zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegen en ‘angst’ spelbrekers protest in West Suriname

Regen en ‘angst’ spelbrekers protest in West Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – Regen en ‘angst’ kunnen als de grote spelbrekers worden aangemerkt bij het protest in het westelijk district Nickerie. Niet meer dan tweehonderd burgers gaven gevolg aan de oproep van de vakbeweging en het Burger Collectief om hun ontevredenheid te laten merken. Volgens vakbondsleider Robby Berenstein is er meer aan de hand dan zo op het eerste gezicht te zien is.

Dat het aantal deelnemers tegenviel, was duidelijk te merken. De organisatoren hadden een veel grotere opkomst verwacht. Al weken terug had de politieke partij Pertjajah Luhur Nickerianen gemobiliseerd voor deelname aan het protest. De politiek moest zich op de achtergrond houden. Wel moest zoveel mogelijk geprobeerd worden niets aan het toeval over te laten. Vandaar de mobilisatie.

Dat desondanks niet veel te merken was de algemene ontevredenheid, moet aan andere factoren te wijten zijn. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, worden burgers bang gemaakt. Toch zal de strijd niet worden opgegeven. De mensen die toch opgekomen zijn, hebben blijk gegeven van veranderingszin. Ook andere leiders gaven te kennen dat het politieke roer moet worden omgegooid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Het is duidelijk dat de bevolking klaar is met de protesten. Kinderen willen weer naar school om hun diploma te halen en mensen willen hun leven weer oppakken. Ze willen niet gegijzeld worden door deze rotzooi. Zgn protestleiders moeten maar een stapje terug doen. Aanzetten tot geweld, trappen van troep en het voeren van haat campagnes wordt bestraft. De regering moet ze hard aanpakken.


  Maak melding
 2. Je kunt niet steeds vragen aan de burgers om te demonstreren terwijl de overheid je fotografeert en volgt om op zeker moment je de rekening te presenteren.
  Neen dan op een andere wijze bijvoorbeeld door voorafgaand aan een demonstratie iedereen zich laten ziek melden.

  Protesteren kan op vele manieren zoals 2 weken lang geen brandstof kopen. Vele bezwaarschriften indienen etc.

  Dat zo wellicht kunnen helpen want mensen worden op den duur demonstratie ziek vooral als er geen goede follow up is.


  Maak melding
 3. Gewoon wachten tot 2020, pinaren en hopen dat er nog wat over is van Su. Geen ander keus meer. Aan de andere kant verdient een laf volk als de Surinaamse dat. Zij zien iets als demonstreren meer als show. Ze weten niet wat het precies inhoud, doen het wanneer het uitkomt en hopen meestal dat anderen het voor hun doen, zodat ook zij daar de vruchten van kunnen plukken. Laat ze!!


  Maak melding
 4. @sonnyboy,

  Je bedoelt Hindoestanen hebben een grote mond en geen daden. In Nickerie wonen toch vooral Hindoestanen? Deze mensen hebben een zwakke ruggengraat. Geef ze een doksa, wat rum en een Bollywoodfilm en ze vergeten al hun commitments.


  Maak melding
 5. Door niet te protesteren geven velen aan dat de nationale dieven partij er moet zijn om hen verder uit te buiten. Neks no fout met al die oerdomme dwaze debiele paarse bende en aanhangers, wiens deng ka, soso lobi baas zijn paarse schijterij en druiperige pis vol leugens, bedrog, corruptie, misdaad, drugs en moord. Wo ka.


  Maak melding
 6. De Nickerianen zijn harde werkers. Ze kennen de inhoudelijke betekenis van het gezegde ” wie niet werkt zal niet eten “. In Nickerie moet men daarom niets hebben van de luilakken-aanvoerdes van de vakbonden. Zelfs de grote aantallen bussen met eten, drank en wilde vrouwen, die vanuit Paramaribo ter beschikking waren gesteld oefenden geen aantrekkingskracht op de mensen. De macht van VHP/NPS/PL is tanende, m.a.w. de mensen zijn moe van de acties van de vakbonden en de politieke partijtjes. Deze demonstratie die uitgeroepen werd door Curtis, de vakbonden en de bevriende politieke partijen is uitgelopen op een grote fiasco, een mega mislukking. Dit is ook tekenend voor de kracht van de oppositie en haar vakbonden. Ik ben daarom van mening dat het economisch vraagstuk van Suriname vanuit een heldere invalshoek zonder vooroordelen,beschuldigingen, soundbites en slechte proza bestudeerd moet worden.


  Maak melding
 7. Berenstein zit weer te kletsen in de ruimte. De mensen kunnen hoop hebben verloren, maar aan de andere kant als we kijken naar leiders als Berenstein en Naarendorp dan zouden we ons kunnen afvragen als zij in staat zijn om die nieuwe hoop te bieden. Ik denk het niet !!!


  Maak melding
 8. Ziet er slecht uit voor de oppositie. Met zo’n opkomst kan je geen verkiezingen winnen.

  Laten we hopen dat het de regen was. Was de boodschap mischien onduidelijk?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES