donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMiljoenen van IsDB voor betaalbare woningen Suriname

Miljoenen van IsDB voor betaalbare woningen Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Raad van Bestuur van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) heeft een bedrag van 35 miljoen US$ goedgekeurd voor een project in Suriname, waarbij betaalbare woningen moeten worden gebouwd.

De goedkeuring is gegeven door het bestuur voor de jaarlijkse vergadering van de Raad van Gouverneurs (17-18 mei 2017) in Jeddah, Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Er zijn diverse infrastructuurprojecten goedgekeurd voor vijf lidstaten van de IsDB, voor in totaal 453 miljoen US$. De andere begunstigde landen zijn Tunesië, Turkije, Oeganda en Jordanië.

Tunesië: ($ 78,7m) -Waterproject in Tunesië.
Suriname: ($ 35 m) -Affordable Housing Project (LISP III).
Turkije: (200 miljoen dollar) -Clean energie- en energie-infrastructuurprogramma.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

46 REACTIES
 1. Tjakka…..,there it is. De zoveelste miljoenen lening. Nu wordt het mij duidelijker wat boefi bedoelde toen hij zei dat IMF niet meer nodig is!! Denkt wel iemand aan de aflossing van de inmiddels honderden miljoenen?? Ach, wat maakt het uit? De huidige machthebbers hoeven dat toch niet meer te doen. Ze hebben hun slag al geslagen en de zakken zijn al gevuld. De volgende die komen, mogen gaan uitzoeken hoe ze moeten terug betalen….


  Maak melding
 2. Welk deel van Suriname is als onderpand gezet? Of heeft Bouterse en zijn apostelen hun wederhelft als onderpand gezet?
  Als het aan deze regering ligt presteren ze nog om bij Ethiopië een lening afsluiten.
  Het is maar lenen en nogmaals lenen. Triest met de toekomstige Dubia.


  Maak melding
 3. Suriname leeft op de pof!! Geen inkomsten, alleenmaar lenen…. Vandaag is er geld, feesten maar. Wat er morgen gebeurt, zien we wel. Waar ken ik die mentaliteit weer van???


  Maak melding
 4. @hmolenaar,

  Met wat voor lulverhaal over de volgende generaties kom je? Elke generatie erft de schulden van de vorige generatie. Dat is al sinds mensenheugenis zo.
  En dat is ook wat tot oorlogen leidt, zoals WO I en II. De Fransen en Engelsen probeerden de Duitsers vol in de schulden te zetten. De Duitsers hebben ze mooi teruggepakt. Zo gaat dat. En door de Duitse acties zijn vele kolonies in 1 klaap bevrijd van die parasitaire Engelsen en andere Europeanen.
  Dus maak jij je nou maar geen zorgen over schulden van de volgende generatie. Zij lossen hun problemen wel op.


  Maak melding
 5. Veel geschreeuw weinig wol. Dit is een deel van de grote leningen van 1,8 miljard. Ofwel onderdeel van het 10 maal herhalen zonder dat er iets gebeurd.

  Best grappig dat men weer een Front Project (LISP) van stal moet halen om IsDB te kunnen overtuigen dat het een levensvatbaar project is.

  Let wel er zit een adder onder het gras IsDB leningen betreft huurkoop. Dus pas als de laatste termijn vergoed /afgelost is dan pas kan men zich eigenaar noemen. Betaald men de laatste termijn niet dan woont men in een huis van IsDB.


  Maak melding
 6. @ Jojo:
  “Veel geschreeuw om weinig wol” bij jou !!
  Bij iedere huurkoop-woning is het onroerend goed pas van jouw als je de laatste afl.termijn hebt betaald !!
  Je bent zeker een Flora-A of B, bewoner die noch nooit iets dat gekocht is uit eigen middelen heeft betaald en maar steeds de hand ophouden bij iedere Regering !!


  Maak melding
 7. @G,P.
  In welke wereld woon jij?
  Heb je ooit gehoord van de nakomelingen die nog niet geboren zijn en nu alvast belast zijn met schulden om de IsDB terug te betalen?!
  Kan je de IsDB niet mooi overtuigen dat al die lening niet nodig is voor Suriname omdat we liever onder de grote sterrenhemel als 1 blije familie slapen zonder dekens?! Jouw idee,nietwaar?


  Maak melding
 8. @Beste Ray,

  Waar woon jij in hemelsnaam? Heb je nooit ervan gehoord dat een generatie geen zin had in schulden, de schuldeisers de oorlog verklaarde en op de veroveringstoer ging?

  Ooit gehoord van de Nazi’s, van Gengis Khan, van de Grieken, van de Romeinen, van Nederkand (OIC) van de huidige VS enz?


  Maak melding
 9. De helft van het geld zal verdwijnen, net als gelden uit de staatskas aan lobbywerk, commissie, courtage, en valse bonnen, allemaal gecoordineerd door paarse aannemers olv boef Abram en Boefdraad. Wo ka. Ndp zal van de vele megaleningen die het volk en de komende generatie zullen aflossen, maar de helft investeren. Die andere helft gaan in hun zakken onder het mom van paars corrupt advies vol steekpenningen. Wie ndp en ddb nog geloven zijn reddeloos verloren en paars verdoemd.


  Maak melding
 10. Als, Tege…onrecht,
  gelijk mocht hebben dan is dat helaas een slechte zaak.
  Een ieder weet dat dit schering en inslag is (geweest) in SU.
  Maar mocht het toch zo zijn dat dit geld daadwerkelijk wordt besteed,waar het voor bedoeld is,dan vind ik het een goede lening.
  Wij hebben makkelijk praat. Wij hebben een dak boven ons hoofd. Maar hoe zit het met hen die dat niet hebben?!
  Natuurlijk moet je slechts lenen als je dit geld zal gebruiken om de productiecapaciteit te verhogen, maar soms, ja soms moet je het ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken.
  Zoals voor huisvesting, gezondheidszorg, watervoorziening


  Maak melding
 11. “allemaal gecoordineerd door paarse aannemers ”

  Het grootste boevengilde onder de aannemers bevindt zich onder de VHP. De contracten die ze hebben afgesloten met de mensen van OW (ook VHP gezind) hebben een winst percentage van meer dan 60%. 60% alleen al op het werk. De materialen die ze gebruiken worden door hun eigen familie of vrienden geimporteerd tegen 100% winstmarge.
  De kwaliteit van het werk is belabberd en er mag totaal niks op het werk worden uitgegeven. Veiligheid van de mensen en onderhoud van materieel is onbekend voor ze.
  Ondanks dat andere aannemers goedkoper en kwalitatief beter waren kregen zij toch het veel te dure werk.
  Deze mensnen roepen nu het hardst dat de corruptie moet worden aangepakt en dat er gegraaid wordt uit de staatskas.
  1 werk en ze zijn binnen.


  Maak melding
 12. Alleen oerdomme knettergekke paars debiele idiote aanhangers geloven dat 100% van alle mega leningen die zijn of worden afgesloten zullen worden aangewend voor land en volk. No boi. De geschiedenis herhaalt zich als les voor deze oerdomme paars verarmde steeds bedelende aanhangers, zoals hun steeds bedelende didibri en zijn Boefdraad. Ndp is de oorzaak van de paars verarming misdaadvloek die land en volk in haar greep hebben. Alles draait om didibri en zijn steeds zichzelf verrijkte stelende corrupte rovende elite adviseurs. Bijna alles heeft didibri in zijn klauwen, zowel bij de uitvoerende en debij rechtelijke macht. De paars verouderde slang der misdaad is nog duivelser en sluwer geworden sinds zijn tweede aantreden in 2015 en zal na zijn heengaan heel veel paars kommer en kwel vol paars misdadig verderf achterlaten als testament voor die oerdomme idiote dom tot op hun botten zijnde debiele aanhangers……….misdaad op misdaad, verarming, mega schulden en een burgeroorlog zullen ook niet uitblijven wanner al die oerdomme ndpers onder en tussen slaag met elkaar zullen raken. Na joe schuld, no na joe foe stem didibri. Wo ka. Ndpers zijn een zeer slecht onsportief intimiderend volk en hun misleider een zeer slecht mens die ze met open ogen en oren blij laat lijden onder zijn komend duivels pinarie bewind, wo ka.. Het oliedom paars volk van Zuid Amerika zijn alle ndpers, van baas tot paarse straatzwerver. Zelfs de eenvoudige godvrezende stratenmaker is teinduizenduizendenmalen wijzer dan didibri en alle idiote paars verworden zombies en awariedomries samen. Wo ka.


  Maak melding
 13. Ok dan “Tege het paars misdadig onrecht”, maar wat zijn dan de plannen van de niet paarse coalitie om de door jou genoemde paarse verarming tegen te gaan?


  Maak melding
 14. heel de wereld is verbijsterd over de benoeming van een saudier als hoofd van de vn mensenrechten organisatie
  voor wat hoort wat!!!
  bedankt bouta, dat je ons stem verkoopt zonder onze goedkeuring


  Maak melding
 15. Atheist
  @ Jojo:
  “Veel geschreeuw om weinig wol” bij jou !!
  Bij iedere huurkoop-woning is het onroerend goed pas van jouw als je de laatste afl.termijn hebt betaald !!

  Atheist,
  Wat Jojo tracht aan te geven is niet datgene wat je verwoord. Wat zij, denk ik, wilt aangeven is dat leningen van die omvang er geen voorwaarden worden gekoppeld zoals bijvoorbeeld voorwaarden van huurkoop.
  Stel je voor dat de lening van 500 miljoen tegen 9,25% rente een voorwaarde heeft gelijk aan huurkoop dan kan ik je zeggen dat Sranang Ka letterlijk want niets is meer van Suriname.
  Jojo geeft hiermee aan dat het absurd is om een lening met huurkoop voorwaarden te nemen.


  Maak melding
 16. Han:

  De echte surinamer kan de huizen bouwen voor 50.000 SRD
  De olifant voor 100.000 SRD.

  De echte surinamer geeft aan dat de 50.000 SRD benodigd is voor het hout dat uit Su komt en zoveel mogelijk de arbeidskarchten uit Su.

  De olifant (100.000) geeft aan dat 50.000 SRD voor hem is ivm met de dollarkoers en dat hij de echte surinamer het werk laat doen voor SRD 50.000,=

  Waar: De olifant heeft nog heel veel grond welke hij heeft verkaveld.

  Wanneer? Eerst het voorschot van SRD 50.000 betalen dan de echte surinamer aan het werk zetten op de nog te ontwikkelen verkaveling van de olifant. Euuhm medio 2035? Dan wel gelijk een koerscorrectie toepassen.


  Maak melding
 17. @kevin
  als je gratis geld krijgt staat daar wat tegenover
  net zoals bij jou
  snap je dat super intelligente arme bouta aanhanger
  voor wat hoort wat!!!!
  niets is gratis, ook jij hebt een prijskaartje om moordenaar bouta te verdedigen
  ps. heel veel gestolen geld ligt opgeslagen in dubai, bouta’s lievelings plek op aarde


  Maak melding
 18. Man man man:

  Saudi…dubai….weet je wel waar je het over hebt?

  Ik zal je even opfrissen: Dubai is een onderdeel van de V.A.E. (= Verenigde Arabische Emiraten). Daarnaast is er ook nog een ander Dubai, de hoofdstad van het emiraat Dubai.

  Een saoedi (dus geen saudi, behalve als je het in het engels wilt uitspreken) komt uit Saoedi Arabie wat een buurland is van de V.A.E. Begrijp je het nog?

  Ik begrijp wel dat jij Dubai hebt onthouden nadat iemand van de DNA heeft geroepen dat Su het tweede Dubai kan gaan worden. Maar de plaats die jij denk ik bedoeld is Afobaka een distrikt van Suriname waar Bouta een buitenverblijf heeft.
  Voor jou beeldvorming zowel dubai als Saoedi Arabie liggen niet in Suriname maar rechts van Afrika en links van onder anderen Iran.


  Maak melding
 19. kevin
  je moet toch je beter verdiepen
  al die landen daar zijn twee handen op een buik
  denk nou niet dat we niets weten over de expansie drift van deze gekken
  voor wat hoort wat, je krijgt geen gratis geld
  jouw geografisch gelul heeft niets te maken met de expansie drift van die isis gekken
  en dan heb ik het vooral over de landen van het arabisch schiereiland.
  leen geld uit voor een stem!!!
  infiltratie dmv geld
  nogmaals geld is niet gratis
  voor wat hoort wat!!


  Maak melding
 20. Man man man….wordt eens wijzer en probeer niet net te doen of je ook maar iets weet van de wereld. Je valt steeds weer door de mand. Iets met een klepel en de klok horen luiden. Iets waar je overigens anderen van beschuldigd.

  Ga eens googlen over ISIS en Saoedi Arabie, Syrie en Dubai en lees je goed in. Straks ga je nog roepen dat de Farc uit Suriname komt.

  Man man man wordt wijzer en maak jezelf niet steeds zo belachelijk


  Maak melding
 21. jij hebt niet eens verstand van politiek in een klein land laat staan dat je verstand hebt van wereld politiek
  ik heb gegoogled, al jaren, het is allemaal bagger
  net zoals ik weet dat bouta en zijn rovers ook allemaal bagger zijn
  leg mij uit waar ik door de mand val?
  sukkel, je hebt hier niet die hangmat suri voor je
  bouta een moordenaar/rover weet wel waar hij nog alleen geld kan halen
  want nergens anders in de wereld heeft vrienden
  alleen zit daar een prijskaartje aan vast net zoals bij jou


  Maak melding
 22. Man man man…wordt eens wijzer

  Kijk daar gaan we weer…….JIJ hebt gegoogled dus JIJ hebt de kennis…daarom zei ik tegen je…lees je goed in…
  Verder haal jij je “kennis” denk ik van facebook………….?
  Daarnaast beledig je ook nog je landgenoten door ze hangmat suri’s te noemen, waarmee je (denk ik?) wilt aangeven dat je in NL woont en DUS beter bent?

  Het enige dat jij kunt roepen is dat Bouta een moordenaar is en een rover!? en mij vertellen dat ik te koop ben…….ja echt een stuk inteligentie waar ik van opkijk…..
  Vertel mij dan eens wat jij doet voor dit land en wat er beter moet omdat beter te kunnen doen?

  man man man wordt eens wijzer en maak jezelf niet zo belachelijk


  Maak melding
 23. @Kevin, het paarse staats-faillissement kent geen ras, alle Srananmans zijn bestolen !

  Paarse inflatie : meer dan 70 %

  WEG MET DE PAARSE FAILLIETMAKERS VAN SRANAN !

  PS : Vanwege jouw racistische benadering :

  Vraag aan DESI welke zakenman uit welke bevolkingsgroep, met geleend geld bij DSB, de voedselpakketten mocht leveren aan de paarse aanhang !

  Vraag hem ook welke militairen uit welke bevolkingsgroep de 8 December-massamoorden hebben gepleegd op Onschuldige en Ongewapende Srananmans !!

  Leve de gemartelde vermoorde HELDEN van 8 December !


  Maak melding
 24. ach arme super intelligente kevin

  kijk eens om je heen dan zie waar jouw grote moordenaar allemaal heeft gedaan voor su

  su zal nooit iets worden onder deze moordenaar/ rover

  a. heeft hij een criminele inborst
  b. kan alleen moorden en jatten
  c. sponsachtige drugs hersenen
  d. de grootte meerheid haat deze man
  e. hij zal nooit eenheid kunnen brengen dat een land nodig
  heeft voor de opbouw van een land
  f. samen met zijn roversbende totaal geen verstand hebben
  van regeren
  g. heeft nergens in de wereld vrienden
  h. heeft suriname een slechte naam gegeven in de wereld
  samen met die drugs kinderen van hem

  en ga zo maar door

  we hebben en integer persoon nodig waar geen bloed/ drugs aankleeft en die su naar de toekomst leidt
  we hebben bouta niet nodig die su naar de afgrond heeft geleidt
  laat hij plaats nemen op een stoel in santa boma


  Maak melding
 25. Kevin

  Ok dan “Tege het paars misdadig onrecht”, maar wat zijn dan de plannen van de niet paarse coalitie om de door jou genoemde paarse verarming tegen te gaan?

  Simpel, baas en zijn roversbende moeten allemaal het gevang in. Maar zo simpel is dat niet, nu hij door aanhangers van de paarse misdaad is gekroond en wordt bejubeld als de afgod en redder van verwordend narcotische misdadige staat Suribabwe. De paarse misdaadwortels ddb en gangsters liggen diep verankerd in bodem en gedachten van alle paars misdadig bezeten verarmde zombieachtige aanhangers. Neks no fout, dus in hun ogen, a wiens wi e ka, soso lobi baas sa e meki oenoe ka. Alleen paars bevrijde aanhangers zullen in staat zijn deze duivelse demonisch bezeten misdaadregiem weg te jagen, zoniet tang ka na liki Zimbabwe.


  Maak melding
 26. Strafu,

  Mijn racistische benadering? Ik wordt hier telkens uitgemaakt voor zwartje die in een boom leeft? Of mag ik het niet hebben over de “Olifant” en hun bende terwijl anderen mij wel in een paars hokje mogen drukken.
  Ik ben nog zwart nog paars dus kom me niet aan met dat racistische gelul.

  Wederom de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
  Met mensen zoals jullie begrijp ik heel goed waarom Su geen steek vooruit komt. Alleen maar lullen zoals het jullie uit komt…met twee maten en dom schreeuwen…..en wederom trap ik er weer in maar het is wel lekker om zulk dom volk als jullie tegen te spreken. Maar eigenlijk zijn jullie het niet waard.
  Su is beter af zonder jullie en jullie achterlijke waanideeen.


  Maak melding
 27. Ik hoor alleen maar dom geschreeuw:

  maar wat zijn dan de plannen van de niet paarse coalitie om de door jillie genoemde paarse verarming tegen te gaan?

  Ik hoor maar niks alleen maar dom geschreeuw.


  Maak melding
 28. @kevin

  dat is geschreeuw is geen geschreeuw, we juichen onze lieve bouta juist toe dat het zo goed gaat
  niet zo negatief kevin


  Maak melding
 29. Man man man, probeer nu niet wijs over te komen, maar wordt eens wijzer……..

  Alleen maar dom geschreeuw………ouwe wijven gelul
  Totaal niks maar dan ook niks opbouwends

  Man man man………..wordt eens wijzer


  Maak melding
 30. Laten we gewoon lekker blijven afgeven en negatief blijven.
  Dat is het recept om vooruit te komen.

  Vooral geen alternatieven aandragen en alleen maar roepen weg weg weg….stuivertje wisselen en dan zien we wel…dan zijn we goed bezig….dat is ons grandiose plan voor Su.

  Wordt eens wijzer met elkaar en volwassen.


  Maak melding
 31. @Kevin en G.P.
  Onder welke steen wonem jullie 2?!
  HAhahahahaaaaaa…surinamers en oorlog verklaren….
  Ze zijn al lang blij met een aalmoes van bouta en ze vergeten gelijk dat ze bouta moeten verdrijven>37 jaren lang is het de surinamers niet gelukt bouta , en zijn nog in leven zijnde letterlijk een groepje van gepesioneerde coupplegers ,achter slot en grendel te krijgen ,en jullie geven de surinamers de onmogelijke taak om oorlog te gaan voeren?!~
  Paarse grappenmakers zijn jullie 2!!


  Maak melding
 32. 7 SRD = 1 USD, 50K SRD = +/- 7K USD.
  De specialist allesweter is wederom bezig het volk te memmen. Ga er daarom vanuit dat dit wederom stelen, stelen en nogmaals stelen door de Nationale Dieven Personen gaat worden. Van alle benodigdheden om een huis neer te zetten komt alleen het hout (overigens zeer fraai hout) uit het land. Alle overige is import. Voor USD 7K een huis bouwen is zoiets als 18000 volkswoningen in 5 jaren, Tram van A naar B en ga zo maar door. Diefstal op hoog ndp niveau en daar verdient K, de verdedigger van het rampzalig ndp beleid een goed belegde boterham aan.

  Het gevoerdbeleid door de MOORDENAAR was wederom rampzalig voor de bevolking van Suriname.
  Bezoek een ziekenhuis K, nee niet in Nederland maar in Suriname en aanschouw de ramp veroorzaakt door je favorite Crimineel. De man die in opdracht van de voormalige kolonisator een gekozen regering (daags voor de verkiezingen) naar huis schoot.


  Maak melding
 33. @ Kevin … bestaat er een GROTERE DIEVEN/BOEVEN GILDE dan: Master Killer Bouterse … Abrahams { 300 miljoen US dollars van OW&V} … Graanoogst { miljoenen Carifesta } … Bouva, Miesikaba en Panka { miljoenen Naschoolse opvang }, … Lackin … Alibux … Boerenveen … Waaldijk … !!!!!


  Maak melding
 34. Er is geen discussie meer mogelijk met die paarse afgezanten. Het blijven oer domme stront vliegen, die blind zijn voor de gevolgen van de politiek van de NDP kliek.
  En laat nu juist zij degene zijn die het meest te lijden gaan hebben zo meteen..

  Ik blijf het zeggen, als je er geen verstand van hebt, moet je er vanaf blijven…..


  Maak melding
 35. @Kevin, tjek hier de waanideeen van jouw “slimme” paarse leider :

  ** 18.000 Volkswoningen
  ** Sneltrein naar Onverwacht
  ** Diepzeehaven
  ** Schoolboeken
  ** Ongedekte bankbiljettendrukkerij Desi en Gilmore Bv
  ** Inflatie van meer dan 70 %
  ** Staatsuitgaven overstijgen de staatsinkomsten NOG STEEDS
  ** Corruptie is OK, zie Carifesta-boeverijen, Naschoolse Opvang project etc
  ** OW-jaarbudget verdampt
  ** 3 miljard gedrukte ongedekte bankbiljetten verdampt
  ** Monetaire reserve en goudreserve verdampt
  ** Cassavemeelfabriek

  Helaas voor de bevolking, Sranan zit diep in een PAARS faillissement !

  PS : Opa D is nu nog steeds bezig de staatsuitgaven te vermeerderen (salarissen) en komt weer met nieuwe ministers !

  Exporten NIHIL, VALUTA komt niet binnen, maar de paarse kliek geniet !

  NEKS NO FOUT, A VOLK E PINA !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES