China geeft Suriname duizend woningen cadeau

33

PARAMARIBO, 30 mei – Suriname krijgt duizend woningen cadeau van de Volksrepubliek China. Binnen een jaar begint de bouw van de eerste driehonderd en vijftig woningen. Om dit het zover te krijgen heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie een overeenkomst gesloten met de Chinese ambassadeur Zang Jinxiong. Intussen zijn al de eerste stappen gezet.

Een team van het Shanghai Architectural Design & Research instituut werkt aan ontwerpen voor onder meer de huizen en de afwatering. Ook wordt de bodem onderzocht te Vredenburg, in het district Wanica, waar de woningen komen te staan. Het betreft zogenaamde sociale woningen van één tot drie slaapkamers. Er is een stappenplan uitgewerkt voor de bouw van alle duizend woningen.

In 2018 moet de bouw van start gaan. Binnen twee jaar moeten alle duizend woningen afgebouwd zijn. De overeenkomst is zodanig opgesteld dat ook Surinaamse ondernemers in de bouw een graantje mee pikken. China heeft eerder woningen geschonken. Een klacht bij het toebedelen van de relatief goedkope huizen is dat het er niet altijd eerlijk aan toe gaat. Het gevolg is dat veel huizen leeg staan in een land met duizenden noodgevallen.


33 REACTIES

 1. Sinterklaas bestaat echt en hij komt uit China! Alleen de zon komt gratis op mensen. De vraag is nu wat China voor deze “gratis” huizen terug wil?


  Maak melding

 2. Dit is nu al de zoveelste keer dat het zelfde project bekrachtig wordt.
  Ondertussen is er nog niets gebouwd en heeft Suriname betaald voor de prefabfabriek die alleen voor en openingsshow gezorgd heeft. Die fabriek en 150 woningen (ook nog niet gebouwd) zijn vooruit betaald.

  China geeft niets want Suriname heeft al een deel betaald en de rest betaald het via omwegen (oa de fee’s op de leningen). De Chinezen geven nergens iets weg zonder dat ze iets komen halen.

  Lees aub “The Looting Machine” daar in staat goed beschreven hoe modern imperialisme functioneert.


  Maak melding

 3. Is gewoon een onderhandse lening. Deze lening mag niet de boeken in gaan. Hoefdraad hangt namelijk een gevangenisstraf boven het hoofd, volgens de huidige wet. Het moment dat meer geleend wordt dan wettelijk is toegestaan, moet Hoefdraad de bak in. Op deze manier de boel weer belazerd. Typische paarse oplossing. Iedereen weet dat de chinezen geen cadeautjes weggeven


  Maak melding

 4. Ik ben nieuwsgierig wat de huizen gaan kosten. In eerste instantie (2015) zouden de huizen dacht ik US$ 60.000,00 per stuk meten gaan kosten. Na lang onderhandelen gaan de chinezen nu zelf de huizen buwen voor een lager bedrag. Maar hoeveel.

  US$ 60.000,00 lijkt me nog steeds riant voor een gemiddeld gezin.


  Maak melding

 5. Volgens mij zou China ook het het ziekenhuis te Wanica als schenking doneren aan deze Paarse PLEE-SIDENT.

  Ik moet het eerst zien of de woningen überhaupt gebouwd zullen worden.

  Deze gasten zijn kampioen in het opblazen van zaken.


  Maak melding

 6. Zo vlak voor de volgende verkiezingen zijn grote projecten als deze bijna klaar. De vieze pleesident in in Nickerie om ook te beloven dat er projecten zo binnen een paar jaar klaar zullen zijn. De Nationale Dieren Partij denkt hiermee dat hun verkiezing gered zal zijn. Wel in het land der blinden is 1 oog farao. Met het huidig stelsel wordt de ABOP de grootste partij!!

  ONE MAN ONE VOTE!


  Maak melding

 7. Gratis no e besta na omoe snesi noch na China. In ruil krijgen vele chinezen gratis een Suribabwaans paspoort om in het achterland een kolonie van China te stichten. Kwestie van tijd als 1n 2020 oerdomme debiele dwazen wederom krijse……..we ga weer vo vijf. Ndp is en blijft een vloek.


  Maak melding

 8. Ondertussen breidt de paarse Leugen/misdaad/drugs/roof/moord vloek zich gestadig uit.

  Een 18-jarige is vandaag doodgeschoten in haar woning aan de Kwikstraat. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie is nog bezig met het onderzoek.
  De tiener is in haar borststreek geraakt door een jachtgeweer. Zij overleed kort nadat zij werd beschoten. De arts die ingeschakeld werd, heeft de dood vastgesteld. De dader heeft Bouta en Lon als zijn grote voorbeelden.

  Bij een inval van Narcotica Brigade op de hoek van de Hooge-/Hofstraat is Sjowel D. (21) alias ‘Paptjoe’ aangehouden. Intussen is hij na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
  Zijn grote voorbeeld is Dino, baas zoon.

  Van kiezer tot betoger, de tragedie van de democratie, Ze voelen zich bedrogen, eigen schuld. De zeer respectable Venetiaan had ze keer op keer gewaarschuwd voor de grootste leugenaar van het land, ddb.

  Tiener aangehouden voor verduistering
  Chevaro D. (18) is aangehouden door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) voor verduistering. Hij is kompaan van Ramario D. die eerder deze maand is ingerekend.
  Abrahams en het gros der paarse rovers en boeven gaven het grote voorbeeld.

  Een bejaard echtpaar aan de Twee Kinderenweg is vanmiddag op klaarlichte dag beroofd en mishandeld. De man is verwond met een handbijl, terwijl de vrouw vuistslagen moest incasseren. Zij zijn vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor behandeling. Het AOV-geld van het echtpaar, ongeveer SRD 1000, is buitgemaakt. Leve baas en Lon, de grootste rovers en moordenaars van het land aanbeden door misdadigers en oerdomme stommelingen der misdaad.

  Song Q. (41) is door de afdeling Fraude aangehouden voor oplichting. De verdachte heeft via de app WeChat een advertentie geplaatst, waarin hij zijn diensten als bemiddelaar in onder meer het verkrijgen van verblijfsvergunningen, rijbewijzen en vuurwapenmachtigingen aanbood. Schering en inslag met fraude, steekpenningen en gesjoemel zijn ndper’s.

  Jongerenbesturen NDP worden opnieuw geïnstalleerd. Dieharde oerdomme dwaze idiote ddb afgod dienaren.

  En zo zal het stijgend blijven doorgaan, de paars verworden misdaad vnl begaan door oerdomme ndper’s. Wo ka


  Maak melding

 9. Als dank voor de roofovervallen op Chinezen en Hindoestanen schenken India en China weer Cadeautjes om nog meer roofovervallen op Chinezen en Hindoestanen te plegen. Ik zou ook geen ander reden weten. Een goede motivatie voor de criminelen om zo door te blijven gaan.


  Maak melding

 10. @ Kevin

  De huizen zijn gemiddeld 85 m2 en kosten daarom naar Surinaamse prijzen ongeveer $ 35.000.
  In Chineese prijzen kan dat door de helft. Je kunt dat wellich checken via de website van Broadhomes.

  Er is al een kleine $ 5.000.000 betaald plus een stuk grond cadeau gedaan aan Broad Homes. ofwel de Chinezen zitten al aardig tegen winst aan.

  Het Ziekenhuis.
  Bouterse wilde met de mevrouw die ontslagen is bij Erasmus MC (Elisa Carter) een universitair Medisch Centrum realiseren met 200 bedden (architecten groep van de Berg)
  De Chinezen wilden een regionale kliniek met 35 bedden geven.
  Sardjoe heeft een ruwbouw (kippenhok) gebouwd met het idee dat er 100 stapelbedden in kunnen.

  Dromen van Bouters zijn 200% bedrog en hebben slechts als doel geld via onderzoeken en consultants weg te kunnen sluizen. Zoals mevrouw Carter


  Maak melding

 11. Ai, mi boi; dit is de beloning voor de Chinezen !!
  Lees de brief van Carl Breeveld aan minister Miranda van OW.

  Ze mogen tot op je perceelgrens bouwen !! Ambtenaren van OW zijn blind! Ze herkennen alleen “doekoe-US-dollars” van de tussen personen en loby-isten van de Chinezen !!

  Intussen maken zij vrijlijk de “US-dollars” over naar China !!Op iedere bankinstelling hebben ze hun “bakka-mang” !!


  Maak melding

 12. Wederom een subtiele klap in het gezicht van de N(ationale) D(ebiele) P(artij), de partij van ene onzekere K.

  Duizend (1000) woningen bouwen in twee jaar.
  De Nationale Dieven Personen beloofden aan K 18000 woningenin te bouwen in vijf jaar, het is toch wat mensen.


  Maak melding

 13. Een paar jaar terug gaf ik al aan dat je je nek breekt over de vele overwoekerde “eerste stenen”.
  Nadien is hun aantal alleen maar toegenomen, net als de onbedoelde kinderzwembaden.


  Maak melding

 14. De 18.580 Volkswoningen komen er,

  volgens Opa D !

  Ik heb mij voorlopig aan alle beloften gehouden, mijn sociale voorzieningen staan als een huis !

  Wij gaan niet devalueren !

  Er is voldoende geld, monnie de !!!

  PS : DE WERKELIJKHEID,

  Sranan failliet ! Ongedekt monnie e druk !!!

  Medicijn-schaarste !!

  Inflatie van meer dan 70 % !!!

  Geen vervolging Corrupte politieke boeven !!!

  Geen werkgelegenheid !!

  Geen exportproducten !!

  Geen valuta-inkomsten !!!

  Basiszorgwet wankelt, monnie no de !!!

  Staatsuitgaven overstijgen steeds de staatsinkomsten !!!

  WEL gebruik geweld tegen vreedzame demonstranten !!

  Zware Criminaliteit neemt massale vormen aan !!!


  Maak melding

 15. SU kan maar 1 ding verwachten en dat is storm voor niks!!!
  De Chinezen gaan Suriname zijn noenie geven en Bouta kan op zijn lolliepop uhhhm immmm, ik bedoel op zijn tolliekop likken!!!


  Maak melding

 16. Zeer triest om te vernemen dat veel van de eerder geschonken woningen gewoon niet bewoond worden. Zie maar weer de dodelijke macht van een bepaalde type ambtenaren met een onaantastbare machtspositie. Deze figuren overleven de een na de andere minister en de een na de andere regering. Geen kruid is tegen hen opgewassen. Zij kunnen plannen van ministers en zelfs van de president dwarsbomen.


  Maak melding

 17. Het verbaasd mij ten zeerste dat hier over Huizenbouw wordt gesproken en wat dan door Chinezen moet worden geschonken??? Je hebt de grondstoffen, waarom bouwen we die huizen niet zelf, is dit luiheid of kunnen we het niet arbeids mentaliteit heet dat.
  Als je luxe wil permitteren, zal je moeten werken, al die bling bling kost geld en dat is er niet, bij een over groot gedeelte,


  Maak melding

 18. @Robje-G : Zie maar de HOOGSTBETAALDE AMBTENAAR VAN SRANAN-NDP, de heer GILMORE, hij heeft meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-Biljetten gedrukt en uitgegeven. Samen met zijn leider Opa D !

  Eindstand: Suriname is FAILLIET !

  Desi en NDP bedankt !

  PS : A VOLK E PINA !
  SOSO ONNODIGE LENINGEN en VERGROTING STAATSSCHULD !


  Maak melding

 19. @ RobG

  “Zeer triest om te vernemen dat veel van de eerder geschonken woningen gewoon niet bewoond worden. Zie maar weer de dodelijke macht van een bepaalde type ambtenaren met een onaantastbare machtspositie. ”

  Beste RobG u kakelt weer onzin en maakt de regering belachelijk:

  1 >>. denkt u dat als er nieuw gebouwde woningen lang leeg staan in Suriname dat de alwetende president dan geen Sleutel feestje gaat vieren met aanhangers van zijn partij. U verklaart met u stelling Bouterse voor seniel en hersendood. Om Bouterse zijn woorden te gebruiken “ik weet alles”. Leeg laten staan is dan het missen van politieke kansen.
  2 >> Het is daadwerkelijk triest dat de zelfde giften meerdere keren gegeven worden en niemand de giften fysiek in ontvangst neemt.
  3 >> Uw stelling over de ambtenaren slaat helemaal kant nog wal want als de almachtige regering bijna iedereen naar huis kan sturen geeft zij zichzelf een brevet van onvermogen door zich dan net niet te ontdoen van dit soort almachtige (machtiger dan de president want ze kunnen zijn beleid saboteren volgens u) Ambtenaren.

  Beste RobG logica is aan u niet besteed. U beledigd de regering, de coalitie en de NDP met dit soort betogen.


  Maak melding

 20. Wedden dat een zeer groot deel van de gelden een andere bestemming krijgen of gewoon op zijn paars worden verduisterd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.