Overheid en werkgevers remmen sociale hervorming Suriname

4

PARAMARIBO, 30 mei – De overheid zelf houdt de ingezette sociale hervormingen achter. Dit stelt voormalig vicepresident Robert Ameerali. Ook het bedrijfsleven helpt een handje. Maar de grote schuldige is toch de overheid. Dat beide partijen nu willen sleutelen aan de enkele jaren terug ingevoerde sociale wetten, is dan ook gigantisch er naast grijpen.

De problemen met onder meer de financiering van de medische zorg zal er niet beter van worden. “Als ik terugblik, kan ik met stelligheid zeggen dat er vooralsnog geen reden is om te sleutelen aan de sociale wetten”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Wat de wet optimaal had moeten maken, is verwaarloosd. Aanvullende wetgeving is niet ingevoerd. De problemen bleven en zijn zelfs verergerd.

Nu is er sprake van maatregelen die elkaar snijden. Zo wordt de beoogde hervorming tegen gehouden. De wetten op basiszorg, een minimumloon en een algemeen pensioen moesten die hervorming schragen. De overheid zou minder hoeven uit te geven aan sociale subsidies. Particulieren zouden geen eigen ziektekostenregeling meer mogen hebben. Die hebben het toch en kunnen het nu niet meer aan.


4 REACTIES

 1. Probleem opgelost. Voer 4 loonklassen in en alles wordt simpel en overzichtelijk. Maar ja, dan worden de rovers en graaiers direct gepakt en daarom zal het niet zover komen.


  Maak melding

 2. Dankzij ndp 1 regering waar hij VP was is er geen geld meer. Ook deze boef heeft misbruik gemaakt en zich paars stinkend verrijkt. Arrogante Pauli is zijn naam. Een boef als Lonny.


  Maak melding

 3. hoe gaat het met de gezondheid van die ene staker die direct opstond toen de moordenaar aan kwam ..

  heeft hij inmiddels ook een stuk grond gekregen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.