zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKerkplein verboden voor protesterende oppositie Suriname

Kerkplein verboden voor protesterende oppositie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mei – Ook het Kerkplein is verboden terrein geworden voor de protesterende oppositie. De autoriteiten hebben een vergunningsverzoek afgewezen. Oppositieleiders zijn niet te spreken over wat aangemerkt wordt als een ‘ernstige beknotting’. Het Kerkplein in hartje Paramaribo moest als een soort alternatief gelden voor het verboden Onafhankelijkheidsplein.

Op twintig mei is er een grote protestmanifestatie gepland. De demonstratie wordt georganiseerd door de VHP, de ABOP, de NPS en Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Er is nu dus een kink in de kabel gelegd. De oppositiepartijen vinden het een bewuste poging om het protest te dwarsbomen. “Dit is sabotage”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Bovendien is de oppositie ook nog om de tuin geleid.

Aanvankelijk was een vergunning aangevraagd voor een manifestatie in het André Kamperveenstadion. Districtscommissaris Nerkust van Paramaribo stelde voor de aanvraag in te trekken. Dan zou toestemming worden gegeven voor het Kerkplein. De aanvraag werd ook ingetrokken, maar nu mag het plein niet worden betreden. “Men wil de stem van het volk niet horen. Men wil het volk niet zien”, concludeert Somohardjo.

opening
Fernandes Express
BODO Party

27 REACTIES
 1. Operatie Struisvogel:

  De instelling van de regering is:

  Je mag overal demonstreren zolang het maar niet in de bewoonde – en werkgebieden is.


  Maak melding
 2. De paars corrupte misdadige na dodenmensen partij leiding zal alles doen om aan de macht te blijven. Straks komt net als tijdens de mislukte revo, een samenscholingsverbod. Pas op met het blijven, geloven en afwachten met deze zeer vervloekte misdadige ndp leiding olv van de grootste leugenaar, moordenaar, bankrover en drugsbaas van het land, wiens zoon Dino verwrden is al paps, een drugsbaas, en stiefzoon Meriba een geldrover als stiefpa, net als vele oerdomme dwaze debiele paarse rovende idioten, zoals baas didibri. Dit land is paars verdoemd ten misdaad opgeschreven als men uit vrees baas didibri en zijn oude slappe lullerige ndp elite, Alibuba, Wijlenbos, Jozoefzoom en vele andere paars verworden overlopers en judassen, die didibri aan de macht houden, enkel alleen uit eigenbelang en niet uit volksbelang blijft dogen. Wo ka.


  Maak melding
 3. Ze krijgen zo een vergunning om in Apoera te demonstreren hahaha
  Deze regering is zich zogenaamd van geen kwaad bewust wat zij allemaal zegt en verhaaltjes verteld.
  Een opsomming
  18.000 huizen
  Ziekenhuis Wanica
  Fly over
  Snelweg verbinding met Pad van Wanica
  Democratie is nummer 1
  lenen tegen 9,25% ipv 1,05%
  Geen vergunning om te demonstreren omdat het gras er niet uitziet op het (on)afhankelijkheidplein.
  Kerkplein alleen voor de kerk is en niet meer dan 2.000 kan herbergen
  Geen politie om veiligheid te garanderen tijdens de protestdemonstraties laatstaan om dieven en overvallers en moordenaars op te sporen
  Regering accepteert uitspraak hoge raad maar zal later in charge zijn (dies na tru tru sani)

  Boi wat hebben wij een capabele regering en dito DC’s die pretenderen onafhankelijk te opereren van de politiek
  Nerkust jij bent net Pinokkio, was je neus van hout dan ging het groeien


  Maak melding
 4. Gewoon niet aan storen, met of zonder verguning, dat deden deze paarse criminelen ook niet in 2005, en met die marjonet van Nerkust, die naar boven likt, en naar beneden schopt, moet men helemaal geen zaken doen, deze paarse rat, is net zo,n kontelikker als zijn broer de vakbondsleider, die op de schoot van die moordenaar zit,


  Maak melding
 5. Ik zeg; niets van aantrekken gewoon op straat komen.
  Dit is klinkklare onderdrukking.
  Wat jullie ook kunnen doen is voor de Berm gaan
  protesteren of nog leuker Fort Bomika en omgeving.
  Dan komt de enorme mensenmassa toch voor de
  deur van de Berm uit.


  Maak melding
 6. De ME op ze afsturen traangas pepperspray knuppels rubberkogels en honden ook gebruiken tegen dat onkruid.eventueel op pakken en vast zetten ook.


  Maak melding
 7. Wat een brave mensen zijn die Surinamers toch. Ze willen demonstreren tegen de regering en dan zegt de regering dat het daar niet mag, en daar ook niet en daar ook niet, en dan doen ze het niet.
  Nu zit er niets anders op dan te wachten tot de verkiezingen van 2020 en dan zegt Bouterse dat ze op de NDP moeten stemmen en waarschijnlijk doen ze het dan ook.

  Nederland zat maar te wachten op de onafhankelijksstrijd van Suriname maar die kwam maar niet. Dus heeft Nederland tenslotte het initiatief genomen en Suriname de onafhankelijkheid in geduwd en ze vonden het goed. Wat een brave mensen zijn die Surinamers!

  Denk toch niet dat ze allemaal zijn zoals Misterbojo, die nog steeds graag de zweep voelt van zijn meester, zoals hij steeds weer duidelijk laat merken.
  De slaventijd is voorbij Misterbojo. Zoals jij wilt worden vrije mensen in een vrij land niet meer behandeld. Ook Surinamers laten zich dus niet zo behandelen. Ook niet door Bouterse, jouw baasje.


  Maak melding
 8. @Hans van den Broek
  Je hebt gelijk , Surinamers zij hele brave mensen.

  Helaas win je met lieve brave mensen geen oorlog.
  In de regentijd is het te nat om te demonstreren en in de droge tijd is het te warm.
  En als ze een beetje meer geld ,eufemistisch koopkrachtversterking genoemd, hebben gekregen dan is het een verloren zaak om ze mee te krijgen in de protesten tegen deze regering.

  Ik heb wat het wegjagen van Bouterse betreft geen illusies meer. Het wordt wachten tot 2020 en hopen dat er genoeg mensen met gezond verstand zijn om Bouterse van een meerderheid af te houden.


  Maak melding
 9. Welkom ,dit noemen we dictatuur ..voor de ndpers die het niet wisten. Dit is dictatuur,waar je de mond gesnoerd wordt en je niet mag staan waar je hebben wilt!Je vrije meningsuiting …in een dictatuur heb je geen recht erop..Dit noemen we werkelijk ….struisvogelpolitiek en de lijder is de grote struisvogel bouta,die begraaft zijn kop in het zand en zegt..kiekeboe..jij ziet mij niet ..en ik jou niet….


  Maak melding
 10. Slavernij is niet voorbij hoor het gebeurt anders ze noemen het ook ander het wordt slimmer aangepast.mensen systematisch uitsluiten en onderdrukken.kom op in de zelfde wereld als jij leef ik ook hoor PAIMANG EN HANS VAN DEN BROEK.


  Maak melding
 11. @misterbojo, zijn dat je wensen voor je voormalig landgenoten…..een geweldig persoon ben jij…..wees blij dat Nederland je destijds heeft toegelaten……en je nu niet hoeft te pinaren in Su….!!


  Maak melding
 12. Kan iemand mij uitleggen wat ministerbojo bedoelt.
  Ik snap nooit wat deze jongen schrijft.
  Wat ik wel snap, is dat hij hoger geplaatsten baas noemt.
  Zo ging dat in de slaventijd ook.
  Ik dacht dat mensen geen baas hadden.
  Wel een blaas, maar geen baas


  Maak melding
 13. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen spijt hebben van hun verkeerde keuze op NDP en hoe groot de aanhang van de NDP nu is.


  Maak melding
 14. Het zijn net kleine kinderen die zgn demonstranten. Als iets niet mag dan staan ze stampvoetend te janken. Allerlei verwijten worden dan gemaakt. Het moet niet gekker worden, je hebt je te houden aan de wet. Zo niet dan volgen er maatregelen. Het kan niet zo zijn dat deze klootzakken het openbaar leven in de hoofdstad platleggen. ME knuppel erop gooien en uit een slaan deze flikkers. Deze troep moet een keer ophouden. Ja jullie zijn ontevreden. In 2020 mogen jullie je stem weer laten horen. Tot die tijd is ndp aan de macht.


  Maak melding
 15. Broeders
  Ik merk dat de Surinamers veel last hebben van een ongeschoolde president
  En verraders en fraudeurs.
  De veiligheidsdiensten van su stellen niets voor
  Ik kan ze allemaal voor jullie opblazen
  Ik heb al een lijst:
  Bouta
  Bouva
  Misieka
  Abdoel
  Simons
  Doekhi
  Sapoen
  7 x
  Wie?
  Lau Lau sani


  Maak melding
 16. “Men wil de stem van het volk niet horen. Men wil het volk niet zien”, concludeert Somohardjo.

  En dat heeft Somo idd goed geconcludeerd. Het is een vette beknotting… Waterkant heeft hett nieuws goed overgebracht bij de ander wordt er niet duidelijk vermeld da top Nerkust verzoek Stadion terug getrokken moest worden ivm vergunning Kerkplein, nu gaan ze niks meer geven toch.. en wat gaan ze ermee bereiken ?

  -Kwaadbloed
  -verhoogde strijdvaardigheid
  -Geen ene regel houdt straks meer stand : BEKNOTTING

  Nee DDB2 jullie worden fouter en fouter en nog fouter

  ga lekker zo door joh…

  Groetjes uit Latour2 van Vanity


  Maak melding
 17. misterbojo: “Counter ik woon ook hier hoor.”

  Ik vraag mij af waar dat “hier”dan wel is. Misterbojo begint gewoonlijk te reageren om 6 uur Nederlandse tijd, is middernacht in Suriname, en gaat meestal door tot in de namiddag Nederlandse tijd, in Suriname is het dan ochtend.
  Verder lijkt het dat misterbojo niet hoeft te werken want hij reageert de hele dag.
  Ten aanzien van drugshandel heeft misterbojo geen morele bezwaren.
  Protesteerders in Suriname wil hij flink aangepakt zien met politiegeweld en honden. Persoonlijk wil hij gedomineerd worden door een sterke meester.

  Dat alles bij elkaar geeft het beeld van een in Nederland wonende uitkeringstrekker die in drugs handelt en een sadistisch-masochistische stoornis heeft.

  Duidelijk een geval voor justitie, de uitkeringsfraude controleurs en de psychiatrische dienst.


  Maak melding
 18. Hoefdraad is fout bezig. Hij heeft de cijfers positief aangepast om een mega bedrag te lenen bij ISdB.

  Surinamers wat zijn jullie van plan ?? Toelaten ?? Of deze oplichters opdonderen .. Denk aan je toekomst !!


  Maak melding
 19. Hans van den broek ik woon in Suriname ik ben voor 4 weken op vakantie inderdaad in Europa. Ik krijg geen uitkering hoor.ik werk bij t ministerie van justitie in Suriname. Dat jij t weet.ik ben een bouta aanhang punt.wat is er mis mee dan?


  Maak melding
 20. @ Parbo

  “je hebt je te houden aan de wet.”

  Zeker weten. De grondwet geeft het recht van demonstratie.
  De regering heeft de plicht de veiligheid te borgen.
  De regering kiest er voor om middels drogreden zielig dwars te liggen. Het gras van het Onafhankelijkheidsplein mag geen reden zijn om een demonstratie daar tegen te houden
  De regering verzaakt haar plicht jegens het volk beste Parbo

  U maakt het nog een beetje erger door te denken dat de ME er oplos mag knuppelen.


  Maak melding
 21. Haha,
  Die Hans. Dat was lache
  Met wie moet ik je vergelijken?
  Maigret? Clousseau? Ellery Queen? Ironside?
  Je hebt iemand gruwelijk ontmaskert.


  Maak melding
 22. Het gras op het Onafhankelijkheidsplein is toch al geruime tijd naar de kloten. Laat de mensen dan ook gerust gebruik maken van het plein.
  Als de golf van protestmanifesaties voorbij is, kan men altijd nog overgaan tot herstelwerkzaamheden en er weer een mooi plein van maken.
  Er zijn overigens ook andere locaties in de stad van waaruit men zijn stem kan laten horen.


  Maak melding
 23. Misterklojo @
  Dat maakt een hoop duidelijk, je eet uit de zelfde ruif als de paarse jongens, zeker ook je zakken vullen, of lukt jou dat niet, zou me niets verbazen,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES