zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit Suriname'Suriname kan het nieuwe Costa Rica worden'

‘Suriname kan het nieuwe Costa Rica worden’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname kan het nieuwe Costa Rica worden, dat 2,9 miljoen toeristen per jaar trekt. Maar zover is het nog niet, want op jaarbasis komen er naar schatting slechts tienduizenden echte toeristen naar Suriname. En dat terwijl het land een stomende jungle, een gepeperde keuken en sympathieke bewoners biedt schrijft De Volkskrant. In een uitgebreid artikel over het toerisme in Suriname luidt de hamvraag ‘Waarom trekt Suriname eigenlijk zo weinig toeristen?’

In het katern Reizen beschrijft Noël Van Bemmel, Chef Reizen bij de Volkskrant, zijn bezoek aan Suriname. Volgens hem belooft dit jaar echter een mooi jaar voor Suriname te worden. Touroperator TUI gaat vanaf de zomer namelijk drie keer per week op Suriname vliegen, onder meer met de eigen Dreamliner. Dat maakt Suriname als vakantiebestemming een stuk goedkoper dan voorheen, aldus Van Bemmel.

Hij neemt alvast een voorproefje en brengt een bezoek aan het Kabalebo Nature Resort. Lees het uitgebreid artikel hier in De Volkskrant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

55 REACTIES
 1. Alles kan, maar hier geloof ik dus niets van, wat wel kan is dat er in Suriname een president zit die veroordeeld is voor grootscheepse cokehandel, en die (mede?) verantwoordelijk is voor de moord op 15 mensen en de massamoord in Moiwana, het mooie Suriname nagenoeg bankroet heeft gemaakt, die het toestaat dat Braamspunt verwoest wordt juist 1 van de weinige mooie stukken zandstrand wat juist aantrekkelijk is voor het toerisme, een president die toestaat dat het binnenland en het water vergiftigd wordt door goudzoekers met hun kwik, een President die niets doet aan de toenemende gewelddadige criminaliteit, etc. etc. zaken waar de meeste potentieele toeristen vanuit Nederland goed van op de hoogte zijn. een vaak klant-onvriendelijke en weinig service gerichte bevolking En dat moet het 2e Costa Rica worden? Ik vrees , ijdel hoop


  Maak melding

 2. Waarom trekt Suriname eigenlijk zo weinig toeristen?’

  Omdat alles veel duurder is dan andere zonnige landen. Je zult nooit een all inclusive kunnen aanbieden zoals in landen als Mexico, Jamaica en Costa Rica. Voorbeeld: een all inclusive Cancun in een 4 sterren resort voor 2 weken kost circa 1.100 tot 1.200 euro.
  En dan maar te zwijgen over veiligheid, infrastructuur en hygiëne.
  De binnenlandse trips zijn ook veel te duur waardoor dit niet kan worden ontwikkeld.
  De overheid zit te slapen, ja alle politieke partijen van VHP tot ABOP van NDP tot DOE etc, zie daar één van de bronnen waar geld en werkgelegenheid valt te halen.


  Maak melding

 3. TUI-tickets zijn net zo duur als KLM. Paramaribo is een smerige stinkende stad, vol zwerfhonden, junks, zwervers, bergen petflessen in het openbaar. Onbeschofte douane bij aankomst op Zanderij. Klantonvriendelijke service en dienstverlening in alle sectoren. Peperdure excursies. Kwikvervuild binnenland, lucht en water. Verkeerscriminaliteit. Geen parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Kortom:…kies liever een fatsoenlijke, schone, vriendelijke en betaalbare bestemming.


  Maak melding

 4. Costa Rica is één van de weinige landen zonder leger. Na een korte burgeroorlog in de jaren veertig schaft president José Figueres Ferrer het leger af. Sindsdien heeft Costa Rica geen grote geweldsuitbarstingen meer meegemaakt.

  Goed idee voor Suriname. Leger afschaffen, dat Tigrigebied nemen ze toch nooooit meer in. Is er gelik 2 miljard usd per jaar bezuinigd.


  Maak melding

 5. Kijk eindelijk iemand die snapt hoe het moet. Het leger afschaffen want het land is toch al leeg gerooft. Maar ik denk niet dat dit in corupt Suriname haalbaar is en met zo een luie bevolking kom je nergens.


  Maak melding

 6. G.P.
  Het siert je niet, door te schrijven dat Redskin dom overkomt.
  Jouw opmerking waar volgens jouw bosjes voor gebruikt worden getuigt ook niet van intelligentie.
  Dus niet met je vinger naar een ander gaan wijzen.

  Bovendien geeft Redskin aan dat het een grapje is.
  En als laatste opmerking:
  wie de bal kaatst kan hem …..
  (immers jij begon)


  Maak melding

 7. Als er al een Costa Rica bestaat, waarom moet Suriname dan een tweede Costa Rica worden? Laat Suriname een eerste Suriname worden. Maar met 600.000 mensen, waarvan 599.000 niet zelfstandig kunnen denken, gaat dat naar alle waarschijnlijkheid niet lukken.
  De bosgeesten hebben de Marrons weggejaagd naar de stad en in de stad kunnen deze mensen hin draai niet vinden op een fatsoenlijke manier.
  De Marrons moeten massaal overgaan op het Hindoeisme. Dat zou erg goed voor hen uitpakken.


  Maak melding

 8. in Panama is het leger in 1990 afgeschaft;
  in Haiti in 1995; Ijsland heeft ook geen leger maar is wel lid van de NAVO. Het kan dus wel………

  Wanneer gaar het CLAD de uitgaven van defensie onderzoeken? Is Benschop miljonair, net als Boeva


  Maak melding

 9. BigiSma
  Waarom niet is eenvoudig te beantwoorden. De Surinamers die het verschil kunnen maken hebben geen gevoel voor zakelijkheid en dienstverlening.

  Ik was in 2007 – 2008 betrokken bij een groot initiatief met een resort voor 300 gasten.
  De Surinaamse stakeholders waren duidelijk herkenbaar aan hun benadering wat kan ik krijgen en niet van wat moet ik dien om succesvol mee te doen.
  Men denkt niet in termen van gastvrijheid


  Maak melding

 10. Als mijn vader een koning was dan was ik de kroonprins
  Als mijn Gó(h)olo een oven was dan zou ik broodjes bakken.
  Ala Suriname op 25 november 1975 niet onafhankelijk was geworden, dan… waren alle su nog nog nederlander of een kolonie, zelfzandig deel. enz.

  Als, als, als,… dan…dan. dan, dan

  In 1949 heeft Costa Rica het leger afgeschaft. Op 25 november 1975 had Suriname een leger.
  Zie wat het leger op 25 februari 1980 heeft verricht ,als… dan..

  Als paarse kakkerlakken nog een gram hersenen had, dan konden ze beter denken.

  Als Suriname in EU was dan,
  Als Su aan de Noordzee lag, dan

  Ik kan veel zaken over als en dan over Suriname vertellen,

  Ik vind het hele bericht waardeloos

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Het komt sporadisch voor dat ik het op sommige punten eens ben met Bigi Sma. Bigi sma heeft inderdaad gelijk dat in Suriname alles zo duur is. Suriname prijst zich uit de markt. De toeristen moeten in Suriname de hoofdprijs betalen voor amateuristische dienstverlening. Het lijkt alsof de heren en dames eigenaren en bestuurders van de dienstverlenende organisaties binnen een mum van tijd rijk willen worden. Zij denken niet aan het leggen van een solide basis voor hun nering en het personeel dat bij hen in dienst is.

  Ik kan voor 9 dagen naar Curacao, Domicaanse republiek, Cuba voor 785,- euro all inclusief of nog goedkoper. Geen wonder dat er dagelijks vanuit Nederland alleen 5 of meer toeristenvluchten vertrekken richting Curacao,enz. De vluchten vanuit Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italie,USA, Canada naar Curacao laat ik buiten beschouwing. Ik ben er zeker van dat de SLM een vakantiepakket van 9 dagen kan aanbieden voor 785,- all inclusief. De wil en de visie ontbreken er alleen in het land om dit te realiseren. De SLM kan in samenwerking met hotels een pakket samenstellen waardoor er een gigantisch toestroom van toeristen naar Suriname zal plaatsvinden. Ik weet niet of men in Suriname op korte termijn dit soort initiatieven kan realiseren. De macht enkele personen die dwarszitten zal eerst gebroken dienen te worden


  Maak melding

 12. G.P. is hier niet om constructief/positief te denken en te reageren…. dat moge duidelijk zijn.

  Zo iemand gewoon negeren werkt het beste.


  Maak melding

 13. Gp
  Als je gebruikt maakt van een uitdrukking vergewis je er dan eerst van wat de uitdrukking inhoudt
  en kijk of het dan van toepassing is op datgene wat jij wilt verwoorden


  Maak melding

 14. Suriname is een prachtig land hoor ik ben niet vermoord en me vrouw is niet verkracht in ons vakantiewoning tijdens de roofoverval meer had ik niet kunnen wensen…

  Suriname had een tweede Nederland kunnen worden mits geleid door blanke Nederlanders. De realiteit is keihard bitter anders helaas.


  Maak melding

 15. RobG

  “Ik kan voor 9 dagen naar Curacao, Domicaanse republiek, Cuba voor 785,- euro all inclusief of nog goedkoper.”

  U zou als econoom moeten weten dat het niet het zelfde product betreft.

  Massa versus een niche markt product.
  Een All inclusief kamp (resort) is niet het zelfde als een jungle track in een land waar de infrastructuur voor toerisme met enige omvang ontbreekt.
  De prijzen van Suriname zijn niet slecht . Helaas is het product onder de maat omdat de dientsverleners denken dat Hospitality onderdanigheid betekend. Velen denken dat Luisteren naar een gast betekend dat men terug gaat naar de slavernij. Veel Surinamers denken het allemaal beter te weten en zijn dus voor mensen die betalen voor een topproduct slordig, brutaal en ongastvrij.

  Een trip naar Aboe Simble of een verblijf in een Jungle lodge of Safari lodge kost even veel als een verblijf in een Surinaams binnenlands resort. Alleen is de kans 60% dat men teleurgesteld wordt.


  Maak melding

 16. @ jojo
  een wijs man zei eens dat suriname vol zit met de nazaten van djengiz khan.
  volgens mij is robg een volle nicht van djengiz


  Maak melding

 17. @Robje de leerling-propagandist van Opa D zegt: “Suriname prijst zich uit de markt.”

  Tjaa…..

  00 Zie de veel hoge staatsuitgaven van Opa D
  00 Zie de illegale miljarden gelddrukkerij van Opa D
  00 Zie de miljarden-staatsschuld veroorzaakt door Opa D
  00 Zie de zware inflatie door veel te hoge staatsuitgaven
  00 Zie de prijsverhogingen die Opa D-regering doorvoert
  00 Zie de nieuwe belastingen van Opa D, zoals motorrijtuigen-belasting en BTW
  00 Zie de Opa D-prijsverhogingen van benzine en diesel
  00 Zie de Opa D-prijsverhoging van elektriciteit

  TJAAAA, Robje en Opa D, dan wordt alles automatisch DUURDER in ons Land !!!

  PS : Wij hebben onszelf door Wanbeleid van Opa D, allang uit de markt geprijsd !
  EXPORTEN NO DE !!!
  A KONDRE FAILLIET !!!!!!


  Maak melding

 18. Costa Rica ligt dichter bij de VS. Zo’n uurtje vliegen. Het heeft vele stranden. Zonnebaden is geliefd bij het Amerikaanse publiek. Helaas heft Su geen zand stranden met uizondering van het strand aan het Mattapica kanaal.

  Naast de stranden zijn de natuur reservaten and de vulcanen.

  Toerisme infrastructuur is goed ontwikkeld. Een prijs van de VS $1,127 voor 7 dagen op een beach resort inclusief.

  Su staat nog in het begin van de toerisme industrie. Er moet geinvesteerd worden. Het geld zal van buiten moeten komen. Tui moet een goed begin worden. Etc. Wie volgt?


  Maak melding

 19. Jojo,
  Een all inclusief pakket van € 785,- naar Paramaribo en omgeving mag geen beletsel vormen om toeristen daarnaast een extra pakket voor het binnenland aan te bieden.

  Srafu,
  Ik kan jouw “srafu – retorica ” alleen maar plaatsen in de categorie brabbelpraat als gevolg van het nuttigen van 1 liter jenever. Het is zondemeer duidelijk dat jij een aantal termen hanteert die je inhoudelijk niet nader kan verklaren.Ik begrijp de logica van je redeneringen niet.


  Maak melding

 20. Wishful thinking wil ik dit maar mee afdoen.

  Zolang de paarse paupers de dienst nog uitmaken zal er nooit iets veranderen.

  Zonde van dit mooie land en erg jammer voor de ongeschoolde bevolking.


  Maak melding

 21. RobG
  Alle All inclusive resorts liggen in dr buurt van grote toeristische infrastructuur omdat het massa moet kunnen verwerken tegen lage marges. Punta Cana, Malaga, Alanya etc. hebben luchthavens die 14.000.000 passagiers kunnen verwerken.
  Pengel international kan er per jaar 500.000 verwerken (in en uit)
  U bent koppig.


  Maak melding

 22. Het Front krioelt van de anti-Surinamers. Deze figuren hopen dat er niets van de grond komt om de economie weerbaarder te maken. Zij verlangen naar een continuering van de malaise op de olie-, goud-,grondstoffenmarkt. Daarnaast hopen zij dat criminelen actiever worden en daardoor toeristen afschrikken om het land te bezoeken. Deze vuile Surinamers willen hiermee het Front aan regeermacht helpen. Deze besmette figuren kunnen met hun anti – Surinaams gedrag niet lager zakken op de schaal van waardering.


  Maak melding

 23. @Robje-leerling -propagandist-van-Opa D zegt : “Het is zondemeer duidelijk dat jij een aantal termen hanteert die je inhoudelijk niet nader kan verklaren.Ik begrijp de logica van je redeneringen niet.”

  Robje en de Paarse-illegale-gelddrukkers weigeren in te zien dat zij Sranan FAILLIET hebben gemaakt !

  Ook weigeren zij in te zien dat het drukken van Miljarden ongedekte bankbiljetten, een economische ramp tot gevolg heeft !

  ANTI-SURINAMERS, Robje zijn jouw Paarse vrienden die al onze reserves en goud hebben VERSPEELD, al het illegaal door hen gedrukte geld hebben VERSPEELD en de Bevolking hebben opgezadeld met dure leningen voor niet-productieve doeleinden !

  De FAILLIETE Paarse boedel, de ZWARE PAARSE CORRUPTIE, een GEVONNISTE president en toenemende ZWARE MISDAAD, schrikken toeristen af !

  De ONGESCREENDE corrupte Paarse politici en hun clan, MOETEN OPDONDEREN !

  PS : Bij Bureau Standard en Poors is men zeker ook dronken, omdat dit bureau heeft vastgesteld Sranan verder in het financiele moeras is weggezakt !!!

  ANTI-SURINAMERS, Robje, zijn diegenen die onder leiding van jouw baasje, TEZAMEN met Buitenlandse koloniale machten een staatsgreep hebben gepleegd in Sranan !
  Paarse landverraders zijn het !


  Maak melding

 24. @Pico,

  Je lult teveeel. Lul wat minder. Dat zal je gemoedrust doen toenemen. Ik zie dat je niet de moet hebt van de geijkte paden af te wijken en jezelf te ziin.

  @Cream4u,

  Ik denk dat je die cream wel erg hard nodig hebt, weet je, voor die plek daar aan je achterzak van je broek .


  Maak melding

 25. Jojo, ik ben helemaal niet koppig. Ik zie genoeg mogelijkheden voor Suriname om op korte termijn te beginnen met het aantrekken van meer toeristen. In Para zou men nu al van de bestaande capaciteit gebruik kunnen maken en eventueel kunnen uitbreiden. Het is alleen jammer dat er zo een grote verdeeldheid heerst in het land. De oppositie en haar aanhang gunnen deze regering en natuurlijk de bevolking van Suriname niets. Het is soms triest om te horen hoe bepaalde figuren op de Nederlandse radio van alles verzinnen om het land Suriname diep door het slijk te halen. Ze doen er allemaal een schepje bovenop zodat het beeld van Suriname zwartgallig voor de buitenwereld moet zijn.


  Maak melding

 26. @RobG,

  Denk niet als een rob die op uitsterven staat. Wat heb je aan toeristen trekken op dit moment wanneer meer dan de helft van hen besluit nooit meer terug te komen omdat de infrastructuur en gastvrijheid structureel onderontwikkeld is? Ga eerst wat geld hierin steken en ga alvast na 6 maanden de doelgroepen bestoken met reclame. Dan heb je meer kans dat deze mensen herhaaldelijk terugkeren.


  Maak melding

 27. GP
  Ga eerst iets doen aan je grammatica voordat je je tot mij richt, snotneus.
  Moet schrijf je met d en niet met een t.
  En aangezien je zo dom bent zal ik geen tijd meer aan jou besteden.


  Maak melding

 28. @Pico,

  Snotaap. Als je alleen met een goede grammatica in de hemel komt, dan heb je alle ongeletterden in de wereld alvast voor lul verklaard, jij domme lul.


  Maak melding

 29. RobG

  Tui copieert nu mijn plan voor Fort Nieuw Amsterdam op White Beach. maar dan voor 80 huisjes.

  U bent koppig omdat 80 huisjes, 320 gasten/bedden of wel 1 dreamliner extra per week geen zoden aan de dijk zet. Zekker niet voor Rockbottom prijzen.

  Er zijn genoeg mogelijkheden echter dan moet eerst de hele keten op niveau gebracht worden en dan te beginnen aan het boven eind van de markt omdat daar per gast de meeste winst zit.
  In het boveneind van de markt is er per gast 1 medewerker nodig. Aan het ondereind 0,1 medewerker omdat alles massa is.

  RobG er is meer te verdienen aan iemand die $ 200/dag lokaal besteed dan iemand die achter de muur van All inclusive zich voor $ 50/dag laat vollopen.

  U maakt steeds de verkeerde vergelijkingen omdat u geen idee heeft hoe de business-case in elkaar steekt.

  U kunt er ook vergif op in nemen dat onder deze regering niemand gaat investeren omdat het lokaal niet kan vanwege de exorbitante rente en men van buiten af wacht tot alles echt helemaal kapot is.
  Met deze regering heeft niemand iets te zoeken in Suruname


  Maak melding

 30. @Robje, Paarse-leerling-propagandist zegt : “De oppositie en haar aanhang gunnen deze regering en natuurlijk de bevolking van Suriname niets.”

  Tjaaaaaah, DDB en de Paarse volgelingen gunnen de Bevolking van Sranan, volgens Robje wel wat,
  zie hier hun CADEAU :
  EEN COMPLEET STAATSFAILLISSEMENT, PLUS MORO PRIJSVERHOGINGEN NANGA DEVALUATIE E DORO !

  PS : Naast de 18.000 Chinese woningen van Opa D komen er nog duizenden Midden-Oosten woningen van Gilmore-de ongedekte-gelddrukker bij ! Paarse sprookjes !!!!

  De Paarse sneltrein rijdt ok al !!!!


  Maak melding

 31. Dat TUI hier het voortouw in neemt is te prijzen. En uiteraard zullen ze daar ook de vruchten van willen plukken wat ze ook is gegeund gezien het risiko dat men hierin neemt.
  Echter moet men nu wel in Su oppassen dat Surinaamse bedrijven met een surinaams bankrekening nummer hier op in gaan spelen anders verdwijnt ook deze “grondstof” met vliegtuigen naar het buitenland.
  Ik denk dat er hier een hele grote kans ligt voor jongen surinaamse ondernemers om hier wat mee te gaan doen.


