Somohardjo koopt carnavalsmaskers voor ‘bange Surinamers’

36
Avondvierdaagse (wandelmars) valt samen met protestacties

PARAMARIBO, 16 mei – Een stevige investering in carnavalsmaskers moet de angst voor protesteren wegmaken. De leider van oppositiepartij Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, gelooft heilig dat het werkt. Wie bang is om gezien te worden, krijgt gratis een masker. Maar de mensen moeten echt de straat opkomen om massaal het regeerbeleid aan te klagen. Ook aanhangers van Desi Bouterse moeten mee kunnen doen.

Het is publiek geheim dat binnen de NDP flink gemord wordt. Nu kan het gebeuren dat mensen boos zijn om de persoonlijke verarming, maar het niet durven uiten. De oppositie wil er alles aan doen dat mensen zich op hun gemak voelen als ze het niet eens zijn. “Ook NDP’ers die het niet eens zijn met het huidige beleid, maar anoniem willen blijven, zijn welkom”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Het is de organisatoren van het protest op twintig er alles aan gelegen zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. In Nickerie was het ook zo gepland. Maar het viel lelijk tegen. De opkomst was barslecht, wat grotendeels geweten wordt aan angst. Nu wordt niets meer overgelaten aan het toeval. “Niets gaat ons tegenhouden. Het protest gaat door, vergunning of niet”, aldus Somohardjo.


36 REACTIES

 1. Deze door en door corrupte contol heeft zelf altijd een masker op gehad. Ga een bejaardencentrum bouwen voor je javaanse leeftijdsgenoten. Bajingan!!!


  Maak melding

 2. Wat heeft hij gedaan voor Suriname al?alleen maar oproepen om chaos te creëren.als BOUTERSE nu zegt dat hij minister gast worden gaat hij gelijk weg.dan lopen ze nu stoere taal uit te schreeuwen.


  Maak melding

 3. Waarom krijgt Bek en nek nog een forum om te kletsen in de ruimte. De mensen leren uit hun fouten om als kip zonder kop achter Somo te lopen. Deze man heeft overal waar hij heeft gezeten een totale puinhoop achter gelaten en nooit echt iets goed voor t land gedaan, maar wel voor zichzelf, zijn familie en vriendjes.


  Maak melding

 4. De regering zou moeten worden gevormd door technocraten die niets met de politiek te maken moet hebben. Simpel moeten zij het land besturen vanuit analyses vanuit technische en economische alsook sociale grondslag.

  Alle oude zogenaamde zouden terug moeten treden en een technocratisch kabinet moeten instellen die het voortouw moet nemen met jonge Surinamers die vol ambitie zitten en ook integer moeten zijn.


  Maak melding

 5. Klopt wat Somo zegt ‘de surinamers zijn bang’.
  Zij geven over alvorens met het echte strijd te beginnen en de prijs is een…Aalmoes ontvangen van bouta,De volgende maand gaan ze weer protesteren maar ze gaan niet om de strijd af te maken waar ze eerder gestopt waren en over hadden gegeven neen ze gaan weer bij nul beginnen..jaar in en jaar uit,het is een gewoonte geworden! ‘Somo je hebt gelijk misschien is een masker echt iets die de surinamers nodig hebben.
  Je hebt natuurlijk een paar enkelingen hier die het liefst zouden willen zien dat de surinamers elke maand gaan protesteren zonder resultaten want bouta moet de lijder blijven.
  Wel zij hoeven niet deel te nemen aan het gevecht tegen bouta aangezien ze geen enkel hulp betekenen.
  Koop die maskers voor de bange surinamers Somo,misschien dat het de bange surinamers gaat inspireren om het gevecht eindelijk af te maken!


  Maak melding

 6. Ik denk dat de maskers bij de Surinaamse volk juist eraf gehaald moet worden ipv een masker erbij. Ze moeten hun masker eraf halen dan zien ze pas dat het volk door alle politieke rovers genaaid worden inclusief de regering.


  Maak melding

 7. Wwwwhhhhaaaaaaaahhhaaaaahhhaaaa Hollandse carnaval in Su. Sneeuwwitje masker etc. Wirdt een vertoning in de wereld. We maken ons onsterfelijk belachelijk. Doe gelijk een sinterklaas en pieterbaas meebestellen.


  Maak melding

 8. De surinamers zijn bang om de realiteit onder ogen te zien met hun naakte ogen. Misschien dat de maskers hun de realiteit laten zien wat de surinamers weigeren te geloven.
  En idd ze moeten toch een keertje zien hoe flink ze genaaid worden door deze incompetente ndp regering!


  Maak melding

 9. Soemodihadjo is het levende bewijs van de onrealistische visies die men het Front hanteert. Hij zoekt angstvallig naar een rechtvaardiging voor de zoveelste mislukte aktie van het Front. De lange lijst van mislukte provocatie-akties van de oppositie kan vriend en vijand niet meer bijhouden. Soemohardjo en zijn oppositiegenoten zijn de wanhoop nabij. De voodoo maskers van Soemohardjo zetten geen zoden aan de dijk. Mensen geloven niet in buitenaardse of zweverige onzin van Soemo. Wie niet series genomen wil worden moet maar geloof hechten aan de hersenspinsel van deze clown uit de déssa.


  Maak melding

 10. @ prof.Misababoi,

  Somo en zijn Jawa’s hebben ettelijke op etnische basis gestoelde bejaarden centra gebouwd !!
  Wacht maar tot alle Jawa’s op iemand gaan stemmen die op Somo lijkt !! Eis zal zijn een Jawa als president(desnoods uit Indonesie) , en dan pas een Regeringssamenwerking !!
  Zelfs Vene en Ram(Shant Baba) waren bang om hem aan te pakken.


  Maak melding

 11. Laten ze een zwarte pieten masker opzetten kan ie zich altijd nog beropen dat het zijn bedoeling was om die discussie aan te gaan, mocht iemand hem vragen om deel te worden van de coaltie.
  Bek en nek heeft denk ik iets aan de chinesen massaal beloofd maar zonder masker worden ze gemakkelijk herkend en kan hij niet zeggen het waren de NDP’ers die ontevreden zijn en er liepen.


  Maak melding

 12. Het is publiek geheim dat binnen de NDP flink gemord wordt. Nu kan het gebeuren dat mensen boos zijn om de persoonlijke verarming, maar het niet durven uiten.
  Terecht, de ndp is in principe een maffia organisatie met aan het hoofd schenders van mensenrechten, moordenaars, drugsbonsen en criminelen, die deze oerdomme idiote aanhangers paars demoisch hebben beneveld met hun paars verdoemde propaganda voering en ook paars demonisch geestelijk met behulp van al die paarse geldzuchtige awariedomries Meyeanus, Misjieka, en Bobododje, die met hun bijbel in de hand paarse rust, vrede en voorspoed predikten. Ondertussen blijven de paars duistere bittere vruchten van onrecht, omkoping, corruptie, drugssmokkel, staatskasroof, bedreiging, moord op moord, roof op roof, verdere roof en verarming van land en volk en paars misdadig intimidatie en bedrog niet uit. Wat komen gaat is een BURGEROORLOG en al die paarse marionetten die deze duivel didibri de macht helpen behouden zullen door hun eigen ndper’s worden vermoord, beroofd en mishandeld. Wacht maar af.


  Maak melding

 13. Alle oerdomme ndper ’s zijn te beklagen voor het gevolg van hun oerdomme keuze, stemmen op misdadiger ddb, wiens zoon en stiefzoon onder zijn leiding en regeerperiode zijn als hun pa, misdadiger naast vele oerdomme klote paars verworden misdadige ndper ‘s. De zeer respectabele Venetiaan waarschuwde dit paars oerdom tot op hun botten zijnde debiele dwaze idiote ndp aanhangers, te wo stem tapoe ndp, dan joe moesoe horie rekening dat a partij disie sta berucht voor verarming en leegplunderen van de staatskas. Paars bedreigend hoongelach en vuile scheldwoorden werden Vene naar het hoofd gesmeten. Heden, alla deng dong moro dong paars verarmde ndp ratten e piep moro saafri……is nie erg hool, eehh wa kunne we nog doen, wiens wi e ka, soso lobi didiri paarse tingi ka vol onrecht en verarming. Oe tang ka dong ndpsma. Baas tjies oeng mooi beet foe meki oeng njang gratis ka, dee nanga dee ai go kong moro erg. Wo ka. Wahahahaha, zelfs baas en trawanten e lafoe oenoe dong aanhangers ef oe no sabi.


  Maak melding

 14. Triest dat El Somo de Surinamers die onderdrukt worden door DDB en een kluifje krijgen maskers biedt.

  De Financieel-Economische situatie treft iedereen ongeacht, wie je bent en treft het hele land, de republiek Suriname. ook Surinamers die in het buitenland wonen een band of geen band hebben met het land of de bewoners. Dit op grond als men je vraag naar je achtergrond, je geconfronteerd wordt met Suriname, de Surinamers. Daar hoef je niet perse humanist voor te zijn.

  Surinamers moeten kleur bekennen en duidelijk de situatie voor ogen zien en wie de oorzaak en gevolg van is en dan ten strijde trekken.

  De bewustwording en vrijheid, democratische rechtsstaat, mensenrechten hebben een prijs. Met billenlikkers van een misdadiger schiet je niets op.

  Surinamers moeten gewoon inzien, van zij die gaan sterven voor hun grondrechten, vrijheid, mensenrechten, tegen onderdrukken, misleiding, hun grondwet, enz groeten u.

  Zolang dat niet het gevolg is zal er door clown misbruik van hen worden gemaakt.
  Zie:
  – de Franse revolutie,
  – het Turkse Volk dat inverzet kwam,
  – zie de Ararische Lente.

  Surinamers wandelen nog steeds in het duisternis en zien het licht nog niet.

  Sinds voor 25 mei 2010 hebben velen, waaronder ik jullie gewaarschuwd voor de wolf in schaapkleding, voor de man die roept, : “houdt de dief!”

  Kleur bekennen, dat telt.

  Time4Change!

  Zij Die Gaan Sterven Groeten Ü, dat moet het motto en strijdkreet worden van de massa., voor u mensenrechten en uw vrijheid, Time4 change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. In een ander and zou je voor goed worden opgesloten door dit soort uitspraken tegen de zittende president.
  Wees blij dat je daar dan niet woont en dat je de mogelijkheid hebt om de stemmen.


  Maak melding

 16. Wanhopige Ray………….!!!!! Jouw Soemodihardjo kan het geld maar beter uitgeven aan behoeftigen zoals, zwervers, junks en mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.Deze investering in de voodoo maskers die de oppositie geluk moeten brengen loopt uit op een fiasco voor Soemo en de mensen die waarde hechten aan zijn valse hoop. Jullie worden met de dag minder realistisch.


  Maak melding

 17. Jammer dat Somo het voortouw moet nemen bij de protestacties.Deze man heeft Bouterse in het zadel geholpen.Hij is ook niet te vetrouwen.Ga zijn geschiedenis maar na.Wan echte labaria.


  Maak melding

 18. Is dat diezelfde barmhartige somo die de schuldeisers van Aqualand niet wil betalen? En die de een na de andere beslaglegging op z’n dak krijgt wegens wanbetalen?

  Ja ik begrijp dat wel dat hij dan een masker op wil. Als ze hem zien “pakken ze hem op”. Liever blijft hij ongezien.


  Maak melding

 19. het is te gek voor woorden dat je niet in vrijheid je ongenoegen mag laten blijken en het zelf niet durft
  su is nu eenmaal in handen van een krankzinnige
  maar wat moet, dat moet


  Maak melding

 20. Dan bevindt Somo zich volgens RobG(oebbels) in goed gezelschap.
  – 18000 volkswoningen in 5 jaren is eveneens
  zeeeeeer realistisch.


  Maak melding

 21. Volgens mij mag hij rustig in vrijheid zijn ongenoegen laten blijken. Ik denk ook niet dat ie bang is voor Bouta &Zn maar voor z’n schuldeisers………Niet bouta zal hem oppakken, maar de deurwaarders van bedrijven en de puinhopen die hij achterlaat


  Maak melding

 22. @kevin
  goed lezen manipulator
  hij heeft het niet over zich zelf maar over belasting betalers die bang zijn voor represailles als ze gaan demonstreren
  zielig ventje


  Maak melding

 23. Somo moet van alles verzinnen want hij heeft geen geld meer. Alles heeft schulden erop. Hij gaat weer lekker arm sterven. Wie gaat de maskers betalen?? Somo weet dat hij nog bus chauffeurs moet betalen voor het rijden tijdens de verkiezingscampagne, hij moet nog muziekmensen betalen.
  Hij is een oplichter.
  Buitendien gaan de Surinamers niet op de zaterdag uit huis naar Grun Yari of waar dan ook voor protest.
  Gaan ze weer zo geforseerd met elkaar zitten.
  VHP, NPS, DA91 en de rest. Vergeten net voor de verkiezing??
  Somo houd jij je masker maar op. Dalton


  Maak melding

 24. O ok…ik begreep het dan niet zo goed…nu beter
  Jammer overigens dat je hem een zielig ventje noemt, je was zo goed bezig op een ander forum, eindelijk eens positief.

  Maar ik begrijp dus hij gaat niet alleen lopen met een masker…ok
  Dus de chinezen die hij val alles heeft beloofd om mee te gaan lopen en die niet te veel op een javaan lijken krijgen een masker zodat ze niet opvallen, zodat hij later kan zeggen dat waren NDP’ers incognito en zijn eigen partij krijgen maskers.
  Ja is eigenlijk ook beter…als hij alleen zou lopen met een masker zou hij als nog opvallen voor de deurwaarders…..

  Daarnaast heb ik voor jou de betekenis van manipuleren bijgevoegd, in het kader van de pot verwijt de ketel:

  Manipulatie is in de psychologie een begrip waarmee bedoeld wordt: de wijze van overtuigen van een persoon, om tot een bepaald idee van een zaak of een ander te laten komen door middel van beïnvloeding bij die persoon van zijn persoonlijke levenssfeer, zijn persoonlijke (geloofs)overtuiging zonder daarbij ter zake doende argumenten te gebruiken. De grens tussen manipulatie en normale beïnvloeding is nauwelijks te trekken; alleen de twee uitersten zijn herkenbaar. Een manipulator manipuleert om zijn of haar voordeel te krijgen en gaat vaak plannend te werk om zijn of haar doel te bereiken.

  By the way. Ik probeer jou niet te overtuigen dat je op een bepaalde partij moet stemmen, jij echter wel mij dat ik beslist niet op een bepaalde partij moet stemmen. Mmmm de pot…de ketel….


  Maak melding

 25. @kevin
  om een lang verhaal kort te houden, jij leest het verhaal niet en komt gelijk met een draai naar somo zijn belastingen
  wha ha ha ha
  en je bent niet zielige manipulator??

  en ik weet dat je nooit in mijn hele leven mij zal zal kunnen beinvloeden, ik ben namelijk niet jouw soort die een moordenaar in het zadel houdt

  en ten derde, ik probeer je niet te overtuigen
  wie vertrouwt jullie nog
  nee hoor, suriname heeft jullie niet nodig
  ga lekker naar dubai met je basie


  Maak melding

 26. Deze Somohardjo is een echte onbetrouwbare figuur. Ineens wil hij wel de wet respecteren die het dragen van maskers verbiedt, maar de wet die het vervolgen van moordenaars mogelijk maakt, wil hij terzijde schuiven. Wat scheelt deze man?
  Zal mij niks verbazen als hij straks toetreedt tot de regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.