woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSomohardjo bereid Bouterse te helpen aan immuniteit

Somohardjo bereid Bouterse te helpen aan immuniteit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mei – Paul Somohardjo is bereid mee te werken aan een wet die de juridische en justitiële immuniteit regelt van Desi Bouterse. De parlementariër en voorzitter van Pertjaja Luhur weet dat sommigen hem met de nek aankijken. Het was Somohardjo zelf die met zijn politieke partij stemde voor amnestie voor Bouterse. De politicus wil alle kritiek op de koop toe nemen.

Het verlenen van immuniteit tegen justitiële vervolging moet een hoger doel dienen. Als Bouterse bang is om af te treden als president, moet daar iets op gevonden worden. Gaat het echt om immuniteit, dan moet daar aan worden mee gewerkt. “Maar laat hij het land niet ophouden”, zei Somohardjo in het parlement. Hij ziet het liefst Bouterse zo snel mogelijk de koffers pakken. Suriname moet verder.

In het uiterste geval zou Bouterse een referendum moeten houden. Via het referendum krijgt de samenleving de gelegenheid aan te geven of ze nog achter het beleid staat. Volgens Somohardjo zal dan blijken dat het draagvlak in de samenlevibng voor de regering Bouterse weg is. De oppositie heeft een massademonstratie gepland om het beleid aan de kaak te stellen. Bouterse zou de reikwijdte goed moeten inschatten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

50 REACTIES
 1. Somohardjo loopt voor de paarden uit, hij geeft min of meer aan dat Bouterse een moordenaar is.
  IDe hoofdverdachte Bouterse wordt voor meervoudig moord en foltering vervolgt.
  Een beetje vent die in zijn onschuld geloofd had alles aangewend om zijn onschuld te bewijzen. Ipv daarvan wordt er van alles uitgeprobeerd om het proces te storen. Verschuilen achter een amnestie geeft al waar de bal ligt. Laat Somohardjo daar eens aandenken dan de barmhartige sumatraan uit te gaan hangen.
  Walgelijke vertoning.


  Maak melding
 2. Als hij dat bereikt voor Bouta, krijgt hij dan ook die immuniteit ivm met zijn schuldeisers?
  Of is dit een poging om weer in het zadel te komen?


  Maak melding
 3. Het is volstrekt ONGEWENST en ONGEPAST als deze criminelen die verantwoordelijk zijn voor meer dan 100-de doden en zelf betrokken waren bij vele misdaden nooit gestraft worden. Veel van de misdaden die ze begingen zijn misdaden tegen de mensheid en verjaren nooit. Deze weer nog in de Parbode een verhaal over het dorp Dankbaar waarin melding wordt gemaakt van de moord op een 5 tal gevangen door het toenmalige NL. Volgens internationaal recht en verdragen is Suriname verplicht dergelijke dader te vervolgen, berechten en bestraffen.
  Ook is het zo dat alleen door Bouterse en maties te straffen voor hun daden en hen alle politieke rechten te ontnemen het land ooit normaal kan worden. Een gezwel moet je wegsnijden. Met een gaasje er over maak je het alleen maar erger,


  Maak melding
 4. ALOHA…….Aay Pae Somo.Is hij van plan een slapende hond wakker te maken.Weet Pae met wie hij te maken heeft.
  Pae Somo, als ik in jou plaats was zou ik maar een Katjang
  plantage gaan runnen en daarna pinda,s produceren op de oude dagen in jou leven.Want de tijd houdt eens voor jou op.
  Deze Pae wil de Bighi Baas met een Wet voor Immuniteit
  lanceren. Maar ik denk, dat die Pae ook belang bij heeft als de wet eenmaal is. Che mi Gado. Aay mi Switi Sranang. Sang aay pasa en a Kondre Sranang!!!!!!


  Maak melding
 5. Al de leugens van de vrienden van Paraman zullen in de rechtzaal ontzenuwd worden. Rest Somo maar één ding, geef de pleesident een masker cadeau. Daar heeft hij meer aan. De beestachtige taferlen van 7-9 december 1982 zullen in de rechtzaal naar voren komen. Dan komt zo’n masker goed van pas.


  Maak melding
 6. Het zou goed zijn als Somo een memo van toelichting geeft voor deze ommezwaai. Misschien schuilt er een brilliant idee hierachter, echter het is het volk nog niet helemaal duidelijk wat Somo hiermee van plan is .


  Maak melding
 7. Deze javaan is altijd al onbetrouwbaar gebleken. Hoezo een hoger doel? Wordt iedere moordenaar die niet de gevangenis in wil dan aan immuniteit geholpen worden? Neen … neen … neen!!! NOOIT!!! Moord is een zeer ernstig vergrijp, een misdrijf tegen het leven, daar kan nooit immuniteit voor verleend worden. Heeft Somohardjo wel hersens in zijn hoofd of alleen maar trasie?


  Maak melding
 8. Voordat deze politicus praat moet hij het boek dat ik ook gelezen heb lezen. Dan gaat hij geen rare voorstellen doen.

  Bij mijn zoeken op het internet ben ik per toeval gestuit op een boek geschreven door een surinamer S. Ramkhelawan.
  Ik zou de zg. leiders of leiders in Suriname adviseren om dat boek te lezen voor ze hun mond open doen. Naar mijn mening hoort elke surinamer dat boek gelezen te hebben om beter over de toekomst te kunnen nadenken.

  Google books
  Bibliografische gegevens
  Titel The Visionary Negotiator: Probleemoplossend Onderhandelen
  Auteur S. Ramkhelawan
  Uitgever CreateSpace Independent Publishing Platform, 2016
  ISBN 1532788088, 9781532788086
  Lengte 366 pagina’s

  Waarom slaagt de ene onderhandelaar wel en de andere niet? Waarom gaat de ene organisatie ten onder en floreren andere wel? Antwoord: Omdat er onderhandelaars zijn die anders onderhandelen. Ze weten alleen hoe ze moeten handelen als het hun goed gaat, waar de voordelen, concessies of winsten wel vanzelf komen. Zodra een veranderende toestand een andere benadering vereist, weten ze niet in te grijpen of er mee om te gaan en betalen anderen de prijs. Het is maar dat u het weet.


  Maak melding
 9. het recht mag niet verkracht worden in suriname daar heeft veel mensen het leven voor gelaten hoor somobobo . laat hij maar dood gaan in het harnas met gods wil . na godo heeft hem daar gezet dan laat hij bloeden voor wat hij heeft gedaan punt uit .


  Maak melding
 10. Somo joe lagi judas, krijsen baas en vele oerdomme elite corrupt rijke ndpers. Joe njang dringi uit oenoe didibri paars patu da now je kong bakka nanga joe slijmerige jampa sneki torie. Dang wat moet met ons gebeuren die baas in het zadel houden uit enge belangen om onze niet te stillen paarse hebt- en geldzuchtige honger, Baas gaat neks, nada nooit meer weg, ook niet in 2020. want wij, de paars verdorven criminele elite stinkend corrupt rijk geworden poepvliegen en paars verdorven parasieten oude lullen en paars hoerige viswijven gaan dat nooit toelaten. Da a berm na Ocer e go bos. Desnoods verwordt het als in Somalie. Ndp is een zeer slecht gewetenloze maffiaorganisatie, dankzij oerdomme debiele idiote paarse stommelingen, die de misdaad lieffhebben door op didibri te stemmen, sa e mek deng ka, dee nanga dee, Wo ka.


  Maak melding
 11. Nee geen immuniteit voor bouta…..laat hij maar aanzitten tot 2020…..daarna wordt hij alsnog vervolgd….hij mag zijn straf niet ontlopen.!!! Su gaat inderdaad verder naar de afgrond als bouta aanblijft…….laat dat maar een straf zijn voor de mensen die op de ndp hebben gestemd…..!!!


  Maak melding
 12. Somo wordt duidelijk oud. Zijn vechtlust is binnen 1 jaar verdwenen. Bouterse gaat het sowieso niet lang volhouden. Laat hem doormodderen. Het volk gaat hem met geweld verjagen. Somo hoeft daar geen rol in te spelen.


  Maak melding
 13. Somo, je bent net zo crimineel en idioot en rover als Desi en consorten. Het enige wat jij wil is het minsterie van NH. Dat weet iedereen. Regeren met javanen is vanuit de historie gebleken dat ze tekens springen van de ene Partij combinatie naar de andere om te kunnen roven en stelen. Ze zijn onstabiel en snel omkoopbaar. Dus een onbetrouwbare partij.


  Maak melding
 14. Het gaat Somo alleen om de macht dus om het stelen.Het duurt hem gewoon veels te lang.Dat 15 broeders van ons zijn vermoord boeit hem niet.Zo machtsbezeten…niet zo lang geleden wasje actief met protesten om de regering dus NDP/DDB naar huis te sturen.Dat gaat je niet snel genoeg..dus heb je wat anders beraamd.Sla al je snachts wel??


  Maak melding
 15. Na amnestiewet kwamen de gratis aardapplen en uien op tafel. Nu de gratis maskers en immuniteit voor Bouterse. De grote man van Pertjaja Luhoer is de weg kwijt. Al moet hij zijn dochters aan het werk zetten in de tippelzones, hij blijft zijn meester met hand en tand beschermen. Hoe ziek ben je dan.


  Maak melding
 16. @ Snel,

  Jij hebt tenminste Somo, de landrover door !!
  Als beloning zal de eis aan Bouta zijn: ” mijn zoon Bronto Somohardjo wordt minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Grondzaken (ROBG) zoals eerder geeist bij Venetiaan en Jongtjienfa tot minister laten benoemen !!!
  De “Stille Krachten van Somo” lachen al in hun vuistje !!!


  Maak melding
 17. @ koos

  Ik ben een tegenstander van die boef Somo maar waarom zijn dochters erbij halen.
  Velen van jullie wonen jaren in een eerste wereld land, maar jullie reacties is altijd derde werelds.


  Maak melding
 18. Geen sympathieke oplossing maar wel een denkrichting die het land voor 3 jaar ellende kan behoeden.

  Het is een politieke optie die men zou kunnen testen. Bouterse wordt dan wellicht veroordeeld. de hele wereld weet het. Alleen wordt de straf niet uitgevoerd. De wordt de komende 3 jaren zolang de NDP zich als stemvee gedraagt ook niet uitgevoerd. Als Bouterse die periode al overleeft is hij dan ongeveer 75 jaar.

  Veroordeeld zonder straf uitvoering op Leonsberg, Brokobaka, Cuba of in Equatoriaal Guinee verblijven voelt voor een gewezen president ook als opsluiting. Verder zal Bouterse als ambteloosburger zonder dekking van de regering niet kunnen reizen.

  Laat het volk hier over oordelen.


  Maak melding
 19. Somo heeft gelijk. Die crimineel bouta gaat niet verdwijnen ,hij laat de bevolking eerder uitmoorden dan in de gevangenis te belanden. Wij hebben al dat burgeroorlog niet nodig.Het beste is bouta zoveel immuniteit geven dat hij vanzelf verdwijnt met in zijn achterhoofd dat hij noooooit gevonnist zal worden/
  De rechters durven het eenmaal niet .Hoelang moeten wij als volk ons voor de gek laten houden door deze rechters!?
  Een andere oplossing is een referentie houden maar bouta heeft besloten voor altijd de lijder te zijn dus die crimineel gaat deze stap ook boycotten,de politie en de rechters heeft hij onder zijn controle.


  Maak melding
 20. Natuurlijk is dit het beste voor de economie van het land.
  Je kan wel zeggen: hij moet zijn straf krijgen, maar als het uiteindelijke resultaat is dat de gehele Surinaamse bevolking eronder moet lijden en dat zal gebeuren. Wat heb je dan bereikt?
  Een pyrrusoverwinning.
  Ik ben hier altijd voor geweest. De heer Venetiaan heeft dit ook ingezien en heeft daarom Bouterse nooit willen vervolgen.
  Eigen belang ondergeschikt maken aan het algemeen belang!


  Maak melding
 21. JoJo
  Geen sympathieke oplossing maar wel een denkrichting die het land voor 3 jaar ellende kan behoeden.

  Het is een politieke optie die men zou kunnen testen. Bouterse wordt dan wellicht veroordeeld. de hele wereld weet het. Alleen wordt de straf niet uitgevoerd. De wordt de komende 3 jaren zolang de NDP zich als stemvee gedraagt ook niet uitgevoerd. Als Bouterse die periode al overleeft is hij dan ongeveer 75 jaar.

  Veroordeeld zonder straf uitvoering op Leonsberg, Brokobaka, Cuba of in Equatoriaal Guinee verblijven voelt voor een gewezen president ook als opsluiting. Verder zal Bouterse als ambteloosburger zonder dekking van de regering niet kunnen reizen.

  Laat het volk hier over oordelen.

  =============================================

  Dit gaat niet werken. Nabestaanden, mensenrechten organisaties en buitenlandse mogendheden zullen dit niet accepteren. Suriname raakt dan nog verder geïsoleerd. Tel daarbij op dat er onderzoeken in Nederland lopen waarbij Bouterse ook in verband wordt gebracht. Het opzij zetten van de IMF is ook al geen beste zet. Suriname maakt zich onsterfelijk belachelijk.

  De NDP moet de rit maar uitzingen tot 2020. Het is toch al een grote puinhoop.


  Maak melding
 22. bouterse bouterse, ie fuck a kondre baldadig up nanga
  deng bejaarde adviseurs foe joe!
  sjodemieter mang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. Als dit de oplossing kan zijn om Suriname te behoeden van een bankroet dan zij het zo.
  Moet wel zeggen dat Somo nu even de schijn tegen heeft en de werkelijke reden waarom hij hiermee komt zou ik toch wel willen weten.


  Maak melding
 24. @ Bigi Sma, ..@ Snel heeft deze Javaan Somo ook al door !
  Lees zijn/haar posting : vroeger was het Iding Soemita, later zijn zoon Willy, tegelijkertijd zorgen ze dat een nep-groep ook altijd in de Regering zit als de KTPI onverhoop niet van de “njang patoe” mee mag snoepen; personen die op Iding en Willy,Moestaja en consorten lijken !!
  Open your eye !!! .
  Voorbeeld: bij CBB hoeft een Javaan geen ID-kaart te hebben maar wordt wel door een javaanse lokket-ambtenaar gelijk geholpen !!!


  Maak melding
 25. Hoewel Somo gelijk heeft zijn wij bereid nog 100 jaren te wachten op de berechting van bouta.37 jaren lang worden we al gek gehouden door de rechters en bouta zelf. Het zijn niet vhpers of wie dan ook die vonnis moeten uitspreken maar de rechter!Als surinamers dit zouden begrijpen waren we al een heel eind op weg om een stop/einde te zetten aan deze bouta saga.Het is de politie die bouta moet oppakken en voor de rechter sleuren. Zowel de politie en de rechters hebben getoond dat ze niet opgewassen zijn tegen de serial killer bouta.


  Maak melding
 26. @Koos

  Suriname is voor Buitenlandse mogendheden geen issue een dwerg met hoogmoedswaanzin die op te grote voet leeff.

  De nabestaanden hebben nog een half punt het rechtelijk vonnis is er de uitvoering van een eventuele veroordeling blijft uit.
  Zij kunnen de mensenrechten organisaties achter zich krijgen maar die kunnen weinig inbrengen tegen de volkswil middels een referendum en daarop volgende politieke besluitvorming.

  Ik ben duidelijk niet mijn voorkeur, heel opportunistisch van SOMO,
  Ik ben er vrij zeker van dat het volk bij referendum bij een keuze.
  >>Bouterse geeft president op en mag en geen enkele politieke functie (ook geen partij voorzitter) vervullen met als tegen prestatie immuniteit tegen uitvoering van een eventueel vonnis <> de Newmont overeenkomst kan gaan herijken (tax holiday illegaal verklaren).
  2 >> Alcoa kan dwingen over de brug te komen.
  3 >> EBS en Staatsolie kan saneren.
  4 >> De schulden kan saneren.

  om er maar een paar te noemen.
  Zo nu en dan moet het kwade een beetje aanvaard worden.

  Bouterse krijgt dan en soort huis arrest en medische zorg via het Staats Ziekenfonds en niets meer. Dan leeft hij niet zo lang meer.
  Daarnaast kan men in Suriname ook de plukse wetgeving snel implementeren en alle staatskosten voor juridische bijstand familie Bouterse terugvorderen.

  Bouterse kan aardig bijdragen de financiele problemen van het land op te lossen.

  Huisarrest in het kader van vermoed misbruik staatsmiddelen, corruptie, deelnemen aan fraude, illegaal storten van zand kan middels een transactie van enige honderden miljoenen USD afgekocht worden.
  Een uitreis visum zal ook een forse borgstelling vergen.

  Voorstel SOMO is heel opportunistisch maar …..


  Maak melding
 27. Wat er ook wordt bedacht. Bouta levert zijn zetel op drie manieren zelfstandig in voor 2020;
  1. Nu niet
  2. Dan niet
  3. Nooit niet.

  Iedereen die denkt dat hij het mandaat terug gaat geven in ruil voor wat dan ook is een dromer.
  Bouta is een groot strateeg en als de oppositie zo “dom” blijft als nu is er wederom in 2020 niets te kiezen.
  Somo is een verraderlijke labaria maar begrijpt het “spelletje” wel. Jammer voor hem…niemand moet hem meer


  Maak melding
 28. Voor al die dromers in Su en NL die echt denken dat het mogelijk is dat Bouta & Zn het mandaat terug gaat geven voor de verkiezingen van 2020……….Wordt wakker!

  Voor 2020 geeft hij dat terug in 3 stappen;
  – nu niet;
  – dan niet;
  – nooit niet;

  Als men een verandering wil in Su zorg dan dat de oppositie komt met een gedegen plan voor Su en hoe ze dat willen bereiken.
  Bouta is een groot strateeg die gebruik maakt van de zwakheid van z’n tegenstander.
  Zolang de oppositie tekens weer “Zwak”, “dom gedrag” en “dom geschreeuw” laat zien is er wederom in 2020 niks te kiezen en zit Bouta & Zn wederom voor 5 jaar op het pluche.


  Maak melding
 29. Heel suriname ligt aan de geeuw honger, en somo zegt gewoon bouta krijgt immuniteit zodat ik ook mijn vege lijf kan red. den, regering en oppositie zijn zo corrupt als zenuwen, in de jaren 60 hadden al deze figuren geen nagels aan hun vingers om aan hun reet te krabben, zij zijn nu groot grond bezitters en miljonair ra ra hoe kan.
  We stonden er bij en keken er naar jammer, steek hand in eigen boezem en nu opzouten met oude democraten van links naar rechts corrupt, wat mij betreft heeft elke suriname gelijk, ik hoef niet te pinaren, gewoon noch meer lenen kan tenminste het een gat met andere gedichten worden, die kolonisten laten jullie in steek toch, vul het maar in, na 1975 moesten jullie zelf nadenken ze zouden die bakkras wel eens laten dat het ook zonder hun kon, jullie onafhankelijkheid kwam gewoon te vroeg, en dan nog een stelletje van die heet hoofden die een ordinaire coup pleegde, met een opleiding van middelbare scholing, en dan noch denken dat ze van alle
  Liquidaties gevrijwaard worden het erg en onbenullig


  Maak melding
 30. Waarom denkt Somohardjo, die zelf een veroordeling op zijn naam heeft staan, dat hij de bevoegdheid heeft om Bouterse immuniteit te verlenen? Deze nietsnut denkt, omdat hij een achterban van onnozele meelopers heeft, dat hij een godheid is.


  Maak melding
 31. zelf mijn kinderen kunnen deze popen kast zien al deze oude mensen in de parlement , zijn zo lang het land te verkrachten . mensen worden jullie nu eens wakker , het niet meer om aan te zien , er hebben veel mensen hun leven gelaten niet voor hoe suriname er nu uit zie . ik schaam me diep voor mijn land . het gevoel voor mens is nu echt zoek


  Maak melding
 32. Beste broeders.

  Het gaat hier om de mening van Somo t/o baas DDB, wat heeft Pechtold nou ermee te maken ??
  Zijn jullie soms van de pot gepleurd ???
  Ai baja no dong un dong so ????
  Ik weet al jaren, dat deze Paé met een gespleten tong spreekt ! Hij is gewoon een schande voor zijn rasgenoten !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 33. Somo you ma pang pang, jullie klootzakken maken SU kapot.
  Ik wacht op de dag dat jullie er niet meer zijn!
  Hele regering en deze poppenkast moet opgeruimd worden, tijd voor nieuwe eerlijke mensen die daar zitten voor het volk en niet voor hun eigen rijkdom! Ik pleit voor zeer strenge wetten voor politici. Mocht je jezelf verrijken met geld van het volk en mocht je je werk niet goed uitvoeren dan wordt je op staande voet ontslagen en als je criminele praktijken hebt begaan krijg je levenslang! Je zult zien dat dan gaat veranderen in SU!


  Maak melding
 34. Somo waar in gods naam ben je mee bezig,jullie hebben allemaal zelf voor DDB gekozen ,en 2x hebben jullie aan de zelfde steen gestoten,ben benieuwd hoe jullie dit gaan oplossen…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES