SBB Suriname neemt trucks met hout in beslag

16
SBB neemt trucks met hout in beslag

De Task Force van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht(SBB) in Suriname, heeft op woensdag 24 mei 2017, een truck met rondhout en drie trucks met gezaagd hout te Klaaskreek (Brokopondo) in beslag genomen. Dit omdat de vervoerders van het hout niet over de juiste documenten voor transport van hout konden overleggen.

Het inbeslag genomen hout dat een geschatte marktwaarde heeft van SRD. 85.500,- zal ter zijnertijd worden overgedragen aan de Procureur Generaal in Suriname. De transporteurs zullen op hun beurt een boete moeten betalen. Al deze gelden zullen in de staatskas gestort worden.


16 REACTIES

 1. Goede aktie van de overheid. Er moet een eind gemaakt worden aan deze illegale bedrijfsactiviteiten. De overtreders worden schatrijk terwijl de collectieve sector aan het verarmen is omdat de overheid niet genoeg inkomsten heeft. Het moet ook tot de tegenstanders van de regering doordringen dat er een eind aan de wanpraktijken van bepaalde figuren gemaakt moet worden. De samenleving loopt hierdoor veel geld mis. Trouwens, deze aktie van de overheid moet continu uitgevoerd worden. Het moet niet bij een eenmalige aktie blijven.


  Maak melding

 2. @RobG
  We zijn het weer eens.
  Wel een kanttekening Schathemel rijk worden van Surinaams hout zal tegenvallen. De sector is marginaal te noemen $ 80.000.000/jaar aan rondhout.

  Het zou wel interessant zijn als de regering eens na gaat voor welke bedragen gekregen concessies verkocht zijn door loyalisten. Ik weet van 1 geval waar er zeker miljoenen gemaakt zijn door een loyalist van de President.


  Maak melding

 3. WaT mag de maximale asdruk zijn van tweeasser drieasser
  In Europa is voor een enkel asser totaal gewicht 40 ton, en de meer asser evenredig omhoog


  Maak melding

 4. Rancune ten top!

  Is een lai van brunsi toch!

  Weer een voorbeeld van wanneer het jullie uitkomt, wordt de wet gehandhaafd.
  Wanneer zijn de illegale porknokkers, scalian houders etc. etc. aan de beurt!


  Maak melding

 5. @Damso
  ALLE EZELS DIE NEGATIEF REAGEREN ZIJN NATUURLIJK DEZELFDE FLAPDROLLEN

  begin je nu echt over jezelf te lullen? paarse flapdrol


  Maak melding

 6. Zoiets als de in beslag genomen scalians?! Kijk dit is nu de werkelijke poppenkast. Het is een corrupte bende.
  De ndp is door en door verziekt.


  Maak melding

 7. Inderdaad poppenkast…wanneer worden alle goudmijnen in kaart gebracht en tot beschermd gebied verklaart.Alle illegalen die ons land leegroven eruit geschopt.De goud en hout concessies van Konnie Brunswijk in beslag genomen.Veel barbarie weinig daden…Als de regering geen echte mannen in huis heeft dan RobG vragen het klusje te klaren


  Maak melding

 8. Niemand die verteld wat asdruk mag zijn?????
  Of zijn de wegen slecht aan gelegt, dikte fundatie, en de dikte van het asfalt
  Allemaal vraag tekens


  Maak melding

 9. Als je ze alleen een boete zou geven verdwijnt het hout nog steeds en wordt er nog steeds te zwaar gereden op de weg.

  As-lasten zijn duidelijk: 8 ton voor de secundaire wegen en 12 ton voor de primaire wegn of daar waar anders staat aangegeven.
  De wegen zijn aangelegd op minimaal 8 ton aslast, maar laatselijk kan dat naar benenden aangepast zijn.

  Dus 30 ton totaal gewicht. (Truck + vracht) mag dus met 3 assen over een weg van 12 ton (30/3=10 ton)? Fout!!

  Het gaat om de asdruk per as. De Meeste trucks zijn overbeladen op de achterste as vanwege het oversteken van de lading ( Een boomstam va 20 ton die 5 meter op de vrachtwagen ligt en er 5 meter overheen steekt drukt dus met die 20 ton op de achterste as. De asdruk is dus meer dan 10 ton en waarschijnijk meer dan 12 ton en gaat richting de 20 ton).

  Daarnaast is het maar de vraag of deze vracht legaal was gekapt. Dus inbeslagname is zeer terrecht. Eerst uitzoeken wie of wat, dan overladen bj te hoge aslast.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.