Hoefdraad: Suriname rekent op steun Islamitische Ontwikkelingsbank

81
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO/JEDDAH, 18 mei – Suriname rekent op financiële steun van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën tijdens de twee en veertigste top van de IsDB in Jeddah, Saoedi Arabië. Steun van de IsDB en haar instituten is van het grootste belang bij het overbruggen van de economische crisis waar Suriname zich nu in bevindt. De uitdagingen zijn groot en de regering wil er hard tegen aan gaan. Steun van buiten is daarbij van levensbelang.

De IsDB wordt gerekend tot de grote steunpilaren bij de aanpak van de crisis. In dit opzicht is 2017 een belangrijk jaar. Volgens Hoefdraad is dit het jaar waarin een met de bank overeengekomen strategisch plan van start zal gaan. Het plan is volledig afgestemd op het nationale ontweikkelingsplan voor de komende vijf jaren. De IsDB wil verspreid overe een aantal jaren bijna twee miljard dollar aan leningen verstrekken.

Suriname wil het geld gebruiken om een reeks economische en sociale branches te herstellen of verder te ontwikkelen. De steun moet helpen de gevolgen te neutraliseren van tegenvallende wereldmarktprijzen voor goud en aardolie. Suriname heeft zich door de jaren heen sterk afhankelijk gemaakt van deze twee economische activiteiten. Volgens Hoefdraad heeft de regering kans gezien de economie en de samenleving overeind te houden, ondanks de tegenslagen.


81 REACTIES

 1. Steun van de IsDB en haar instituten is van het grootste belang bij het overbruggen van de economische crisis waar Suriname zich nu in bevindt.

  Ik dacht dat Hoefdraad zijn eigen woorden waren “Suriname heeft geen problemen meer want haar inkomsten kunnen de kosten ruimschoots opbrengen. Daarom hebben wij de IMF niet meer nodig”

  Wat is het nou echt? Als de IsDB niet bijspringt met leningen is Suriname dan nog steeds van mening dat ze geen hulp meer ndig hebben?

  Wat is dan de hulp van de IsDB? Is het hulp of is het een gift dat niet terug betaald hoeft te worden?
  Dit is de grootste joke die ik heb mogen aanhoren.


  Maak melding

 2. Geachte heer Hoefdraad,

  Recentelijk las ik her bericht hieronder. Iets voor U ook?

  Bij mijn zoeken op het internet ben ik per toeval gestuit op een boek geschreven door een surinamer S. Ramkhelawan.
  Ik zou de zg. leiders of leiders in Suriname adviseren om dat boek te lezen voor ze hun mond open doen. Naar mijn mening hoort elke surinamer dat boek gelezen te hebben om beter over de toekomst te kunnen nadenken.

  Google books
  Bibliografische gegevens
  Titel The Visionary Negotiator: Probleemoplossend Onderhandelen
  Auteur S. Ramkhelawan
  Uitgever CreateSpace Independent Publishing Platform, 2016
  ISBN 1532788088, 9781532788086
  Lengte 366 pagina’s

  Waarom slaagt de ene onderhandelaar wel en de andere niet? Waarom gaat de ene organisatie ten onder en floreren andere wel? Antwoord: Omdat er onderhandelaars zijn die anders onderhandelen. Ze weten alleen hoe ze moeten handelen als het hun goed gaat, waar de voordelen, concessies of winsten wel vanzelf komen. Zodra een veranderende toestand een andere benadering vereist, weten ze niet in te grijpen of er mee om te gaan en betalen anderen de prijs. Het is maar dat u het weet.


  Maak melding

 3. De Oppositie moet de IsDB duidelijk maken dat na de vreedzame overname het Surinaams volk niet bereid zal zijn de leningen die Hoefdraad { namens de NDP } sluit …. NIET … NIET … NIET … zal terug betalen.

  Ik hoor de NDP – Abanies al blèren …. die Mul is anti-nationaal …. die Mul is vijand van Suriname … die Mul is agent van het buitenland m.n Nederland en Amerika.

  Mul is …. NATIONALIST …. in merg en been. Mul wil onze volgende generaties niet met Toren hoge schulden achterlaten.

  Mul is heilig van overtuigd dat ons geliefd Suriname tot volledige ontwikkeling gebracht kan worden …. niet onder leiding van Master Killer Bouterse en de talloze NDP-Abanies.
  Er zijn genoeg deskundige Surinamers … in en buiten Suriname …. die hun ” leven ” willen geven voor dit prachtige land.

  Voorwaarde: eerst GROTE SCHOONMAAK … de NDP-Abanies moeten desnoods voor de rest van hun leven achter slot en grendel.


  Maak melding

 4. Kunnen die SU het met hun grooste mond het weer niet alleen af ? Moeten ze alweer de handjes gaan ophouden ? Eerst is bij Nederland gebedeld, daarna China en India en nu bij de Isl. Bank. En dit is een onafhankelijk en ’trots’ land ?


  Maak melding

 5. 2 miljard dollar aan leningen bij IsdB dus
  2.000.000.000 dollar lenen bij de islamitische bank !!

  Surinamers !! Surinamers !! Surinamers !!
  Denk goed na en besef heel goed wat hier gebeurt !!


  Maak melding

 6. Wat!!!
  Gisteren zei boefdraad dat we het zoooooooooooo goed doen dat wij het IMF bedankt hebben. En vandaag rekent hij op de islamitische banken!?’
  Zo boefie leg ons uit…gaat het goed met Suriname of gaat het NIET goed met Suriname?!
  Schaamteloze boefie jij zou zelfs bin laden om een lening vragen…gelukkig is hij er niet meer!!


  Maak melding

 7. Er is nog geen crisis .. De echte crisis gaat beginnen wanneer de schuldeisers hun geld terug gaan eisen en gaan bemoeien in Suriname.


  Maak melding

 8. Dus liever de islamitische ontwikkelingsbank dan het IMF?
  Dus liever heel veel rente betalen dan weinig.

  De zin: Hoefdraad rekent enz.
  Betekent dit?
  Help me no, ik reken op je boi. Zonder jou ben ik verloren
  Of ik reken op je: we hebben gesproken en je hebt duidelijk gemaakt dat….
  Of ( voor alle zekerheid, dit is een grapje. Mijn zoon zegt namelijk dat mijn grappen niet leuk zijn, dus ik zeg het er maar bij)
  Hoefdraad rekent, in de zin van sommetjes maken. Helaas kan hij volgens Samsom niet rekenen. Bron: apintie.sr
  Dan wordt het een grote flop.
  Nu heb ik totaal geen hoge pet op van die Samsom.
  Ik val Hoefdraad aan op zijn beleid. Samsom speelt op de man en is te grof. Bovendien is het een hoop geschreeuw en weinig inhoud. Zoals hij sprak over de lopende rekening, over kasbasis en transactiebasis ( dit is zoklein), maar toch even noemen, even laten weten dat hij het weet.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat Hoefdraad totaal niet naar deze jongen luistert.
  In deze vindt Hoefdraad mij aan zijn zijde.


  Maak melding

 9. Allen,

  Hebben de Surinamers in Su niet door, dat Suriname beetje bij beetje verkocht wordt ?
  Door blijven staken, totdat de huidige regering vertrekt.

  SUCCES.


  Maak melding

 10. Hadj Boefdraad heeft zich in Jeddah ook laten pellen.
  Het nationale ontweikkelingsplan voor de komende vijf jaren houdt in dat er zo een 30 moskeeën bijgebouwd gaan worden.


  Maak melding

 11. Hoop dat de “Moslims” keiharde eisen stellen aan regering bouta…….bv het toelaten van een flinke groep Arabieren in Su…….!!


  Maak melding

 12. Zeg eens de waarheid en vertel geen leugens !!!!!
  Het IMF stop gezet om dat men eigenwijs was en de op gelegde regeltjes niet wilde uitvoeren!!!!
  En als smoes vertelde dat er nu ineens genoeg geld voor handen was en daar door het I.M.F niet meer nodig was!!
  En dan nu weer vertellen dat men op de islamitische bank rekend…..
  Hoe krom kan het zijn en belachelijker het verhaal wordt ten overstaande van de financele wereld en de inwoners van Suriname.
  Dan kan men doen en laten zonder verantwoordelijkheid te hoeven afleggen !!!!
  En zich niet te willen houden aan op gelegde regeltjes. .
  dat is het echte verhaal maar geen sprookjes rond vertellen
  daar zijn we te oud voor geworden !!!!


  Maak melding

 13. Waarom niet de paarse beesten bij de naam noemen, Boefdraad en Bouta en corrupte rovende trawanten rekenen op financiële steun van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. het land Suriname is goed, maar de misleider, zijn oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers laat lijden zijn een zeer misdadig van aard slecht volk. opvallend is dan ook dat zeer vele oerdomme paars verarmde aanhangers verworden misdadiger zijn zoals hun afgod didibri, zijn zoon en stiefzoon. Ndp is de wortel van de steeds stijgende armoede, roof, moord, drugshandel, moreel en geestelijk verval. Alleen oerdomme stommelingen kunnen stemmen op misdadigers en moordenaars. Alle ndper ’s zijn paarse knettergekke bezeten zombies. Wo ka.


  Maak melding

 14. De IsDB stelt eisen aan de plannen voor dat het 1 stuiver afgeeft.

  Suriname heeft bewezen zelfs de minimale investeringen in een onderbouwd plan niet te willen of te kunnen doen.
  Naast een goedgekeurd plan zal Suriname binnen de kaders van de IsDB kaders (loan to value) ook nog eens zelf geld of goed moeten inbrengen zodat bij falen er genoeg assets zijn om IsDB schadeloos te kunnen stellen.

  Boefdraad doet aan droomdenken.

  De Saoedi’s hebben grote pret met hem gemaakt en moeten nu even bijkomen. Alles wat Boefdraad getekend heeft ligt al bij de papier versnipperaar


  Maak melding

 15. Met deze financieringen die de IsDb aangaat met Suriname is 100 miljard gemoeid, de projecten die gerealiseerd gaan worden kunnen niet op het conto v/d REGERING geschreven worden omdat ze er geen moer mee hebben te maken, het is de bank die garant staat en het nauwlettend in de gaten houd …dus er komen wel huizen e.d maar niet omdat DEZE HEREN daar nu voor gezorgd hebben, vergeet dat NOOIT Surinamers, jullie kunnen alleen afbetalen tot in het oneindige. De huid van DESI is gered denkt hij en Boefdraad heeft zich schor gebedeld maar het stinkt toch wel erg naar vuil spel.


  Maak melding

 16. Ondanks dat ik in Nederland woon doet het me pijn en veel verdriet om te zien hoe het volk van Suriname ons mooie Suriname aan het vernietigen is.
  Hebben ze in al die jaren dan nog niks geleerd?
  Surinamers waar zijn jullie toch mee bezig ?


  Maak melding

 17. Er worden appels met peren vergeleken naar mijn idee:
  Volgens mij is:

  1. de noodsteun van het IMF is stopgezet op verzoek van Su. Die noodsteun bestond uit een aantal stappen waarvan alleen stap 1 is uitgevoerd en heeft betrekking op de “lopende rekening” (ik hou het even simpel);

  2. de lening waar Hoefdraad het nu over heeft is een andere dan de leningen van het IMF. IMF heeft voorwaarden en een rente percentage, een andere “bank” heeft dat ook. Men zal heus wel kijken naar de combinatie rente en voorwaarden.

  Daarnaast zal Hoefdraad er wel voor waken om een tweede Griekenland te creeren met massademonstraties een lamgelegd ambtenaren apparaat enz enz met als grootse risiko dat de NDP van het “pluche” moet.


  Maak melding

 18. JoJo,

  Welke bank ter wereld stelt nou geen eisen voordat ie maar 1 stuiver uitleent. Als jij toevallig eentje kent, zou ik graag de naam willen weten.

  Het valt me wel vies tegen van je, dat je Hoefdraad altijd negatief bejegent. Die man kan in jouw ogen niks goed doen. Het is wel een hele zware werk wat die man moet doen. Jij weet heel veel, dus zou het niet slecht zijn om hem bij te staan met raad en daad.

  Als jij in Hoefdraad’s schoenen zou staan, zou je ook heel veel kritiek krijgen, want de mens is nooit tevreden.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 19. Volgens Hoefdraad heeft de regering kans gezien de economie en de samenleving overeind te houden…haha. Maar nu reken hij op steun van de IsDB.
  Yah Allah…Help deze Boef bijkomen..hij is helemaal bezeten door leningen….


  Maak melding

 20. Welk land in de wereld heeft op zo’n korte tijdsbestek zoveel van andere landen geleend. Een populatie van nog niet eens 500.000 zielen, met een paarse bende van 40 rovers. Per kop is de lening intussen al 30.000 srd…wie gaat schijten na de dood van de vernietiger van Suriname, een drugsveroordeelde crimineel en last but not least een massamoordenaar. Ik denk je dat zijn boevenclub een cent zal bijdragen aan de terugbetaling van de miljarden dollars, en ook niet zijn kinderen. Na de val van paars zullen al die boeven, drugscriminelen, zijn kinderen enz het land leeggeplunderd achterlaten. De arme mae,pae, bhabha en mai gaan dat terugbetalen. De andere groep is te lui om te werken en of zijn het de wakamans die wat overblijft moordend, verkrachtend en rovend Suriname verder de afgrond zal intuimelen. Dit is wat de paarse ellendelingen ons gebracht heeft.


  Maak melding

 21. Kabouter Hoeffie, die in het geheim, miljarden ongedekte SRD bankbiljetten heeft gedrukt en heet uitgegeven, komt met een nieuw sprookje !

  De nieuwe Sranan-exportproducten komen vannacht op de markt !

  Neks no fout monnie de !

  “Er komt geen devaluatie !!!!!”

  PS : Maar Sranan is nog steeds FAILLIET, dankzij het financiele wanbeleid van de paarse leider Desi en zijn assistent Gilmore !

  Paars rekenen : 1 + 1 = 3


  Maak melding

 22. Nu moet je ophouden met reclame maken van je boek. Niemand heeft interesse, althans ik niet. Ik heb betere auteurs op mijn boekenplank staan.


  Maak melding

 23. Appels met peren vergelijken?
  Het is fruit.
  Zo ook nu.
  Het zijn beide leningen.
  Het IMF heeft zelf geen geld. Het is geen bank. Lidstaten storten een bepaald percentage van hun nationaal inkomen.Op basis daarvan mag een land lenen. Quotum
  Het IMF wijst een ander land met een overschot op haar rekening bij het IMF aan om SU geld te lenen.
  Het IMF leent je je eigen geld als er een betalingsbalans tekort is.
  Een willekeurige bank heeft wel een eigen vermogen en maakt winst. De winst behaald ze door ,.. Enz.
  Het zal zo’ n bank worst wezen waar het geld voor is bestemd.
  Ik ben van mening dat een ieder de plicht heeft! Om kritisch te kijken naar de reden van leningen en de bestemming daaarvan.
  Ik verwijs naar Brazilie, waar vandaag de pleuris wederom uitbreekt!
  Dus kritisch zoals Jojo, Bigi Sma en nog een aantal anderen
  En niet kritisch voor eigen gewin! Samsom


  Maak melding

 24. Tja…Samson…die deed toch ook de uitspraak:

  “De econoom wil een ieder waarschuwen dat het IMF niet zo maar een samenwerking is aangegaan met Suriname. Het IMF en Hoefdraad spelen volgens hem een spelletje met Suriname. De taak van het IMF is volgens Samson om een dubieuze rol te spelen in het reorganiseren van derde wereldlanden. Hulpmaatregelen worden opgelegd om overheidsfinanciering in orde te krijgen, maar de regering voert deze maatregelen niet uit, het gevolg zal volgens Samson zijn dat het IMF dan met een reddingsplan zal komen met daaraan gekoppeld een nieuwe lening tegen hogere voorwaarden. Suriname zal dan door het IMF overgenomen worden. “Zij zullen alle waardevolle bezittingen van Suriname overnemen”, aldus Samson”


  Maak melding

 25. Ik heb de heer Rachid Pierkhan horen praten over de Islamic Bank bij het verstrekken van kredieten aan meestal Islamistische landen. Er mag 1 ding niet uit het oog worden verloren:

  Deze ISDB stelt ook hele zware eisen aan de deze landen.
  Gaat Suriname kunnen voldoen aan dergelijke eisen die deze Bank stelt.

  Wat mij het meest zorgen baart, is dat deze Wonderboy rekent op hulp van deze Bank.

  Ik zou zeggen: Reken niet teveel op de steun van deze Bank. Jij komt straks van een koude kermis thuis.


  Maak melding

 26. Wat een puinhoop!! Suriname is weer 40 jaar in de tijd terug gezet. Het gaat jaren duren voordat Suriname haar economie weer op de rit heeft gezet. Al het werk van wijlen dhr. Telting is voor niks geweest. Surinamers zijn hardleers!!


  Maak melding

 27. @Pico,

  Qoute:

  Nu heb ik totaal geen hoge pet op van die Samsom.
  Ik val Hoefdraad aan op zijn beleid. Samsom speelt op de man en is te grof. Bovendien is het een hoop geschreeuw en weinig inhoud. Zoals hij sprak over de lopende rekening, over kasbasis en transactiebasis ( dit is zoklein), maar toch even noemen, even laten weten dat hij het weet.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat Hoefdraad totaal niet naar deze jongen luistert.
  In deze vindt Hoefdraad mij aan zijn zijde.

  @Pico,
  Ik kan mij heel goed voorstellen dat Guillermo Samson denigrerend praat over deze man.
  Hoefdraad is in mijn ogen een ordinaire leugenaar: Weet je nog zijn opmerking; Er komt geen DEVALUATIE.

  Weet je nog hoe hij Andy Rusland publiekelijk heeft besproken? Het duo Misikaba en Abdoel eisten zijn vertrek.

  Ik heb meer respect voor Samson die een Onderwijsinstelling op HBO/Universitair niveau heeft neergezet in Suriname.

  Wat heeft Hoefdraad gedaan? Hij heeft miljarden US dollars doen verdampen.

  Hij heeft het land economisch/financieel kapot gemaakt samen met KUMA.

  Ik kan deze Wonderboy niet aan mijn zijde vinden!


  Maak melding

 28. -De enige persoon die duidelijkheid heeft gegeven over wat er precies aan de hand is met het IMF programma is de heer Santhoki.
  Bouterse zijn regering heeft zich niet gehouden aan de hervormingen en vorig jaar heeft Bouterse ook gezegd dat hij problemen met het volk zou krijgen als hij zou doen wat het IMF gevraagd heeft aan Suriname, dit terwijl die Boefdraad een overeenkomst heeft gesloten met het IMF.

  Dit is de reden waarom Boefdraad nu loopt te vertellen dat Suriname het IMF niet meer nodig heeft en gaat nu overal en nergens om geld te lenen. Zie hoe deze waardeloze mensen het land naar de verdoemenis brengen.

  Vorige keer heeft de heer Rusland ze ook al een kopje kleiner gekregen met hun uitspraken.

  NDPérs, het is triest als jullie niet inzien dat het niet goed gaat met Suriname.


  Maak melding

 29. @ Kevin
  Je hebt typische kenmerken kortzichtig en dom een ekte ekte boutalover.
  Ik zal ook niet meer reageren op jouw want dat is nog dommer.


  Maak melding

 30. Jammer,

  Paarse Kevin heeft nog nooit gehoord van de GEHEIME Miljarden-ongedekte-SRD-bankbiljettendrukkerij van Opa D en Gilmore Hoeffie, DESI-GILMORE BV !

  EINDSTAND : SRANAN TOTAAL FAILLIET,

  EEN PAARS STAATSFAILLISSEMENT !!!


  Maak melding

 31. De volksmenner is weer bezig met zijn/haar onzin.

  “1. de noodsteun van het IMF is stopgezet op verzoek van Su.”

  De conditities van het IMF waren vooraf
  duidelijk, vandaar de waarschuwingen van de weldenkeden onder de Surinamers.

  Ik zou zeggen denk na voor dat je als Nationale Debiele Persoon regering een stap richting IMF maakt.

  De noodsteun is stop gezet omdat Suriname zich niet hield aan de overeengekomen voorwaarden en niet zoals de misleider u wilt voorhouden.


  Maak melding

 32. deze lul zei laatst dat Su de imf niet nodig want de economie van Su is op koers nu rekent hij op de steun van de isdb ik snap deze sukkel niet meer zakken Vullers lijkt op fuck… diepvries. tering dieven.


  Maak melding

 33. Dit had ik al eerder geroepen. Het is nooit de bedoeling geweest van deze regering om met IMF in zee te gaan. De enige echte reden is dat deze regering andere geldschieters over de brug wilde krijgen. En dat is ze aardig gelukt , gezien het scenario welke nu uitgerold wordt…nu is Suriname volledig afhankelijk van duurdere leningen van o.a. de ISDB…..

  Deze man is de grote leugen van Suriname….


  Maak melding

 34. Dit had ik al eerder geroepen. Het is nooit de bedoeling geweest van deze regering om met IMF in zee te gaan. De enige echte reden is dat deze regering andere geldschieters over de brug wilde krijgen. En dat is ze aardig gelukt , gezien het scenario welke nu uitgerold wordt…nu is Suriname volledig afhankelijk van duurdere leningen van o.a. de ISDB…..

  Deze man is de grote leugen van Suriname….


  Maak melding

 35. Ja mensen hoor hier en begrijp ik heb hier een lieve hond die boefie heet , maar deze vet zak van een boefie is een echte boef . dus kijk uit met vet zak boefie en zijn frienden . niet in slaap vallen voor deze boef gedrog .


  Maak melding

 36. “PARAMARIBO – Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ervaart uitspraken van Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ‘dat de regering zich als een “staatsoplichter” zou hebben gedragen in de samenwerking met het IMF’ (Internationaal Monetair Fonds,…red.) als een belediging. In het programma ‘Bakana Tori’ op Radio SRS noemde hij de uitlatingen van het assembleelid “klinkklare onzin”. Hoefdraad: “Het is je reinste idioterie, dat hij dat zit te verkondigen.”

  Santokhi deed de gewraakte uitspraken dinsdag in het parlement tijdens de openbare vergadering waarbij de economische situatie in het land werd besproken met de regering. Zelf was Hoefdraad er niet bij, omdat hij in Saudi-Arabië de jaarvergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank bijwoonde. Volgens de bewindsman is het belangrijk dat hij namens Suriname aanwezig is tijdens evenementen zoals de jaarvergadering van de bank en niet alleen verschijnt wanneer geld van de instellingen nodig is. “Ze willen je ook zien, met je praten en willen dat je praat met collega’s, governors en ministers en met hen in overleg treedt over heel wat zaken die met de internationale ontwikkelingen te maken hebben die voor ons als land belangrijk zijn.”

  Santokhi stelde dat de indruk bestaat dat de regering alleen met het IMF in zee is gegaan omdat de behoefte aan geld dringend was, maar dat ze niet de intentie had het afgesproken programma uit te voeren. Dinsdagmiddag bevestigde het IMF dat op verzoek van de Surinaamse autoriteiten het programma is gestaakt. Van de 478 miljoen US dollar die was afgesproken heeft de Centrale Bank van Suriname in juni vorig jaar 81 miljoen US dollar ontvangen. Het resterende bedrag zou naarmate het programma vorderde tot mei volgend jaar worden overgemaakt. Zo ver komt het dus niet.” Bron DWT…
  ==============================================

  “klinkklare onzin” volgens Hoefdraad….Maar zelf komt Hoegie niet met steekhoudende argumenten die de beschuldigingen van Santhoki kunnen weerleggen…..anders dan dat “het je reinste idioterie is” en een hoop bla, bla dat hij aanwezig moet zijn op ISDB vergaderingen…..de grote leugen van Suriname.


  Maak melding

 37. De grote leugen van Suriname…

  “PARAMARIBO – Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ervaart uitspraken van Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ‘dat de regering zich als een “staatsoplichter” zou hebben gedragen in de samenwerking met het IMF’ (Internationaal Monetair Fonds,…red.) als een belediging. In het programma ‘Bakana Tori’ op Radio SRS noemde hij de uitlatingen van het assembleelid “klinkklare onzin”. Hoefdraad: “Het is je reinste idioterie, dat hij dat zit te verkondigen.”

  Santokhi deed de gewraakte uitspraken dinsdag in het parlement tijdens de openbare vergadering waarbij de economische situatie in het land werd besproken met de regering. Zelf was Hoefdraad er niet bij, omdat hij in Saudi-Arabië de jaarvergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank bijwoonde. Volgens de bewindsman is het belangrijk dat hij namens Suriname aanwezig is tijdens evenementen zoals de jaarvergadering van de bank en niet alleen verschijnt wanneer geld van de instellingen nodig is. “Ze willen je ook zien, met je praten en willen dat je praat met collega’s, governors en ministers en met hen in overleg treedt over heel wat zaken die met de internationale ontwikkelingen te maken hebben die voor ons als land belangrijk zijn.”

  Santokhi stelde dat de indruk bestaat dat de regering alleen met het IMF in zee is gegaan omdat de behoefte aan geld dringend was, maar dat ze niet de intentie had het afgesproken programma uit te voeren. Dinsdagmiddag bevestigde het IMF dat op verzoek van de Surinaamse autoriteiten het programma is gestaakt. Van de 478 miljoen US dollar die was afgesproken heeft de Centrale Bank van Suriname in juni vorig jaar 81 miljoen US dollar ontvangen. Het resterende bedrag zou naarmate het programma vorderde tot mei volgend jaar worden overgemaakt. Zo ver komt het dus niet.” Bron DWT…
  ==============================================

  “klinkklare onzin” volgens Hoefdraad….Maar zelf komt Hoegie niet met steekhoudende argumenten die de beschuldigingen van Santhoki kunnen weerleggen…..anders dan dat “het je reinste idioterie is” en een hoop bla, bla dat hij aanwezig moet zijn op ISDB vergaderingen…..de grote leugen van Suriname.


  Maak melding

 38. Oerdomme idiote debiele dwaze ndper’s hebben moordenaars, boeven met jas en das met of zonder titel voor hun naam als hun uitbuiters en onderdrukkers gekozen. megaschulden is wat ze krijgen om af te lossen naast devaluatie op devaluatie. Al deze paarse roof van land en volk olv van hun soso lobi paars duivelse misleider en zijn hongerige roofzuchtige paarse boeven met of zonder jas zullen land, volk en hun eigen oerdomme debiele paarse misdaad aanhangers armer maken. Wo ka. Zolang de Waarheid en Gerechtigheid, de eerste twee geestelijke wapens die gelden voor alles wat leeft niet worden nageleefd door didibri en paars duivelse bende die staan voor leugen en ongerechtigheid zal het met de dag van kwaad tot erger worden, wacht maar af paarse domkoppen. Wee de paarse awariedomries om hun paarse geestelijke misleiding sinds 2010, vals predikende rust, vrede, voorspoed, dit land wordt een tweede Dubai, lange rijen buitenlandse investeerders zullen komen, eehh na soso ka MeyeAnus nanga Misjiesosoka krijs. Wee deze paarse kloters die met de bijbel in de hand de gehele samenleving die tegen de amnestiewet is uitmaken voor staatsvijand. Ndper’s zullen zich tegen deze leugenaars keren, een kwestie van tijd. Ook de ministers en allen die hand- en spandiensten blijven verlenen aan de grootste onberechte geliefde aanbeden misdadiger ddb die hen paars flink beloond om hem en de zijnen aan de macht te houden. Vervloekt zijn alle moordenaars staat er geschreven in vele oude ouden, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars als hun herder en leider willen. Do ka na wang tiran deng dong ndper’s wanni en niemand, ook de Waarheid en Gerechtigheid zullen dit paars slecht verdoemd paarsdom volk helpen. Willens en wetens stemden ze oerdom moedwillig weer voor vijf jaren leidt ons verder in de paarse hel.


  Maak melding

 39. @Kwamma

  “Die man kan in jouw ogen niks goed doen. Het is wel een hele zware werk wat die man moet doen. Jij weet heel veel, dus zou het niet slecht zijn om hem bij te staan met raad en daad.”

  beste Kwamma. De man doet niets goeds anders dan de mensen een rad voor ogen draaien.
  Deze regering heeft tot april 2012 van mij het voordeel van de twijfel gehad. Toen kwam ik er achter dat de mensen die het oor van de president hebben in een traject waar ik actief was slechts praatjes verkochten en ronduit corrupt. Ik weet zelfs waar ze toen kantoor hielden in Nederland om hun baksjish af te rekenen.

  Hoefdraad z’n verhalen hebben een houdbaarheid van maximaal 30 minuten.
  Hem helpen heeft geen zin.

  Kijk naar wat er gebeurd is met het gegeven dat de Opositie de Alcoa MOU tegen gehouden heeft. Hoefdraad blijft Alcoa betalen omdat niemand hem heeft opgedragen de betaling te stoppen terwijl Simons heel duidelijk was.

  >>> Regering Alcoa heeft zich terug getrokken en Suralc =o heeft haar productie personeel afgevloeid en is defacto gestopt.
  >>> Dan treed de brokopondo overeenkomst in werking en is Brokopondo van Suriname.
  >>> De DNA heeft het in dit dossier voor het zeggen. Ofwel staakt u de betaling.

  Tegen de wil van de hoogste macht in het land (de DNA/het volk) gaat Hoefdraad door met betalen aan Alcoa.


  Maak melding

 40. Ha eindelijk komt 2e Dubai inzicht !!!!!!
  Missiekaba je houdt je aan je woord. Het heeft wel lang geduurd maar uiteindelijk voor 2020 zie ik Suriname transformeren in een 2e Dubai.

  Maar wat ik niet begrijp is dat de mensen die in Dubai wonen en vooral WERKEN niet op misikaba lijken, hoe willen ze van Suriname een 2e Dubai maken ???????

  Want in Sub Afrikaanse landen lijken waar de mensen wonen die op Missikaba lijken is het een zooitje en zal ook altijd een zooitje blijven !!!!!!

  Ik zie Suriname meer richting Haïti gaan dan Dubai !!!!!


  Maak melding

 41. Wat lult deze idioot nu weer.

  Hij had het IMF toch niet meer nodig.

  Deze regering verkoopt het land.
  Let op mijn woorden: Suriname wordt verislamiseert. Ze zullen Suriname niet zomaar geld lenen. Het is hun bedoeling dat Suriname een islamitische staat wordt.

  USA STEEK EEN STOKJE HIERVOOR. EN BEHOED SURINAME VAN DE ISLAMIETEN.

  MAAK VAN SURINAME GEEN ISLAMITSCHE STAAT!!!!

  KIJK MAAR WAT ER IN NEDERLAND GEBEURT. LANGZAAM NEMEN DE MOSLIMS NEDERLAND OVER. DE POLITIE MOET EEN GORE GORE GORE HOOFDDOEK DRAGEN.
  HET ZIJN LEVENSGEVAARLIJKE IDIOTEN!!!


  Maak melding

 42. Twee miljard (2.000.000.000) tegen 5 procent rente is alleen al 100 miljoen aan rente per jaar. Geef mij ook zo’n winkeltje, dan ‘loop ik binnen’. Je zal als ingezetene van Suriname zo’n minister hebben. Onvoorstelbaar. Je zal jaar op jaar die 100 miljoen (100.000.000) aan rente maar moeten aflossen als rechtgeaarde Surinamer. Ik heb medelijden met degenen die dit moeten ondergaan. En dan praten we nog maar niet over waar het geld naar toe gaat.


  Maak melding

 43. Toen Boefdraad bij de Surinaamse bank werkte verdiende hij 120,000 US dollar. Meneer Gersie zit nu daar en het bedrag is teruggeschroefd naar 25,000.

  Boefdraad is nu minister van financiën en verdiend nog steeds zijn hoge salaris in valuta’s.

  Ga nu ook na wat meneer Waaldijk straks gaat verdienen.

  Velen zitten thuis en hoeven niet te werken en verdienen gewoon een vet salaris.
  Dus Boefdraad moet maar blijven lenen.

  Ik wed met alle NDPérs dat wanneer een ieder die vanuit het buitenland geld ontvangt in welke vorm dan ook deze gewoon een half jaar stopt zet dan zul je gauw merken wat er gaat gebeuren in het land Suriname.


  Maak melding

 44. Dit komt bij de IDB bank vandaan:
  Suriname has been a proud member of the Islamic Development Bank since 1997. Although we
  had a very small portfolio with the Bank for many years, Suriname cherished the relationship as
  we saw in the Islamic Development Bank a real partner for development. Up till now Suriname
  received accumulative US$ 102.8 million financing for 12 operations.

  Waar is die 108 miljoen usd naartoe gegaan???????


  Maak melding

 45. Henry,
  Even voor alle zekerheid:
  ik zei alleen dat ik mij aan Hoefdraad’s zijde kan vinden als hij niet luistert naar Samsom.
  Wat de persoon Hoefdraad betreft:
  hij heeft er een ongelooflijke teringzooi van gemaakt en gaat hiermee door. Niemand stopt hem.
  Men protesteert tegen nakoming van afspraken (onderwijzend personeel), tegen verhoging brandstofprijzen.
  Veel belangrijke zaken mogen gewoon doorgang vinden!!
  Men beseft niet dat er nu nog niets aan de hand is. Het wordt namelijk vele malen erger.
  Ik doel niet alleen op de idiote rentepercentages waartegen geleend wordt op de kapitaalmarkt, maar als straks de aflossingen dienen plaats te vinden is SU de lul.
  Deze aflossingen kunnen namelijk alleen plaatsvinden als er een overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans zal zijn. Dit laatste kan alleen het geval zijn
  als er
  of meer wordt geëxporteerd dan geïmporteerd (hoe dan?
  het antwoord zal wel zijn als, als als straks goud meer gaat opleveren)
  of de rente ontvangsten afkomstig uit het buitenland hoger zijn dan de rentelasten verschuldigd aan het buitenland (hoe dan?)
  Daar komt nog bij dat
  1. Rentevoeten de komende jaren zullen stijgen. Herfinanciering wordt dus nog duurder
  2.Importkosten zullen toenemen omdat
  a) de SRD verder in waarde zal afnemen
  b) prijzen van grondstoffen, medicamenten en dergelijke op wereldmarkten zullen stijgen.
  Dit verzin ik niet, dit is een gevolg van het aantrekken van de wereldeconomie.

  Aan allen die protesteren:
  protesteer hiertegen en niet tegen benzine die duurder wordt. Dit is peanuts


  Maak melding

 46. Na de diepe recessie met een economische inkrimping van 10.5 procent het afgelopen jaar is de Surinaamse economie, evenals die van de regio, zich aan het herstellen. Dit jaar zal weliswaar nog problematisch zijn met een groei van -1.2 procent, maar volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) groeit de economie het komend jaar met 0.8 procent. Dat blijkt uit het rapport ‘Regional Economic Outlook for the Western Hemisphere 2017’ dat tijdens een persconferentie vanochtend, vrijdag 19 mei 2017, in São Paulo, Brazilië, werd gelanceerd. De presentatie werd rechtstreeks via het internet uitgezonden door het IMF. Dit bericht de Ware Tijd.


  Maak melding

 47. @Pico,

  We zijn het erover eens dat deze Hoefdraad een regelrechte financiële puinzooi van gemaakt en nog steeds maakt vandaar dat hij zo wordt bejegend door Samson.

  Hoefdraad wordt tot de grond gelijk gemaakt door Guillermo Samson. Hij verdient deze benadering dubbel en dwars!

  Ik kan mij volledig terugvinden in jouw uiteenzetting!!


  Maak melding

 48. De Fronters zwijgen in alle talen over de rapportage van het IMF over de Surinaamse economie. Ook de trollen van WKN verzwijgen de informatie. Het ging / gaat aan de Fronters voorbij dat niet alleen Suriname met de economische recessie werd geconfronteerd. De kopstukken van het Front wisten het wel maar ze verzwegen deze belangrijke informatie voor de achterban. Foei toch……!


  Maak melding

 49. @RobG

  Op de bodem is groei niet meer zo moeilijk. Dit jaar nog min volgend jaar en heel klein plusje op rock bottom.
  Vergeet niet dat de economie in echte dollars meer dan gehalveerd is.

  U maakt van een zwaluw eitje al zomer.
  Dit soort marginale cijfers staan bij het minste of geringste weer ondernul.

  Net als Hoefdraad verkoopt u de huid van de Beer al voor dat u een jachtgeweer hebt kunnen kopen.


  Maak melding

 50. @RobG, dat er in vele landen een crisis is/was klopt helemaal, maar::::::NIET alle landen hebben een WANBELEID zoals die onder Bouterse. Vele landen zijn al uit die crisis en Nederland en vele andere landen hebben nu ook een overschot en de economie bloeit weer.

  Zie nu maar wat onder het beleid van Bouterse gebeurd::corruptie viert hoog tijd en er niets van voortgang te merken.

  Je geef steeds af op de Fronters, maar is het niet zo dat Bouterse dankzij de Fronters een meerderheid heeft om nu zijn grote mond op te zetten?? Wie was Sapoen, Chitan en Bep dan? Geen Fronters!!!!

  De Fronter die Venetiaan heet heeft NOOIT verzwegen wat onder Bouterse zou gebeuren als hij aan de macht zou komen. Ik hoop dat jij je goed kan herinneren wat hij allemaal gezegd heeft toen hij afgetreden was en ja hoor alles is nu uitgekomen.
  Vergeet niet dat deze man met cum laude is geslaagd en een echte econoom is.
  Foei toch……!@RobG


  Maak melding

 51. Jojo, de veerkracht van de Surinaamse economie zal toenemen naarmate de regering meer fundamentele veranderingen doorvoert in economische huishouding van het land. We moeten daarom de eerste vijf jaren van het kabinet Bouterse beschouwen zien als een leerperiode voor de regering.Door te ” proeven ” wat de genomen besluiten tot gevolg hebben gehad en mede door de malaise op de
  olie-, goud- en grondstoffenmarkten is de regering op basis van voortschrijdende inzichten tot de conclusie gekomen dat een andere aanpak noodzakelijk is.Het is daarom heel interessant om na te gaan hoe men in andere landen met een meersooortige economische problematiek de problemen tracht op te lossen. Trouwens de bodem van de schatkist is ook zichtbaar in een land als Brazilië. Nederland heeft ook zware economische tijdén meegemaakt. En ondanks dat het beter gaat met de Nederlandse economie wil de Nederlandse regering nog meer bezuinigen in bepaalde overheidsuitgaven. Hoe durven jullie het in jullie hoofden te halen om de Surinaamse regering verwijten te maken. Jullie moeten meer initiatieven ondernemen om de economieën van meer landen te bestuderen om zodoende de complexiteit van de materie te begrijpen.


  Maak melding

 52. Rob
  Zoals gebruikelijk in Su, zal elk positief nieuwtje opgeblazen worden als zijnde een luchtballon. Jij maakt je nu hier ook aan schuldig. Fout.
  Charles Dickens: be humble
  Enkele opmerkingen. Laat ik positief beginnen
  1. De economie in Suriname is zeker aan hervormingen toe.
  Het langzaam aan verminderen van subsidies tot het niveau dat aanvaardbaar is, is een goede zaak. Hier ben ik het met je over eens.
  Maar, het moment dat dit gebeurt is niet erg slim. Dit diende te gebeuren toen de regering aan trad. Toen de schatkist niet leeg was en de grondstofprijzen hoger waren.
  Nee, men is toen aan het potverteren geweest. Ik zal slechts één voorbeeld noemen, om mijn betoog niet te lang te maken: forse toename ambtenarenbestand
  De bomen groeiden tot aan de hemel. Helaas, toen ging het (mondiaal) mis. Suriname ontkwam hier niet aan. Men heeft
  gewacht tot dat er geen cent meer was (en na het rapport van het IMF?) en besloot toen, toen het beroerd ging, beroerder kon haast niet, de lasten voor de burger te verhogen. Men voert nu een procyclisch beleid. Had niet gehoeven.

  Een ander punt, dat hieraan grenst, waar je naar verwijst is Nederland.
  “Nederland heeft ook zware economische tijdén meegemaakt. En ondanks dat het beter gaat met de Nederlandse economie wil de Nederlandse regering nog meer bezuinigen in bepaalde overheidsuitgaven.”
  (ik snap niet waarom je de nadruk legt tijdén)
  Nederland voert een bezuinigingspolitiek op het
  moment dat het kan.Nu de economie groeit, nu de werkloosheid laag is, nu er begrotingsoverschotten zijn,nu de inflatie laag is enz
  En Nederland wacht niet tot op het moment dat het water ons aan de lippen staat.
  Zie daar een groot verschil in aanpak.
  Je zin:
  “Hoe durven jullie het in jullie hoofden te halen om de Surinaamse regering verwijten te maken”.
  Om bovengenoemde reden durf ik dat en zal ik het niet nalaten, welke regering dan ook kritisch te bejegenen.

  Nog een ander punt: het IMF rapport. Ik
  begon hiermee en wil hiermee dan ook eindigen
  Jojo heeft al een punt genoemd:
  “Op de bodem is groei niet meer zo moeilijk”
  ik wil hieraan toevoegen:
  1. de groei in SU is achtergebleven bij de groei van de omliggende landen,zowel dit jaar alsook volgend jaar.
  “Het instituut voorspelt verder dat de groei in de regio dit jaar 1.1 procent zal bedragen en het komend jaar 2 procent”
  “Dit jaar zal weliswaar nog problematisch zijn met een groei van -1.2 procent, maar volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) groeit de economie het komend jaar met 0.8 procent.”
  Bron:DWTonline
  2. Ik lees nergens dat er gesproken wordt over reële groei en niet slechts over nominale groei. Maar omdat ik sportief ben en geenszins Bouterse een hak wil zetten ga ik er van uit dat het groei in reële termen is.
  Maar,zoals je weet kleven er behoorlijk wat bezwaren aan deze maatstaf en die wegen voor Suriname extra zwaar.
  Ik zal twee feilen (ja met een “l”en niet met een “t” bespreken)

  1. Hoe zit het met de verdeling van deze groei? (retorisch)
  De groei komt ten goede aan de beter betaalden en niet aan het “gewone volk”, immers zij krijgen meer te maken met lastenverzwaringen dan de beter gesitueerden.
  Zou je mij dit kunnen uitleggen, immers iedereen krijgt toch te maken met verhoging energietarieven en benzine prijzen. Hoe kan ik dan beweren dat het het “gewone volk” meer te maken krijgt met deze lastenverzwaringen.
  Gaarne onderbouwen met cijfers! Wellicht een te complexe materie.
  2. Ik ben niet geheel thuis in de materie die ik nu ga aansnijden, maar op deze site zijn er genoeg die veel meer hierover weten.
  Het IMF spreekt dus over groei, reële groei, groei na rekening gehouden te hebben met inflatie.
  Waar slechts rekening mee wordt gehouden is geld, waar geen rekening mee wordt gehouden is de aantasting van de natuur.
  Heeft het delven naar goud geen negatief extern effect op het milieu? Wat zijn de gevolgen voor de gewassen, de visstand?
  Schandalig dat jij en Kevin, in een andere posting, al de loftrompet durven te spelen.
  Economie is meer dan alleen kranten lezen en journaal kijken.


  Maak melding

 53. Hoefdraad loopt overal te bedelen om geld zodat hij samen met zijn baas Bouterse de kas weer kan leeg plunderen.Deze idioot moet opgepakt en opgesloten worden wegens diefstal van geld uit Staatskas.


  Maak melding

 54. @RobG
  Ik ben de Nederlandse regering niet. In Nederland wordt het beleid op een transparante wijze min of meer democratisch bepaald en wordt men na 4 jaar beloond of afgerekend. Vanwaar u generieke verwijt. U woont hier ook en lost niets op door wanbeleid recht te praten.

  Nu zijn de eerste 5 jaar verspillen leergeld.geworden. Wanbeleid blijft Wanbeleid. Beloften niet na komen blijft beloften niet nakomen.

  De regering Bouterse I is gestart op een goed fundament en onder een goed gesternte en heeft alles afgebroken en vernietigd.
  Van een BNP van $ 4.700.000.000 terug naar $ 2.500.000.000 en dalend.
  Idioten in de DNA die roepen dat de goud- en olieprijzen met 70% gedaald zijn. reken aub mee van $ 1800 naar $ 1.200 geeft een daling van 33%.
  Hoefdraad bij presenteerde in een masterclass dat de inkomsten van de staat door de gedaalde grondstoffen prijzen slechts met 20% gedaald zijn.

  RobG de regering heeft gedroomd van eindeloos door stijgende goudprijzen terwijl de hele wereld waarschuwde maar zij doof en dronken waren.

  RobG Venetiaan had een begroting van ongeveer SRD 3.000.000.000 en min of meer begrotingsevenwicht. Bouterse heeft begrotingen van SRD 6.000.000.000 en de afgelopen jaren de staatsschuld door het plafond laten knallen. Het exploderen van de Schulden is al begonnen in 2012 nadat de bodem in de schatkist van Staatsolie in het zicht kwam.
  Staatsolie is geheel geplunderd waardoor in oktober 2016 er $ 550.000.000 geleend moest worden tegen effectief 9,5%.

  Beste RobG
  Deze regering heeft niets geleerd. Deze regering graaft steeds diepere kuilen om oude kuilen te dichten.


  Maak melding

 55. @RobG, je geeft een voorbeeld van Nederland en zie maar het verschil::

  In Nederland is er zo iets als transparantie
  een goed beleid
  communicatie
  GEEN moordenaar aan het hoofd en hij kan zich op de hele wereld vrij bewegen
  geen criminelen op hoge posten

  In Suriname onder Bouterse weet een ieder wie hij is en ook dat hij internationaal bekend staat om zijn daden en zie waar zijn zoon nu is.
  criminelen op hoge posten zoals Boerenveen, Alibux, Wijdenbosch en nog veel meer!!!
  corruptie die NOOIT onderzocht worden

  Surinamers met principes zullen NOOIT achter zo’n leider staan.

  In een beschaafde land was Bouterse allang afgetreden van wege zijn zoon.

  Als jij een uitkering ontvangt kun je elke maand gaan pinnen, of elke maand je salaris ontvangen, maar dit is niet het geval in Suriname!!


  Maak melding

 56. @RobG,, vreemd genoeg heb jij het steeds op deze forum over de lage olie en goudprijzen, dit terwijl mevrouw Simons in het DNA duidelijk heeft kenbaar gemaakt dat het beleid anders moet en dat er inderdaad teveel geld is uitgegeven.

  Boefdraad heeft dit persoonlijk ook bekend gemaakt dus vraag ik mij nu af hoe jij het steeds gooit op de lage olie en goudprijzen.


  Maak melding

 57. Wel, er is weer niemand die iemand controleerde, oppositie dit mogen jullie je aan rekenen, of is in eens iedereen corrupt, wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best, ik vindt dat er op dit moment niet een politicus is die, zonder in de oude fouten te vervallen, het land uit deze rotzooi kan bevrijden, we zullen het van de jongere generatie moeten hebben, maar ja wie trapt er in, of wie brandt zijn hier aan.


  Maak melding

 58. Ik vindt het allemaal prachtig dat mensen de Surinaamse economie vergelijken met o.a. de Nederlandse.
  Prima als je dit doet dan wel graag met de kanttekening dat NL een export economie is en Su hoofdzakelijk een import.
  De export middelen die Su heeft zijn wel degelijk in waarde gedaald en kunnen het kosten apparaat van de NV Surinam niet meer dekken. Doe daar nog wat corruptie bij en zelfverrijking en de chaos is kompleet.

  Maar wat de oppositie (van alle tijden) zich zelf eens aan moet rekenen: Jullie waren erbij, stonden erbij en keken er naar en raapten de kruimels op voor jezelf. En toen jullie de kans kregen het over te nemen deden jullie precies hetzelfde als de coalitie.

  Wie van de grote schreeuwers nu heeft er toen zij er waren geinvesteerd in de benodigde infrastructuur? of op zijn minst degelijk onderhoud gepleegd? De kabels van Telesur zijn al ruim 10 jaren afgeschreven. De waterleidingen van SWM al ruim 20, EBS…Idem, de meeste wegen ruim 30 jaar geen (structureel) onderhoud aan gepleegd. Onder Venetiaan is de infrastructuur bijna geheel ingestort, totaal niks uitgegeven aan reconstructies, maar o o o wat hebben we goed op onze centjes gepast. Daardoor lijkt het dat de aannemers in Su slecht werk leveren. Er is totaal niks geen onderhoud gepleegd aan de funderingen van de wegen. Wel overlagen van asfalt en uitbreidien van water, data en electra netwerken. De buitenkant is mooi, de basis verrot door geen investeringen te plegen.

  Daarmee is ook gelijk de basis voor industrialisatie en productie weggenomen en zitten we nu met de gebakken peren, we moeten wel blijven importeren.


  Maak melding

 59. Ik weet niet of het ooit iemand is opgevallen, maar ik hoor de NDP nooit vertellen hoe het land structureel geld kan verdienen.
  Geld lenen kost geld!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.