Surinaamse politiebaas vraagt ontslag na klachten vakbond

18

PARAMARIBO, 16 mei – Politiecommissaris Agnes Daniel heeft ontslag aangevraagd als hoogste functionaris bij het Korps Politie Suriname, KPS. Daniel iets langer dan een jaar gefunctioneerd als korpschef na ruim dertig jaar het KPS te hebben gediend. Haar ontslagontvraag volgt op klachten van de Surinaamse Politie Bond.

Volgens de vakbond faalt Daniel in het leiden van het korps. Ook de rest van de korpsleiding zou niet deugen. De vakbond lag met de korpschef overhoop op een aantal punten. Onder meer het toekennen en belonen van overuren zou niet volgens de regels geschieden. Volgens de vakbond maakten de manschappen veel meer overuren dan de korpsleiding wilde erkennen.

Politieagenten werden dan ook financieel benadeeld naar het oordeel van de vakbond. Ook de stijl van handhaving van de discipline in het korps zorgde voor wrijving. De vakbond vroeg onlangs om het ontslag van de korpschef. Dit gebeurde per brief aan president Desiré Bouterse. Minister Eugène van der San van Justitie & Politie zei eerder het standpunt van de vakbond te begrijpen.


18 REACTIES

 1. Is nu de functie vrij voor een pro Bouta persoon die alle orders, van grof geweld toepassen tot niet lullen maar poetsen bij arrestaties, zonder nadenken zal opvolgen of iemand die zijn eigen inzicht en integriteit de boventoon zal laten oeren?


  Maak melding

 2. Bigi,

  Het is de volgorde van opvolging, een soort wachtlijst.

  Maar ondanks alle bezwaren van de bond destijds is Daniel toch benoemd. Helaas heeft ze samen met Dora het gehele bestel uitgehold en de mensen die op kosten van de staat Su een opleiding hebben gevolgd weg weten te jagen.
  De bond in deze heeft in mijn ogen volledeg gelijk het vertrouwen op te zeggen.
  Niet eens met Daniel….overplaatsing naar een resort…..machtsmisbruik en jaloezie het arakter van Daniel. En vrouwen….pas op voor je man…ze schroomt niet deze van je af te pakken.

  Als haar lade opengaat zullen de vele overplaatsingsverzoeken en ontslagaanvragen pas aan het licht komen, dan wordt haar puinhoop echt zichtbaar.


  Maak melding

 3. van dijk en daniels wordt aangesteld door bouta om te bezuinigen
  mensen worden hun overuren niet uitbetaald
  want er is geen geld
  de lagere in rang krijgt de schuld
  ook klaagt de bond over de gehele korps leiding
  de leiding die in handen is van bouta
  tja, de cirkel is rond


  Maak melding

 4. Zo hoort het als de manschappen geen vertrouwen in je hebben, dan moet je de eer aan jezelf houden. Er zullen in Suriname wel velen zijn, maar zeker één dat als die hetzelfde doet het de republiek Suriname en Surinamers over de hele wereld blij zal maken en Suriname en de Surinamers naar de juiste richting zouden leiden.

  Zo hoort het en je moet jezelf niet voor de gek houden, als je niet geschikt bent voor een functie. Al draagt een aap een kostuum en overhemd met das, het blijft een baardaap. Zo is het en niet anders, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Aan het politie-apparaat zie je hoe slecht het gesteld is met de staat Sranan ! Niets klopt, criminaliteit is zwaar en verergert, door de armoede als gevolg van het staats-faillissement van Opa D !

  Het korps moet bezuinigen volgens de drukkers van MILJARDEN ongedekte SRD-bankbiljetten, maar de politie had al onvoldoende middelen !

  Vervanging van de korpsleiding of de minister lost de financiele chaos waarin het land verkeert, niet op !

  De machthebbers moeten weg, alleen een zakenkabinet kan orde op zaken stellen in Sranan.

  Doorgaan met het huidige wanbeleid en met de leningen-economie van Opa D en Gilmore, zal het faillissement alleen maar bestendigen.


  Maak melding

 6. Agnes Daniel,
  Wanneer gaat de zaak van je dochter voor het Gerecht ???
  Is het dossier zoekgeraakt bij de politie ?
  -Diefstal van een dienstvoertuig(was ter beschikking gesteld aan Daniels).
  -Dus ook diefstal van brandstof !!
  -Aanrijding veroorzaakt !! Wie heeft de raparatiekosten van de dienstauto betaald ??
  Daniels wordt per 01-juli Beleidsadviseur op het Kabinet van
  de President !!


  Maak melding

 7. Politiebond …. gefeliciteerd!

  Ik hoop dat het bestuur van de Politiebond haar leden oproept om bij vreedzame demonstraties { w.o. 20 Mei a.s } de demonstranten … fatsoenlijk te behandelen … tactvol … gewetensvol op te treden …. geen dwaze bevelen van NDP-superieuren opvolgen.

  De demonstranten komen trouwens OOK op voor de belangen van de gewapende machten: Politie, Brandweer, Militairen.

  Natuurlijk moet de politie CORRECT …. volgens de REGELS … de orde handhaven. Orde verstoorders moeten aangepakt worden … zonder aanzien des persoons.


  Maak melding

 8. BREAKING: IMF-programma officieel beëindigd.

  Nu kunnen Baas Roverheid en Boefdraad eindelijk overgaan tot het drukken van de Suribabwaanse munteenheid, met didibri erop. Voor eind van het jaar is Suribabwaans geld geen probleem meer want de paarse geld drukmachine gaat heel binnenkort non stop paars waardeloos schatpapier bijdrukken. Broodje ei 15.000 en een Fernandes soft in plastiekzakje en sprietje 7.000 e go trong wang werkelijkheid bakka. Eind 2020 koers pasa 5.000 voor 1 US. Wacht maar af. Alla oerdomme paars verarmde idiote debielen e go krepeer paars van de honger.


  Maak melding

 9. Kevin
  Ik ben bang dat je gelijk hebt en zult krijgen dat de volgende die benoemd wordt gewoon eentje is die in de rij staat om benoemd te worden met een vet salaris en dito emolumenten.
  Ben benieuwd wie de opvolger zal zijn.
  Wie oh wie. Misschien Abrahams of Wijdenbosch?
  Ik denk het niet want ze moeten nog steeds uit de wind worden gehouden.
  Ben wel benieuwd als er een nieuwe regering komt als deze het aandurft om de boevengilde voor het gerecht te slepen en al het geld terug te eisen c.q. bezittingen zal onteigenen.
  Ik zelf zou een werkgroep instellen om al hun privé vermogen te ahterhalen en de onteigening in te zetten


  Maak melding

 10. Wie durft nog meer de eer aan zich zelf te houden en afstand te nemen van Bouterse en Hoefdraad.
  Wie durft trouw te zijn aan zijn eigen waardigheid ??


  Maak melding

 11. Bigi,

  Dat salaris valt nog wel mee. Overuren had Daniel al afgeschaft dus dat lijkt mij ook niet echt van toepassing. Wat ze zich zelf gaan toe eigenen, tja, dat moeten we nog zien. Ik ga altijd uit van de eerlijkheid van de mens tot het tegendeel is bewezen.

  Bij mijn weten wordt de oudste officier in rang onder de korpschef gevraagd voor de functie. Deze zal dan bij aanvaarden en geen bezwaar door de Pres. benoemd worden.


  Maak melding

 12. Wat lees ik daar ?!

  ‘Ik ga altijd uit van de eerlijkheid van de mens tot het tegendeel is bewezen’.

  Hahahahahaaaaa…oneerlijke mensen willen amnestie en vergeving,ze willen geen vonnis tegen zich hebben!!

  Eerlijke mensen wachten op de afloop van hun zaak die bij de rechter ligt,ze vragen niet om amnestie en of vergeving.Zw wachten op een vonnis van de rechter.

  nestie is het vrijstellen of herroepen van strafvervolging voor bepaalde daden door het hoogste gezag van een staat. Het woord amnestie komt van het Griekse amnestia, vergetelheid. Iemands daden worden door een amnestieverlening als het ware aan de vergetelheid prijsgegeven en daarmee volledig uitgewist. Een collectieve amnestieverlening wordt ook wel een generaal pardon genoemd.

  Er kan amnestie verleend worden aan bepaalde individuen of aan allen die een bepaald strafbaar feit hebben gepleegd. Amnestie kan zelfs betrekking hebben op alle strafbare daden die in een bepaalde periode of in verband met bepaalde omstandigheden gepleegd zijn

  Amnestie is voor criminelen die straf verdienen.


  Maak melding

 13. Alleen mensen met een wankel en onrein geweten zullen didibri willen dienen. Mensen met PRINCIPES NOOIT. Wel breedlachende awariedomries, advocaten, rechters, doktoren die het allemaal om paarse slijk gaat. Als al die paarse marionetten uit hun paarse coma zouden komen, kan baas geen enkele kant meer op als sukkelende oude paarse lul, met grote mond. Ma zoals altijd na monie e takie, bullshit e wakka. Wiens opa no mang knapoe moro, zolanga a mang zakka span jong meid e lonting, en dat zijn al die paarse poepvliegen en pararsieten. Het oerdom paars volk is hun slachtvee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.