Jacht op overlopers in Surinaams parlement onverbiddelijk

32

PARAMARIBO, 30 mei – De jacht op de twee overlopers van Pertjajah Luhur, PL, gaat onafgebroken door. Na een lange pauze wordt de juridische strijd om de zetels van het duo hervat. PL weet zich gesteund door andere oppositiepartijen en bijt zich vast in het bestrijden van de twee. “Het rechtsgevoel van de achterban, ons rechtsgevoel, moet worden bevredigd”, zegt partijsecretaris Robert Soentik

Het standpunt is dat de twee de partij hebben verraden door over te lopen naar de coalitie. Volgens de wet op het terugroeprecht mogen zulke gev allen worden bestraft. “De partij is met juridische middelen gestart en wij zullen tot het eind vechten. Het gaat erom dat de kiezers, die op deze twee leden hadden gestemd, een gevoel van tevredenheid moeten hebben”, zegt Soentik tegenover Dagblad Suriname.

Het Hof van Justitie neemt binnenkort het hoger beroep van de oppositie in behandeling. Het geldt een vonnis waarmee overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan in het gelijk worden gesteld. Eerder wisten de twee de dans te ontspringen, omdat meerdere rechtszaken op een of andere in hun voordeel uitvielen. Voor PL zijn de twee al lang geen lid meer van het parlement.


32 REACTIES

 1. Ik begrijp het niet meer. Er was toch recent een duidelijke uitspraak dat de kiesraad deze twee moest vervangen met een forse boete voor elke dag dat het uitgesteld werd.??!!


  Maak melding

 2. @ Tege ndp,

  Ook de Redi Moesoe’s van NPS en VHP en de Jawa’s, die hun partij hebben verraden en op de paarse “gladjakken” hebben gestemd !
  Ding famirie go-go e-brong-now, ze pinaren als kerkratten !!


  Maak melding

 3. @Tege ndp
  Politieke overlopers en judassen zijn de meest laagste klootzakken op deze aardbodem.

  Dat hebben zij van sommo geleerd,snap je dat nog niet oliebol.


  Maak melding

 4. @…Neus
  Ik begrijp het niet meer. Er was toch recent een duidelijke uitspraak dat de kiesraad deze twee moest vervangen met een forse boete voor elke dag dat het uitgesteld werd.??!!

  dinsdag 30 mei 2017 om 02:03 uu

  Tja, geachte NEUS,…EZELS begrijpen niks.


  Maak melding

 5. Het is effectiever op jacht te gaan naar overloper bij de NDP.
  De weten die de NDP heeft laten maken spatten dan in hun gezicht uit elkaar.

  Wacht maar af wat Brunswijk met zijn nu ingezette permanente campagne voor druk zet op NDPers en de BEP (behalve Waterberg).

  Politiek is pragmatisch. Zie Kensenhuis.

  Zodra de backbenchers van de NDP thuis geen goed verhaal meer hebben en niets uit te delen gaat het licht uit bij de NDP.

  De NDP heeft al jaren geen ALV en bestuursverkiezing gehouden. Dat is een teken aan de wand.


  Maak melding

 6. Een ding is zeker. Je krijgt deze regering niet klein.20 mei heeft ook niet geholpen en hoge beroep is tijd verspilling.
  En dat hebben we te danken aan de verraders ( politici en burgers ) .
  Onze redder is nu Brunswijk. Hij gaat dit geweldloos (Gandhi van Suriname) oplossen.

  Citaat: “Als je weet dat je de regen niet kan stoppen, dan moet je onder een paraplu, anders ga je nat”.


  Maak melding

 7. Lost niet veel op. Ze hebben allemaal uit diezelfde honingpot gesnoept! Beter is met z’n allen, dus alle parasieten bij elkaar, te gaan werken aan nieuw kiesstelsel.

  ONE MAN ONE VOTE!!!

  vergeet niet welke bevolkingsgroep het snelste (als konijnen) groeit!!! Van Brunsie krijken ze extra kinderbijslak!


  Maak melding

 8. RobG is net zo een laffe overloper. Ook zijn land in de steek gelaten en gevlucht naar de geciviliseerde wereld waar hij nu dagelijks probeert te overleven in de krochten van de Bijlmer.


  Maak melding

 9. Chita en Sapoen ,twee overlopers en achter hun maskers gaat hun ware gezicht schuil…ze horen thuis bij de coalitie!!
  Twee onbeschaamde clowns zonder enig zelfrespect.
  En de rechters…pfffff…. die hebben de niveau van de coalitie!!


  Maak melding

 10. @Prof Misabakoi

  U vergeet nog dat Brunswijk per zetel verre weg de minste stemmen nodig heeft.

  Excuus de Palu heeft en zetel in de DNA met minder dan 500 stemmen.

  Bouterse heeft in 2015 middels het kiesstelsel gewonnen.
  Brunswijk ontneemt hem dat voordeel nu door het binnenland nu permanent te gaan bewerken.

  Letwel de leden in de DNA die voor het binnenland zitten zijn van een hoger niveau als Belfort of Doekhie


  Maak melding

 11. Is er geen maximale termijn waarin je een hoger beroep kan aantekenen?

  “De partij is met juridische middelen gestart en wij zullen tot het eind vechten” Het einde zal zijn als de advocaten niet meer werken omdat ze niet betaald worden. De PL die nog iets wil betalen? Nog kan betalen? Somo heeft z’n geld nodig om zijn schuldeisers van zich af te houden.


  Maak melding

 12. De zetels zijn van de PL. Op grond van de doelstellingen van de PL zijn deze personen geplaatst om aan de verkiezingen deel te nemen.

  Alle politieke partijen moeten dit weten dat de kandidaten die voor een politieke partij op de lijst komen, dit doen namens de politieke partij en niet op persoonlijke titel.

  De doelstellingen van de politieke partij is het uitgangspunt. Als men het daar niet mee eens is, dan moet men voor de verkiezingen dit kenbaar maken en niet op de lijst geplaatst worden tijdens de verkiezingen en daarna uit de partij te stappen door omkoping of whatever.
  Dat is verraad aan de partij en de personen die op je gestemd hebben. Ik dacht dat in dit geval ook stemmers van andere politieke partijen van de oppositie op één of beide kandidaten hebben gestemd om binnen te komen in de DNA. Dat advies was gegeven door de andere politieke partijen in de districten, Wanica of Paramaribo en Saramacca.

  Als deze twee leden door de rechtbank worden terug gefloten, wat is dan de grond van alle wetten waaraan ze hun goedkeuring hebben gegeven, hebben deze wetten dan waarde.

  In naam van de democratische rechtsstaat moet daarom door de rechtbank zo snel mogelijk een eind komen aan deze rechtszaak in het algemeen belang van land en volg en ter bescherming van de rechtsstaat en dat deze nog geloofwaardig overkomt en niet een poppenkast is. Ik ben benieuwd. Men moet nagaan aan welke vergaderingen deze twee kandidaten aanwezig waren in de DNA en hoe ze gestemd hadden en als dan die wetten geldig zijn ( mogen blijven) of niet geldig zijn ( als ze moeten opstappen).

  Ik vind dat deze twee heren hoog verraad hebben gepleegd en moeten ophoepelen. Gewoon kiezersbedrog. De kiezers hebben niet gestemd voor de NDP, maar voor de PL.

  dit geval vertoont m.i. hetzelfde als toen Hindori de NPK ondersteunde om de meerderheid te halen voor de onafhankelijk en het als verraad en overloper werd gezien, maar dat was voor dacht ik één wet om de meerderheid te hebben in het parlement en voor de onafhankelijkheid te gaan. Hindorie was gewoon VHP gebleven, dacht ik. Ik zal het opzoeken en nagaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Wat komen gaat is een ware revolutie, een burgeroorlog. Eerste slachtoffers worden veeraders en overlopers en alle paarse marionetten die nu gretig misbruik maken van de gegeven macht door hun afgod en volksbedrieger didibri. Paarse ellende vol misdadige kommer en kwel zijn komende.


  Maak melding

 14. “Olifanten doen het graag met olifanten en het is toch wel ingewikkeld voor zo’n olifant om met een flamingo te flirten” (bron. Jan Kees De jager).
  Oranje Olifanten horen in het bos, niet in de politiek!
  Oranje olifanten in de bus wil al zijn eigen verkeersregelsmaken die alleen voor hen van belang zijn. Ikke Ikke Ikke en de rest kan……….gramoxone gaan dinken en zo niet dan voorziet de oranje olifant je wel van een dikke rookwolk zodat je niks meer ziet. Na na na na na


  Maak melding

 15. “Het recht moet haar beloop hebben, zetels retour naar VHP en NPS.” (bron: W. Whome).

  Volgens mj hebben Olifant San met Mata Hoera een andere agenda dan Greg Putin en zullen ze samen nooit meer aan het Front verschijnen. En dat is maar goed ook.
  Olifanten horen in het bos en Walrussen in de zee.
  Grun Djari kan een mooi festival terrein worden onder de vlag van de naastgelegen bar van Ori genaamd L’Espoir.

  Resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst


  Maak melding

 16. Somo is zelf ooit overgelopen naar Bouterse, dus het wordt moeilijk voor hem een consistent verhaal te houden over overlopen.
  PL is Paars Likkers.


  Maak melding

 17. Typisch Suriname, twee jaar na de verkiezingen is er nog steeds getouwtrek over overgelopen parlementarierers. Dit is typish een geval van terwijl het gras groeit sterft het paard.
  Hieruit blijkt, dat deze twee heren nimmer de intentie hadden om lands belang te dienen


  Maak melding

 18. De kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) hadden het proces tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en de Staat Suriname gewonnen enkele jaren geleden. Het CHS moest van de kortgedingrechter de vacature invullen die ontstaan was door het terugroepen van de parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit De Nationale Assemblee (DNA).

  Chitan en Sapoen waren lid van de PL, maar hadden besloten vrijwel meteen na hun verkiezing op 25 mei 2015, hun eigen weg te gaan en steunden de NDP.

  Wat zullen deze heren hiervoor ontvangen hebben?

  De NDP is de politieke partij met de aller grootste en zwaarste misdadigers, grootste en zwaarste en veroordeelde criminelen die ooit in de republiek Suriname geweest zijn.

  er zijn vele gatlikkers en omhoog gevallen mislukkelingen die gemakkelijk te herkennen zijn. Aan alles komt een eind. Het tijdperk ddb en rovers gatlikkers is in zicht. let op de financieel-economische situatie ( hoge valutakoersen, ontwaarding srd, geen medicijnen, lege winkelschappen, hoge criminaliteit, grote werkloosheid, heel grote armoede, zeer lage lonen, geen werkgelegenheid voor afgestudeerden, heel veel ondernemingen die sluiten, grote groepen arme vluchtelingen uit Haïti, grote hoeveel aantallen Brazilianen, enz in het land.

  Iedereen die deze partij steunt doet dat omdat die gewoon een gatlikker is en onder normale omstandigheden nooit een normale baan zou kunnen krijgen. Gewoon omhoog gevallen mislukkelingen. Heel gemakkelijk te herkennen.

  De Verenigde HervormingsPartij is een partij met hardwerkende mensen die je overal kan terug vinden als het om werk gaat, vanaf rijstindustrie/landbouw, ondernemers, intellectuelen, enz.

  Leve:
  – de Verenigde HervormingsPartij (VHP,
  – de achterband die meer een meer divers wordt,
  – de leider van de VHP, Chandrikaperkash Santokhi,
  – het bestuur van de VHP en anderen binnen de organisatie,
  – de nationale en internationale doelen van deze partij die goed zijn voor alle Surinamers, normen, waarden, eenheid in verscheidenheid, samen sterker, alles eerlijk verdelen voor iedere Surinamers, respect, goede zeden en gewoonten, hard werken, enz,
  – de grondwet van Suriname;
  – Trias Politica:
  wetgevende macht,
  uitvoerende macht,
  rechterlijke macht,
  Internationale Verdragen, mensenrechten/ die hoger zijn dan de grondwet van een land.

  Hoera, Hoera, Hoera,

  deze partij is niet klein te krijgen door verdeel en heerst zijn of omkoping.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. alleen geklets en gezeur mang laat die kleuters met rust..juff simons zet wel voor elk een papfles..neks no fout.we gaan voor nog vijf.


  Maak melding

 20. als , ja als de hindoestaan geen rijst zou planten, groenten, vis zou vangen, vlees kip varken, koeien zou kweken, wat zouden die donkere mensen dan wel eten..

  die indiaan plant al bijna niks.. ligt de hele dag in een hang mat..

  die djoeka werkt wel krijgt zijn dag loon, maar voordat hij thuis komt ,, is het geld al op..

  die dogla zit een paar uren op een lanti kantoor even als de blaka moet genoegen nemen met 1500 srd is bloot na 10 dagen..

  de rest van de maand is het roven, moorden, schieten, oplichten, verkrachten en ga zo door..

  einderaad, sme is totaal failliet erger dan brok pernasie..

  lang leve de chinees..


  Maak melding

 21. Of de zetels bij Bouterse, Brunswijk of Somohardjo zitten, maakt voor het Surinaamse volk als geheel niet veel uit, deze drie ‘heren’ hebben namelijk maar één doelstelling; To make their own pocket great again.


  Maak melding

 22. Over het algemeen he.Want mijn 1500 srd is na 10 dagen nog steeds 1500 srd plus rente.Want ik had nog geld van de vorige maand over.En oja…ik ben een dogla,het zit niet alleen in de “genen”maar deels in de opvoeding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.