dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname’s minister van Financiën: ik maak mij niet druk om protest

Suriname’s minister van Financiën: ik maak mij niet druk om protest

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMAARIBO, 15 mei – De regering krijgt steeds meer greep op de wisslkoersen en de inflatie. Dit zegt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. De tijd is niet ver meer dat de onevenwichtigheden in de economie vrijwel volledig beheerst worden. Het heeft dan ook geen zin om allerlei leuzen te scanderen en protestdemonstraties te organiseren.

Delen van de oppositie, de vakbeweging en burgerorganisaties doeHet gaat er volgens sommigen om kwistig en fout beleid om te buigen. Anderen winden er geen doekjes om en zeggen dat de regering Bouterse weg moet. Maar het hoeft allemaal niet, het komt wel goed. “We werken aan een stabiele wisselkoers”, zegt Hoefdraad tegenover de Times of Suriname. Het zou al aardig lukken.

De afgelopen maanden is de wisselkoers voor de dolar en de euro niet meer uit de band gesprongen. De regering wil zich de komende tijd volledig richten op stabilisatie en een beehrste inflatie. “Ik maak mij helemaal niet druk over de protesten. Die hebben ook geen kans van slagen. Ik richt mij op het zware werk dat gedaan moet worden en maak mij niet druk om mensen die voor stemming willen zorgen”, aldus Hoefdraad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

79 REACTIES
 1. Wanneer de maatschappelijke geldhoeveelheid toeneemt en er geen hogere productie van het land tegenover staat, zal het gemiddeld prijspeil door de toegenomen vraag naar goederen stijgen.

  dus als dat prijspeil niet stijgt en er geen geld wordt bijgedrukt is er een verminderde vraag naar goederen. Dus het volk houdt de inflatie laag door de broekriem aan te halen. Door kosteninflatie te introduceren, hogere benzine prijs, openbaar vervoer, stroom verkleint men het besteedbaar inkomen en zo ook de vraag naar goederen. allemaal truc uit het boek hoe blijf ik aan de macht, maar uiteindelijk staat het land stil. jonge ondernemers met goede iedereen kunnen niks uitvoeren. de oude garde leent, steelt en bedriegt om de show te maken op sint maarten of de dominicaanse republiek.

  een klein land als Suriname moet voldoende kunnen verdienen zodat iedereen in Suriname binnen een uitstekende infrastructuur (school, zakencultuur) zich kan ontplooien. ontmanteling van het ambtenaren apparaat en mensen weer laten werken voor hun geld. Wees creatief


  Maak melding
 2. Natuurlijk is Boefdraad niet bang voor protesten.Schoonpa bouta is belast ermee,en zodra schoonpapie belast is met zaken is het niet goed voor het volk!!En hij doet precies zo,,,,
  het volk intimideren,bedreigen.


  Maak melding
 3. Blauw, Je hebt in ij ogen deels gelijk.
  De VHP’ers met de import bedrijven likken hun vingers al om de prijzen nog meer te doen stijgen en om wederom de vinger te kunnen wijzen naar anderen dat zij het volk laten creperen.

  Alleen de zinssnede: “hogere benzine prijs, openbaar vervoer, stroom ” zou ik willen veranderen in: ” het afschaffen van de subsidie op de brandstof, openbaarvervoer en nutsvoorzieningen” Dat is wat er nu gebeurd en dan klopt jouw verhaal niet meer dat het een truck is om aan de macht te blijven en dat het land stil blijft staan.
  Als jonge ondernemers ideeen hebben die niet uitvoerbaar zijn, dan zijn het in mijn ogen niet zulke goede ideeen.

  Bijna iedereen is ambtenaar in dit mooie land en velen doen er echt letterlijk niks voor. Daar zit voor mij een van de grootste pijnpunten.


  Maak melding
 4. Natuurlijk maakt hij zich niet druk. Want als het komt om periodieke terugbetaling van de leningen dan zit deze man in een luie stoel op de Bahama’s te genieten van zijn centen..Want zeg nou eens eerlijk, 80.000 SRD per maand is veel geld en dit nog in valuta tegen de gangbare CBvS koers.
  Man man man wat zou ik me schamen om zo een salaris te toucheren en nagenoeg niets presteren.

  Blijf maar lenen het volk zal dit dan maar moeten ophoesten


  Maak melding
 5. @Kevin,

  Dat iedereen ambtenaar is komt door het kolonialisme. De kolonisator had nl alleen ambtenaren nodig en productie werd gedaan in Holland en geexporteerd naar Suriname.

  Maar de Surinamers zijn al sinds 1975 onafhankelijk. Ze hebben miljarden gehad aan ontwikkelingshulp. Waarom hebben ze er niks (opzetten industrie/productie) mee gedaan?


  Maak melding
 6. GP? Is dat zo?

  Ja in die tijd had jij gelijk, maar nu? Wie heeft er allemaal een baantje gekregen bij lanti in ruil voor stemmen?
  Hoe veel mensen zitten ner thuis zonder ook maar iets te doen?


  Maak melding
 7. @Kevin,

  Dat is toch precies wat ik zeg? Bruma en Arom hebben de onafhankelijkheid verklaard en gekregen, maar ze hebben de mensen nooit erop voorbereid dat men de handen uit de mouwen zou moeten gaan steken en aan productie zou moeten werken. En nog steeds gebeurt dat niet.
  Men is alleen maar onafhankelijk geworden om de oude praktijken voort te zetten. Een zinloze onafhankelijkheid dus. Het was alleen zinvol voor het handjevol dat zich heeft verrijkt met onmogelijke projecten zoals Apoera.


  Maak melding
 8. Kevin,

  helemaal gelijk ” “hogere benzine prijs, openbaar vervoer, stroom ” zou ik willen veranderen in: ” het afschaffen van de subsidie op de brandstof, openbaarvervoer en nutsvoorzieningen”

  hoe je kijkt maakt wat je ziet.

  maar een efficiënte bedrijfsvoering van staatsolie, EBS , Nationaal Vervoer Bedrijf moet prijzen kunnen verlagen van de door deze bedrijven geleverde diensten.

  Innovatie door het invoeren van elektrisch rijden. Goedkope import van zonnepanelen, Salderen van je energie rekening. Ethanol productie door staatsolie weer opstarten.

  Elektrische bussen voor regionaal vervoer met oplaadstations met zonnepanelen langs de route kan prijzen naar beneden brengen.
  Maar daarvoor moet je de scholing aanpassen en mensen trainen in de nieuwe technieken, zelf bepaalde onderdelen of producten gaan produceren indien dat competitief is.

  dus ik ben van mening dat et afschaffen van subsidie zonder alternatief voor de benadeelde negatief werkt. De aan subsidie verslaafde Surinamer moet je een weg naar verandering wijzen anders is de motivatie om te veranderen laag en de motivatie om te klagen en niks te doen hoog


  Maak melding
 9. @blauw,

  Daar heb je een planbureau voor nodig bij de overheid. Tal van landen hebben zo’n planbureau waar management, technologie en financiën samenkomen en waar plannen worden gemaakt voor wel 100 jaar (m.n. infrastructuur).


  Maak melding
 10. Houdt het volk “arm en dom” en blijf vooral subsidieren. Dan is de animo om infrastructuur op te zetten, productie/industrie te brengen niet aanwezig. Behalve dan voor de groep die de bevolking arm en dom houdt.

  Als wij de subsidies er niet afhalen zal deze vorm van “onderdrukking” blijven bestaan. Kijk vooral nu wie van de oppositie het hardst schreeuwen om de subsidies te handhaven en oproepen tot protest tegen brandstofprijzen, busprijzen etc.
  Laat ze de importbedrijven eens een keer goed doorlichten wat hun winstmarges zijn.


  Maak melding
 11. @Kevin
  Je moet poolshoogte gaan nemen in het binnenland.Daar zitten ze allemaal thuis en doen niks anders dan naaien en voor broedmachine te spelen! Echtwaar ze werken niet.Wij die werken verzorgen hun!!


  Maak melding
 12. Bijna alle producten die worden geimporteerd kun je terug brengen naar een handje vol bedrijven welke de dienst uit maken en de importbedrijven bepalen. De spullen worden gekocht bij hun eigen bedrijven in het buitenland als dan niet op naam van een stroman om maar aan te kunnen tonen hoe “duur” zij moeten inkopen.
  Deze zelfde groep durf ik ervan te betichten dat zij mensen bij de douane omkopen om hoger prijzen importheffingen te hanteren bij mogelijke “aankomende” concurenten.

  Deze zelfde groep bepaalt de importprijs van medicijnen en medische apparatuur, solar (vergeet de chineese rommel) en gas water elektra onderdelen, auto handel, bushouders en de prijzen van het grootste deel van de woning markt (zowel verhuur als ook verkoop).

  Het is ook dezelfde groep die wil aankloppen bij NL om maar aan het surinaamse volkt te laten zien hoe goed zij het met de bevolking van su voorhebben…….
  Het is dezelfde groep die probeert de mensen van Su op straat te krijgen. Het is de zelfde groep die Vaies een wortel hebben voorgehouden om het land via de leraren te laten destabiliseren.

  En maar roepen hoe erg deze regering het volk laat pinaren. Laten zij hun hand eens in eigen boesem steken.


  Maak melding
 13. Alleen al met 1 simpele introduktie kan de malaise in Suriname tegengegaan worden. Introduceer slechts 4 loonklassen zodat iedereen weet wat een ander verdient en corruptie en oneigenlijke verrijking worden direct duidelijk en de daders kunnen niet meer ontkomen aan hun straf!
  Bovendien bespaar je veel geld en kun je gericht werken aan industriële plannen e.d.


  Maak melding
 14. Ray, jij doet hier helemaal niks in Su jij verloederd je land vanuit NL. Alleen een grote bek opzetten en negativiteit uitstralen. Daarnaast lees je niet of je bent achter met begrijpelijk lezen.


  Maak melding
 15. Blauw
  Je opmerking mbt:
  geldhoeveelheid,productie en prijspeil kan,maar hoeft niet.
  I.Fisher (1867-1947??).
  Het hangt van de betalingsgewoonten en daarmee de omloopsnelheid van het geld, af (V).
  (Dus als V net zo hard daalt als dat M is gestegen)
  Als men zijn/haar boodschappen bijvoorbeeld niet dagelijks, maar wekelijks gaat doen, of als men om wat voor reden dan niet uitgeeft, maar oppot.
  Wat het oppotten betreft:
  slim? je geld wordt iedere dag minder waard, dus snel uitgeven?
  dom? als je niets achter de hand houdt voor later kan je voor grotere problemen komen te staan.
  Het hangt van je persoonlijke toekomstverwachtingen af.
  Bovendien handelen mensen niet rationeel, maar vaker emotioneel.

  Ik bekritiseer Hoefdraad geregeld, maar moet hem gelijk geven in zijn opmerkingen dat inflatiebestrijding en wisselkoersstabilisatie voor een minister van Financiën belangrijkere zaken zijn dan protesten.
  Daar moeten anderen zich mee bezighouden


  Maak melding
 16. GP, het is een groep die meer geld heeft dan geheel Su en ze zijn niet bepaald regeringsgezind.
  Maar je hebt gelijk. Dit zal doorbroken moeten worden en ik denk (en hoop) dat de huidige regering hard bezig is hier stappen in te ondernemen.


  Maak melding
 17. Ik richt mij op het volk berovend zware werk dat gedaan moet worden en maak mij niet druk om mensen die voor stemming willen zorgen”, aldus Hoefdraad. Wo ka. Wanner gaan paarse straatrovers hem een bezoekje brengen? Allen die de paarse roverheid dienen worden door hun baas verrijkt, zodat ze zijn paarse misleidende bedriegende taal blijven praten om hem in het zadel te houden, die oude duivelse slang ddb. Wo ka, oliedom paars dom volk.


  Maak melding
 18. wha ha ha ha
  waar zou europese landen zijn zonder subsidie uit europa
  van een studentenpas tot miljoenen subsidies voor innovatie projecten enz
  alleen in su gaat al dat geld op aan ingrid en andere dieven zoals brohim van het azp
  en tje poti, khadaffi sliep ook lekker totdat …….


  Maak melding
 19. Kevin

  Tege het paars misdadig onrecht:
  Als je oprecht tegen misdadig onrecht zou zijn zou je het woord paars vervangen door oranje.

  Het wordt tijd dat je de didibri paarse verdoemde blinde kleppen afdoet.


  Maak melding
 20. pico
  Ik bekritiseer Hoefdraad geregeld, maar moet hem gelijk geven in zijn opmerkingen dat inflatiebestrijding en wisselkoersstabilisatie voor een minister van Financiën belangrijkere zaken zijn dan protesten.
  Daar moeten anderen zich mee bezighouden

  Pico,
  Jou opmerking, een goede uitleg hoor, is inderdaad zo dat Hoefdraad zich niet druk moet maken om protesten.
  Behalve inflatie en wisselkoersstabilisatie moet hij ook waken voor stakingen, zie je eigen uitleg “geldhoeveelheid,productie en prijspeil kan,maar hoeft niet (I.Fisher)”, want het kenmerk bij stakingen is dat er geen activiteit te bespeuren is binnen genoemd geldhoeveelheid etc.

  Vraag het maar aan RobG dat economisch gezien alle productieve activiteiten van productie tot het opwekken van kinderen zaken zijn die de economische bedrijvigheid beïnvloeden (simplistich gezegd) en dus ook de hiermee gepaard gaande liquide middelen in een keten van geld goederen stroom.
  Wellicht kan onze docent economie RobG het beter uitleggen.

  Jou uitleg is duidelijk en simpel waar wellicht Hoefdraad wat aan heeft voor zijn volgende verdediging strategie.


  Maak melding
 21. @kevin
  de oplossing is dat die nietskunners, graaiers alles terug laten betalen wat ze teveel hebben ontvangen zoals die brohim van het azp
  die man heeft en een salaris die even hoog is als een directeur van een groot nederlands zieken huis met drie diploma’s
  alle privileges van al die smerige graaiers terug draaien en terug vorderen
  de helft van deze nietskunners opstaande voet ontslaan en geld terug vorderen
  bouta en zijn dievenbende hun binnen en buitenlandse rekeningen terug vorderen
  ook spooksalarissen oprollen en terug vorderen, ga zo maar door
  hou jij je kleppen maar op, want je behoort bij de dieven bende en niemand die jouw soort eigenlijk wil en ook bij jouw gaan we ons geld terug vorderen
  brassa


  Maak melding
 22. Jij bent gewoon jaloers Kevin dat anderen het beter doen dan jou soort. Juliie tijd komt nog evolutie gaat nog door. Straks woon je niet meer in een boom maar een mooi hutje .


  Maak melding
 23. @redskin/ kevin
  redskin probeert er een rassen topic van te maken
  zooo doorzichtig, verzin toch iets nieuws volksmenner
  fuck die dieven bende en jouw erbij
  als je geen ene reet meer weet om te antwoorden dat verval je in je oude manipulatie trucs
  fucking simple onderontwikkelde gat kruiper


  Maak melding
 24. Yepp ik ben het helemaal met je een Man, man, man.
  Laten we het geld terug vorderen bij diegen die het hebben gestolen en nog steeds stelen.

  Maar dan wel bij iedereen. Dat wordt de mega rechtzaak van de eeuw van Suriname. Ik ken nl niet 1 politicus die niet heeft gegraaid. Maar ik ben het volledig met je eens hoor. Ook wat betreft de spooksalarisen etc. Maar doe nou niet zo dom om te zeggen dat die zijn ontstaan door de huidige regering. Dan ken je werkelijk je geschiedenis niet.

  Daarnaast het benoemen van steeds weer de salarissen van directeuren is symbool politiek en heeft totaal geen bijdrage aan de opbouw van dit land.
  Nog los dat ik het steeds maar weer afgeven op anderen het meest domme vindt dat men kan doen.

  En je mag best bij mij komen om geld terug te vorderen. Als ik een graaier ben zoals jij beweert dan ben ik wel de meest arme graaier ooit. Maar goed ik neem je niks kwalijk dat je niet zodanig bent ontwikkeld dat je weet dat er meer is op deze aarde dan zwart en wit.


  Maak melding
 25. @Redskin,

  De arrogantie die jij nu laat zien is precies wat ik bedoel.
  Maar even voor jouw beeldvorming……ik ben niet zwart, leef niet in een boom en ben al helemaal niet jaloers op een domme koeli die alleen maar door list en bedrog rijk kan worden.


  Maak melding
 26. Boefdraad moet dit aan protesteerde mensen zeggen. Het liefst moet hij in het midden staan en zeggen dat hij zich niks van aantrekt. Zal zijn ballen niet tussen de benen maar om zijn nek hangen.
  Laat hij maar die lef tonen als hij vindt en denkt dat hij een man met ballen is.
  (Dat weten de meeste Surinamers dat hij dat niet heeft)


  Maak melding
 27. kevin/ redskin de bouta aanhanger die arm is gebleven
  wha ha ha ha
  mop van het jaar
  niemand verdedigt een hersenloze moordenaar/ rover zomaar
  voor wat hoort wat !!!!


  Maak melding
 28. Sommige mensen kunnen niet op een nette manieren discussiëren en diezelfde mensen pretenderen volwassen te zijn. Diezelfde mensen posten geregel dat de mensen in Suriname geen manieren hebben, laat mij niet lachen. Het is toch meer dan duidelijk dat de pot de ketel verwijt. Niet eens zijn met iemand wil toch zeggen dat je moet gaan schelden???

  Als je niet inhoudelijk kan reageren op een posting, dan moet je maar niet reageren. Sommige posters zijn zo negatief ingesteld,dat ze het verschil tussen goed en kwaad niet meer kunnen onderscheiden. Ze hebben negatieve kijk op een bepaald persoon, personen, groep of politieke partij, die niks in hun ogen goed kan of kunnen doen.

  Sommige dingen gaan niet goed in Suriname maar er gebeuren ook genoeg goede dingen in Su. Ik zou een hoop positieve ontwikkelingen die gaande zijn in Su kunnen posten, maar doe ik niet. Google en gij zult vinden.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 29. Man man man,

  Laten we mensen als jouw neerzetten die alleen maar dom kunnen roepen en vingerwijzen…wat je zegt: man man man wordt eens wijzer.
  Van jou hoor ik alleen maar dom geschreeuw zonder ook maar 1 steekhoudend argument.

  Dat zijn de mensen die we nodig hebben om dit land op te bouwen…man man man wordt eens wijzer


  Maak melding
 30. Boefdraad heeft het Godcomplex:

  Een persoon met een godskomplex weigert zijn fout of mislukking te erkennen, zelfs in het licht van onweerlegbaar bewijs, De persoon is ook zeer koppig in zijn opvattingen, waardoor de persoon spreekt over zijn persoonlijke mening alsof het ongetwijfeld juist zijn.


  Maak melding
 31. @kwamma
  wat is er goed aan een moordenaar en rover
  kan jij mij dat uitleggen in jouw beschaafde taal
  of vindt je dat een meervoudig moordenaar en rover niet in het gevang thuis hoort
  er is iets mis met je innerlijke beschaving
  je hebt principes of je hebt geen principes
  dus leg jij mij uit wat jouw/ bouta jullie steekhoudende argumenten zijn
  kijk maar om je heen naar bouta zijn werk
  armoede armoede armoede behalve zijn aanhangers zoals jij die tevreden zijn
  ik zou zeggen gooi die hond voor zijn leven in het gevang en maak plaats voor mensen met hersens


  Maak melding
 32. Velen hebben vanuit Nederland geprobeerd om het land op te bouwen/investeren maar het land wil niet opgebouwd worden omdat een bepaalde groep een hangmatcultuur heeft, kijk goed om je heen !!!!!!


  Maak melding
 33. en weet je hoe dat komt
  niemand wil zich inzetten voor su zolang die rovers alles stelen
  het grote voorbeeld bouta werpt zijn zure vruchten af


  Maak melding
 34. @Amacca,

  Er is best een hele grote groep die niet in die hangmat blijft liggen. En die is niet gerelateerd aan een bepaalde bevolkinggroep. Ze komen uit elke etnische groep. Het verschil is wel dat deze groep is opgehouden met schreeuwen, veroordelen en vingerwijzen maar is begonnen met vooruitgang. Onder andere door investeren in zichzelf en niet te steunen op wat anderen voor hun doen.
  Stapje voor stapje gaat dat vooruit. Er is nog een lange weg te gaan maar ik blijf de toekomst positief zien.


  Maak melding
 35. @kevin
  wat bedoel je precies investeren in hun zelf?
  een bedrijf beginnen??
  met welk geld??
  of bedoel je dat ze groente moeten gaan planten en aan ruil handel moeten gaan doen
  wha ha ha
  stel je voor alle mensen gaan zelf groente planten wat gebeurd er dan met de armste onder ons “de markt verkopers”
  broodloos maken
  oplossing van het bouta intelligentie team


  Maak melding
 36. Man man man wordt eens wijzer…….

  Investeren in jezelf = o.a. studeren een vak leren, dicipline bijbrengen, niet naar anderen kijken wat zij verkeerd doen en commentaar geven maar ze meehelpen het beter te doen.
  Iemand iets gunnen en niet gelijk naar beneden willen halen.

  Met andere woorden positief zijn en zorgen voor jezelf zonder dat te willen doen over de rug van een ander…opbouwen van een land…je kennis inbrengen…niet alleen nemen maar ook willen geven, schouders eronder.

  Als je een eigen bederijf wilt en kunt beginnen vooral doen. Maar als het niet kan, helaas heeft niet iedereen daar de capaciteit voor, niet gelijk gaan roepen het is hun schuld.

  Al die dingen die ik jou nog niet heb horen roepen


  Maak melding
 37. studeren en wie gaat dat betalen
  wha ha ha
  ik heb niets tegen studeren, ik juich het vooral toe
  zou jij ook eens moeten gaan doen net zoals die waardeloze graaiers zonder diploma’s die su naar de afgrond hebben gebracht
  wat er moet gebeuren is dat die moordenaar/ rover en zijn dievenbende plaats moet maken voor een integer mens met
  diploma’s
  die het goede voorbeeld geeft
  en daar hoor jij als principeloze moordenaar aanhanger uiteraard niet bij


  Maak melding
 38. =Het verschil tussen de Surinaamse minister van financiën de buitenlandse minister van bv Nederland is het volgende:::

  -Boefdraad die moet zijn kwebbel nou eens dicht houden, omdat hij alleen maar uitleg wat er met de cijfers gebeurd en wat het IMF gezegd heeft, maar er is helaas GEEN bewijsstuk om deze man een kopje kleiner te krijgen. Wat hij vertelt is de waarheid!!!!!

  -In het buitenland is er zo iets dat men transparantie noemt, dus kun je ook alles terug vinden wat er vertelt wordt.

  Men klaagt over de dollars, maar een ieder mag het gaan onderzoeken:::een zekere persoon is vertrokken bij TeleSur, maar deze mevrouw verdiend tot heden zonder te werken nog steeds een behoorlijk salaris die uitbetaald wordt in $ dollars.
  Boefdraad en nog velen ontvangen $ dollars. Zie waar de vreemde valuta’s gaan.

  Boefdraad neem je waardeloze schoonvader en nog velen mee naar je “graf”. Vallen jullie “dood”. Dit omdat jullie het land kapot hebben gemaakt. Grote leugenaar dat je bent.


  Maak melding
 39. Ik, Gilmore maak mij niet druk om protesten, ik heb jullie SKEER gemaakt en onze munt is gedropt van 2,60 een dollar naar naar nu 8,50, de inflatie is meer dan 70 %, maaaarrr ik maak mij niet druk !

  Ik heb een mega-salaris en krijg ook daggelden in US-dollars, dus MI NO E SPANG ! NEKS NO FOUT !

  PS : Bevolking e PINA, Gilmore nanga a paarse clan e GENIET !!!!!

  Binnenkort BTW e kome ! Moro pina e kome !!!!


  Maak melding
 40. plof draad kan het mooi zeggen laat hij nu even zeggen waar al die miljarden zijn mijn friend . niet in trappen . eens een boef altijd prijs , hoe kan het dat hij zo dik is geen wonder . slaap niet voor deze boef mensen


  Maak melding
 41. Ira,

  Volgens mij is alles terug te lezen op de site van het IMF. Hij brengt het uiteraard wat mooier maar hij vertelt geen onzin. Daarnaast is er natuurlijk nog wel een lange weg te gaan….we zijn er nog lang niet…maar stapje voor stapje


  Maak melding
 42. Kevin,

  Suriname is al 42 jaar onderweg en weet je waarom ze er nog lang niet zijn. Omdat je stapje voor stapje VOORUIT moet en niet ACHTERUIT zoals de afgelopen 42 jaar.


  Maak melding
 43. Boeven, rovers met een moordenaar en drugsbaas als misleider en lijder is de ndpkern. En de oerdomme aanhangers het ndp paars dom slachtvee om de megaleningen terug te betalen. Broodje ei 15.000 en soft 7.000 in plastiekzakje met sprietje is komend jaar weer een feit. Baas e go mek alle dong paars koebies ka


  Maak melding
 44. Boefdraad heeft zijn schaapjes op het droge, het volk interesseert hem niet. Zijn schoonvader heeft zijn soortgenoten omgekocht met spiegeltjes en kraaltjes (bruine bonen met zoutvlees) . Blanke tactiek toegepast.


  Maak melding
 45. Man man man…………..wordt eens wijzer……..

  Alleen maar dom geschreeuw………ouwe wijven gelul…..
  Totaal niks maar dan ook niks opbouwends

  Man man man………..wordt eens wijzer


  Maak melding
 46. @kevin

  wat is jouw opbouwende suggestie dan om su uit de shit te halen

  dat de gewone man de rekeningen betaald en jouw soort tuig jullie privileges en achterlijk salarissen blijven behouden??

  als ik een hersenloze bouta aanhanger wordt, ben ik dan wijs?
  zal ik dan gaan behoren bij de wijze mensen kliekje van bouta
  wha ha ha ha
  sukkel


  Maak melding
 47. Laten we gewoon lekker blijven afgeven en negatief blijven.
  Dat is het recept om vooruit te komen.

  Vooral geen alternatieven aandragen en alleen maar roepen weg weg weg….stuivertje wisselen en dan zien we wel…dan zijn we goed bezig….dat is ons grandiose plan voor Su.

  Wordt eens wijzer met elkaar en volwassen.


  Maak melding
 48. nee hoor
  als bouta en zijn roversbende veilig opgesloten zitten in santa boma zal suriname langzaam maar zeker weer uit het slop komen
  dat is postief hoor kevin

  en geef eens een keer antwoord, wat is jouw oplossing?
  dat de gewone man de rekening betaald
  ik denk het niet
  de veroorzakers betalen de rekening
  laten we beginnen met achterlijke nodeloze baantje van ingrid ok.


  Maak melding
 49. @ Kevin … je geeft constant af op de hindoestanen … je bent een onverbeterlijke racist in merg en been …. tot diep
  in je racistische ziel. Je werkgever is toch een hindoestaan ? Je Vreet toch van een hindoestaan. Wordt je betaald met geld van een domme koeli die alleen maar door list en bedrog rijk geworden is?

  OOK dankzij de hindoestanen kunnen en mogen wij vandaag ” vredig ” in dit land wonen.
  .
  @ Kevin … wat is je bijdrage in de ontwikkeling van ons land. Ben je niet één van die NDP-Abanies … één van die NDP-Profiteurs.


  Maak melding
 50. Onze Gilmore sluit leningen af tegen woekerrentes. Het zal hem een worst wezen hoe dat terugbetaald wordt. Intussen heeft deze bloedhond een kast van een huis laten bouwen in een tijd dat de gewone man de broekriem moet aanhalen. Gld wat van het volk is. Gilmore is een ordinaire rover


  Maak melding
 51. Hoevie heeft zijn kapitale droomvilla met zwembad al binnen, naast nog een topsalaris.

  Andere directeuren van de Centrale bank namen met veel minder genoegen en hun werk was uitmuntend.

  Vele Surinamers moeten in het zweet van DDB aanschijns hun dagelijks brood verdienen, (onderwijzers, leraren, politieagenten, waarvan sommigen met maskers rondlopen tijdens hun werk, ambtenaren, hosselaars, wakaman, buschauffeurs, (rijst)boeren, arbeiders, enz) totdat zij weder tot de aarde zullen weder keren en met veel minder genoegen nemen met een SRD dat met de dag devalueert en het leven met de dag duurder wordt.

  Schande dat DDB en gangsters zichzelf hebben verrijkt, met hun eigen belangen bezig zijn, i.p.v. met de uitdagingen van het land Suriname en de Surinamers. Deze paarse misdadigers hebben het zo druk met uit de honingpot van het land te vreten, dat ze niet meer omzien naar de Surinamers in heel grote armoede.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 52. “Ik maak mij helemaal niet druk over de protesten. Die hebben ook geen kans van slagen…..”

  Arrogantie ten top. Als minister van Financiën hoor jij je wel druk te maken over de protesten. Deze man heeft K* te maken met het volk.
  – Ga het volk uitleggen wat er precies met het het geld en de goud voorraad is gebeurd die de regering Venitiaan had achter gelaten.
  – Ga het volk uitleggen waarom er nu weer monetair gefinancierd wordt uit de verkregen leningen.
  – Ga het volk uitleggen waarom er geld bij gedrukt wordt.
  – Ga het volk uitleggen waarom er niet voldoende tot geen dekking is van de Surinaamse munt.


  Maak melding
 53. Kijk waar het land staat na 42 jaar .
  Ga verder met verwijten en afgeven.
  Wijs alle samenwerking af want het probleem is Bouterse.
  Het probleem is zonder meer onherstelbaar in de ogen van vele anti Bouterse forum bezoekers.
  Als het aan die groep ligt moeten we opnieuw beginnen.
  Desnoods met nog een heftigere burgeroorlog.
  Na 42 jaar zijn we dan 84 jaar verder nog aan het begin ,van de opbouw van het stok oude republiek Suriname.
  Met de toekomstige Wordt gesold,want dit gevecht is niet de hunne ,maar een gevecht voor een perfecte schijn democratie ,die nergens ter wereld bestaat.


  Maak melding
 54. Beste mensen, mijn neef komt met euro en wisselt 1 op 8.30 en loopt fluitend op het erf. ik gun het hem, maar ik ben boos , hij zei Surinamers lagie volk.


  Maak melding
 55. Ray, de mensen in het Binnenland werken niet volgens jou. Dus ze leven van lucht wil je zeggen. Begin naar jezelf te kijken. Als jij zou werken zou het nooit kunnen dat je de ganse dag hier op de site de grootste onzin verkondigt. Of je krijgt dagelijks op tijd je roti van de VHP. Onzin verkopen is ook werken ja. Wat kost een kilo onzin, Ray? Graag in SRD’s. Of ben jij ook zo’n Euro-monster?


  Maak melding
 56. Ik geloof niet in een Afride economische wonder want in sub Afrikaanse landen is het een tering zooitje en dat zal ook altijd zo blijven en de nazaten die over de hele wereld verspreid zijn bevolken de gevangenissen !!!!!!!

  Dat bepaalde mensen hier nog positief zijn over Suriname zegt genoeg over hun intellect. Ze aanbidden een moordenaar, drugs baron, crimineel als president. Zijn zoon zit in een 5 “sterrenhotel” te USA. Dit is het visitekaartje van Suriname.

  Er heerst wetteloosheid in het land net zoals in Afrikaanse landen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Waar komt de hangmatcultuur vandaan?????????????


  Maak melding
 57. Deze minister is een domkop en ongeschikt voor zijn taak.Hij heeft alleen maar zijn zak gevuld samen met zijn president die het land leeg hebben geroofd.Het volk huilt nu want ze zijn belazerd maar het is hun eigen schuld want als je zo een idioot als president kiest is het vragen om problemen.Dat is mijn mening als burger.


  Maak melding
 58. Er is geen enkel vertrouewn in su regering en de beleidmakers.een grote groep mensen die niet werken en elke maand wordt hun slaris in us Dollar betaald,die groep Worden steeds grote en grote…sari Tori…


  Maak melding
 59. @Kevin, vergeet niet hoe er gesjoemeld was met rapportages, dus deze bende geloof ik gewoon niet totdat het IMF zelfs komt vertellen wat ze besproken hebben.

  Vergeet ook niet over de leugens van ALCOA wat helemaal niet klopte totdat de top van ALCOA de waarheid had vertelt.
  Men wist gewoon geen houding in de DNA en zie wat er nu gebeurd.

  Verder ben ik niet pessimistisch, maar met deze boevenbende en een moordenaar aan het hoofd van een land is het vragen om grote problemen.
  driemaal is scheepsrecht.


  Maak melding
 60. Bigi Sma
  Je hebt volledig gelijk wat betreft, stakingen ed, die de productie lam zullen leggen.
  Hoefdraad dient zich daarover wel degelijk zorgen te maken.
  Immers, de te verwachte belastingontvangsten zullen hierdoor afnemen. De criminaliteit zal toenemen. De openbare voorzieningen, zoals vuilnisophaal, gezondheidszorg, onderwijs zullen minder worden. Zaken waar een ieder zich zorgen over moet maken. Hoe goed je het zelf ook hebt. Een politicus helemaal.

  Dan je ander punt. Ik zou het aan Rob moeten vragen.
  Nee dank je. Waarom niet?
  Om zijn antwoord op de door jou gestelde vraag mbt de rente op leningen.
  Waarom tegn 9% lenen en niet tegen 1% (ongeveer).
  Zijn antwoord was zeer vreemd.
  Hieronder de tekst

  RobG
  Bigi Sma,
  Ik kan best begrijpen waarom de regering niet heeft gekozen voor een IMF lening van 1,05%, althans dat beweer jij over het rentepercentage. De bestuurders in Suriname zullen hun redenen daarvoor hebben. Er is kritiek vanuit vele landen op leningen van het IMF. Het IMF stelt zeer strenge eisen aan de landen die geld bij haar lenen.
  Hij begrijpt het best, maar neemt de door jouw genoemde getallen niet serieus. (“dat beweer je”)
  Vervolgens krijg je een antwoord van niets> de bestuurders enz. Ik lach hierom.


  Maak melding
 61. Pico
  RobG leest wat hij denkt en beredeneert waar hij in gelooft.
  Het sprookjesbos “de Efteling”bezoekt RobG op gezette tijden want daar hoopt hij het bos met geldbomen te vinden 🙂


  Maak melding
 62. @ Mul

  Ik geeft helemaal niet constant af op de hindoestanen, ik val die oranje olifanten groep aan. Maar het feit dat jij mijn commentaar koppelt aan hindoestanen vertelt meer over jouw dan over mij. Daarnaast mag ik wel worden utgescholden voor een zwarte die in boomhut leeft? Iemand die dat zegt is een domme koeli (= drager), als jij dat wilt koppelen aan een hindoestaan is dat jou dommigheid en racisme, niet de mijne. Dus kom me niet aan met dat eeuwig domme gelul om je achter te verschuilen nl: racisme.

  En ja mijn werkgever is hindoestaan en we vreten van elkaar. Deze hindoestaan is overigens niet lid van de olifantenpartij omdat hij niet tegen dat achterbakse gedoe kan. Niet tegen die volksverlakkerij en machtsmisbruik onder de noemer we hebben het zo goed voor met alle surinamers (alle betekent in het hindoestaans waarschijnlijk: hindoestaanse). En troost je NDP’er is ie ook niet.

  OOK dankzij de hindoestanen kunnen en mogen wij vandaag ” vredig ” in dit land wonen = volkomen terrecht. Maar nog maals jij plaatst mensen in hokjes, niet ik.

  Ben je niet tegen de plannen van Bouta of de plannen van de regering dan ben je een paarse rioolrat. Wie is er nu gerenraliserend bezig? Jij geeft het zelf al aan: ” @ Kevin … wat is je bijdrage in de ontwikkeling van ons land. Ben je niet één van die NDP-Abanies … één van die NDP-Profiteurs.”

  Voor jouw beeldvorming (ik hoop dat je dat kleine beetje intelligentie nog hebt om volgende te gaan begrijpen):

  Ik werk zowel voor een bedrijf en heb mijn eigen bedrijf. Hierbij importeren we werk uit de rest van de wereld en exporteren het product. Anders om dus wat de meesten doen door het product te importeren. Hierdoor blijft zowel de scholing, het werk als ook het verdiende geld binnen de grenzen van SU. En nee niks wordt gesubsidieerd of gesponsord door wie dan ook.

  Ik heb het niet nodig mijn hand op te houden bij lanti zoals de meeste schreeuwers hier op dit forum wel doen.
  Niks nutten zijn het alleen maar dom geschreeuw zonder ook maar iets van inhoud.


  Maak melding
 63. @ Kevin …. je geeft duidelijk aan dat je zelf een hindoestaan bent { ook dit zul je ontkennen }… en wel 1{één} …. die binnen de VHP niet aan zijn trekken kon/kan komen. Jammer … jammer … jammer!

  Verder wil ik niet ingaan op je gewouwel …. alleen dit nog: mijn vraag is niet beantwoord … waarom draai je erom heen … uilskuiken: wat is concreet je bijdrage aan de ontwikkleing van ons geliefd Suriname. Wat bedoel je met … “we importeren werk uit de rest van de wereld en exporteren het product …. ” Uitleg graag …. ik ben analfabeet !!!!!

  @ Kevin … ondanks alle ontkenningen …. je hoort in het Abanie-hokje NDP !!!


  Maak melding
 64. Mul, analfabeet…….

  Dank je voor het “compliment” dat ik me voor kan doen als een hindoestaan…..toe to djaane hai

  De olifantenpartij zou blij kunnen zijn met mij maar helaas voor hun ik heb nog nooit en zal waarschijnlijk ook nooit een stap binnen de poorten van het Park gezet.

  Het zal voor jou altijd een vraag blijven of ik een hindoestaan ben ja of nee.

  En als jij niet begrijpt wat het betekent dat men werk importeert in een land en het (eind)product exporteert dan denk ik dat je je van alle commenaat moet onthouden want dan ben je werkelijk een analfabeet, maar wel een die denkt dat ie alles weet…..boeddhoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES