeit. Wat nog erger is, is dat de criminaliteit hoogtij viert daar broeit het als nooit tevoren.
  Thans schrikken de criminelen niet om een leven te nemen voor enkele waardeloze SRD’s .
  Hoe laag zak je als een mensenleven nagenoeg niets waard is?
  En dan weten wij dat de doodstraf in Suriname is afgeschaft.

  1 ding moet zeker gebeuren.
  Politie en militairen a.u.b. schiet om te doden want als ze blijven leven dan is het een ramp want ze komen weer vrij en dan beginnen ze weer van vore af.
  Het in leven laten is een ramp, hen neer knallen is een ongeluk.


  Maak melding

 5. Laten we van Suriname een communistische staat maken.
  Voor iedereen hetzelfde salaris!
  Dat communisme werkt is inmiddels wel bewezen door rusland en china, vandaar dat deze steeds meer verwestelijken.

  Maar laten we vooral subsidies gaan verstrekken aan particuliere ziekenhuizen! Dan volgen de beveiligingsbedrijven vanzelf, want als de politie een loonsverhoging krijgt moeten beveiligers dat ook, de staat moet dan inkomen.
  Daarna de groenbedrijven, want als openbaar groen loonsverhging krijgt willen de arbeiders bij de tuinbedrijven dat ook, dan moet de staat ook inkomen.

  Tip: Als je een ambtenaren salaris wilt hebben, wordt dan ambtenaar.


  Maak melding

 6. Niet alleen onrust in ziekenhuizen, in elke branche valt er wel onrust te bespeuren, het word de hoogste tijd dat de onrust onder de bevolking gaat toenemen, zodat er meer volk op straat gaat komen, om hun misnoegen te uiten, beteffende deze paarse roversbende, die iedere dag dat ze nog de macht hebben meer schade aanrichten.


  Maak melding

 7. Manu, neem ff contact op met het neusje van de zalm.
  Die is er al mee bezig wat jij wilt

  Olifanten richten echter meer schade aan dan wakamans. Rijstvelden worden vertrapt, bomen met diepe roots omver geworpen. Drinkwaterputten veranderen in modderpoels.
  Dat van die porceleinkast laat ik nog maar even achterwege.

  Olifanten vallen af, die horen in het bos. Wie dan de NPS? ABOP? PL?


  Maak melding

 8. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Manu, neem ff contact op met het neusje van de zalm.
  Die is er al mee bezig wat jij wilt

  Olifanten richten echter meer schade aan dan wakamans. Rijstvelden worden vertrapt, bomen met diepe roots omver geworpen. Drinkwaterputten veranderen in modderpoels.
  Dat van die porceleinkast laat ik nog maar even achterwege.

  Olifanten vallen af, die horen in het bos. Wie dan de NPS? ABOP? PL?


  Maak melding

 9. `Er is een paarse gek op dit forum met de rede van een uk. Wahahaha zelfs een amoebe is slimmer en wijzer dan deze bezeten ndp gek.


  Maak melding

 10. Boefdraad moet weer gaan lenen. Lekker zo’n buitenlandse reisje. Alles betaald.

  Even de ziekenhuis mensen susssen. Anders drukken we nieuwe biljetten. Monetaire financieren of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.