woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Zoethoudertje’ drukt lust tot protesteren in Suriname

‘Zoethoudertje’ drukt lust tot protesteren in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 mei – Zoethoudertjes waar de regering ambtenaren op trakteert, werken ontmoedigend. Dit stelt Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie en ruim dertig jaar vakbondsleider. Het zoethoudertje in dit geval is de loonsverhoging die de ambtenaren is toegekend. Mensen zijn nu al minder geneigd het protest tegen de regering actief te ondersteunen.

Het moment van uitbetalen valt mooi samen met de publieke protestdemonstraties. Dat kan geen toeval zijn, de effecten zijn al goed merkbaar. “De regering heeft ambtenaren een zoethouder gegeven en geen koopkrachtversterking. Het is een manier om te voorkomen dat de mensen zouden losbreken”, zegt Dwarka tegenover de Ware Tijd. Toch wordt het officieel koopkrachtversterking genoemd.

Het geld komt maandelijks bovenop het ambtenarensalaris. De demonstratie in het westelijk district Nickerie is een goed voorbeeld van het effect. De animo was bedenkelijk weinig. Overigens is er nog een reden voor de lage opkomst. “Mensen zijn bang voor rancune, represaille en intimidatie van vooral politici. We weten dat mensen op de zwarte lijst komen te staan en geen zaken meer gedaan krijgen”, aldus Dwarka.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

35 REACTIES
 1. Tuurlijk. Surinaamse volk, wat moet je nog meer over zeggen…..alles is al gezegd en bekend…schuif maar wat toe en alles is weer goed en zijn ze blij als een kind…. Desie speelt daar goed op in. Alles is weer koek en ei….Er onstaat weer ergens anders een financieel gat natuurlijk.. Ergens anders een gat gegraven om deze gat te vullen……Tot de dood van desie blijft hij gewoon president van Su. En hij krijgt dan ook nog een staatsbegravenis en ook nog een standbeeld. Sterkte Suriname….


  Maak melding
 2. De mensen moeten alle paarse in hun omgeving eens gaan mijden en geen zaken met ze doen. Toon je afkeer van de dagoes, liefst openlijk. Praat niet met ze, koop niet bij ze. Etc.


  Maak melding
 3. @Neus,

  Denk verder dan je neus lang is. Binnen 1 famiie al heb je paarsen, groenen en oranjes. Moeten de mensen hun familie mijden voortaan en alle familiebanden breken?


  Maak melding
 4. @hmolenaar,

  Surinamers hebben een betere toekomst dan Westerlingen. Westerlingen draaien op technologie. Straks, wanneer die natuurverwoesting komt, heb je niks meer aan die technologie omdat niks meer gaat werken. Dan heb je wel wat aan een rijke natuur die je van alles voorziet. De blanken hebben hun natuur naar de knoppen geholpen, dus zij moeten andere dingen verzinnen. Waarschijnlijk gaan ze massaal vluchten naar landen als Suriname. Jij hebt alvast een voorschot genomen daarop toch?


  Maak melding
 5. Surinamers hebben nooit ‘lust-tot-protesteren’ gehad. Wel lust voor andere dingen, zoals de lust voor een halfbakken onafhankelijkheid, support van een militair regime, support van een rampzalige regering, support voor dominantie door chinezen en islamitisch geld enz.


  Maak melding
 6. G.P.
  “@hmolenaar,

  Surinamers hebben een betere toekomst dan Westerlingen. Westerlingen draaien op technologie. Straks, wanneer die natuurverwoesting komt, heb je niks meer aan die technologie omdat niks meer gaat werken.”

  Beste GP u heeft beangstigend gelijk. Echter in Suriname zullen dan ook maar 50.000. mensen in het binnenland zich weten te reden. De rest is ook afhankelijk van technology


  Maak melding
 7. Van surinamers moet je het hebben!
  Geef ze een cadeau en ze vergeten dat ze bezig zijn te protesteren!Ze snappen niet dat ze protesteren om het beter te maken voor hun zelf .Als zij denken anderen blij te maken met hun stakingen en protesten dan weet boutaatje raad. Hij werpt ze een aalmoes om ze zoet te houden voor 1 maand en de hersenloze surinamers trappen in zijn val als ratten.


  Maak melding
 8. Beste @JoJo,

  In Suriname kun je nog veel te eten en je te verzorgen gratis terugvinden in de natuur en in een warme klimaat. Je kunt er onder de sterrenhemel slapen, zelfs zonder een deken of laken. In de koude landen wordt dit een probleem.


  Maak melding
 9. @G.P.
  Jij zegt;
  ‘@Neus,

  Denk verder dan je neus lang is. Binnen 1 famiie al heb je paarsen, groenen en oranjes. Moeten de mensen hun familie mijden voortaan en alle familiebanden breken?

  Sjeesjes P.G.je bent wel laat met je zogenaamde advies. Je baasje heeft hieraan niet gedacht toen hij 15 families vernietigde,15 vaders executeerde,15 broers,zonen en echtgenoten!

  En @Neus heeft gelijk de paarsen moet je miojden als de pest en jij ook.Jullie zijn goed voor niks.


  Maak melding
 10. @G.P.,jij beweert
  Beste @JoJo,

  In Suriname kun je nog veel te eten en je te verzorgen gratis terugvinden in de natuur en in een warme klimaat. Je kunt er onder de sterrenhemel slapen, zelfs zonder een deken of laken. In de koude landen wordt dit een probleem.

  De mens heeft een huis nodig om erin te wonen,s’avonds in zijn bed te slapen onder de dekens,voedsel om te eten waaronder groenten en vlees,.Voor degenen die denken andermans goed te occuperen wel voor hun heb je de sterrenhemel en gras waar ze kunnen gaan grazen als geiten en koeien.Je werkt om in een huis te wonen en in een bed te slapen en om te eten.Op welke hoek in Suriname slaap jij onder de grote sterrenhemel?!


  Maak melding
 11. Beste onoplettende @Ray,

  Lezen is ook een kunst. Het ging om een rampsituatie. Waar kun je beter af zijn tijdens een ramp? In een koude klimaat of in een warme klimaat?


  Maak melding
 12. @G.P.
  Voor een niet paarse kom je over als de vertegenwoordiger van de paarsen!
  Jij bent die je bent..gelukkig ben je God niet ,je bent gewoon een stomme paarse,een ndper!


  Maak melding
 13. Beste alfabeet? @Ray,

  Iedereen is God. Zo heeft God dat gewild. Stel dat een mens nooit God zou kunnen worden, dan zou hij dus voor eeuwig slaaf zijn en dan zouden de dictators als Bouterse gelijk hebben de mens als slaaf te houden, snap je? Een mens kan alleen maar geen slaaf zijn als hij Goddelijk is, anders is hij gewoon een slaaf en dient ook als zodanig behandeld te worden dan!!!


  Maak melding
 14. GP,
  zwaar kwikvervuild water en lucht vanwege de mijnbouw.
  Zika-virus…
  Dengue-virus…
  Chikungunya-virus…

  Slaap lekker onder die kwikdeken, vooral diep inademen jij.


  Maak melding
 15. @G.P.
  Je denkt dat tijdens een ramp het beter is te wonen in een land met een tropisch klimaat?!Ben je gek of zo?Wie wil in een rampen land wonen dan.?Zie je Suriname ,het is onder je baasje bouta een ramp , Wat denk jij dat de surinamer blij is dat hij gelukkig is liever te pinaren in tropisch Suriname dan Nederland waar het koud is?!
  Naast jou is er nog iemand die graag onder de sterrenhemel wil slapen ipv zijn bed?


  Maak melding
 16. @G.P., ik weet niet of jet het weet ……..maar grote delen van het Surinaamse binnenland zijn al zwaar vervuild met kwik…….in het “Lawa” gebied mogen mensen niet eens meer rivier water gebruiken voor hun dagelijkse doeleinden……kennelijk ben je toch niet zo goed op de hoogte over wat zich in Su afspeelt……..!!!


  Maak melding
 17. @Counter,

  Hoe erg de vervuiling in Suriname is, dat weet ik inderdaad niet. Maar je kunt er wel water van een cocosnoot drinken als je dorst hebt. Van welke vrucht in Holland moet je het water opdrinken?


  Maak melding
 18. Als je mensen met een klein zoethoudertje kunt bewegen om niet te gaan demonstreren? Hoe groot was dan de nood om te gaan demonstreren?
  Dwarka spreekt zich zelf tegen.
  Daarnaast bang voor rancune? Zo als de waard is vertrouwd hij zijn gasten.


  Maak melding
 19. @G.P.
  Zo cocos water moet je dorst lessen?
  Moet je niet baden of baadt je met kokoswater?En koken .kook je dan ook met kokoswater?Je denkt dat men in Nederland niet aan rampen zoals een kwikvervuiling gedacht hebben. Breaking news voor je ze zijn voorbereid op rampen ze hebben hun plan klaar en daar hebben ze geen kokosboom voor nodig!Een stel hersenen is alles wat ze nodig hebben.


  Maak melding
 20. Dddb aka didibri zal velen de paars verdoemde maatschappelijk he in verwordeing doen lijden, ook zijn oerdomme aanhangers. Er komt NOOIT vrede, rust en voorspoed met deze duivelse misleider, zijn stinkend corrupte rijke parasieten en paarse schijt etende, pis drinkende elite kader en zijn paarse geestelijke misleidende geldzuchtige awariedomries. No boi, soso paarse ka vol kommer en kwel. Het oerdom paars volk verdiend al deze paarse kommer en kwel. Ze hebben ervoor gestemd, die paarse verarmde debiele ndpers zijn te beklagen en baas, zijn valse profeten, Meye en Misika en elite corrupte adviseurs en paarse roverheid, e tjies deng sma keer op keer. Echte paars duivels zijn de criminele misleider en zijn trawanten en het paars oerdom volk zijn paars slachtvee dat zal worden geofferd voor het aflossen van wi en kaka no ka megaschulden. WWO ka. Hahahahaha


  Maak melding
 21. Tege het paars misdadig onrecht?

  Promoot je je eigen kerk? Herhaling is de kracht van de reclame en jij blijft maar in herhaling vallen. 😉


  Maak melding
 22. Kevin

  Tege het paars misdadig onrecht?
  Promoot je je eigen kerk? Herhaling is de kracht van de reclame en jij blijft maar in herhaling vallen.

  Yep, blijf het die paars bezeten oerdomme debiele dwaze idioten dat steeds voorhouden, het gevolg van hun oerdomme paarse keuze, stemmen op een moordenaar, misdadiger en drugsbaas, wiens zoon en stiefzoon, naast vele oerdomme ndper’s zijn verworden als hun afgod ddb..MISDADIGER. Herhaal dit keer op keer, zodat zij vroeg of laat tot inkeer komen en gaan beseffen, ai boi, na so dong moro dong oeng de foe tang bribi didibri ddb, devernietiger van mensenlevens, de economie, het moraal en land. Wo ka.


  Maak melding
 23. -Een ieder weet dat Bouterse een narcist is en zal jou geestelijk weer inpakken totdat jij je mond dicht houdt.
  Ook niet vergeten dat deze man al mensen vermoord heeft en bedreigd heeft vanaf 1980, dus ik begrijp vele Surinamers dat zij bang zijn.

  Bouterse je dagen/maanden zijn geteld.


  Maak melding
 24. Narcist is toch niet het zelfde als een nationalist?
  Of bedoel je een narcistische nationalist? Dat is een lastige combinatie hoor.
  Want een nationalist is ie zeker.


  Maak melding
 25. Typies Bouta die gaat aanzetten tot haat op suirnamers in het buitenland , want die hebben het gedaan.
  Derby zei het nog , sluwe rat.
  Dat jullie hier in trappen vind ik erg.
  Zodra mensen openlijk beginnen te sterven in die ziekenhuizen gaan jullie mischien wakker worden .
  De economie blijft draaien dankzij toeristen uit NL al die paketten en euro,s.
  Hebben jullie dit nog niet door ondankbaar hoor.


  Maak melding
 26. Al die touristen uit NL…die 10.000 die allemaal de euro’s betalen aan hotels met nl-bankrekeningen….die tours maken met nl-tourbedrijven……….en nl-rekeningen
  Al die pakketten…….pffffff
  Wie heeft de importprijzen verhoogd van de medicijnen en apparatuur? Het zijn dezelfde mensen die nu roepen om steun in NL.


  Maak melding
 27. Het zijn per slot dezelfde mensen die in de 18000 volkswoningen, Tram van hier naar daar etc. etc. etc. sprookjes geloofden. Jammer van de inzet van de goed willenden.


  Maak melding
 28. hmolenaar2016
  What’s new in Suriname…..

  Kansloos volk zonder toekomst.

  Tevreden met een aalmoes.
  =============================================
  @ hmolenaar2016

  Vraag ze wie en hoe al die loonsverhogingen betaald gaan worden….niemand die daar een zinnig antwoord op heeft.

  Het arme volk weet niet dat zij deze door allerlei belasting heffingen en leningen uiteindelijk zelf gaan betalen.

  Het is echt een kansloos volk zonder toekomst…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES