dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname in zee met van corruptie verdachte Peruaanse politicus

Suriname in zee met van corruptie verdachte Peruaanse politicus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Suriname heeft zaken gedaan met de van corruptie verdachte Peruaanse politicus Alejandro Toledo. Volgens de Ware Tijd heeft de permanente missie van Suriname bij de Verenigde Naties de voormalige Peruaanse president betrokken bij een diplomatieke activiteit in New York. De reacties hebben uiteraard niet lang op zich laten wachten.

De permanente vertegenwoordiging van Peru bij de de Verenigde Naties heeft per protestbrief gereageerd. De protestbrief is gericht aan de permanente vertegenwoordiging van Suriname in New York. Toledo blijkt te zijn uitgenodigd om een conferentie te organiseren. De conferentie moest plaatsvinden tijdens een evenement over publiek-private partnerschappen in de Verenigde Staten van Amerika.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van Peru gaat het niet om een officiële activiteit van de Verenigde Naties. Het voormalige staatshoofd wordt namelijk gezocht door de Peruaanse justitie. Hij zou voor twintig miljoen dollar zijn omgeocht door het Braziliaanse conglomeraat Odebrecht. Het smeergeld moest de toewijzing garanderen voor de aanleg van een snelweg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Wat een mooi land, maar een oerdom paars dom volk en de gehele criminele paarse bende die ze verdienen. Veel rechtgeaarde Surinamers schamen zich dood om de aanbeden misdadig van aard zijn de president. Soso ka e go kong.


  Maak melding
 2. De massamoordenaar en vernietiger van Suriname Kent geen grenzen, laatstaan schaamte. Dit laatste heeft hij in een glasbloed van de 15 slachtoffers van 8 december 1982 opgeslokt. Vandaar dat hij alleen maar kan liegen, bedriegen en snuiven. Zijn zonen kun je opzoeken, beide in de nor. De dochters kun je vinden op priveparty’s waar gratis wit verstrekt wordt. Firstlady gaat ritmisch tekeer met Bouva. De dementerende moordenaar schuwt alles en door voor het volk.


  Maak melding
 3. Respect krijg je niet om de titel of sjerp die je draagt…ook niet vanwege de kerk die je bezoekt.Maar om je handel en wandel.Vergiffenis ontvang je niet omdat er voor je gebeden is…of vanwege je bijdrage in de kerk.Vergiffenis ontvang je als je je fouten beleid en echt spijt hebt van je daden.Wie je anders leert houd je straal voor de gek..maar dat zal je merken als puntje bij paaltje komt.So be it…


  Maak melding
 4. @ Tege het paarse onrecht:
  Na so a de ini sranang kaba !!! A ka de in a kondre kaba ! met Misieka van Dubai erbij !! samen met de “clevia-skoro paarse econoom Abdoel !!

  No wan waarzegger no mang taigi oenoe o-ting a kil e go dede zodat het volk bevrijdt wordt van deze duivel !! Intussen vibreert hij rustig tijdens zijn slapeloze nachten op Inke !!


  Maak melding
 5. Deze permanente vertegenwoordiger reageert net als sommige mensen in SWITI Sranan en daar buiten.Worden jullie aub wakker.DIK Trump,Poetin,Macron.En vergeet niet dat de VS heel Chili heeft omgekocht om Irak binnen te vallen.Proberen jullie nou eens 1X te begrijpen wat politiek is.


  Maak melding
 6. @Mundo; zo te zien hen jij ook weinig kaas gegeten van wat politiek in wezen moet zijn. Wat de coalitie in Suriname doet is geen politiek noch in de enge als brede zin van het woord. Wat begrijp jij eigenlijk onder politiek, niet moorden, roven, verkrachten, misleiden, criminaliseren, nepotisme, facisme en vooral niet de staatskas gebruiken om drugs te dealen toch?


  Maak melding
 7. Of bedoel je dat mensen als de moordenaar en vernietiger van Suriname, de bankrover en verkrachtiger en drugsdealer van Abop, de verkrachter en landrover van PL…de haan Doekhie die zich slimmer waant dan Bill Clinton, bedoel dat deze mensen weten wat politiek is…ik denk het niet. Maar ik begrijp je als je zegt dat in de afgelopen 37 jaar een stem volk gesocialiseerd is om op deze criminelen met een paarse vlag of een andere attribuut in hun vieze vuile gore handen te stemmen.


  Maak melding
 8. Als Peru hem nog steeds niet heeft laten oppakken door de Amerikaanse autoriteiten, kan dat aanduiden dat Peru geen bewijs van corruptie heeft kunnen overleggen. Ze kletsen gewoon uit hun nek.


  Maak melding
 9. De president van Suriname is een veroordeelde drugshandelaar en hoofdverdachte van meervoudige moord. Hij faciliteert corruptie en heeft zich omringd met mensen met hele lange vingers.
  Niet vreemd dus


  Maak melding
 10. Het punt is dat niemand meer zaken wil doen met Su. Dus heeft desie geen ander keus meer dan zijn eigen soort op te zoeken. Straks is Su de schuur voor criminelen, i.p.v. een graanschuur….


  Maak melding
 11. Ik hecht weinig waarde aan dit bericht. Het bericht straalt alleen maar rancune uit. Geen wonder………De trollen van de oppositie zullen natuurlijk onsmakelijke voeding bereiden uit dit ” fake bericht “. Om ervan te kotsen. Het is allemaal stemmingmakerij van het niveau Erdogan versus Fitula Gulen, de leider van de Gulen beweging.


  Maak melding
 12. @RobG

  Over Erdogan gesproken, ik begrijp echt met de beste bedoelingen niet waarom jij Bouta blijft verdedigen. Oprechte vraag: waarom doe je dat? Waarom denk je dat Bouta de aangewezen man is om de problemen van Sur op te lossen?


  Maak melding
 13. @RobG

  In mijn optiek is Bouta juist een van de hoofdredenen waarom het niet goed gaat met Sur. Omdat:

  1) Het wanbeleid van Bouta (aka op een niet duurzame manier met geld smijten zonder de economische motor van Sur beter te maken)
  2) Zijn autocratische neigingen waarmee bij de politieke en economische instituten van Sur in gevaar brengt (en die waren al kwetsbaar).


  Maak melding
 14. @sur4life,

  RobG verdedigt Bouterse niet. RobG is Rob Gaarchatta. Hij geeft uiting aan z’n karakter, nl gaar chaate. Voor hem is dat de gewoonste zaak van de wereld.


  Maak melding
 15. Sur4life, ik kijk naar de rol van m.n. die van de NPS, VHP in de geschiedenis van mijn overgroot ouders, mijn groot ouders en mijn ouders. Drie generaties die alleen maar ellende, een politiek van nepotisme en arrogantie hebben meegemaakt. Geen wonder dat mijn allergie voor deze politieke partijen zeer groot is. Deze politieke partijen hebben de Surinaamse samenleving totaal ontwricht. Ik ben niet zo naïef als Jojo, Haco, Bigi Sma en anderen die hosanna roepen en juichen voor de politiek van deze politieke sekten. De gasten van de oppositie kunnen niet eens voor de dag komen met een alternatief plan om de Surinaamse economie uit de crisis te halen. Ze roepen bij de massa niet het ” aha ” effect op. Zij kunnen het gewoon niet.


  Maak melding
 16. @RobG

  Dank voor je antwoord. Ik begrijp je afkeer van die partijen als deze je persoonlijk diep geraakt hebben. Ik zou hetzelfde ervaren als ik dat had meegemaakt.


  Maak melding
 17. Als Suriname inderdaad op de hoogte is van het opsporingsbevel van de Peruaanse Regering dan is dat zeker geen slimme zet geweest van Su en heeft Peru inderdaad een punt om daar over protest aan te tekenen.

  Op zijn minst gezegd “niet handig”


  Maak melding
 18. @ RobG
  Ik loop niet naief achter het front aan. Ik houd u slechts een spiegel voor dat het onder hun veel minder slecht was dan u roept.

  Ik was recent op zoek naar het meer jaren ontwikkelingsplan omdat het nu ingediend is. ik kon het niet vinden.
  Wat ik wel op gov.sr vond was de aanvraag voor de hulp aanvraag bij het IMF en de onderbouwing. Geestig document als u het zou willen begrijpen.
  Weet u dat er sprake is van een enorme drop in inkomsten uit de mijn bouw indien u 2013 als referentie jaar neemt maar dat die drop nihil wordt indien u 2010 als referentie neemt.
  In de IMF documenten staan voor de toekomst enorme fabels onder andere een enorme groei in het BNP van srd 16 miljard naar srd 22 miljard en verder. Hoe kan dat zonder dat er in groei geïnvesteerd is en het geld van Newmont vrijwel allemaal weer direct naar het buitenland verstrekt als afschrijving/ aflossing/ rente/fees.

  RobG ik houd u een spiegel voor van de reële economie en de Hoefdraad fabeltjeskrant economie.


  Maak melding
 19. @ iedereen die op zoek is naar een nieuwe wind!

  Lees en draag bij op de facebook pagina van Maisha en we zijn moe-dig.
  De pagina’s worden druk bezocht door jonge intellectuelen die naarstig op zoek zijn naar verandering, in de zin van concrete ideeën en plannen.

  Het nieuws is snel en vers van de pers.

  De trollen zijn ook daar gearriveerd, geeft niet, ook daar worden ze flink aangepakt.


  Maak melding
 20. @Robje-G-de leerling propagandist van Opa D, de Faillietmaker van ons land zegt :

  “ik kijk naar de rol van m.n. die van de NPS, VHP in de geschiedenis van mijn overgroot ouders, mijn groot ouders en mijn ouders.”

  Robje KIJK EENS NAAR DE ROL VAN JOUW PAARSE VRIENDEN :

  Devaluaties !

  Zware inflatie !

  Drukken van miljarden ongedekte SRD bankbiljetten !

  Bevordering corruptie en saboteren vervolgingen !

  Saboteren Rechterlijke Macht en OM !

  Productie bevorderen, NUL !

  VELE MILJOENEN lenen voor Consumptieve uitgaven !

  Miljarden Staatsschuld !

  Sranan FAILLIET gemaakt door financieel wanbeleid !

  Staatsuitgaven groter dan staatsinkomsten !

  Criminaliteit stijgt enorm door ARMOEDE, die door paars wanbeleid is ontstaan !

  Dit is de ROL van de Paarse machthebbers in de loop van de tijd, SOSO ELLENDE EN ACHTERUITGANG !

  Robje-G , snap een keer dat het enige beleidspunt van de Paarse clan is : HET UIT DE GEVANGENIS HOUDEN VAN OPA D ! HET VOLK TELT NIET MEE !

  PS : Kijk maar naar de 140.000 Srananmans die door Opa D, ’s nachts in het GEHEIM, uit de Basiszorgverzekering zijn getrapt !!!


  Maak melding
 21. Srafu, jouw commentaar is een aanfluiting voor de gehele en gehate Front familie. Jij bent volledig vastgelopen met je commentaren over de regering in Suriname. Jouw geschrijf is net als een zandloper die leeg loopt van voren naar achteren en weer achteren naar voren.Het blijft maar bij brommen en knarren, het is niet inspirerend. Srafu jij blijft maar herkauwen als een koe. Het is niet overstijgend en gaat over niets nieuws wat je aan het produceren bent. Zo zie je maar weer. Bij jou is een structureel gebrek aan politieke kennis aanwezig.Je verkondigd geen eigen mening maar de mening van anderen.


  Maak melding
 22. Robg@
  Rob krijgt nu een innerlijke lachbui, omdat hij de discussie opgang kan houden, in Amsterdam zuid-oost is hij uit de discussie groepen gegooit, omdat ze maag klachten kregen van dat gezwets, door de kou is ook je realiteitszin gekropen.
  De hele wereld weet dat sur corrupt is en van liegen en bedriegen aan elkaar hangt, misleiding is in de maatschappij in gebakken, het gaat geweldig in het paradijselijke Suriname.
  Als ik aankom in zanderij en ik zie airport Adolf Pengel bekruipt mij het gevoel van corruptie, en als ik mijn reis voort zet over de vierbaans autowegen en flyers overs denk ik zo die hebben het hellemaal voor elkaar,en dan die trein verbinding aan de linkerkant van de autobaan geweldig aangekomen in de stad zie ik deze heel goed is onderhouden, keurig ook de diep zee haven met de grote cruise lijners, val ik hellemaal stil, onafhankelijkheidsplein mooi in bloei keurige grasmat.
  Onderhoud aan kanalen, sluizen en pompstations geweldig, ik heb echt mijn ogen uit gekeken, wat die onafhankelijkheids premie
  Niet te weeg heeft gebracht ik ben verbijsterd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES