Petitie afschaffing NL visumplicht voor Surinamers

30
Petitie afschaffing NL visumplicht voor mensen uit Suriname

Surinamers die naar Nederland willen komen voor familiebezoek moeten nog steeds een visum hebben terwijl veel landen die geen nauwe banden hebben met Nederland, zoals Mexico en Brazilië, geen visumplicht hebben. Dat is ongetwijfeld niet redelijk en daarom is op Petities.nl een online petitie gestart voor het afschaffen van de Nederlandse visumplicht voor Surinamers.

De heer Ram Rambaratsingh, adviseur van Stichting ‘Satya Dharma’ te Hoogvliet, vindt dat Nederland de visumplicht nooit had moeten invoeren. “Suriname heeft een bijzondere band met Nederland; wij zijn namelijk 300 jaar Rijksgenoten geweest. Wij hebben familiaire, culturele, economische en historische banden met Nederland” aldus Rambaratsingh.

Ramon Ramsodit, voorzitter van de stichting uit Hoogvliet hoopt met de petitie de Tweede Kamer zover te krijgen dat de visumplicht voor Surinamers wordt afgeschaft. “Wij zijn de heer Harry van Bommel, de Ambassadeur van stg. Satya Dharma Hoogvliet, zeer dankbaar dat hij ons met dit soort projecten helpt. Wij zouden het zeer op prijs stellen indien u onze petitie zou ondersteunen door dit te tekenen en door te sturen naar familie en vrienden” aldus de voorzitter.

De petitie kunt u bekijken op: https://geenvisumvanuitsuriname.petities.nl.


30 REACTIES

 1. De onafhankelijkheid heeft veel achteruitgang met zich meegebracht. Een paars vervloekt moorddadig aanbeden paars regiem, moorden, drugshandel. Diploma’s na 1982 niet geldig in Nederland, visumplicht, censuur, schaarste, binnenlandse oorlog. En als al deze revo lessen niet genoeg waren stemden oerdomme debiele dwaze paars verdoemde aanhangers in 2010 en 2015 voor een herhaling van de jaren tachtig. Neks visum moesoe gi, want da gaan ook vele ndper’ s gebruik van maken. Dankzij ndper’s wordt alles weer ondragelijk en moeizaam. De onafhankelijkheid was dus geen zegen, maar bracht ons ddb en nu, wederom de paarse misdaad/moord en drugsvloek ddb. Met dank aan het domste volk van de wereld sakasaka ndper ‘s.


  Maak melding

 2. Zonder visumplicht zou de helft van de huidige Surinaamse bevolking naar Nederland verkassen. Wees dus blij dat er een visumplicht is.


  Maak melding

 3. Het is Andre Haakmat geweest die als superminister in de jaren 80 de visumplicht voor Nederlanders naar Suriname heeft ingevoerd.

  En het is niet andersom geweest zoals de KUMA LOVERS beweren. Men verdraait moedwillig de geschiedenis.

  Bij mij wordt steeds een leugen herhalen echt geen WAARHEID.


  Maak melding

 4. dan krijg je weer het verhaal van 1975 ultimo 25 november ,, waarbij de laatste surinamer schreeuwd tegen de overgeblevene ,,,, wil jij het licht uitdoen ”’..

  nu in 2017 ultimo 21 mei,,, is dit het zelfde verhaal,, maar nog erger..

  wie wil nog in die ellende blijven in Sranan


  Maak melding

 5. het is wereld wijdt bewezen,, dat,,, waar negers wonen overal alleen maar ellende is..,, zelf in het oer oude Afrika waar de roots geworteld is, is er één en al misere.

  soso problema en het houd maar niet op..


  Maak melding

 6. @ Henry: Zoals Bakroe schreef heeft Nederland de visumplicht voor Surinamers ingesteld omdat het de spuigaten uitliep met Surinamers die op vakantie naar Nederland vertrokken en nooit meer teruggingen naar Suriname.
  Uit nijd heeft toen Suriname de visumplicht voor Nederlanders ingesteld wat Suriname alleen maar nadeel heeft gebracht.

  Nederlanders zal het een zorg zijn, dat visum voor Suriname. Zij kunnen visumvrij naar 171 landen reizen, Surinamers naar nog niet eens de helft van dat aantal. Zij kunnen visumvrij reizen naar slechts 72 landen.
  Tenslotte, iedereen weet, met Surinamers moet je oppassen. Een drugshandelaar en moordenaar als staatshoofd, dus wat voor land zal dat zijn?
  Je weet niet wat ze in hun bagage meebrengen, wat ze van plan zijn en of ze ooit nog teruggaan.

  Het is de prijs voor de onafhankelijkheid, maar ach, Suriname is nu vrij en wordt niet meer leeggeroofd door Nederland.

  En mijnheer Ram Rambaratsingh met zijn petitie? Die kan de pot op. Laat Suriname eerst maar eens de visumplicht voor Nederlanders afschaffen en als Bouterse weg is en de corruptie en de drugshandel worden aangepakt, misschien dat Nederland het dan ook doet.


  Maak melding

 7. Marcel, tegenwoordig kom je ze in elke uithoek op aarde tegen; Nederland, Duitsland, de VS, Buckingham palace en Suriname. Alleen op Mars kom je ze nog niet tegen, waarom verhuis jij niet naar Mars? Daarmee lossen we meteen twee problemen op, jij hebt geen last meer van negers en negers hebben geen last meer van jou, iedereen blij.


  Maak melding

 8. @Hans van Den Broek,

  Heb je gezien hoe de minister van Justitie probeerde de geschiedenis geweld aan te doen door te stellen dat Chinezen de eerste slaven waren in Suriname voor dat Afrikanen voet hadden gezet in Suriname.

  Sommige Surinamers hebben er een handje van om zaken te verdraaien.


  Maak melding

 9. Visumplicht handhaven ! Laat die gelukzoekers maar blijven in Suriname. Sterker nog, Nederland moet 200 pct controles invoeren op schiphol. Iedereen moet maar in zijn adam en eva kostuum gebukt staan. Suri’s zijn nauwelijks te vertrouwen.


  Maak melding

 10. Suriname heeft de de valuta die de visumplicht opbrengt heel hard nodig dus zullen zij de visumplicht niet afschaffen / opheffen dus zal Nederland de hare ook niet afschaffen / opheffen


  Maak melding

 11. Ik vind het raar dat een Nederlandse vereniging niet opkomt voor de belangen van de Surineds, maar opkomt voor de belangen van Suriname.


  Maak melding

 12. Suriname zal gelijk leeg lopen, vooral (de arme paarse kakkerlakken) en Surinamers zullen bij grote bosjes richting Noordzee komen, gelet op de chaos in het bananenlandje en de betere mogelijkheden aan de Noordzee. Ik Ik denk dat Den Haag daarom niet aan zal meewerken.

  Niet dat ik tegen ben, in tegendeel ik zou blij zijn als Surinamers ongehinderd mogen komen en gaan naar de Noordzee, zoals dat voor de onafhankelijkheid van 25 november 1975 was.

  ddb zal met open armen, ik bedoel met heel veel begeleiding, ceremonie protocollair, toeters, vlaggetjes, whisky, redlabel, black label, plengoffers en bellen, tam tammuziek, kroprotoe, pikin ingiebooi hoofdtoy als een Lord of Lord, worden verwelkomd op Schiphol. Zijn verblijfplaats met bedje is al geregeld voor 11 jaar veilig rustig verborgen.
  .
  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Weer een domme discusie die nergens op slaat waar niks uit voort gaat komen….
  Als Surinaamse Nederlanders naar Su gaan, moeten ze toch ook een visum aanvragen, of niet?? Het verschil zit hem in het bedrag. Een Nederlandse visum kost duurder….Noem het beetje gewoon bij de naam i.p.v. een zinloos
  discussie op gang brengen. Weer een malloot uit Hoogvliet…..


  Maak melding

 14. De suri’s die hier komen verdwijnen allemaal de illegaliteit in al dan niet geholpen door familie. Slechte zaak. Visumplicht moet gehandhaafd blijven. Desnoods met borgsommen werken icl naming and shaming.


  Maak melding

 15. @ Passant: Zo af en toe krijg ik de indruk dat sommige Surinamers spijt hebben van de onafhankelijkheid. Wellicht heeft men zich toen teveel laten leiden door de onvrede over de invloed van Nederland en de herinnering aan het verleden en te weinig nagedacht over de nadelen van het verbreken van de band met Nederland.

  Op de Nederlandse Caribische eilanden heeft men in het algemeen een grotere hekel aan Nederland en de Nederlanders dan in Suriname ooit het geval is geweest, maar men beseft heel goed wat onafhankelijkheid gaat kosten. Dus men kijkt wel uit.
  Recent heeft Nederland nog voorkomen dat de veroordeelde crimineel Schotte op Curaçao de regeringsmacht in handen van de drugsmaffia zou spelen.

  De onafhankelijkheid is een feit en voor Nederland zijn Surinamers verandert van rijksgenoten in vreemdelingen, soms zelfs minder gewenste vreemdelingen.
  Die verandering is nu al meer dan 40 jaar geleden en de meeste Surinamers hebben de Nederlandse tijd niet bewust meegemaakt. Die kun je dus van alles wijsmaken over die vreselijke racistische en discriminerende Nederlanders die Suriname onderdrukt en leeggeroofd hebben.
  Ex-Surinamers zoals Sylvana Simons en Gloria Wekker en anderen helpen Bouterse wel om Nederland in een kwaad daglicht te stellen. Dus, met een beetje goede wil geloven straks alle Surinamers dat het nu beter is dan in de Nederlandse tijd en is iedereen gelukkig.

  Het is jammer als je het graag anders had gezien, maar het is net als bij een echtscheiding, dan ben je je rechten als echtgenoot kwijt. Surinamers zijn gescheiden van Nederland en zijn al hun Nederlandse rechten kwijt, ook het recht op onbeperkte toegang en verblijf, ook de voordelen van het Nederlandse paspoort.


  Maak melding

 16. De onafhankelijkheid is de grootste blunder in de Surinaamse geschiedenis. Dat men een hekel heeft aan Nederland komt doordat een bepaalde groep nog steeds de zweepslagen voelt van 300 jaar geleden.

  Ze mogen blij zijn dat de Hollanders ze naar Suriname heeft gebracht anders liepen ze nog steeds met hun blote reet rond in Afrika.


  Maak melding

 17. @Janssen,

  De Hollanders mogen blij zijn dat de Indiërs ze hebben helpen bevrijden van de Duitsers. Er zijn meer Brits-Indiërs (soldaten) gestorven voor de bevrijding van Europa dan Nederlanders, Belgen en Fransen samen. Echter, de dankbaarheid gaat nooit naar de Brits-Indiërs toe.


  Maak melding

 18. Maar mensen worden jullie een beetje verstandig. Dat bepaal se surinaamse overheid niet.NEDERLAND bepaal zelf wie binnen komt of niet.het is en het wordt een kansloze initiatief.stop jullie je energie in iets beters wil ik zeggen


  Maak melding

 19. Zo meneer Ramsodit een visumplicht afschaffen wil zeggen een lege Suriname en dat weet Nederland heel goed en wij ook.Waarom geen petitie opsporing en aanhouding van,,je weet toch van wie?!


  Maak melding

 20. Zelfs een idioot weet wat een afschaffing van visumplicht voor landen met een dictator als lijder betekent !
  Wat denkt men dat de ndpers niet hopen op afschaffing visumplicht naar Nederland?


  Maak melding

 21. @ Bobbie,

  Jij bedoelt de brits indiers met de canadese, engelse en poolse nationaliteit?

  Verder lijkt me dit weer een zoveelste poging van een kudde olifanten tot toenadering tot NL.


  Maak melding

 22. henry
  Het is Andre Haakmat geweest die als superminister in de jaren 80 de visumplicht voor Nederlanders naar Suriname heeft ingevoerd.

  En het is niet andersom geweest zoals de KUMA LOVERS beweren. Men verdraait moedwillig de geschiedenis.

  Bij mij wordt steeds een leugen herhalen echt geen WAARHEID.
  ===============================================
  @henry,

  Zolang die paarse “VLOEK” in Suriname heerst, hoeft Nederland van mij die visumplicht voor Surinamers niet af te schaffen.


  Maak melding

 23. Hans van den Broek, dat t zo is gegaan komt doordat Nederland het onderste uit de kan heeft gehaald, zowat niks heeft d as usual hoe de witte mens denkt in geld en benefit for themselves. Anders was Su rds lang vooruit gegaan. Maar die hebben zich laten ringeloren. Waar is de toegezegde 3 miljard, dat schijntje gebleven? Zogenaamd opgeschort vanwege Bouterse. Bovendien, hoe kan het ook anders, de toegezegde, achteraf gebakken lucht van 3 miljard, daar moesten contracten voor afgesloten opdat de miljardenstroom linea recta terug naar Nederl. bedrijven terug stroomde. Denk aan Ballast Nedam. Bruynzeel etc. Ach gaat toch mang de arrogantie vd witte mens. Dat eeuwige vingertje terwijl zij zorgen voor de oneerlijke verdeling van de rijkdommen vd aarde. Houden zij armoede in stand. Denk aan brievenbusfirma’s, kinderarbeid, landjepik, Multinationals die met lokale corrupte leiders onderhandelen om zogenaamd een legitiem contract in handen te krijgen. Vul maar aan. Verdeel-en heers-politiek.


  Maak melding

 24. @Jannsen Quote:
  Ze mogen blij zijn dat de Hollanders ze naar Suriname heeft gebracht anders liepen ze nog steeds met hun blote reet rond in Afrika.einde quote Janssen.

  Wat zou je zeggen als ze je dochter verkrachten, zij zwanger en dat er tegen dr werd gezegd; je moet blij zijn dat je een kind hebt gekregen anders was je mss kinderloos gebleven. Je moet je grote snater houden joe kouse mpp wit pir piere . bet. wit lijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.