dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNabestaanden willen vlot verloop proces Decembermoorden

Nabestaanden willen vlot verloop proces Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – Nabestaanden verwachten een vlot verloop van het strafproces rond de Decembermoorden. Nu het Hof van Justitie het verzoek heeft afgewezen tot het stopzetten van het proces, kan weer vrij worden geademd. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, houdt wel rekening met van alles.

De verdediging van de verdachten zou nog allerlei kunnen bedenken. “Er kunnen nieuwe obstakels worden opgeworpen”, zegt Essed. In elk geval is het een hele verademing dat het proces door gaat. Het Openbaar Ministerie wilde een eind aan het proces om veiligheidsredenen. De regering had eerder het Openbaar Ministerie opgedragen de vervolging te staken.

Nu het Hof van Justitie anders heeft beslist, lijkt de regering zich er bij neer te leggen. “De regering respecteert de beslissing van het Hof. Er zal een moment komen waar de uitvoerende macht dan in charge zal zijn”, zei minister Eugène van der San van Justitie & Politie in het parlement. De krijgsraad zal nu een datum moeten bepalen voor hervatting van het proces. De vervolging zal dan met de strafeis moeten komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
 1. Net zolang deze kwestie blijft voortlopen, net zolang zullen moord, roof, corruptie en bedreiging, de Suribabwaanse trend olv didibri en zijn oerdomme paarse stommelingen van Afrikaanse afkomst. Een wc worong in de beerput van hun baas


  Maak melding
 2. Zo……………………..maar de baas der misdadigers denkt er anders over. Zijn paars corrupte misdadig vervloekte pionen krijgen de opdracht alles op alles te zetten ter voorkoming van zijn berechting.Ndp is een misdaadvloek. Wo ka


  Maak melding
 3. Misterbojo,
  Wat Amerikaanse ex presidenten hebben gedaan is aan het Amerikaanse rechtssysteem. Dit gaat over Suriname. Voor het stelen van een brood wordt je opgesloten maar 16 voudige moord word met amnestie afgedaan.


  Maak melding
 4. Bouta is niet voor 1-gat te vangen !!!
  Obiang o-doro nanga eng legre !!!
  Het is wachten op welk konijn hij en zijn advocaat uit de “Hoge Hoed ” zullen toveren !!

  Het proces zal steeds worden verschoven naar een andere datum, totdat een aan Desie,welgevallige krijgsraad president wordt benoemd (trouwens alle andere rechters die eerder belast waren met het proces zijn de “pijp uitgegaan”)!

  Trouwens is er ooit onderzocht hoe “het dossier” uit de kluis van de Sur.Bank, kon verdwijnen over op schrift gestelde bekentenissen ????


  Maak melding
 5. Barba-mang gaat aan de Hof-President zeggen: “hij had toen de nederlandse nationaliteit” dus hij kan niet als Surinamer hier veroordeeld worden !!


  Maak melding
 6. BOE;DIE Amerikanen hebben meer mensen dood gemaakt dan welk land dan ook.Bouterse maar 15 voor zijn eigen veiligheid.een ieder mens in zijn situatie toen hand het ook zo gedaan.misschien minder doden of wie weet meer zelfs.


  Maak melding
 7. Velen van de zogenaamde nabestaanden van deze mensen vinden het leuk om elk jaar 2a 4 keren de media te halen.aandacht willen en ze zijn er aan gewend al wij ook hoor.ze profiteren alleen maar van hun dooie dierbare.daarom blijven ze nog steeds hangen aan.gewoon geen aandacht aan besteed meer


  Maak melding
 8. * DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  * DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN god IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT. AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals aids, het offeren van mensen aan Lucifer waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in usa en europa) en anderen de schuld geven zoals Isis die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding
 9. Wie slim is neemt afstand van Bouterse. Want hij gaat anderen laten opdraaien. Bouterse is niet mans genoeg om zijn eigen verantwoording te nemen. Wie gaat zich zelf willen opofferen zodat Bouterse verder kan profiteren en verder kan gaan met zijn criminele praktijken.

  Ook Hoefdraad is strafbaar hij fraudeert met finacien van Suriname.


  Maak melding
 10. @ Misterbojo

  Sorry voor mijn taal gebruik.
  Maar je reactie laat mij denken, dat jij de bescherming van Bouterse bent.
  Je neemt het zo op voor hem net alsof je aanwezig was bij de moorden.
  Je lijkt een condoom die Bouterse beschermt.


  Maak melding
 11. misterbojo
  BOE;DIE Amerikanen hebben meer mensen dood gemaakt dan welk land dan ook.Bouterse maar 15 voor zijn eigen veiligheid.een ieder mens in zijn situatie toen hand het ook zo gedaan.misschien minder doden of wie weet meer zelfs.

  vrijdag 12 mei 2017 om 07:57 uur.

  *********************************************************************
  @ misterbojo …. ik hoop dat een stel criminelen of wie het ook moge zijn …. een deel of je totale familie vermoord … dan ga je anders piepen …. achterlijk onbenul.

  @ misterbojo … de Dag des Oordeels is nabij … Master Killer …. Moordenaar … Daisy Delano Bouterse zal veroordeeld worden.

  Voor de veiligheid van onze natie moet deze levensgevaarlijke misdadiger … voor de rest van zijn leven { eenzame opsluiting } achter Slot en Grendel.

  Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen … tot in het zoveelste nageslacht …. zullen het ook moeten ontgelden. Het Misdadig Virus { Bouterse } kan niet meer uit hun lichamen verwijdert worden.


  Maak melding
 12. Er zijn mensen die alles geloofd,als maar slechte over America en westerselanden gaat.het is natuurlijke aard zaloezie.hun hebben alles wij hebben niet.


  Maak melding
 13. Sabato Franse

  Waaaaaar zijn de biegie balhangers van Bouterse, hebben zij hun bek verloren of is er gescheten en gepist op hun.

  ==============================================

  De paarse aanhangers hebben een selectief geheugen. Ze reageren alleen als het hun goed uitkomt. Een inhoudelijke discussie is niet echt zinvol.

  Vergeet niet dat Bouterse als nog met een constitutionele hof komt aanzetten. Hij bepaald ook wie er zitting neemt in het hof. Daarnaast kan het OM ook vrijspraak eisen omdat zij hun oren laten hangen naar art 148. Laatst genoemde is tricky want de rechter kan als nog anders beslissen. Bouterse kan ook de nood toestand uitroepen. Op die manier blijft hij tot zijn dood regeren.

  Hoe dan ook climax is in zicht. Reken maar dat Bouterse zenuwachtiger is dan ooit.


  Maak melding
 14. @@misterbojo!!

  Wat heeft America hier mee te maken!!1 WIJ HEBBEN OVER SURINAME!!!!!

  En ben je dan niet blij dat rechtvaardigheid zijn beloop mag krijgen, of ben een iemand die houdt van onrechtmatigheden!!

  JE BENT TOCH GEEN CRIMINEEL???? God is voor een ieder!! dus pas op!!!!! Wie kwaad doet, krijgt wel op zijn of haar pad!!! vergeet dat nooooooiit!!!!!!

  De nabestaanden willen geen aandacht trekken, maar de oprechtheid!!! Het zijn hun dierbaren!!! en het is zeker niet leuk!! Wees blij dat niemand van jou kant is vermoord!! Als iemand van jou dood gaat, dan zul je wel voelen, tenminste als je beetje feeling voor een ander hebt!! een mens dus!!


  Maak melding
 15. @Mul, die MIsterbojo is de uitkomst van sjoemelzaad. Hij is het product geworden welk gekruist is tussen een zwerfhond uit Nickerie en een korsakov patient. Heb het te doen met zijn moeder.


  Maak melding
 16. mohamed
  Bouta is niet voor 1-gat te vangen !!

  mohamed,
  Ben het met je eens. Vraag het maar aan de first lady en de anderen hij is wel voor meerdere gaten te vangen


  Maak melding
 17. Zolang de moordenaar de lijder is van Suriname gaat hij het onmogelijk maken voor de rechters om een vonnis tegen hem uit te spreken!!
  Zijn amnestie moet nietig verklaard worden en daarna kan er jacht gemaakt worden op hem,vervolgens sleuren wij hem naar santo boma en sluiten we hem op voor altijd.


  Maak melding
 18. @misterbojo

  Ik vind het jammer dat niet jou geliefden geexecuteerd werden op 8 Dec 1982 ipv die 15 intellectuele slachtoffers die recht verdienen. Als het jou geliefden geweest zouden zijn en je zou ons oproepen hun moordenaar met rust te laten omdat jij hem lief hebt,geloof mij wij zouden geen ene moer geven om jou vermoorde familieleden en stoppen met vragen voor gerechtigheid voor ze. Op jou hoeven je familieleden niet te rekenen,je hebt bewezen dat je niks om ze geeft.Een schande om jou als zoon te hebben.Mijn verontschuldigingen aan je ouders voor het hebben van een zoon als verrader,een nietsnut,iemand die het verschil niet weet tussen goed en kwaad…….


  Maak melding
 19. @Misterbojo
  kom de amerikaanse presidenten niet vergelijken met je baasje bouta!!
  Om te beginnen..geen enkele amerikaanse president heeft amnestie!! Geen enkele amerikaanse president is a Wanted man!! Geen enkel amerikaanse president is president voor het leven.Ze hebben 2 termijnen als president,maar met jou baasje is het anders …die blijft lijder voor altijd,zo denkt hij.Wat een ramp voor Suriname!!


  Maak melding
 20. Al weten we dat de hoofd verdachte een tuig van de richel is,kan de rechter in het belang van de verdachten,gezien de lange tijd van de zaak in behandeling,alle verdere bezwaar tegen voortzetting verwerpen.
  De meerheid van de verdachten willen eindelijk weten voor hoeveel tijd ze opgeborgen gaan worden in Boma.
  Alleen in de democratie van Misiekaba bepaald één persoon.


  Maak melding
 21. Misterbojo is zo’n typisch voorbeeld van een hersenloze Paarse Rat die als een blind paard achter massa moordenaar en drugsdealer Bouterse blijft aanlopen.

  Niet meer te redden.


  Maak melding
 22. Misterbojo
  Welke vijanden?!De 15 ongewapende burgers die uit hun bed gesleurd werden midden in de nacht en afgemaakt werden door je baasje?!Noem je de 15 slachtoffers vijanden die het lef hadden om Nee tegen je baasje te zeggen en weigerden om als schoothondjes van je baasje gekend te worden?!
  Je baasje pleegde een coup,waarom verdiend hij geen straf jij ndp schoothond?!Hij executeerde burgers,waarom verdiend hij geen straf,hij kwam met de telefooncoup waarom moet je baasje niet gestraft worden,de strijd in Moiwana was een persoonlijke strijd tussen je baasje bouta en brunsie,onschuldige slachtoffers vielen en velen moesten hun woon en leefgebieden vluchten en als vluchtelingen leven in frans guyana,moet je baasje niet gestraft worden? Jij ndp hond wist je dat amnestie geen award is maar een wanhopige poging om gevang te ontsnappen. Het zou leuk worden als niet je baasje alleen maar de rest van de criminelen amnestie aanvragen ,Dan kan ik zeggen dat het rechtsgang in Suriname opgeheven kan worden en de rechters naar huis mogen ,ze durven toch niks.


  Maak melding
 23. @Misterbojo
  Alle grappen terzijde…had je baasje een vergunning voor het plegen van een coup en een vergunning voor de executies?!
  Kan hij dat aantonen of overleggen als bewijs.?


  Maak melding
 24. Wie van jullie was erbij en kan precies vertellen wat er is gebeurd en waarom?

  Wat about die andere parlementarier(s) die bloed aan hun handen hebben? Wat over de periode 86 – 89?

  Gaan we nog achter de daders aan van de slachtpartij van Marienburg? en vergoeden we de nabestaanden?

  In mijn opinie:
  Laat de rechtzaak a.u.b. door gaan maar dan wel met alle gegevens en feiten op tafel en laat het geen “lynchpartij” worden door de mensen met een dubbele agenda, inclusief de nederlandse staat, die niet alles op tafel willen krijgen of sluit het boek en “go on with life”


  Maak melding
 25. “Gaan we nog achter de daders aan van de slachtpartij van Marienburg? en vergoeden we de nabestaanden?”

  Marienburg? Was dat ook in 1982 of was 1882?!
  U haalt het een en ander hopeloos door elkaar.


  Maak melding
 26. Het beste dat DDB kan doen is wat het 8 december 1982 strafzaak betreft, hij gewoon de handdoek in de ring kan gooien.
  Niet hij alleen, die persoonlijk de verantwoordelijkheid, ervan op zich genomen heeft zal of kan hiermee zijn voordeel mee doen, maar ook de democratische rechtsstaat, de grondwet van de republiek Suriname en de Internationale Verdragen, cq mensenrechten.

  Wat het ervan voor hem zal opleveren moet het Surinaamse Volk maar zelf bepalen en moet hij gewoon van uitgaan, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Alles wat beter dan dat is, is voordeel voor hem.

  Want behalve zijn straf, als hij ervoor veroordeeld wordt, kunnen alle misdadigers die wellicht nog groter of kleiner zijn door hem dan ook kleur bekennen. Het deksel kan dan van de beerpunt open getrokken worden. Hij heeft niets te verliezen, alleen maar winst voor de abanies die hij beschermt.

  Advies aan DDB: Laat de rechtbank/krijgsraad zijn werk naar alle rust en volgens de regels doen en laat de democratische rechtsstaat, de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, mensenrechten de winnaar zijn.

  Wat Surinamers hieruit ook zouden kunnen leren is dat hoe het niet moet sinds 25 februari 1980 tot heden en daar kan je een boek over schrijven en dat het een waarschuwing is voor anderen het niet na te doen. Eens maar nooit weer.

  Leve:
  – de grondwet van de Republiek Suriname,
  – het volk van Suriname, de Surinamers,
  – de Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht en
  Internationale Verdragen, cq mensenrechten.

  DDB wees verstandig en laat men je herinneren als iemand die voor gerechtigheid en vrede is en dat wie zijn billen brand, voor de gevolgen moet instaan. Wees wijs, ook voor jouw geldt: “Hoogmoed komt voor de Val.

  We gaan allemaal een keertje dood en wat overblijft is de herinnering. Laat die fouten van jouw ook laten zien dat je als mens ook bereid bent om daarvoor op te draaien en voor mensenrechten te gaan en geef Surinamers en de wereld het goede voorbeeld.

  Wat heb je te verliezen als je dat doet, je kan daarmee juist je voordeel mee halen voor de toekomst.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. Daarom praat ik over nabestaanden….30 juli 1902 om precies te zijn.
  Nog steeds in de vorige eeuw en niet in de eeuw daarvoor zoals u beweerd.

  Dus 1982 mag wel maar 1902 mag niet dat is te lang geleden. Dan wachte we toch gewoon nog even tot dat dit ook gewoon te lang geleden is.

  Schreeuwers die mislukt zijn meten meestal met twee maten.


  Maak melding
 28. Al de vertraagsmoezen van Meneer geven aan dat hij wat te verbergen heeft. Een verkapte schuldbekentenis zijn al die drempels die hij steeds opwerpt.

  En nu vooruit met de geit, de rechtzaak moet snel doorgang vinden.


  Maak melding
 29. Een legerleider die beweert dat hij geen bevelen heeft gegeven tot massamoord en daarna niets tegen de muitende en moordende manschappen onderneemt, is wel ZEER DOM of ACHTERLIJK !

  Maja, daarom is Sranan nu failliet gemaakt door deze ster !!!!!


  Maak melding
 30. @ misterbojo

  Veel boze reactie van forumleden, en terecht; als ik in jou plaats zou zijn, zou ik de hand op me zelf leggen door me zelf op te hangen. Maar ja, paarse ratten hebben geen geweten noch ruggengraat, dus dat zal je ook niet doen !
  In mijn ogen ben je een volmaakte idioot, ik heb zelf niemand verloren, maar leef toch mee met de nabestaanden.

  @ booster

  Je kan wel eens gelijk hebben maar dat is geen optie, als DDB inderdaad de dader was, dan zal hij op de normale manier berecht moeten worden!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES