Surinaamse leerkrachten nog strijdbaar, verarming steeds erger

11
Rechter: bonden mogen niet meer staken

PARAMARIBO, 19 mei – De verarming in de samenleving, en dus ook onder leerkrachten, gaat onverbiddelijk door. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, BvL en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, ALS. Van het ‘verwateren’ van de strijd om een beter bestaan is dan ook absoluut geen sprake. Die indruk zou wel eens kunnen ontstaan, nu de leerkrachten weer voor de klas staan. Waar is de strijdvaardigheid gebleven?

De twee vakbonden zijn stellig in hun antwoord. De strijdvaardigheid van de dagen van het straatprotest gloeit nog immer. “Ik zou niet zeggen dat het aan het verwateren is. Wij trekken continu aan de bel, omdat de verarming nog steeds aanwezig is bij de leraren. We hebben het punt nog niet bereikt dat we zouden willen. Daarom plegen wij verder overleg met de regering”, zegt Valies tegenover Dagblad Suriname.

Het principe hier is dat resultaten moeten worden bereikt met inzicht en doordachtheid. “We blijven knokken voor een beter bestaan. Dat gaan wij zeker doen. We gaan het samen met het volk moeten doen. Zij die armer en armer worden, moeten ook zelf opstaan, want als zij dat niet doen, kunnen wij als vakorganisaties ook geen wonderen verrichten. Het moet van beide partijen komen”, aldus Valies.


11 REACTIES

 1. Somo heeft de oplossing gevonden.

  19-5-2017; dagblad SH

  PL-voorzitter: gratie in ruil voor vervroegde verkiezingen.

  Komt goed schat.


  Maak melding

 2. Eerst voor hun zelf zorgen voor meer loon en dan aangeven dat ie voor het volk is en dat de bevolking aan het verarmen is. Yepp en die verdwaalde hutkoffer is daar tevens debet aan.
  Wilgo ‘Charlatan’ Valies


  Maak melding

 3. Alle oerdomme idiote ndper’s hebben de armoede grotendeels te danken aan hun misleider die hen financieel laat lijden. Hun begibegi mentaliteit met open oren en ogen en luiheid is ook hun hebi. Dit is pas het begin van verdere verarming nu de paarse geld persmachine in gereedheid wordt gebracht voor het oneindig drukken van waardeloos geworden srd ‘s. Broodje ei 15.000, huisje van 7 bij 7.000.000 worden weer een feit als in 1999. Wo ka.


  Maak melding

 4. Het arme en uitgebuite Surinaamse volk moet DDB en gangster het vuur nader aan de schenen leggen.

  Wie functies in DNA of de regering heeft moet een dienaar m/v zijn van het Surinaamse Volk en niet bezig zijn met eigen belang.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Eerst voor hun zelf zorgen voor meer loon en dan aangeven dat ie voor het volk is en dat de bevolking aan het verarmen is. Yepp en die verdwaalde hutkoffer is daar tevens debet aan.
  Wilgo ‘Charlatan’ Valies


  Maak melding

 6. Ik zal je geen naam geven, maar je zwans teveel over NDP. Noem een goede regering die het beter doet. Er is er geen een! Allemaal zakkenvullers een voor een. Al die opa’s vullen hun zakken maar en beloven maar van alles. Ik wens dat de jeugd de toekomst in handen krijgt en dat Suriname wakker wordt en al die opa’s in het bejaarden tehuis plaats daar waar ze horen. Groeten


  Maak melding

 7. De verarming is het eerst begonnen in de hoofden van de leraren. Toen ze de kinderen niet wezen op de wandaden van de killer-dictator en zijn kliekje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.