dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk wil Bouterse geweldloos van de troon stoten

Brunswijk wil Bouterse geweldloos van de troon stoten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – Ronnie Brunswijk overweegt nog uitsluitend vreedzame om Desi Bouterse van politieke macht af te helpen. ‘De pen’ (of eerder het potlood, red.) moet het doen als er vroeg of laat verkiezingen worden gehouden. Daar gaat de voormalige rebellenleider helemaal voor. “Of het nu 2018, 2019 of 2020 wordt”, zei Brunswijk Guyaba, in het Boven Suriname gebied.

De grootste leefgemeenschap van de Marronstam der Saramaccaners onthaalde Brunswijk warm. Brunswijk maakt een rondtoer door het achterland om zijn campagne tegen Bouterse kracht bij te zetten. Guyaba leek helemaal op zijn hand, te oordelen naar het warme onthaal. Onder luid en herhaald applaus gaf Brunswijk aan dat zijn politieke partij ABOP er is voor het binnenland. En de rest van Suriname.

ABOP wil in de voorlinie staan als het erom gaat het huidige beleid te stoppen. Het leven is wel driemaal duurder geworden sinds de aanvang van de tweede regering Bouterse. “We hebben wapens noch geweld nodig voor deze strijd. Wij gaan met de pen vechten, wanneer we in het stemhokje zijn. Ik smeek jullie van harte om de macht van je stemrecht te gebruiken”, zei Brunswijk .

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

54 REACTIES
 1. @Koos

  Ik denk dat Brunswijk nu degene is die omkoopt en heel geslepen in zijn achterland het kiesstelsel gaat benutten. voor een heel solide machtsbasis.

  BEP en NDP weten dat zij in Sipaliwini en Brokipondo en Marowijne niets neer te zoeken hebben.

  Brunswijk gaat het nu regeren als zijn eigenland. en heeft niemand meer nodig nu er een goudmijn in zijn achterland ligt.
  Zijn zakelijke imperium maakt hem onaantastbaar.

  Waarom op basis van ongelijkheid met de NDP samenwerken als je hun zetels en die van de BEP kunt oprapen voor een paar miljoen SRD/jaar.

  Met nog 3 of 4 zetels er bij kan hij op basis van gelijkheid met de andere partijen aan de slag.

  Koos de man heeft veel van Bouterse geleerd en omringt zich niet met domme mensen.


  Maak melding
 2. Farao al Bouta heeft nu de keus, of snel het huidige kiesstelsel wijzigen, of de ABOP wordt de grootste partij en Bruns wordt president bij de volgende verkiezingen !

  ONE MAN ONE VOTE!


  Maak melding
 3. Geef je mening!
  Het lijkt er veel op dat Brunswijk en Somo onder het gezag van Bouterse staan als ik hun uitspraken volg. Brunswijk praat over verkiezingen en Somo over een illegale amnestie.
  Twee uitspraken die eerder getuigen van politiek onbenul en gemarchandeer dan dat ze getuigen van respect voor de democratische rechten van het volk. Moet een regering die er een potje van maakt, het ene corruptie schandaal na het andere aan haar broek krijgt en niet aanpakt, die het vertrouwen van een grote meerderheid verloren heeft niet plaats maken voor een zakenkabinet dat orde op zaken stelt en er voor zorgt dat het land weer een gezond politiek landschap krijgt met kundige en integere politici die wel de wil van het volk vertegenwoordigen??


  Maak melding
 4. JoJo,

  Veel mensen weten niet dat Brunswijk zich heeft blijven doorontwikkelen. De toekomst zal het uitwijzen. Straks is het dong mang kon koni en koni mang kon dong.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka )


  Maak melding
 5. @ Posting-schrijvers en alle goed bij zinnen zijnde Surinamers,

  Lees het stk van econoom G.SAMSON in dagblad Suriname van de vorige week !!
  Deze meneer heeft volkomen gelijk: alleen de NPS/VHP kunnen het land redden met de kennis,kundigheid en vaardigheden die hun achterban hebben !!
  Geen “lull-verhalen dat NPS/VHP- achterban uit corruptelingen bestaat !! Vooral racisten moeten hun bek houden.
  De foto-negre en NPS/VHP hebben altijd behoorlijk wat gedaan voor de “marrons”; altijd alles gratis !!!
  Doen hun parlementariers en ministers iets voor de stadsbewoners/kustvlakte, terwijl ze betaald worden met de belastinggelden van deze mensen !!
  Kijk hoeveel volkswoningen zijn gebouwd en toegewezen aan
  de creolen vanaf de 50-jaren (Tamega, Rensproject, Beekhuizen,Latour,Soerawoningen, Peu en Content etc.)
  Kijken naar de “djaja-mannen als Dr.ir.Essed ea.
  Alleen de groene vlag(frambo) en oranjevlag kan het land nog redden !! Tenminste als de Redi-Moesoes die de NPS de dolksteek hebben gegeven tijdens de verkiezing in 2015,terugkeren naar hun mamma-partij NPS!!.
  In geen geval Brunsie(de multi- milionair) die geen belasting betaalt (een bankrover, drugsveroordeelde ) !!


  Maak melding
 6. Ik heb al eerder gezegd, brunnie wordt de volgende pres. van Su…., zie daar!! Hij wordt nu leider van Paramarbo commando, i.p.v. jungle commando….


  Maak melding
 7. Dankzij deze bankrover zijn vele aanhangers van hem nu rovers en verkrachters. Kat en muis spel van deze boef zal leiden tot een tweede burgeroorlog.


  Maak melding
 8. Bouta + brunsie en dan praten over vreedzaam?!
  De Moiwana slachtoffers en de Dec 8 slachtoffers die werden op wrede wijze van hun leven beroofd en voor hun geweldenaar denk je dat vrede de oplossing is?!
  Brunsie je bent medeschuldig aan alle baldadigheid de mens aangedaan in Suriname!!
  Die geweldenaar gaat lijder voor het leven zijn want de rechters in Suriname zijn heeeeel vredig als het gaat om de berechting van jullie beiden!!Zij moeten vonnis uitspreken en niet venetiaan en ook niet santokhi!!
  Er wordt ingeslagen op vreedzame protesteerders,bedreigingen geuit,vergunningen worden opzettelijk niet verstrekt omdat bouta de massa die tegen hem protesteren niet durft te erkennen en jij hebt het over vreedzame wijze?!
  En idd je bent een bank rover en die zijn niet vreedzaam!!


  Maak melding
 9. Akhir bandar to bandar rahie.
  Zou de VHP in de regering zitten dan zou Brunswijk met stenen en geweren de straat op gaan.

  Alleen sommige (veels te veel) gehaaide Hindoestanen stemmen op de NDP, puur uit eigen belang.
  Zoals D. Sardjoe, Kalipdew, Adhin e.a.


  Maak melding
 10. Het is meer een vriendelijk verzoek aan zijn matie…
  Je vriend zet je liever vreedzaam af, i.p.v. met geweld of door te protesteren. Als ronny president is, krijgt desie gratie of wordt hij vp. Zo heeft hij nogsteeds immuniteit. Iedereen blij, 1 grote fam.


  Maak melding
 11. Blijkbaar gaat Suriname voortaan bestuurd worden door sterke mannen zoals we dat ook in sommige islamitische landen en in Afrika zien, de zogenaamde warlords.
  Bouterse en Brunswijk, allebei rijk en machtig geworden door de wapens op te nemen, daarmee macht en aanzien te verwerven om vervolgens een machtsbasis op te bouwen onder het volk.

  Wellicht een onvermijdelijke ontwikkeling in een land als Suriname.

  Op Aruba, een eiland met ongeveer 104.000 inwoners, gaat men 200 miljoen US dollar investeren in het vliegveld. Het werd te klein voor de 2,6 miljoen bezoekers per jaar.
  Aruba heeft geen goud en geen olie, maar wel een soort goudmijn, het toerisme. Op Aruba wordt betaald in dollars. Als elke bezoeker $1000 dollar uitgeeft dan levert dat dus jaarlijks 2.600.000.000 USD op. Per Arubaan $ 25.000.


  Maak melding
 12. Na jarenlang samen uit één bord gegegeten te hebben wil Brunswijk zich nu afzetten tegen Bouterse. Hij vreest decimering, nu de NDP grote grip heeft op de marrongemeenschappen in het binnenland en in de stad.
  Brunswijk vecht nu voor z’n politieke survival. Hij beseft dat hij gemist kan worden als kiespijn en houdt al z’n opties open.
  Als het niet lukt met de NDP, dan maar met het Front proberen en andersom.

  Suriname is toe aan een president van Chinese komaf! China zal trots zijn en flink investeren in Suriname!


  Maak melding
 13. rambo probeert het wel en durft het aan.., dat kunnen velen niet zeggen..

  die jetcost reizen naar sme is een grote oplichters bende bij elkaar..

  je vind never nooit de opgeven prijs die zij aanbieden in welke seizoen dan ook het is altijd duurder..

  trouwens de tui ook.. nooit de zelfde prijs als zij aan bieden..

  de dupe is altijd het ka volk..


  Maak melding
 14. TRAFAS NO DEH ! …het volk bepaald. Brunswijk is niet gek,trouwens geweld wordt niet geduld,..in Suriname,..Brunswijk of geen Brunswijk.hij kan alleen maar verliezen,op elk vlak,…hij heeft nog de kans om met Bouterse samen te gaan werken in 2020.anders is ie ook verloren. NPS, VHP,..PL,..Zijn al de pineut met deze leiders ze zijn aan vernieuwing toe..Brunswijk heeft nog een beetje charisma om ABOP te leiden, ipv EZEL .Belfort, die wordt met de tijd een aanhangsel van ABOP,als er zaken gedaan moeten worden. politiek gezien.hij is nu al eigenlijk buitenspel.alleen nog zijn GROTE domme mond met domme uitspraken houden hem nog enigszins op zijn zwakke benen.maar politiek gezien,is hij van generlei waarde meer,hij is een voetoeboy van Brunswijk.hij krijgt af en toe een LEKKERS.van de baas !


  Maak melding
 15. @Hans van den Broek

  Flikker dan op naar Aruba,..Suriname zit niet op REDIE MOESOE lafaards te wachten,..Hit the road !..PANNENKOEK !


  Maak melding
 16. “Brunswijk wil Bouterse geweldloos van de troon stoten”
  Van de regen in de drup; of nog erger, van de stront in de diarree.
  Anyhow, mij deert het weinig of niets.
  Ben ik blij dat ik toentertijd heb gekozen voor de status – zoals men dat in Suriname pleegt te zeggen – economische vluchteling of landverrader. Tot nog toe heeft dat me geen windeieren gelegd.


  Maak melding
 17. @Amigo
  Ik heb al eerder gezegd, brunnie wordt de volgende pres. van Su…., zie daar!! Hij wordt nu leider van Paramarbo commando, i.p.v. jungle commando….

  maandag 29 mei 2017 om 14:12 uur.
  [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

  Amigo,..steel ergens een SOMBRERO,doe die op je kop ,..koop een grote valse snor ,en donder op naar Spanje of Mexico het liefst.als je maar verdwijnt met je onzin tories.


  Maak melding
 18. BOUTERSE & BRUNSWIJK IS HET SLIMSTE DUO IN DE INTERESSANTE SURINAAMSE POLITIEK.,..EN HET IS MAAR GOED OOK.de rest durft niks !!!.wanneer het te heet wordt in de keuken,dan zie je ze niet,dan vluchten zij naar de Noordzee,waar ze ook niet gewild zijn.die IDIOTEN…vb MAISHA NEUS ! DIE in Nederland aan de pers een hoop leugens verteld,hoe zg de mensenrechten in Suriname geschonden worden echte nonsens.verhalen.


  Maak melding
 19. Dat bedoel ik nou precies. Suriname is langzaam maar zeker ten dode opgeschreven.

  Toerisme is uit den boze met al die roofovervallen, vandaag weer een gepensioneerde echtpaar voor 1000 srd bijna vermoord.

  Mijn respect voor het land wordt met de dag minder. Ook omdat de zware criminaliteit niet uitgeroeid gaat worden, dit gaat veel erger worden. Willens en wetens van een grote groep van de bevolking.


  Maak melding
 20. Ik hoop echt dat de jonge garde zich verder ontwikkeld in staatszaken en samenwerking, zodat de oudere heren met de staart tussen de benen kunnen afdruipen, want als nu zelfs Brunswijk zijn positie wil versterken dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd. 1 mafketel als president is nu wel genoeg zou ik zo zeggen. Dus…alle jonge mensen verenig je en maak wat van ons mooie Suriname en laat je niet afleiden door intimidatie en groot spraak jullie hebben de TOEKOMST, gebruik het dan ook want anders worden jullie een verloren generatie,


  Maak melding
 21. Het is allemaal fake dat Brunswijk groots wordt onthaald in het achterland van de Saramaccaners. Hetzelfde deed Santokhi ook met zijn toer en de huis-aan-huis bezoeken met zijn team propagandisten in de districten en het Surinaamse achterland. Het komt helemaal niet goed voor Brunswijk en de Front partijen in het gebied van de Saramaccaners.Ik heb daarom mijn scepsis om het vroeg gejuich van o.a. Jojo. Voor de zoveelste keer blijkt dat Jojo ver van realistisch is.

  Pa Henky van Latour, het verhaal van de econoom Samson moet je met een korreltje zout nemen. Deze NPSer praat voor zijn eigen parochie. Deze partijen hebben in het verleden getoond dat zij Suriname niet kunnen ontwikkelen. Zij hebben minstens 30 jaren nodig om ontwikkeling te brengen.


  Maak melding
 22. Brunsie is slim. De weg is open voor een samenwerking.
  Heeft ie toch wel iets geleerd in zijn opleiding.

  Als hij nog slimmer is eist hij tevens een clad onderzoek bij die olifanten te South Drain.
  PL heeft zich zelf al te grabbel gegooid en veranderd straks in een stichting.
  NPS kan zijn terrein straks gaan verhuren als festivalterrein.

  2020 NDP+ABOP+?


  Maak melding
 23. Wat gaat gebeuren is dat didibri hem voor zal zijn. Paarse snipers zullen hem vanuit vele hinderlagen loeren, zelfs op het water. Wat komen gaat is een burgeroorlog, zevenmalen erger dan jaren tachtig, een echte volksrevolutie tussen drie groeperingen, de vervloekte ndper’ s, de aanhangers van Brunswijk en grote versplinterde groepen uit het volk zelfs. Hindoestanen gaan zich bewapenen, samen met chinezen en javanen voor de misdaadgolf die zal ontstaan. Binnen 1×24 uur zakt de koers naar tiendubbele. Wo ka. Wat deze paarse ex leerling kan verwachten is dat baas hem vroeg of laat zal opruimen door snipers. Wacht maar af, daarna breekt de paarse hel los, geloof het of niet en niemand zal helpen. De paarse marionetten en awariedomries zullen door hun eigen aanhangers worden aangevallen, beroofd en mishandeld, wacht maar af. Dat is wat voor 2020 komen gaat.


  Maak melding
 24. Suriname was een kolonie van West-Europese landen. laatste was Nederland tijdens de koloniale tijd.

  Suriname is gemaakt door deze landen en werd een soort zeer slechte kopie van Nederland, dat gewoon in de papierversnipperaar moest belanden van Nederland en snel en vergoed vergeten moest worden. In geschiedenisboeken, geogratie, flora en fauna/biologieboeken kom je het sporadisch tegen op de scholen in Nederland. Suriname wat is dat?, waar ligt dat werd gevraagd? of allerlei grapjes over gemaakt.

  Als ik nu in Suriname kom, zie ik dat er op allerlei gebieden zaken ontstaan waarin ik mij niet herken en er met verbazing naar kijkt, dan heb ik het niet eens over de politiek, witten (boorden)criminaliteit, maar vooral om de cultuur, zeden, gewoonten, muziek, gedrag van bepaalde soort Surinamers, onderdrukking van Surinamers, mensenrechten. Ik vraag me dan af is dit mijn Suriname. Welke kant gaat het op met Suriname, die eigenlijk een model van Nederland moest worden, Nederlands als officiële taal, goed gedrag van de burgers, mensenrechten, respect, grondwet, trias politica,

  Suriname is gewoon een bananenlandje geworden, waarin een hele kleine groep criminelen alles naar hun hand willen zetten, het volk dat moet pinaren, onderdrukt worden en niets te vertellen hebben, maar van ddb en kliek, jongens zie mij eens.

  Dat bravo veel van ddb, el Some ea geleerd heeft en weet hoe het politieke spel gespeeld moet worden, staat als een paal boven water. Hij wist dat hij aan enige kennis en ontwikkeling moest werken en als het uitkomt in de praktijk is een bijzaak, Het politieke spel kent hij wel, hoe het kiesstelsel in elkaar zit weet hij, het aantal zetels en zijn super status van, zie de man. Hoe er naar marrons werd gekeken toen is bij hen bekend. Met de marrons zal men in ILOVESU rekening moeten houden. Als het om muziek in NIS gaat waar hele groepen naar toe komen of in de politiek.

  Ik herken me al heel lang niet meer in SU, als ik in Su zou wonen zou ik liever achter een dikke en hoge muur wonen en auto rijden met geblindeerde veiligheidsruiten.

  Het bananenlandje is mij te gevaarlijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 25. Wederom een boef op de troon die geen flikker voor Suriname internationaal kan betekenen.
  De jeugd heeft de toekomst geen nationaal als internationaal veroordeelden op de troon. Het ambt van president is verlaagd en besmeurd. De enigen die aan deze hele farce een einde kan maken is de jeugd.
  Zij hebben de toekomst, zij hebben de kracht, hebben de visie en de hersens.


  Maak melding
 26. Dus dit noemen ze in Suriname vooruitgang.
  Mobility without motion.
  Suriname is als een stilstaande auto. Deze draait stationair, maar komt niet vooruit.
  Zwakzinnigen zullen wel roepen:, maar het is toch beter dan achteruitgang?
  Welterusten


  Maak melding
 27. @ Kwamma,

  ” Veel mensen weten niet dat Brunswijk zich heeft blijven doorontwikkelen. De toekomst zal het uitwijzen. Straks is het dong mang kon koni en koni mang kon dong.”

  Bij Brunsi is het : wang dong mang e tang wang dong mang en ontwikkeling brengt nog geen beschaving. Suriname gaat gelijk naar zijn verdoemenis als deze gek ooit op de stoel komt te zitten.


  Maak melding
 28. Neus, ik wist niet dat jij het woord ‘integer’ kende. Dat jij jou aan drugs verslaafde naïeve dochter misbruikt voor jou subversieve activiteiten zegt genoeg over jou bezetenheid. Wanneer breng jij de regering in Holland ten val? Een TBS kliniek naar keuze ligt in ieder geval voor de hand.

  De vraag die rijst: hoeveel zwakzinnigen herbergt de populistische familie Neus nog. Een wettig gekozen regering ten val proberen te brengen, mag – over integer gesproken – door jou en/of zwakzinnige dochter ook worden gemeld aan de OAS. Een levenslange gevangenisstraf is in heel veel landen het minimale waar jou dochter op zou mogen rekenen, ongeacht zwakzinnigheid.


  Maak melding
 29. Als Brunswijk de president van Suriname wordt dan steven we af op meer rotzooi.Hoe hij aan zijn diploma is gekomen vraag ik mij nog steeds af.Die man kan geen eenvoudig gesprek voeren.In een interview kan hij zich niet staande houden.Nu worden we helemaal het lachertje…arm Suriname.Een mooi land maar zo onwaardig bestuurd en behandeld.


  Maak melding
 30. Met een pistool in het DNA zal hij echt wonderen verrichten net als op het voetbalveld als hij het niet eens is met scheidsrechters. Parlementariers zullen hun mond niet meer durven te openen.

  Dat hij Doekhie van de tafel gerukt had en op de grond schopte. Is men al vergeten. Voor hetzelfde had hij zijn rug gebroken.

  Wie kan zich nog herinneren dat hij iemand van SWM geslagen had vanwege een factuur. Suriname gaat nog betere tijden tegemoet zo te zien als hij president wordt.

  Het zal me zeker niet verbazen want de grootste crimineel van Suriname is toch ook president geworden.


  Maak melding
 31. Brunswijk doet niet mee met protest acties maar steunt deze wel?Hij wil DDB lieflijk van de troon afhelpen?Deze man heeft geleerd..ja..om geslepen en verdraaid te zijn zoals de meeste politici in Suriname.De vaardigheden oa.beroven,verkrachten,gedrag vertonen dat onder “normale” mensen met afschuw naar wordt gekeken.Dat had hij reeds allemaal in huis.Nu hoort hij tot de groep van volwaardige SURINAAMSE politici.Hij weet dat hij bij de verkiezingen van 2020 niet genoeg zetels zal binnen halen voor de alleen heerschappij.Ook DDB weet dat hij bij de verkiezingen van 2020 ook veel minder zetels zal krijgen.Dus is samenwerking tussen deze twee GROTE boeven een goede optie.Beiden hebben er belang bij..zal me niet verwonderen als ze dit reeds hebben uitsproken naar elkaar en het volk belazeren met hun stom geleuter.Surinamers jullie weten niet wat je te wachten staat…stem wijs en goed doordacht om deze web van belazerij,corruptie,diefstal,leugen en bedrog te doorbreken.


  Maak melding
 32. Ramdien,

  Rode kaart.: onethisch opmerking t.o.v. hele familie Neus.

  What about the coup 25 feb 1980 , 7 jaren dictatuur, mensenrechten schendingen, telefooncoup etc.

  Zelfs zijn eigen president Dhr Wijdenbosch heeft uw baas , ten val gebracht, tijdens zijn eigen regeerperiode ook nog als adviseur van staat. Opmerkelijk was corruptie ten top z.a. ballastnedam schandaal , goud en deviezenvoorraad verdampt, toren hoge schuldeninflaties, devaluaties tot drie nullen.
  Bami en cola kostte 1000 gulden. Cola in een plastic zak met een rietje.
  Vergeten we zo snel onze eigen geschiedenis of zijn we hypocriet.
  Wake up Suriname, het is tijd om te evalueren en drastisch maatregelen te treffen noso wo nak panja.

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding
 33. van de regen in de drup!!
  de ene boef naar de anderen!!
  de ene nog dommer dan de anderen!!
  zielig voor het land,het doet zo pijn dat het kapot wordt gemaakt.

  wat heeft hij met moengo gedaan!!!???helemaal kapot geschoten!! moengo lijkt heden op klein “AFRICA”


  Maak melding
 34. @ Hans van den Broek: het Surinaamse volk is te laag ontwikkeld om in te zien dat Brunswijk geen vooruitgang betekent. Het zijn vooral de zwarten die uit angst voor een Hindoestaanse president liever op een zwarte leider stemmen dan op een Hindoestaan / Javaan. Terwijl het algemeen bekend is dat een land NOOIT vooruitgang geboekt heeft als de leider uit de zwarte gemeenschap komt.


  Maak melding
 35. Te laag ontwikkeld…gewoon een “domme” massa.Lopen achter een man aan…kijk toch naar je land sufferds.Zie hoe het de goot in gaat..zo een mooi land.Geen wonder dat jullie nu ook te maken krijgen met natuurverschijnselen.Mensen kijk toch niet naar de persoon maar schaar je achter je land.Kies voor Suriname als het nu niet lukt wees gereed voor 2020.Reken dan af met alle oude boeven.Somo,Bouta,Brunswijk.Brunswijk heeft zich ontwikkeld..ga dood van het lachen.Zoveel stommiteit hoe houd je het voor mogelijk.Waarin als ik vragen mag?Ongeletterd figuur houd je aan je leest.Suriname heeft een sterke,inzichtelijke,gemotiveerde,gerespecteerde leider nodig.Niet iemand die zich misdraagt op een voetbalveld in de assemble…wat een blamage.Geen wonder dat de normen en waarden zoek zijn en het grotendeel van het volk zich als beesten gedraagt.Als beesten?Ja,als er veel gemoord en geroofd wordt..hoe wil je het anders benoemen???


  Maak melding
 36. Ja dat is wat Suriname nodig heef; een president die in Suriname veroordeeld is voor een bankoverval en in Nederland bij stek veroordeeld is voor cocaine handel. Maar ja, mocht het weer misgaan dan geven we toch gewoon weer de schuld aan Nederland (Moederland / Kolonisator naar gelang het uitkomt).


  Maak melding
 37. E.Zel, dat jij je eigen naam ‘ Ezel’ niet kan schrijven zegt genoeg. Kijk eens eerst in de spiegel naar jou peroxide-leider vanuit jou minderwaardigheidscomplex, alvorens af te geven op mensen uit Suriname. Jij bent toch zelf degene die het woord Kolonisator in de mond neemt.

  Of ben je vanuit jou minderwaardigheidscomplex bekeken zo trots om het woord Kolonisator te gebruiken, vanuit jou onnozelheid niet beseffende dat je het over de feitelijke veroorzaker in kwestie hebt. Typetjes als jij worden daarom al te graag blij gemaakt met een flesje peroxide, om nog meer in de waan te leven, erbij te horen.


  Maak melding
 38. Ik zie niet in waarom een binding N(ationale) D(ebiele) P(ersonen) en de partij van Lonny de enige winnende combinatie is. Hij/zij die deze stelling oppert, denkt dat bedrog beloont wordt.


  Maak melding
 39. E.Zel, dat jij je eigen naam ‘ Ezel’ niet kan schrijven zegt genoeg. Kijk eens eerst in de spiegel naar jou peroxide-leider vanuit jou minderwaardigheidscomplex, alvorens af te geven op mensen uit Suriname. Jij bent toch zelf degene die het woord Kolonisator in de mond neemt.

  Of ben je vanuit jou minderwaardigheidscomplex bekeken zo trots om het woord Kolonisator te gebruiken, vanuit jou onnozelheid niet beseffende dat je het over de feitelijke veroorzaker in kwestie hebt. Typetjes als jij worden daarom al te graag blij gemaakt met een flesje peroxide, om nog meer in de waan te leven, erbij te horen.


  Maak melding
 40. Brunsi als president en zijn maat Bordo de money hond als vice president.

  Gaat spannend worden. A wang lawmang o suku foe overtref a tra lawmang.

  Money o prati gevaarlijk. Pina no de moro na ini Sranang

  Stem daarom allemaal op Brunsi. Bij hem geen bruine bonen, maar een pak brazilian weave, 50 SRD en een portie tjauwmin. En een bere krijg je er op verzoek gratis bij. Pampers zijn echter voor eigen rekening.


  Maak melding
 41. “Ik zie niet in waarom een binding N(ationale) D(ebiele) P(ersonen) en de partij van Lonny de enige winnende combinatie is. Hij/zij die deze stelling oppert, denkt dat bedrog beloont wordt”

  Is er een andere combi mogelijk dan? Met wie dan?
  Al druk je alle zetels bij elkaar van de oranje olifanten, de feestvierders en labaria’s…………..Hoe dan?

  Opm: Resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst


  Maak melding
 42. Kevin
  Brunsie is slim. De weg is open voor een samenwerking.
  Heeft ie toch wel iets geleerd in zijn opleiding.

  Als hij nog slimmer is eist hij tevens een clad onderzoek bij die olifanten te South Drain.
  PL heeft zich zelf al te grabbel gegooid en veranderd straks in een stichting.
  NPS kan zijn terrein straks gaan verhuren als festivalterrein.

  2020 NDP+ABOP+?

  *******************************************************************
  @ Kevin …. wil je nog steeds volhouden dat je geen NDP’er bent …. kerel ….. hou je grootje voor de gek …. loop naar je nene!

  Brunsie slim? …. Master Killer Bouterse slim ?…. dan ben jij en alle intellectuele NDP-abanies ……… {vul het zelf in }.

  Slim heeft ook te maken met inhoud van je cabeza … en dat hebben deze k…z……n …. niet. Het zijn Politieke Charlatans !
  Master Killer Bouterse durft in het parlement niet in discussie te gaan …. hij komt … leest voor wat neergepent is …. and that’s it …… noem je dat slim.

  Brunsie is meer te vinden op zijn houtconcessies noem je dat slim. Van beide k…z…..n heb ik/hebben wij nog geen ontwikkelingsvisie gezien of gelezen.

  Slim zijn ze als ze Suriname uit de neergaande spiraal kunnen halen !!!!!!! Vergeet het maar !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES