Strafzaak Portugal: halve ton cocaïne afkomstig uit Suriname

21
Weer grote partij cocaïne uit Suriname ontdekt in NL

PARAMARIBO/MADEIRA, 26 mei – De Portugese strafrechter heeft een aanvang gemaakt met het proces tegen twee mannen. De twee zeilers worden ervan verdacht ruim vijfhonderd kilogram cocaïne uit Suriname te hebben getransporteerd met hun zeilboot Calm. De cocaïne is in de haven van Madeira, Portugal, aangetroffen. Tijdens de zitting is gebleken dat het spul uit Suriname afkomstig was. De heren laten niet veel los.

Geen van beiden wil zeggen bij wie is ingekocht. Ook houden ze de lippen stijf op elkaar wat betreft hulp van derden. De cocaïne is vorig jaar onderschept tijdens visitatie door de Portugese douane. In juni 2016 vertrokken de twee mannen, een Uruguayaan en een Spanjaard, uit de haven van Paramaribo. De twee verplaatsten zich per zeilboot en hadden Spanje als bestemming. Doordat er niet genoeg brandstof was ingeslagen, moesten zij de haven van Madeira aandoen.

Daar liepen zij tegen de lamp. Dat de drugs uit Suriname afkomstig waren, werd door de twee mannen bevestigd tijdens de strafzitting. Eerder hadden de Portugese justitiële autoriteiten al het vermoeden. Volgens de twee is de coke in Suriname gekocht en verpakt. De partij werd gekapt in vijfhonderd wikkels. Op de zeilboot werd het product verstopt in onder andere zwemvesten. Het vaartuig is gestript na te zijn geënterd.


21 REACTIES

 1. Sinds 2010 blijven de stijgende paarse misdaadvloek in al zijn vormen wereld uitbreiden. Zoon Dino is ook al getroffen door deze misdaadvloek, naast zijn stiefbroer Meriba voor roof waarbij er doden onder zijn eigen aanhang zijn gevallen. Heel veel ndper ’s raken sinds 2010 betrokken bij geweldsdelicten, moorden, berovingen, diefstallen, omkoping, fraude, drugs-, wapen smokkel en de handel in allerlei ,misdadigheid als mensensmokkel, verduistering, kortom zie doen laat doen door de huidige criminele machthebbers olv de grootste aanbeden onberechte schender van mensenrechten, moordenaar, drugsbaas en staatskasboef. Wo ka. Slachtoffer en dader zijn vele ndper’s het oerdomme volk van geheel Zuid Amerika, een zeer slecht van aard oliedom volk dat de grootste misdadiger van het land liefheeft en als president verdiend om hen verder de misdaad in te jagen. Wo ka.


  Maak melding

 2. @ Snel,

  Je bent werelijk snel met je conclusie !! En nu nog wat snelle adviezen aan “a-ptien-ingi-boi” hoe Suriname economisch te redden !!
  Geen zoethoudertjes door Desie in 2019 en 2020 vlak voor de verkiezingen !!


  Maak melding

 3. Volgens mij staat Su niet eens in de top 10.

  Iemand uit Venezuela vertelde mij een keer dat als Bouta&Zn drugsbaronnen zouden zijn zij wel gezien moeten worden als de meest arme drugsbaronnen ter wereld. En dat de handel in Su meer weg heeft van gelegeheidshandel en als doorvoerhaven wordt gebruikt. Maar vanwege de pakkans steeds minder in beeld is.


  Maak melding

 4. Ėėn en al misdaad in dit land, sinds deze veroordeelde cokedealer en moordenaar gekozen is als president door een stelletje criminele paarse analfabeten, om zo zelf hun criminele activiteiten te kunnen ontplooien, vandaar dit volk nu gebukt gaat onder een golf van misdaden.
  Daarbij wordt dit volk tevens opgezadeld met een miljarden schuld, die nog jaren gevoeld zal worden.


  Maak melding

 5. Een bom gooien op de Surinaamse bodem,!!! Althans alwaar de paarse strontvliegen zich bevinden!!! Stop ze allemaal in de reet van bouta!!


  Maak melding

 6. Alsof dat nog erbij moet komen. Een land dient niet aangemerkt te worden als een criminelestaat en vooral niet op een top 10 of wat dan ook als drugsland komen te staan. Maar met de massamoordenaar en de vernietiger van Suriname gaan we nu ook onder dat predikaat gebukt.


  Maak melding

 7. @Henkmolenaar 2016; dat draaiboek uit de jaren tachtig is operationeel. Het was is dezelfde frequentie van 3, naar, 8, vervolgens hield 8 een jaar of twee in stand, daarna was het hek van de dam….lening full gas zonder rem. Als je in 2018 een Srd aan een wakaman aan de waterkant zult geven krijg je de vraag; meneer wat is dit? Ook de wakamans zullen hun bedelprijs verhogen…tjepoti!


  Maak melding

 8. plotseling weet niemand meer van wie die coke is..,

  dan is Spanje de nieuwe eigenaar , het spul zal in het openbaar verbrand worden onder toeziende oog van de suri ambassade..

  wat een weelde.. jammer voor de losser uit sme.. weg kapitaal , eer, die dure auto wat zou komen..


  Maak melding

 9. Habi Bullah, prima zaak dat ze die zeilers voor de kust van Spanje gepakt hebben, en van mij mogen ze over de hele wereld 100% toepassen voor wat en wie dan ook, maar wat is nu eigenlijk je punt, over die coke vangst horen we je niet, en jij hebt het over onafhankelijk denkvermogen. misschien zelf te veel gesnoven?


  Maak melding

 10. @Johan,

  Hahaha. Broeder, als jij wat beter je best doet met lezen kom je erachter dat 100% controle voor Suriname het gevolg is van die drugsvangsten, hahaha. Moet ik dan telkens de geschiedenis voor je oprakelen broeder? Hahaha. Hollanders worden regelmatig in het buitenland betrapt met heel wat pillen, poeders en vloeistoffen bij zich, hahaha. Sommigen laten zelfs heel wat misselijkmakende gassen ook, hahaha.


  Maak melding

 11. @ Hahabibi Bubullahlah: Ik begrijp ook niet goed wat je punt is. Als Surinamers betrapt worden op drugssmokkel begin je er over dat Nederlanders dat ook doen. Wat wil je daar mee zeggen? Dat het niet erg is dat Surinamers smokkelen omdat Nederlanders het ook doen? Dat Nederlanders slechter zijn dan Surinamers omdat ze drugs produceren?

  Drugshandel is verboden dus wordt het vervolgd. Drugshandelaars zijn intens slechte mensen die het leven van duizenden anderen verwoesten. Drugsgebruikers zijn losers, daarom worden ze meestal met rust gelaten, behalve als ze fietsen gaan stelen. Drugsgebruikers verwoesten alleen hun eigen leven.

  In Spanje is Marihuana verboden, in Nederland wordt het gedoogd. In Spanje wordt veel meer marihuana gebruikt dan in Nederland.
  Waarom die Nederlanders marihuana probeerden te smokkelen is niet helemaal duidelijk. In Spanje is het vrij gemakkelijk om marihuana te kweken, makkelijker dan in Nederland.

  Controle op drugssmokkel over land in Spanje geldt vooral voor reizigers uit Marokko. Dat is een zeer grote producent van marihuana. Moslims mogen geen alcohol gebruiken zoals je weet daarom gebruiken ze marihuana. Moslims proberen steeds de almachtige voor de gek te houden maar dat geeft niet want er is toch geen almachtige.


  Maak melding

 12. @Hans van den Broek,

  Broeder, hahaha. Mijn punt is dit: waarom geen geloijke monnikken, gelijke kappen? Als Surinamers betrapt worden op drugssmokkel, dan past de NLse douane 100% controle toe op Schiphol.
  Steeds meer en meer worden Nederlanders gepakt voor drugssmokkel in diverse landen, van Thailnad en Spanje tot Duitsland en de VS. Waarom dan ook geen 100% controle op de luchthavens voor Nederlanders? Op basis waarvan verdienen Nederlanders een uitzonderingspositie, hahaha? Omdat ze de grootste Illuminati-aanhangers zijn? Hahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.