  Maak melding

 32. Laat Suriname aantrekkelijker worden door eens een echte dierentuin/natuurreservaat op te zetten met olifanten, tijgers, giraffen, luipaaarden en andere dierlijke schoon.


  Maak melding

 33. Suriname heeft een hele lange weg tegaan op het gebied van toerisme. We zijn aan het begin van het begin als het om toerisme gaat.De toerist is verwend en die vuile onveilige stad met zovele krotten van ons maakt zeker geen induk op hen.Reizen naar ons binnenland is ook veel te duur.Dit verhaal kan je verkopen aan hen die niet beter weten.


  Maak melding

 34. Beste Peter,

  Reizen naar het binnenland is te duur, klopt als een bus
  Een hotelovernachting is duurder dan in europa, klopt
  De lokale mensen worden betaald in SRD (minimum), klopt
  De toeristen betalen in Valuta, klopt;
  De valuta verdwijnt naar…EU/USA….klopt

  Waar zullen we beginnen om Su aantrekkelijker te maken voor toeristen, of blijven ze liever kiezen voor dezelfde ticketprijs naar Bali etc. waar ze een mimimale uitgave hebben in het land zelf.


  Maak melding

 35. @bouva
  eerst dubai, nu costa rica. whats nekst

  zondag 14 mei 2017 om 09:55 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  NEKST ?Jou uit het land schoppen,..met pek & en veren .onproductief schepsel jou soort zijn een sta in de weg voor de ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 36. Zolang er rovende ndpers aan de macht zijn en zijn oerdomme verworden aanhangers blijven roven, kan men dit allemaal vergeten. Costa Rica is wat betreft natuur en cultuur helemaal niet te vergelijken met Suribabwe. De paarse roverheid kan het binnenland niet eens behoorlijk onder controle krijgen met als die rovers en gouddelvers die dagelijks de natuur en de rivieren en kreken vervuilen met kwik. Weinig toeristen zullen een land aandoen waar de president berucht staat in binnen en buitenland als moordenaar, drugsbaas en schender van mensenrechten dankzij een oerdom paars rovend crimineel volk. niemand, alleen gevluchte misdadigers zullen in Suribabwe hun heil komen zoeken. Ndp is een ware misdaadvloek die zal zorgen voor verdere verarming en nog meer misdaad. Wo ka. Geen rust, vrede en voorspoed zoals voorzegd door awariedomries Misjiesosoka en Sfef mijn Anus Meye. Mo boi soso onrust, onvrede en armoede. Wo paars ka te we schijt paarse ka. Ddb is de duivel en het oerdom volk krijgt deze duivel om hun te doen lijden in zijn paarse verwordende Suribabwaanse hel, wacht maar af.


  Maak melding

 37. Titel: Suriname kan het nieuwe Costa Rica worden’

  Excuses staat een foutje titel moet zijn Suriname kan het nieuwe Haïti worden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 38. Opbouwende kritiek ,stimulans,oppepper geef je wanneer je merkt/ziet dat er enige positiviteit valt te bespeuren.Maar met een handelswijze dat hier niets van heeft,waar het roven en plunderen en uitbuiten maar door gaat….SORRY maar niets zal werken of afbreuk doen aan jou mentaliteit.Je zal in je harnas sterven van;leugen,bedrog,uitbuiting,diefstal,frauduleuze,non-empathische , schaamteloze houding.Positiviteit moet beginnen bij je zelf dan denk ik meer aan de leiders..Surinamers ga diep graven.Alleen met woorden bereik je niets.


  Maak melding

 39. Misschien is een Garimpero Adventure Park wel een goede attractie. Avontuur zat met bordeeltjes, cowboys, goudzoekers, (vuur)gevechten, vervuilde goudvelden, vernietigd natuur, je waant je in een oude cowboyfilm zoals die met Clint Eastwood, Lee van Cleef of John Wayne.

  Alleen voor avonturistische dare devils. (mocht u ziektes en blessures oplopen of komen te ontvallen dan stelt de organisatie zich totaal niet aansprakelijk. Deelname op eigen risico)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES