maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOppositieparlementariër Somohardjo wil gratie voor Bouterse

Oppositieparlementariër Somohardjo wil gratie voor Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – Paul Somohardjo is voorstander van volledige gratie voor Desi Bouterse. De parlementariër en leider van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, heeft een voorstel klaarliggen. Geconcludeerd wordt dat Bouterse zich krampachtig nestelt op de presidentszetel. Hij houdt met zijn angst voor strafrechtelijke vervolging wel een hele samenleving in gijzeling. Pertjajah Luhur wil een ruil aangaan.

Suriname kan zich zo ontdoen van beknelling en verder gaan. “Meneer Bouterse, ik weet dat u angstig bent om af te treden en uw immuniteit te verliezen. Als dat het geval is, zegt u het maar. Dan ben ik bereid u gratie te geven in ruil voor verkiezingen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. De redenering is dat een gratieregeling de snelste weg is naar een regeringswisseling.

Of de nabestaanden van de in 1982 doodgeschoten vijftien mannen het voorstel zien zitten, wordt in het midden gelaten. Somohardjo haalde zich al eerder het gramschap van sommigen op de hals toen hij meewerkte aan een amnestieregeling. Hij ziet niets nieuws. Aan het eind van het militaire regime was er al het Leonsberg-akkoord met Arron en Lachmon. “Nu willen we garanderen dat Bouterse gratie krijgt.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

56 REACTIES
 1. Allen,

  Somohardjo wil gratie voor DDB, belachelijk voor de nabestaanden van de december moorden.
  Is er iemand van deze Paé vernoord, nee dus, daarom is het makelijk om gratie te verlenen.
  DDB moet op stappen in het belang van Suriname punt uit.

  SUCCES.


  Maak melding
 2. Is te goedkoop om bouta volledige gratie te geven……..zo makkelijk mag hij zijn straf niet ontlopen……over 3 jaar is het 2020……en dan mag hij gewoon lekker gaan boeten voor zijn daden!!!


  Maak melding
 3. Nog meer ellende zal het gevolg zijn met dit voorstel van dit leeghoofd, hij is al medeplichtig aan het verlenen van amnestie voor die massamoordenaar, die nu president is, en het land aan het vernietigen is, en zou je deze moordenaar ook nog moeten belonen met gratie? Hoe idioot moet je zijn, om met zo,n voorstel te durven komen, in beweging komen, en die moordenaar oppakken en verder berechten en opsluiten, of het liefst liquideren, is de enige optie die overblijft.


  Maak melding
 4. Wie zijn billen gebrand heeft moet op de blaren zitten, volgens de grondwet van een land, strafrecht, mensenrechten.

  Niemand staat boven of onder de wet (inter)nationaal.

  Laat dit duidelijk zijn voor iedereen in Suriname die zich niet aan regels wil houden.

  Eens maar nooit weer, voor de republiek Suriname, de Surinamers.

  Leve de Grondwet van de republiek Suriname en Mensenrechten.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Somo, het schandknaapje of opa, wil Plesident worden. Hoe maakt hem niet uit.
  Somo is ook best bereid om de plek van farao al Bouta in te nemen in de gevangenis.
  Somo is bereid om voor zijn farao dood te gaan.


  Maak melding
 6. Men ziet, vertrouw nooit mensen met een slangengeest. Elk moment kunnen de grootste moordenaar die dit land ooit heeft gehad en nooit meer zal hebben en deze two mofo jampa gong gezien hun leeftijd het huidige met het eeuwige verwisselen. In plaats van zich terug te trekken uit de politiek en zich te bedenken op het eeuwige en alles over te laten aan het ondoorgrondelijk handelen van de Waarheid en Gerechtigheid is deze Judas weer bezig paarse zoetje broodjes te bakken voor zijn vroege baas die hij omhelsde en ook via het verlenen van amnestie dacht dat baas hem zou behouden. Al deze ontwikkelingen zijn het gevolg van alle oerdomme paarse aanhangers waarvan hij ook een was. In de VS en EU zou iemand die opzettelijk vijftien mensen hebben gemarteld en gedood bij gratie vijftien maal levenslang gevangenisstraf krijgen. Alleen in deze paars verdorven met de dag paars misdadig verwordende maatschappij komen oerdomme ndper’ s op voor zulke moordenaars. Wee allen die een moordenaar aanbidden en gratie willen geven, de moordvloek zal nog driester en wreder om zich heen grijpen. Weg met Somo. Wie ook nog geloven is deze kolder van Somo zijn tegen de Waarheid en Gerechtigheid en omarmen de leugen en ongerechtigheid zoals het gros van al die paars verarmde verdoemde debiele dwaze idiote ndper’s, een zeer slecht volk. Wo ka.


  Maak melding
 7. Met deze actie zou Suriname zich international buitenspel zetten. Tel daarbij op dat Bouterse al bij verstek is veroordeeld. Ook lopen er nog onderzoeken naar hem.

  De Surinaamse overheid werkt mee om een crimineel uit de cel te houden ? Dit moet je niet willen. Kalf is toch al verdronken. Gifbeker dus leegdrinken en in 2020 naar de stembus gaan.

  Reken maar dat de VN vragen gaat stellen, desnoods worden sancties ingesteld tegen Suriname. Het arme Suriname gaat dat niet overleven. Zie wat er nu met Venezuela gebeurt. Tegoeden van dat land zijn bevroren.


  Maak melding
 8. Baka Bana…klopt helemaal wat je zegt

  Tot 2020 treed hij af in 3 keer:
  – nu niet;
  – dan niet;
  – nooit niet;

  En als de oppositie net zo “dom” en “slap” blijft als nu en de afgelopen 7 jaar dan gebeurd er wederom niks en heeft het volk suriname wederom niets te kiezen en zal wederom de NDP de winnaar zijn.
  Met alleen schelden, vingerwijzen en afgeven op je “concurent” heeft nog nooit iemand iets gewonnen.


  Maak melding
 9. Somo is een naïef. Aftreden betekent macht inleveren.
  Nieuwe regering kan besluiten onderzoek te doen naar de corruptie praktijken. Reken maar dat er lijken uit de kast komen. Bouterse zou dan als nog de cel in moeten want een evt gratie is alleen voor de moorden. Plan van Bouterse is tot zijn dood te regeren, desnoods wordt de noodtoestand uitgeroepen of de grondwet wordt aangepast.


  Maak melding
 10. Wie is Somo?
  Ik wil dat SU morgen van mijn eigendom is……ik kan alles roepen. Maar deze idioot vergeet dat hij niks te bepalen heeft!
  Gratie voor een moordenaar, dan weet je genoeg….Somo heeft ook hele vieze handen! Deze mensen moeten worden opgeruimd!


  Maak melding
 11. Als hij nog een periode pakt dan zijn we 8 jaar verder van nu…..dan is hij rond de tachtig toch…..

  Ik vind het alleen wel naief om te denken dat die “lijken uit de kast” alleen afkomstig zijn van de NDP.


  Maak melding
 12. Off topic

  Mensen check onderstaande:

  Dinsdagmiddag bevestigde het IMF dat op verzoek van de Surinaamse autoriteiten het programma is gestaakt. Van de 478 miljoen US dollar die was afgesproken heeft de Centrale Bank van Suriname in juni vorig jaar 81 miljoen US dollar ontvangen. Het resterende bedrag zou naarmate het programma vorderde tot mei volgend jaar worden overgemaakt. Zo ver komt het dus niet.

  Bron de Ware tijd. Zie onderstaande link
  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/05/18/hoefdraad-uitspraken-santokhi-klinkklare-onzin/

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding
 13. Ora, en jij vertoont het gedrag van een kannibaal, wat veel erger is. Ik ben het in grote lijnen eens met een voorstel om dit proces stop te zetten. Of het door de ene gratie wordt genoemd, door de andere bijvoorbeeld krasie, stopzetten vanwege het feit dat het een revolutie van een land betreft. Bouterse is één van de overlevenden, voor hetzelfde geld was hij slachtoffer. De bedoeling van Somo is om Suriname uit een impasse te halen.

  Het betreft hier een hetze. Men wil koste wat kost een ander gestraft zien, omdat die een bepaalde periode overleefd heeft. Zo van, een dode Surinamer is een goede Surinamer.

  Er mag trouwens ook worden onderkend, dat onder de gevallenen, ook personen met een zeer kwade inborst zaten. Als voorbeeld genomen: één der slachtoffers, wijlen André Kamperveen, was één van de allereerste die de militairen/revolutionairen, de helpende hand bood en dus de revolutie omarmde.

  Ene Koos, de allergrootste crimineel hier op de site noemt vanuit z’n heksenjacht-kamp een ander crimineel. Gekker kun je je het niet voorstellen.


  Maak melding
 14. Deze gasten gaan over lijken heen gij slijmt weer en zo sluw dat hij is .u heeft vertrouwen in hem .maar ja dat is hun cultuur en een ieder weet het van die javaan .


  Maak melding
 15. Ik vraag mij af als men nog niet genoeg hebt.Van deze gedateerde zwart witte fotocollectie.Het is oud mensen,de tijd kunnen jullie niet terug draaien. Hadden hen geluisterd toen.Zouden ze niet op de blaren gezeten hébben en hun familieleden. Jullie zeuren met 8 december.


  Maak melding
 16. Dit proces moet of worden stopgezet, of afgehandeld op zeer korte termijn.
  Het probleem is echter naar mijn idee dat niet alle feiten op tafel liggen en het dus nooit een eerlijk proces kan zijn maar meer een lynchpartij om een zondebok te kunnen aanwijzen en een voldaan gevoel te krijgen.

  Hiermee geef ik niet aan of iemand wel of niet schuldig is, maar ik ben van mening dat ook een vermeende dader recht heeft op een eerlijk proces met alle feiten op tafel, dus ook het dossier dat in de kluis ligt van NL.

  Omdat dat niet gebeurd denk ik dat het boek gesloten moet worden en misschien in de toekomst na de perode van 60 jaar komt de waarheid echt aan het licht.


  Maak melding
 17. jammer dat bouta hem niet heeft vermoord
  dan had hij nog tenminste een betekenis
  zijn waarde was al 0,0
  hoe laag kan hij nog verder zakken


  Maak melding
 18. Het voorstel van Somo heeft helemaal niet met naïviteit te maken. Somo geeft In het openbaar zijn geloofsbrieven af bij de president en hij kiest voor de sterkste partij en de sterkste persoon binnen het Surinaams politieke krachtenveld. Zo simpel is de politieke handel. Wederom onbegrijpelijk voor het Front gepeupel dat nu in rituelen vol drama en proza vervalt.


  Maak melding
 19. @Daadwerkelijke nabestaande
  Je posting typeert een zwaar zieke en gestoorde geest. Een normaal mensen is niet instaat om dergelijke walgelijke, schaamteloze onzin te produceren.

  In jou logica is iemand die ooit de auto repareerde van een moordenaar ook slecht. Wel als jij daar consequent in bent dan moet je de daad bij het woord voegen. PCI heeft volop mogelijkheden om je jaren in eenzaamheid op te sluiten omdat je op wel heel lage wijze een psychopaat en massa moordenaar zonder geweten zit te verdedigen.


  Maak melding
 20. @Kevin.
  Er liggen meer dan genoeg HARDE feiten op tafel. De volledige waarheid kont nooit nergens boven tafel. Maar dat is ook niet nodig.
  Het proces en alle stukken tonen meer dan voldoende aan wat voor een lage, egoisten die NDP kliek is en hoe gevaarlijk zij zijn voor het land. Dat weten die criminelen ook en daarom willen ze nooit dat het proces wordt afgesloten want zodra dat gebeurt is alle informatie voor een breed publiek beschikbaar en hebben Bouterse en zijn criminele maties voorgoed afgedaan. Dan spuugt iedereen ze uit. Ja ook de NDP zal direct afstand nemen van deze gestoorde top criminelen


  Maak melding
 21. @Neus

  ls dat zo is zoals jij zegt dan lijkt het dus inderdaad op dat het een ordinaire lynchparty gaat worden.

  Ik denk dat onderschat wordt hoeveel invloed het dossier van NL kan zijn op het hele verhaal. Misschien ook wel overschat, maar waarom dan voor 60 jaar in de kluis?
  En niet elke verdachte van het decembrer strafproces wil dat de rechtzaak wordt uitgesteld c.q. afgesloten.

  Iemand opsluiten vanuit een mening (al dan niet op waarheid berust) heeft helemaal niks te maken met recht maar alles met onrecht.

  Wat ik nu ga zeggen is uiteraard erg speculatief.
  Maar wat zou jij doen als jij van een strafbaarfeit verdacht wordt en jij weet dat jouw alibi ergens in een kluis ligt die pas ergens in 2040 geopend gaat worden?

  Weet jij hoeveel mensen er in Duitsland en NL na de tweede wereld zijn omgebracht op basis van speculaties, roddel en achterklap, meningen en verdachtmakerijen. Terwijl achteraf werd vastgesteld dat de feiten voor deze personen geheel anders lagen.

  Ik verdedig deze beste mensen niet ik geef alleen aan dat bij een eerlijk strafproces alle informatie waarvan men weet dat het er is en die er is meegwogen moet worden door een rechtbank. Een verdachte heeft het recht zich te kunnen verdedigen. Dat is nu eenmaal de basis van de rechtspraak. Ook hier in SU.


  Maak melding
 22. natuurlijk wil hij gratie voor bouta de meervoudige moordenaar
  want als die moordenaar ze bek gaat gaat openen trekt hij somo mee naar de klote


  Maak melding
 23. Javanen zijn nooit te vertrouwen. Hij heeft het volk al een keer belazerd door de amnestiewet te ondersteunen. Nu wil hij dat opnieuw doen om aan de macht te komen. Javanen kunnen hun eigen moeder verkopen om geld en macht….
  Iemand als Somo mag nooit en te nimmer in het machtscentrum komen. Principeloze hoeren allemaal!!
  Dit soort mensen had Bouterse moeten neerknallen en niet die intellectuelen.


  Maak melding
 24. Voor Somo;
  Een volk dat voor tirannen zwicht ….

  Voor de betweter;
  Wie was ten tijden van slachtingen (7-9 december 1982)
  de (mis)leider?
  Wie zou Daal contant betalen?!

  Blijf jij maar zogenaamd vrijdenken.
  De rechtzaak was nooit ingang gezet indien er geen steekhoudende bewijzen waren tegen deze crimineel.


  Maak melding
 25. Je kunt pas gratie krijgen als er een vonnis is. En een parlement gaat niet over reeds begonnen rechtzaken.

  Wat is Gratie?
  Gratie verlenen is het geheel of gedeeltelijk kwijtschelden van een door de rechter opgelegde straf.
  Het recht om gratie te verlenen komt toe aan de koningin. Gratie kan uitsluitend worden verleend aan veroordeelden die onherroepelijk zijn veroordeeld en dus geen mogelijkheid meer hebben om tegen hun straf in beroep te gaan.
  Waar zijn de regels te vinden?
  De regels omtrent gratie zijn te vinden in de Grondwet (artikel 122), de Gratiewet en het Wetboek van Strafvordering (artikel 558-560b).
  Voorwaarden voor gratie
  Gratie kan worden verleend op grond van een omstandigheid waarmee de rechter ten tijde van de veroordeling geen rekening heeft gehouden én die voor hem aanleiding zou zijn geweest geen of een andere straf op te leggen. Daarnaast moet het aannemelijk zijn dat met de voortzetting van de straf geen doel meer wordt gediend dat men met de straftoekenning voor ogen had. Denk bijvoorbeeld aan een sterk verslechterde gezondheid van de veroordeelde.
  Bovendien kan men alleen gratie krijgen voor straffen die door de rechter zijn opgelegd. Voor geldboetes geldt dat het slechts mogelijk is gratie te vragen voor boetes van meer dan 340 euro.
  Wat is het verschil tussen gratie en amnestie?
  Bij gratie blijft de veroordeling als zodanig in stand en wordt alleen de tenuitvoerlegging gestaakt. Bij amnestie blijft de veroordeling niet in stand: deze wordt aan de vergetelheid (= amnestia) prijsgegeven. Vandaar dat in bepaalde landen bij het wisselen van de machthebbers soms amnestie wordt afgekondigd voor politieke gevangenen (ook wel generaal pardon genoemd).


  Maak melding
 26. Oke Somohardjo dan moeten de mensen in de gevangenis te Boma ook gratie krijgen. Het moet gekker worden in Suriname.
  Dus recht voor een moordenaar recht voor de andere moordenaar.


  Maak melding
 27. Het moet toch walgelijk aanvoelen met een moordenaar president in je nabijheid. Wegwezen dus, zeg dat niet aan al die moordenaar aanbidders Meye, Misjieka, zijn paarse marionetten in de roverheid en oerdomme verarmde paars klote debielen. Wat een zeer paars misdadig verdoemd volk zij alle ndper’s/ Oma taki na dedesma partij burikies.


  Maak melding
 28. @daadwerkelijke nabestaande, @Kevin,@Misterbojo en alle anderen die sympathiseren met het klote idee can Somo. Allereerst, het was dezelfde Somo die een maand geleden spijt betuigde dat hij meegewerkt had aan de amnestiewet. Het was dezelfde Somo die Bouterse voor moordenaar en een drugsveroordeelde crimineel noemde. Als deze bedrieger nu met het onnozele idee om de moordenaar en een drugsveroordeelde crimineel immuniteit te verschaffen dan minacht deze oeran-utang de grondrechten, mensenrechten en de rechterlijke macht.Puur om politieke bedrog. Straks gaat de vernietiger van Suriname aan deze grote voorbeeld van miskleunen als de daadwerkelijke nabestaande ook immuniteit eisen voor zijn bastaard zoon en zijn andere criminele zoon die in USA bromt, omdat hij Suriname aan Hezbollah wilde verkopen. Trouwens daadwerkelijke nabestaande, ik herhaal mijn vraag aan jou, was je in het mortuarium naar het stoffelijke overschot van je broer, vader, oom , neef of wat dan ook gaan kijken. Je begrijpt nog steeds niet met wie Suriname te maken heeft hé. Let wel, hij was ook een pornobladen venter….als je dat kan doen kan je ook moorden om je bestaan te voorzien. Dat heeft hij ook gedaan, en is hij geen overlevende…..hij moord omdat hij dat leuk vindt.


  Maak melding
 29. SOMMO de gokker heeft gesproken, tja meneertje moet actueel blijven,…wedden, dat deze looser bezig is met NDP te slijmen voor 2020.! hij gaat nu voor ALLES OF NIETS !


  Maak melding
 30. Somohardjo moet liever zijn mond dichthouden want hij heeft zelf Amnestie gegeven aan Bouterse.Deze idioot moet opgepakt en opgesloten worden.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 31. @Ora

  Politiek gaat over goed en kwaad. recht en onrecht en aan het eind van de dag wat haalbaar is.

  Ik vind persoonlijk Somohardjo en zijn gedraai om maar mee te kunnen doen verwerpelijk. Ook deze gedachte is als je het je kunt permitteren , ten koste van het volk, eindeloos door te strijden verwerpelijk.

  Alleen kan Suriname zich de doodstrijd van Bouterse zich in mijn ogen niet dragen en is het zaak dat men afscheid van hem neemt.
  Langs de reguliere democratische weg gaat dat niet tot dat de NDP uit elkaar valt. Dat is voorlopig droomdenken.

  Wat SOMO nu voorstelt is geen amnestie vooraf maar een garantie op Amnestie na een eventuele veroordeling indien Bouterse de macht opgeeft.
  Dit is een razend slim idee mist Bouterse ook verboden wordt andere politieke functies te vervullen.
  Bouterse is dan wederom veroordeeld maar hoeft de laatste jaren van zijn leven niet naar Santa Boma. Daar naast kan hij na een veroordeling nog jaren in beroep gaan etc.

  Gegeven is wel dat Bouterse dan wel degelijk een gevangene is omdat het verlaten van zijn huis en Brokobaka aanzienlijk minder aanlokkelijk wordt.

  Het is moreel gezien een slecht alternatief. Echter voor het land is het een belangrijke stap uit de ellende van nu.
  Denk alleen eens aan het aantal nutteloze raadsadviseurs die overbodig worden en het verbeterde aanzien in het buitenland als Clowns als Hoefdraad niet meer overal hun gezicht laten zien.


  Maak melding
 32. @JoJo,

  Somohardjo denkt zeker dat Bouterse achterlijk is. Bouterse weet als geen ander hoe een wet vervangeng of verdraaid kan worden. Als S’Hardjo met een amnestiewet komt en S’Hardjo komt aan de macht, dan kan hij direct weer die wet terugdraaien. Wie beter dan Bouterse weet dat? Hij heeft dit zelf zo vaak geflikt.


  Maak melding
 33. @Jojo, het voorstel van Somo heeft geen draagvlak. Zoveelste luchtballon van deze labria….wat is met zijn idee om een referendum te houden gebeurd. Hij weet dat hij nu geen kans maakt bij VHP en NPS, dus gaat ie met ideeën kloten om de NDP javaanse aanhang binnen te halen….toroe mamboe pae!


  Maak melding
 34. Somo. De bijnaam Bek en nek gekregen door Henk Arron van de NPS op het politieke podium en de as van het kwaad genoemd door ex-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin kiest liever voor democratie dan voor dictatuur. Als Bouterse zich echt gegijzeld voelt door de mogelijke rechtszaak tegen hem als hoofdverdachte dan moeten wij het voorstel van Somohardjo eens gaan evalueren. Want Bouterse kan deze kwestie als spil gebruiken en het volk mobiliseren zich achter hem te scharen en Suriname maken naar het politiek model wat voor hem gunstig is. Hij heeft al politieke zuiveringen gedaan binnen de oppositie en coalitie. De gewapende machten en de het rechtscollege.
  De macht weer overdragen op democratische manier zullen we nog moeten afwachten. Allen die schreeuwen om berechting zijn zich niet van bewust wie er nu aan de macht is als Predsident. Maar als je het mij vraagt, laat de zaak zijn beloop hebben. Is er voldoende onderzoek en bewijs dan moet berechting volgen maar niet omdat Nederland dat wil en ook niet politiek maar op grond van harde justitïele harde bewijzen.


  Maak melding
 35. En laat het zo zijn dat Santhoki na de val van de paarse boevenpartij op justitie komt en al de corruptelingen inclusief Domo de klootjavaan en bhaiwa’s uit de eigen gelederen voor een lange periode rondjes kunnen gaan draaien in een vierkante kamer, totdat ze tot inkeer komen en uit zichzelf vrijwilligerswerk gaan doen, desnoods koken voor zwervers en dat rondbrengen.


  Maak melding
 36. Inderdaad somo moet de zon vermijden hij was ook tijdens de binnenlandse oorlog samen met lonnie blavo op stoelmanseiland hij heeft wapens aangeschaft voor en helpen aanschaffen deze javaan denkt inderdaad aan zich zelf oppassen suriname hij is een crimeel…..als boua wordt berechtgaan een heleboel koppen rollen …..dan is het amnestie … en nu gratie……deze man is famillie van de daltons … noh? Hij lijk op een van ze…..


  Maak melding
 37. @Pakna

  Bouterse weet ook hoe hij zich voelt en hoe gezond hij is. Hij weet ook dat hij het misschien wel tot 2020 uithoud maar denk je dat hij het leuk vind wat er nu op zijn stoep gestort wordt.

  Ik ben er van overtuigd dat hij liever met z’n maatjes wat rond hangt op Brokobaka, in het binnenland of met een blue label in een hangmat met een leeg (onbezorgd0 hoofd in een hangmat naar prettige muziek luistert.

  Aan hem de keuze of hij gratie een optie gaat vinden. Hij zal het referendum moeten uitschrijven en moeten regelen dat het goed geregeld is voor hem.
  Als men van Bouterse af is dan heeft men voorlopig wel wat anders te doen dan hem in de schijnwerper te plaatsen.

  @ Ora.
  U heeft, gezien alle emotie en de rollen van SOMO, zeker gelijk dat het voorstel geen of te weinig draagkracht heeft.
  Het gaat echter niet om SOMO of de oppositie maar omwat Bouterse er van vindt.Immers zijn partij heeft de meerderheid en wellicht binnen kort een president die zich zelf moet laten opsluiten en niet kan functioneren als president. Het niet kunnen functioneren als president is een reden voor het ontheffen uit zijn functie middels vervanging.Zo iets kunt u lezen in de grondwet.

  Het gaat niet of SOMO draagkracht heeft maar of Bouterse moe genoeg is en geen zin meer heeft en deze weg als een veilige vlucht voorwaarts ziet.


  Maak melding
 38. @Jojo, ik snap de redenering maar zie de meerwaarde ervan niet. Het volk moet het mandaat terugvragen en het rechterlijke macht moet haar werk kunnen doen. Geneve heeft al te kennen gegeven dat het proces door moet gaan. Somo moet het proces niet proberen te politiseren, daar is er geen draagvlak voor.


  Maak melding
 39. Paé lijdt aan alzheimer. Somo is vergeten dat hij in de jaren tachtig ook op de D lijst van Bouterse stond en dat hij moest vluchten voor de moordmachine. Nu komt Somo zogenaamd op een briljant idee om te pleiten voor gratie, maar het is bekend dat Somo achterbaks is en uit zelfzucht spreekt.


  Maak melding
 40. @Ora,

  ?? “@daadwerkelijke nabestaande, @Kevin,@Misterbojo en alle anderen die sympathiseren met het klote idee can Somo” ?? Waar staat dat ik het daarmee eens ben en dat sympatiseer?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES