zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOud-minister: president moet ingrijpen bij Korps Politie Suriname

Oud-minister: president moet ingrijpen bij Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mei – Edward Belfort, minister van Justitie & Politie in het eerste kabinet Bouterse en nu parlementslid, is niet gecharmeerd van politiebaas Agnes Daniel. In het parlement zei hij president Desiré Bouterse al gewaarschuwd te hebben tijdens zijn ministerschap. “Ik had u gezegd dat die vrouw niet geschikt was en kijk nu hoeveel problemen er zijn in het korps. De manschappen zijn ontevreden, u moet ingrijpen”, zei Belfort.

Hij vindt Bouterse meer daadkracht aan de dag leggen als het gaat om het vervangen van de legerleiding. Intussen functioneert de korpschef normaal. “Het werk moet gewoon voortgaan”, zei Daniel tegenover Radio 10. Ze wacht de ontwikkelingen rond haar functioneren af. Minister Eugène van der San van Justitie & Politie moet nog een besluit nemen over een brief waarin Daniel haar ontslag aanvraagt.

De brief houdt verband met kritiek vanuit de Surinaamse Politie Bond. “Ik heb de brief geschreven en de minister gevraagd om mij te ontlasten. Hij heeft een aantal opties tot zich genomen. We wachten het resultaat van mediation af”, zegt Daniel. De bemiddeling wordt geleid door een presidentiële commissie onder leiding van ex-president Jules Wijdenbosch. Ook de bond neemt een afwachtende houding aan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. De presidentiële commissie bestaande uit …. raadsadviseur Jules Wijdenbosch { verval datum omstreeks 1800 } …… Sharmila Kalidien Mansaram { politiek dweil } en Eric Sinester { nederlander } …. politie Amsterdam …. gesjoemeld … op staande voet ontslagen.

  Breaking News: deze commissie is benoemd om
  S.K. Mansaram uiteindelijk te benoemen tot Korpschef … it is in the pipeline !!!


  Maak melding
 2. de Farao al Bouta heeft ingegrepen.
  Hij heeft een mediation team benoemd (worden dubbel uitbetaald)
  Black Label eindtester Wijdenbosch is voorzitter. Nee Jules, het is geen mediteren!
  Babe Sharmila Kalidien Mansaram is secretaresse en zorgt voor de roti’s met doks. (is Chan nou wel of niet de vader?)
  de Nederlander Eric Sinister houdt voor Holland de boel in de gaten.


  Maak melding
 3. Ook en vooral hiervoor kom ik op Waterkant.
  Heerlijke reacties
  Lache

  Overigens, wie is deze man dat hij de president zegt wat hij
  moet doen?!


  Maak melding
 4. Geen sympathie voor de politie!!
  Wanneer het volk opkomt zegt de politie wij doen niet mee,zij steunen de acties van de bevolking niet. Wij zeggen ook niet dat zij zij aan zij in uniform met de burgers op straat moeten lopen met borden en leuzen moeten roepen.Ze kunnen hun solidariteit met het volk bewijzen door de bevolking met rust te laten en de bevelen van bouta om de protesterenden uiteen te slaan negeren..Op dit moment ..echtwaar de politie moet5 zijn oorlog alleen geen uitvechten,


  Maak melding
 5. Geen sympathie voor de politie!!
  Wanneer het volk opkomt zegt de politie wij doen niet mee,zij steunen de acties van de bevolking niet. Wij zeggen ook niet dat zij, zij aan zij in uniform met de burgers op straat moeten lopen met borden en leuzen moeten roepen.Ze kunnen hun solidariteit met het volk bewijzen door de bevolking met rust te laten en de bevelen van bouta om de protesterenden uiteen te slaan niet uitvoeren..Op dit moment ..echtwaar de politie moet zijn oorlog alleen geen uitvechten zonder ons,


  Maak melding
 6. En ja sharmila Mansaram…wat een grap.
  Ze was eerder een trotse vhper en iemand voor wie eerbied getoond werd. Maar hebzuchtigheid en de zucht om meer te hebben vooral veel macht,heeft haar tot politieke zwerfster gemaakt.Kant noch wal,ze hoort nergens thuis.Ze had gedacht dat ze met blackmail zou komen en een hogere positie bi9j de vhp zou vergaren,,,Ze had nooit gedacht dat Santokhi zou zeggen…dag sharmila bedankt met het komen en nog meer voor het gaan.En hiermee eindigde het voor haar.De ontvangst met veel tamtam bij de ndp was slechts voor een paar seconden.Ze mag welke functie dan ook hebben ,ze heeft haar glans verloren!


  Maak melding
 7. Maar ik vindt het eerlijk gezegd een wijs besluit van de pres.
  Het zou wat zijn dat eke keer als een bond het vertrouwen opzegt dat de leiding vervangen moet worden.

  Dan staat Valies morgen gelijk weer op straat om Peneux te wippen.

  En uiteraard zet je er dan geen slimmerikken neer de mogenlijk met een “ongewenst” voorstel komen. De endconclussie kan niet anders zijn dan: “De arbeidsrelatie is dermate verstoord en de korpsleiding is dermate beschadigd dat Daniel niet langer als korpschef gehandhaafd kan blijven” Rest alleen nog de vraag wat er met de overige leiding zal gebeuren o.a haar vriendinnetje Forster


  Maak melding
 8. Kevin
  Maar ik vindt het eerlijk gezegd een wijs besluit van de pres.

  ********************************************************************
  @ Kevin …. verklaar je nader ! …. jou president heeft in de kwestie Daniel geen wijs besluit genomen. Jou president heeft nog nooit van zijn leven een wijs besluit genomen.
  Moorden misschien???? Dieven misschien ????

  Mevr. Daniel heeft zelf gevraagd haar van die functie te ontheffen…. minister E.v.d. San heeft gereageerd op haar schriftelijk verzoek.

  Jou president laat anderen het vuile werk opknappen … om als het erop aankomt zijn handen in onschuld te wassen ….. zo is … is altijd Master Killer Bouterse geweest.


  Maak melding
 9. Ex-president Jules Wijdenbosch, ook zo een paarse boef. Alle ndper’s van de hoogste tot de laagste oerdomme aanhangers zijn de schuldigen voor het komend gevolg……..SURIBABWE.


  Maak melding
 10. @Mul

  Kevin bedoeld.. Mijn baasje is zo wijs ,hij gaat niet alleen naar de moer maar neemt de bevolking met zich mee ,zo is hij zeker dat niemand gelukkig is,.

  Kevin de paars gekleurde die straks gaat huilen dat hij geen ndper is.Voor een NIET ndper gaat hij tot het uiterste om zijn baasje te verdedigen.


  Maak melding
 11. Mul (analfabeet = iemand die het lezen en schrijven onvoldoende beheerst. Een functioneel analfabeet is iemand die in principe wel kan lezen en schrijven, maar daar zo weinig vertrouwen in heeft dat hij of zij niet deelneemt aan activiteiten waar taal een primaire rol speelt.)

  Je had denk ik het niet helemaal begrepen dat dit gaat over het aanstellen van een “mediation team” (mediation = is een vorm van conflict bemiddeling waarbij een onafhankelijke bemiddelaar samen met partijen werkt aan een voor partijen aanvaarbare oplossing voor een probleem)

  Dat is om het voor jou duidelijk te maken een team (Een team is een groep personen die door middel van samenwerking probeert om hetzelfde doel te bereiken) dat gaat bemiddelen tussen de verschillen en problemen binnen het KPS (= Korps Politie Suriname).

  Daarnaast heb jij het over mijn president (=zelfstandig naamwoord – hoofd van een republiek). Of je het eens met hem bent of niet, of dat je hem liever in Santo Boma (Santo Boma is een gevangenis die gevestigd is in het district Wanica op een half uur rijden vanaf Paramaribo. Naast een afdeling voor mannen, zijn er ook afdelingen voor vrouwen en jeugdige gedetineerden) ziet zitten of niet hij nog steeds onze president, althans voor de mensen die werkelijk in Suriname (Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordoostkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo) wonen op dit Forum (Forum kan verwijzen naar: Forum (discussie), groep deskundigen die met het publiek discussiëren over een bepaalde kwestie. Forum (recht), een term ter aanduiding van zowel de plaats waar het gerecht zetelt als het gerecht in abstracto)

  Ik heb sommige woorden voor je uitgelegd/vertaald want je geeft zelf aan dat je analfabeet bent (en daardoor denk jij je te kunnen verschuilen achter je simpele en bekrompen gedachtengang)


  Maak melding
 12. Ray, ik neem aan dat als jij iets niet begrijpt jij het gewoon in je omgeving ergens in NL kunt vragen? Ik zou dat als ik jou was aan kinderen in je buurt vragen. De meeste volwassenen nemen je niet serieus namelijk. Ik bedoel de meeste kinderen vanaf een jaartje of vier hebben al meer kennis dan jij.


  Maak melding
 13. @ Kevin … ik ga verder niet met je in discussie ….it’s a waste of time. Op jou bewering dat de pres. een wijs besluit genomen heeft … heb ik simpel gevraagd: verklaar je nader.
  M.a.w. wat is het besluit dat de pres. genomen heeft.
  Is dat zo moeilijk?

  @ Wijsneus Kevin … jou president heeft in de kwestie Daniel geen wijs besluit genomen. Jou president heeft nog nooit van zijn leven een wijs besluit genomen.
  Moorden misschien???? Dieven misschien ????

  Mevr. Daniel heeft zelf gevraagd haar van die functie te ontheffen…. minister E.v.d. San heeft gereageerd op haar schriftelijk verzoek.

  Jou president laat anderen het vuile werk opknappen … om als het erop aankomt zijn handen in onschuld te wassen ….. zo is … is altijd Master Killer Bouterse geweest.

  @ Kevin … wat goed dat jij alfabeet bent … en niet een
  uitgekotste baba-drager. Think twice before you answer !!


  Maak melding
 14. Soms kan men alleen maar lachen om die paarse oerdomme kinderlijke reacties van de aanhangers van de misdadiger ddb wiens zoon en stiefzoon, maar ook vele oerdomme ndper’ s zijn verworden….een misdadiger. Allen die deze mens der ongerechtigheid omarmen, veveren en aanbidding zijn debet aan de steeds stijgende misdaad, onrecht, verarming, roof, drugshandel en geestelijk en moreel verval. Kortom allen ndper’ s zijn een kwaad en misdadig volk die hun paarse geaardheid hebben te danken aan dddb aka didibri, WO ka


  Maak melding
 15. @ Kevin,

  Citaat: Maar ik vindt het eerlijk gezegd een wijs besluit van de pres.

  Citaat van Kevin: Mul (analfabeet = iemand die het lezen en schrijven onvoldoende beheerst. Een functioneel analfabeet is iemand die in principe wel kan lezen en schrijven, maar daar zo weinig vertrouwen in heeft dat hij of zij niet deelneemt aan activiteiten waar taal een primaire rol speelt.)

  Ik heb op de lagere school geleerd dat als ik het persoonlijk voornaamwoord ik gebruikt, het werkwoord krijgt dan geen t aan het eind.

  Het is ik vind !!!!!!!!

  Even een kleine correctie Kevin !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES