dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse protestbewegingen ondersteunen Maisha Neus

Surinaamse protestbewegingen ondersteunen Maisha Neus

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 mei – Maisha Neus heeft niets anders gedaan dan gebruik maken van haar recht op vrije meningsuiting. Dit stellen de protestorganisaties Wij zijn Moe en het Burgercollectief. Ook de acties van Neus om internationaal meer setun te verkrijgen voor de strijd tegen de regering Bouterse, worden ondersteund. Neus zei tijdens een interview in Nederland onomwonden dat ze de regering ten val wil brengen.

Ze is bereid daarvoor haar Nederlandse nationaliteit op te geven als het moet. “Uit tactische overwegingen zou ik het anders hebben gedaan en bepaalde zaken niet hebben gezegd. Maar als jonge leiders en activisten met hetzelfde doel ondersteunen en corrigerenwe elkaar en we hebben geen andere kijk op de zaak”, zegt We zijn Moe-leider Curtis Hofwijks tegenover de Ware Tijd.

Neus kan sowieso op de steun rekenen van beide organisateis. Ook bij het Burgercollectief worden de bewegingen van Neus minzaam beoordeeld. “Ik zou het misschien anders hebben aangepakt en bepaalde zaken uii de media hebben gehouden”, zegt Bryan Boerleider van het Burgercollectief. De regering heeft intussen een verklaring uitgegeven, waarin de manoeuvres van Neus worden veroordeeld.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

51 REACTIES
 1. Dus als ik het niet eens ben met de regering van bijvoorbeeld Turkije of Venezuele of Guyana dan maak ik gebruik van mijn recht op vrije meningsuitingom deze regeringen ten val te willen brengen? Ik klaag ze aan bij allerlei organisaties en plaats ze in een kwaad daglicht.

  Dus mevouw Neus denkt dat ze met haar mening regeringen naar huis kan sturen in een ander land dan daar waar zijzelf mag stemmen. En als landen dat niet zo leuk vinden dan is dan inbreuk op haar recht van vrije meningsuiting. Mmmmm intressant.

  Hoeveel kans geven jullie mij dat ik Turkije nog in kom na zo een actie, of Venezuela? En toch laat Su haar nog binnen. Over schending van mensenrechten gesproken.


  Maak melding
 2. Te zot voor woorden WKN. Alsof jullie volledig het de acties van Neus steunen en owee als daar tegen wordt geaggeerd. Bah bah bah iedere keer censuur toepassen…jullie zijn zelf niet erger…..


  Maak melding
 3. Maisha Neus maakt gebruik maken van haar recht op vrije meningsuiting om de regering ten val wil brengen.

  Iemand uit een ander land wil hier de regering ten val brengen. Laat ze dat lekker in Turkije doen of Venezuela.
  Kijken wat er dan gebeurd.

  Hoe groot is de kans dat ik Turkije nog in mag, of Nederland, of de US na zo’n actie?


  Maak melding
 4. Ma, ma! mama mamaisha, maisha Neus, Mai, ma ma, maisha Neus, Mae, mama maisha Neus!

  Mama ma ma Maisha Neus!

  Me begie pikin mensenrechen, bika sranan moes free!

  We Zijn Moe! ma ma maisha, we begie pikin mensenrechten. Bekais wi moe gro, in sranan!

  Maisa Neus4 vicepresident

  Leve Maisa Neus!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Maisha Neus4 ever in ILOVESU

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 5. Ha,ha,ha deze figuren denken nog steeds dat zij alle wijsheid in huis hebben. Zij denken het beter te weten voor de massa. Maar het is deze massa die hen als een baksteen laat vallen.Neus, Curtis en Boerleider zijn allen bij elkaar een stel autisten. Deze autisten hebben een verzameling aan meervoudige contactstoornissen. Zij lopen warm voor een bepaalde zaak maar hebben een gebrek aan zelfinzicht. Dit heeft tot gevolg dat bij hen verkeerde verwachtingen ontstaan t.a.v. de massa en persoonlijke onrealiseerbare aspiraties Men ziet dan ook dat de communicatie tussen autisten en niet autisten tal van problemen met zich mee brengt omdat autisten het gedrag van niet autisten verkeerd inschatten. Zij hebben last van de blinde vlek die kenmerkend is voor autisten. De massa zit niet te wachten op een stelletje gekken die denken hen op sleeptouw te nemen om onrealiseerbare doelen te halen.


  Maak melding
 6. @Robg,

  Je praat over contactstoornis, hoe zou jij die moordenaar, waarvan je bijna zou denken, dat je daar een relatie mee hebt, willen omschrijven?
  Als er ėėn een contactstoornis heeft, is het die moordenaar wel, die je zo aanbid, je ziet zelf hoe deze crimineel het parlement mijd, en de vele protestacties, die tegen hem gericht zijn, zelfs het contact met het volk is minimaal, alleen tijdens verkiezingscampagnes, zie je hem tussen het volk, om te bedelen op die paarse rotzooi te stemmen, wanneer straks de binnenlandbewoners niet meer op deze volksmisleider stemmen, maar gaan voor die andere crimineel Brunswijk, is het helemaal gedaan met die moordenaar.


  Maak melding
 7. Volgens Curtis Hofwijks zou het Onafhankelijkheidsplein niet van de regering zijn, echter, als er onderhoud aan de infrastructuur van het plein moet worden gepleegd, is het de DC van Paramaribo/Openbare Werken/de overheid die hiervoor verantwoordelijk is en het nodige onderhoud laat verrichten aan het Onafhankelijkheidsplein, want het volk gaat echt geen onderhoud aan het plein verrichten.

  Sommige personen denken zo bekrompen en zo simpel. Door stoere taal te gebruiken word je nog geen held. Het is zo typisch Surinaams om dergelijke domme uitspraken te doen. Ik eet en drink van niemand is ook zo een cliché tevens zeer domme uitspraak, zonder dat er verder wordt nagedacht wat de diepe betekenis van een dergelijke domme uitspraak.

  Wat Maisha Neus betreft vind ik het wel een heel moedige en zeer grote stap van haar om een politieke omwenteling teweeg te brengen met het doel om zelf te gaan regeren of andere bestuurders in het politieke machtscentrum te recruiteren. Je vraagt je af in hoeverre deze aanpak van de mogelijk nieuwe politieke leiders democratisch is. Vaststaat dat er een verandering moet plaatsvinden om de armoede en corruptie te bestrijden, maar ik mis de concrete dialoog hieromtrent met als eindresultaat: alle neuzen dezelfde kant op te laten staan. Dat stukje diepgang mis ik in deze hele periode van de protestmanifestaties. Er is weinig bereidheid tot het bereiken van een consensus.


  Maak melding
 8. Manu, jij bent een rare gozer. Ach man…… doe niet zo nerveus en gil niet onnodig! Ben je som van de wc-pot gerukt? Zit er in de wc-pot een Front geit die in je ballen bijt zodat je moet gillen? Jouw gegil slaat nergens op. Laat je gereedschap nakijken.


  Maak melding
 9. RobG
  Ha,ha,ha deze figuren denken nog steeds dat zij alle wijsheid in huis hebben.

  RobG
  Correctie van hetgeen je aangeeft.
  Je wijsheid is pas wijsheid als je het in combinatie met common sence kunt inzetten en benutten om zaken gedaan te krijgen.
  Niet de wet van de sterkste
  Niet de wet van macht
  Niet de wet van ik heb de wapens

  De wetmatigheid van logica en gezond verstand


  Maak melding
 10. Alle EZELS hier ( anti Surinamers ) de wij zijn MOE mensen,de oppositie…NEUS ..Boerlijder,..Curtis Hofwijks.zijn allemaal nu VLEUGEL LAM.dus houden jullie je koest.tot 2020n,,om weeeer te verliezen,want tegen die tijd is Suriname weer booming reken maar.!


  Maak melding
 11. @ Robg,

  Je bent zo,n domme paarse rat, dat je met domme reacties op dit forum, zoveel negatieve reacties moet incaseren, terwijl je dat zelf niet eens door hebt, zo,n dikke plaat heb je voor je kop.


  Maak melding
 12. Curtis en co. zijn degenen die daadwerkelijk opkomen voor recht en wet. Alle anderen zijn gewoon paarse verworden klootzakken, maar ook paars de klote zijn alle paarse knettergekken die tot hun dood zijnde tot op hun paarse bot zijnde, imbeciele debiele dwaze idiote van misdaad bezeten aanhangers van de grootste m9isdadiger die ooit heeft geleefd. in verworden misdaadstaat Surbabhai vereren. Zoon, stiefzoon, elite kader adviseurs tot paars verarmde zwervende stelende aanhangers zijn allemaal paars misdadig vervloekt. Wo ka


  Maak melding
 13. Kevin,

  Respect voor uw redenering t.a.v. mevr. Neus. Kunt u aub ook doen met dhr. Bouterse op en vanaf 25 febr. 1980?
  Alvast bedankt.

  Sipa Twa


  Maak melding
 14. RobG,

  Ha ha ha,
  Volgens uw redering blijkt uw baas Koning der autisten.

  Bent u consequent? Wees eerlijk, rechtvaardig, onpartijdig dan gaat u juist fluiten.

  Equal rights and justice

  Sipa Twa


  Maak melding
 15. Paraman,

  Vandaag zat ik heel even op de hoek Waaldijkstraat / Dr.,Sophi Redmondstr. samen met me taxi- en bushouders vrienden te genieten van onze bromtji djari te Ondrobon. Er zat een onverzorgd jongeheer op de grond tegen de winkel aan op de hoek, plezierig in gesprek met zich zelf, te chillen. Kortom een mooie Surinaamse Ondrobon dag..


  Maak melding
 16. Bigi Sma, jij bent onvergelijkbaar naïef net zoals Manu Manu de ultieme Front ezel. Jij bent wereldvreemd. Complexe politiek is voor jou een brug te ver. Ik hoef alleen maar kijken naar de politiek van de rijke en militair machtige landen als USA, Engeland,Nederland,enz. Deze landen zetten hun geld en militaire macht in om landen hun wil op te leggen. Jij hebt een blinde vlek in je vermogen om te oordelen. Jouw DNA begin ik steeds meer te ontrafelen. Jij ontkomt niet meer aan de deskundige “blikken” van kenners van deze materie.


  Maak melding
 17. RobG(eweest)

  Het enige wat ik van je vraag is een normale reactie te geven op mijn posting.
  Is hetgeen ik aangeef wel of niet juist.
  Want als u deze meest simpele vraag niet kunt beantwoorden rest mij maar 1 ding en dat is
  Jij RobG hebt geen greintje common sence nada niks gezond verstand en dat is nodig om zaken te begrijpen en te analyseren.
  Niet het dom gelul van je.
  Sorry voor het woord gelul want zo meteen denk jij RobG dat ik het heb over je lul, zo dom kom je af en toe over.
  Stick by the subject next time.


  Maak melding
 18. In Turkye,,hadden ze haar allang een boerka om gedaan.zo worden daar rediemoesoes behandeld die bewust hun land in het buitenland negatief etaleren.blijf maar in HOLLAND, bij je witte slavendrijvers.het volk lust je niet.


  Maak melding
 19. Kevin,je lult maar wat raak. Diep in je hart ben je een paarse rat,jij heult met de sterkste. Wees blij dat er mensen zijn die tegen onrecht vechten. Jij bent net zo laag als Rob G. Zou niet verbazen als je buiten kind van hem bent.


  Maak melding
 20. RobG, heb jij het nu echt over jezelf, over die blinde vlek en autisme?, die spiegel van jou vertoont een grote paarse vlek als jij daar in kijkt


  Maak melding
 21. Kijk in je spiegel en hart(als die er is) dan zie je een bekrompen persoon. Dat je niet begrijp dat men een expres protesten saboteert?dan pas ben je bekrompen.


  Maak melding
 22. Bigi Sma, wat ik onder comon sense versta is van een heel andere orde en dat gaat jouw verstand te boven. Jij verkondigd een door de NPS gefabriceerde ” common sense ” om de massa te manipuleren. Jouw geest, jouw verstand heeft haar dna vrijgegeven. Ik weet beetjes en beetjes meer in welk kader je past.


  Maak melding
 23. Elke rechtgeaarde surinamer ondersteunen jullie Maisha.
  Mijn zegen heeft ze in elk geval 100%/
  En de ndp schreeuwers hier…laat ze maar ,meer dan alleen schreeuwen in de ruimte kunnen ze niet .
  .


  Maak melding
 24. Wie zegt dat die neutraal is liegt, want de politiek bemoeit met iedereen, zowel anti als pro. Neutraal kan je daarom niet zijn, want de politiek raakt je in alles.

  Aan de neutralen wil ik vragen, op welke partij had je gestemd op 25 mei 2015 en pro of anti motiveer dat. Dus je wordt niet geraakt door de financieel economische omstandigheden of door mensenrechten. Vind niet dat Suriname te kijk staat met een van moord veroordeelde president, op de opsporingslijs DEA, terecht staat voor de 8 december 1982 moorden. Vind u dat de grondwet voor iedereen gelijk is en dat Internationale Verdragen, cq, mensenrechten hoger staan dan de grondwet van een land? Hoe zo dan neutraal. Ben je wel goed wijs in je kop?

  De ratio, dat telt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 25. Ndper’s blijven oerdom paars gelovige bezten duivelse aanhangers. Jepi no de, noch bevrijding , noch genezing zolang didibri sa deng poti na magti e go vernietig en regeri deng zieke paarse ellendelingen, die van geen beterschap willen weten. Ndper’ s zijn een paars misdadig vervloekt volk, afgoderij viert hoogtij.


  Maak melding
 26. @Redskin; 100% mee eens. @Kevin, zit 7x 24 achter zijn PC im alles van NDP goed te praten. Deze man heeft geloof ik niets beters te doen in zijn miserabele bestaan.


  Maak melding
 27. Grappig maar vooral erg zielig dat sommige mensen onder meerdere namen posten zodat het net lijkt alsof er meerdere mensen hun mening delen of steunen.


  Maak melding
 28. @Rob गाँण्डचट्टा is weer गाँण्ड aan het chaate. Hij krijgt er maar niet genoeg van. Intussen heeft @Kevin zich ontpopt tot keffende chiwawa. Alles wat niet paars is, blaft deze पूँछकट्टा naar. गाँण्डचट्टा en पूँछकट्टा zijn het nieuwe paarse duo. De Sapoen en Chitan van waterkant.


  Maak melding
 29. EZELS,…Het is overduidelijk,dat jullie met z`n allen bij elkaar opgeteld niet genoeg munitie hebben om een discussie aan te gaan met ROB G…Ik en vele andere wel denkende mensen zien hoe jullie wanhopig vechten om je staande te houden,en in die situatie spelen jullie paniek voetbal ( BROKO BANA )..in de vorm van op de man spelen ipv bij de feiten blijven.ik vraag me af of jullie je posting nalezen dan schaam je je toch.want dat blijft gelukkig staan.als ik jullie commentaren lees,(scheldkanonnade ).. tegen jullie gemeenschappelijke “VIJAND” dan is het tussen jullie een.. wedstrijdje stom ouwehoeren,..wie is DE DOMSTE. jullie vallen allemaal stuk voor stuk door de mand.met jullie FOLKLORE NOORDZEE DENKEN.en het mooiste is, ROB G blijft er nuchter bij ,en beheerst zich , maar jullie kleine onnozele figuren met garnalen hersenen met de inhoud van een spliterwt blijven maar aan zijn stoelpoten zagen op een gemene onbeschofte manier ! hopelijk is dit voor jullie stof tot nadenken ,als jullie dat nog tenminste kunnen.


  Maak melding
 30. RobG. je kaatst slecht, zielig mannetje, het is niet alleen de paarse vlek in je spiegel, maar ook de plaat voor je kop zoals hier al eerder opgemerkt heeft, maar waarom zo hard janken als het over Maisha Neus en Curtis Hofwijks gaat, het zijn toch nobody’s in jouw vertroebelde blik, of zie je toch een beetje het gevaar in voor de positie van de door verafgode massamoordenaar en drugscrimineel, als deze dezelfde soort verregaande arrogantie heeft als jou, hoef je toch nergens bang voor te zijn helemaal niet als je het wapen goed weet te hanteren en de zielige mensen die er anders over denken toch niet serieus te nemen, je ruimt ze toch gewoon op zoals in het verleden


  Maak melding
 31. Heb jij jou eigen publiek meneer Pankha.hoe wil jij Suriname VERENIGEN MET JOU,…VOOR HEEL VEEL MENSEN ONBEGRIJPELIJKE TEKENS.met alle respect.of praat je alleen tegen mensen die op jou lijken..komop man oen deh na ien Sranang.


  Maak melding
 32. Die PANNENKOEK Ray SNAPT NA ,…7 (ZEVEN)…ZEEVE,..ZEBIE,…JAREN NOG NIET WIE IN SU DE BAAS IS !
  Jij lijdt aan een ernstige vorm van geheugen verlies mie mang.


  Maak melding
 33. Wacht maar, Eugene v Der San,…de minister van JUSPOL, gaat haar netjes het land uitgooien.trouwens ze is door een paar idioten tot heid uitgeroepen,OP GROND WAARVAN.ze stopt zichzelf een veer in de kont om zich te gedragen als een TANJA NIJMIJER de Nederlandse strijdster van de FARC,…Halloooo.die heeft ballen, maar niet deze omhooggevallen SCHREEUWLELIJK iedereen v/d oppositie ligt aan haar voeten,omdat ze uit Holland komt zo zie je maar weer dat vele Surinamers nog die achterlijke onderdanigheid hebben.weg met hun allemaal.


  Maak melding
 34. Robje-G-de-leerling-propagandist van Opa B, snapt

  natuurlijk NIET dat zijn baasje, OPNIEUW DE MENSEN-

  RECHTEN van SURINAMERS HEEFT GESCHONDEN,

  door GEWELD te gebruiken tegen ONGEWAPENDE EN

  VREDELIEVENDE BETOGERS !!

  PS : GEWELD is, HELAAS, een vast onderdeel van het

  wanbeleid van de politieke clan die de macht heeft in

  Sranan !


  Maak melding
 35. Dus als ik vredelievend en ongewapend weiger om enige vorm van medewerking te verlenen is optreden van de politie niet toegestaan en indien wel is dat het schenden van mensenrechten?

  Mmmm intressant


  Maak melding
 36. Vrijheid van meningsuiting is er in ieder geval. Want ik lees hier allerlei meningen en dat is goed. Iedereen mag zijn mening hebben. En wie is die ander om hem of haar dan maar voor dom of menig ander scheldwoord uit te maken? Het is zijn mening! Niemand dringt je iets op. Hier moeten we allemaal juist blij om zijn. Als ik mijn eerste bezoek aan Suriname vergelijk met m’n tweede en inmiddels vierde bezoek kan ik niet anders zeggen dat er qua infrastructuur veel verbeterd is. Dat DB dus , in mijn beleving, positieve dingen gedaan heeft. Van welk geld over over wiens rug dit eventueel is gegaan weet ik niet. Wat ik wel zie is dat Suriname veel geld laat liggen en kansen niet ziet. Denk alleen maar aan recycling. En toerisme. Daar valt zoveel te verdienen. Maar je moet wel een start maken en niet blijven denken’ dat lukt toch niet”. Beste Surinamers, grijp je kansen want jullie beseffen denk niet in wat voor mooi land jullie wonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES