dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEconomie Suriname sterk genoeg om IMF te bedanken

Economie Suriname sterk genoeg om IMF te bedanken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – De economie is voldoende hersteld om het verder zonder het IMF te kunnen stellen. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën vindt he in elk geval niet meer nodig een aanpassingsprogramma door te drukken. Dat het IMF staat op uitvoering van een streng programma van bezuinigingen doet er dus niet meer toe. Hoefdraad heeft vriend en vijand verrast in het parlement.

Eerder was er geen aanwijzing dat de economie voldoende sterk geacht werd. Hoefdraad zei dat hij met vertegenwoordigers van het IMF gezeten heeft. Onder meer is gesproken over de ‘positieve cijfers’ van de economie. Samen is de conclusie getrokken dat de economie verbeterd is ten opzichte van rampjaar 2016. Op grond hiervan is ook geconcludeerd dat Suriname buiten de boot valt.

De economische prognoses vallen namelijk positief genoeg uit. Suriname kan dus ook niet meer in aanmerking komen voor begrotingshulp van het IMF. Het fonds werd aangesproken in 2015, kort na het aantreden van de tweede regering Bouterse. De economie was zo belabberd dat begrotingshulp noodzakelijk bleek. Het IMF stelde een hulpprogramma samen. Slechts de eerste fase met geldinjectie is uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

70 REACTIES
 1. Wat een bulshit! Het is crises dan komen ze met deze onzin dat de economie voldoende is hersteld. Hou iemand anders voor de gek zou ik zeggen..


  Maak melding
 2. Goud prijs is flink gedaald…
  Olie prijs is flink gekelderd…
  Bauxiet prijs is gekelderd…

  Zo te zien is de export van coke flink geslaagd gezien hetgeen boefdraad pretendeert…

  maar tja ….men kiest zelf ervoor om wederom belazerd te worden..


  Maak melding
 3. Boefdraad = Surinaamse financiele science fiction.
  Waar naartoe is die $ 1,2 miljard ‘verdampt?’
  1+1=2 en geen 1,9 of 2,1.
  Er wordt/is zeker weer met veel ‘black label’ geld gewerkt.

  Deze man verdient de Nobel prijs voor economie!!


  Maak melding
 4. Inflatie 77%…economische krimp 9-11%…Fitch-downgrading B > B-…Standard & Poors verwachting: negatief. 50 miljoen usd rente-terugbetaling van Staatsobligaties. Geweldige cijfers hoor, PATHOLOGISCHE LEUGENAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Wat nu als het verhaal anders om is en de werkelijke is verdraait wordt !!!
  Het I.M.F geeft geen leningen meer daar de Surinaamse Regering zich niet aan hun afspraken en regels houd …kees eerdere bericht gevingen…..en de overheid een lening heeft gekregen na een andere partner wat ook terug te vinden is in eerdere verslagen van deze kranten…..
  Dus de boel niet verdraaien …..en niet leuker maken dan dat het al is !!!


  Maak melding
 6. Boefdraad is een reken goochelaar!
  Hij leeft in een droomwereld.
  Laat hem alvast gaan uitrekenen hoeveel schuld onze nog te komen nakomelingen terug moeten betalen aan de plesjident van Suriname het IMF!
  Arme nakomelingen niet eens nog geboren zijn en alvast belast met schulden!!Thanks hoor boefdraad!!


  Maak melding
 7. @ROY,

  Het kan ook betekenen dat enkele transporten wel geslaagd zijn en voorlopig genoeg hebben opgeleverd. Alleen de onderschepte transporten komen in het nieuws, maar hoeveel transporten er totaal plaats vinden?


  Maak melding
 8. @Kalibos

  klopt…een awarie in het nauw….
  de wolf en consorten gaan er alles aan doen om extra geld binnen te halen…intussen gaat het roven flink door ….

  maar goed…het merendeels heeft gekozen…

  ba soekoe..ba vinnie..


  Maak melding
 9. Weet deze Hoefdaad wel waar hij er over heeft?
  500 miljoen geleend tegen 9,25% rente.
  En nog geen halfjaar later wordt door deze man aangegeven dat de economie voldoende sterk word geacht om het IMF op hold te zetten.
  Goudprijs gedaald, olieprijs gedaald, SRD t.o.v. vreemd valuta verzwakt de overheid kan geen rekeningen betalen. Geen valuta afstaan aan de marktwerking.

  En nu komt deze man een verhaaltje verkondigen denkende dat hij met domme figuren te maken heeft.
  Laat de CBvS de cijfers van het 1e kwartaal publiceren en laat het CBS de trend publiceren t.a.v. productie inkomsten en uitgaven.
  Publiceer de begroting voor 2017 / 2018


  Maak melding
 10. De IMF wilt geen leningen meer verstrekken omdat Suriname afspraken niet nakomt. Dit wetende dat het bericht van de IMF zal worden gepubliceerd geeft Hoefdraad nu aan IMF niet meer nodig te hebben.
  Dit noemt men nou een voorziene geest hebben.

  RobG laat wat van je horen.
  Het is voorzienbaar meetbaar en kwantificeerbaar RobG en wat wilt dit zeggen in begrotingstermen en jaarrekening technisch?


  Maak melding
 11. Hoefdraad is schuldig aan valsheid in geschrifte, corruptie en fraude.
  Ineens gaat het goed. Denk toch na mensen. Er wordt nu alles op alles gezet om crimineel Bouterse te redden en om NDP aanhang te werven.
  Hoe dom ben je om weer, alweer leugens te geloven.

  Bouterse, Hoefdraad en die hele criminele organisatie de NDP hebben Suriname opgelicht. De hele wereld weet het al.


  Maak melding
 12. Het getuigt van kortzichtigheid om te denken dat een aanpassingsprogramma niet meer nodig is. Een aanpassingsprogramma is nodig om de basis van de economie van Suriname te verbreden. Het gaat niet om het kunnen betalen van de salarisverhoging van de ambtenaren.

  De stijging van de inkomsten van de overheid is gerealiseerd door de rest van de samenleving zwaarder te belasten en rekeningen niet te betalen en niet door productieverhoging.

  Vrijwel de gehele financiële ruimte in de Surinaamse economie gaat nu op aan subsidies, salarissen en pensioenen. Dat is het probleem en dat verandert niet als het IMF de deur wordt gewezen.

  Groei en productie komen van het bedrijfsleven en die wordt nu belemmerd om te investeren en te groeien.

  De crisis is niet weg maar wordt verdoezeld zoals we inmiddels van deze regering gewend zijn. Er is nog steeds geen geld voor zorg, verbetering van wegen enzovoort, is dat geen crisis soms?

  Ben benieuwd wat Hoefdraad over 2 a 3 maanden te vertellen heeft als blijkt dat de kas weer leeg is en dat de problemen nog groter zijn dat iedereen dacht


  Maak melding
 13. Deze regering munt uit in het geven van onvolledige informatie.In Commewijne zijn enkele huizen aangesloten op het waterleiding net.Waar!Maar zegt niet dat er in de week één of twee dagen water voor enkele uren uit de kraan komt.Daardoor blijven de tankwagens even hard nodig als toen zonder “waterleiding”.
  En voor de aanleg van het waternet is er 1,2 miljard US dollar gebruikt.


  Maak melding
 14. Hoefdraad denkt inderdaad dat hij met domme figuren te maken daarom durft hij die onzin te verkondigen. Verstandige mensen weten beter en leveren direkt kritiek.


  Maak melding
 15. Door deze verklaring is Bouva gekomen tot de uitspraak dat de NDP de Messi is onder de politieke partijen.
  Alleen ziet het volk deze Messi in eigen doel scoren en loopt de devaluatie 111% of meer op.


  Maak melding
 16. Het zeventiende rijkste land in de wereld heeft door toedoen van de Paarse Roversbende een inflatie van bijna tachtig procent. Nu komt men met de grote houdini act. NEKS NO FOUT … IMF is niet meer nodig.

  Waar blijft paarse econoom RobG met zijn reactie. Wellicht heeft hij een verklaring hiervoor.


  Maak melding
 17. @Koos

  Het zeventiende rijkste land in de wereld ..

  broeder Koos… ze zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars.. en maar de vinger wijzen naar een ander…


  Maak melding
 18. Creatief met woorden.

  Boefdraad zij in de DNA dat onder de huidige omstandigheden (deviezen stand van ongeveer $ 390.000.000) Suriname volgens de regels van het IMF niet meer in aanmerking zou komen voor de bijstandregeling van het IMF.

  Dat komt door dat:
  1 >> de economie gesloopt is en er door en voor de burgers niets meer geïmporteerd wordt.
  2 >> de deviezen van Newmont gold nu ook op die rekening terecht komen. Allen kan Suriname niets met die deviezen omdat ze van Newmont zijn en door haar gebruikt worden voor Fee’s aan het moederbedrijf, rente en aflossingen en afschrijvingen. Ofwel die deviezen zijn geoormerkt.
  3 >> er op de deviezen rekening $ 86.000.000 van het IMF staat. Als die nu afgelost wordt veranderd er veel.

  Boefdraad goochelt maar wat in de DNA voor een domme regering en domme coalitie.
  Indien een volgende regering de notulen van de besprekingen bij het IMF opvraagt zal er een heel ander beeld ontstaan.


  Maak melding
 19. Het beleid,begint al vruchten af te werpen !!!!! ..Pannenkoek RAY en collega uilskuikens vinden het natuurlijk niet leuk toch.zij zien liever Suriname pijn lijden,die BONGKOENDOES.

  GOED ZO HOEFDRAAD !


  Maak melding
 20. RAY,…KOOS,..ROY,..al deze EZELS,..een sjchop achter hun reet geven,en met PEK & VEREN het land uit bonsjoeren,..en een middenvinger een ko ko geven op hun achterhoofd zodat zij een bakaide kuif krijgen.


  Maak melding
 21. Ik heb nergens kunnen lezen dat Suriname de afgelopen maanden een meevaller heeft kunnen opstrijken. Deze man liegt alles bij elkaar.

  Guillermo Samson had gelijk om te zeggen dat deze Wonderboy de Vader is van Alle Leugens.

  Deze Wonderboy is niet voor niets lid van de Firma List en Bedrog met als CEO, KUMA

  Of Wonderboy heeft bezuinigd door de Surinaamse leveranciers niet te betalen, dit wordt dan geboekt als meevaller op de Verlies en Winstrekening.


  Maak melding
 22. Het gaat zo goed in Suriname dat ik het bedrijf wat 4 jaar geleden gestart ben om dit na 3 jaar verlies te hebben gedraaid dit jaar te sluiten, waardoor er weer 15 man op straat komen te staan.
  Hoezo het gaat goed met de economie.


  Maak melding
 23. Boefdraad denkt dat hij niets hoeft terug te betalen als hij IMF nu bedankt. Hoe dom en achterlijk kan je zijn?? En dat voor een minister. Daarom hoorde je een hele tijd niets meer van hem. Hij had zich terug getrokken om na te denken welke bullshit hij weer zou verkondigen!!! Shame on you boefje!!!….


  Maak melding
 24. Zijn nu al die Zwitserse bankrekeningen leeg?? Al het geroofd geld is teruggestort???? Een ander logisch verklaring kan ik niet bedenken. Of heeft Adhin werkelijk een (echte) tovenaar gevonden??


  Maak melding
 25. Boefdraad denkt; laat mij dat zeggen. Misschien hoeft schoonpa niet vervolgd te worden. Proces wordt stopgezet, omdat papa het goed doet en iedereen plotseling van hem is gaan houden zoals hijzelf……Niemand heeft meer behoeft aan het vervolgen van desie. Hij doet het zó goed……


  Maak melding
 26. Eind van het jaar weten we meer. Tot die tijd kan het zijn dat Hoefdraad lult of dat jullie niet weten waar het over gaat (met alle respect).

  Aan het einde van dit jaar komt er een evaluatie met het IMF, waarbij ook het IMF naar buiten zal treden met hun visie. Als jullie gelijk hebben dan zou Hoefdraad wel heel erg dom zijn dit soort uitspraken te doen.

  We gaan het horen aan het einde van dit jaar


  Maak melding
 27. Alleen debiele dwaze dieharde oerdomme en oliedom zijnde aanhangers geloven en hebben nog hoop in de paarse vloek der armoede en misdaad….de gehele nationale Dwazen partij leiding. Hahaha, oma en opa bari lafu, soso leemang Boefdraad nanga eng didibri baas, soso leemang.


  Maak melding
 28. @Jojo, bedankt voor jou uitleg.

  Ik had een stukje tekst bijgehaald van die grote leugenaar Boefdraad, maar kan je iets over artikel 4 missie vertellen???

  Daarom heeft Su ook de rating van B- gekregen

  Dit zegt Boefdraad:::
  De minister legde uit dat Suriname zich op basis van de cijfers van nu, niet meer kan kwalificeren voor betalingsbalanssteun van het IMF. Met de verbeterde situatie zou het IMF Suriname afwijzen bij een verzoek voor een programma, benadrukte Hoefdraad. Afgesproken is om de zaken te laten rusten voor wat het nu is. Het IMF zal zijn reguliere ‘Artikel 4 missie’ uitvoeren en de laatste analyse van de economie weergeven.


  Maak melding
 29. Hoefdraad is duidelijk de draad weer kwijt.Welke informatie is betrouwbaarder van Standard en Poor die een ander beeld geeft van de economische positie van Suriname of van Hoefdraad (hoofdschuldige van de malaise).


  Maak melding
 30. Nog niks van wat deze idioot (Boefdraad) ooit heeft voorspeld is uitgekomen. Dit is de zoveelste uitspraak in datzelfde rijtje.

  Gewoon een rookgordijn om de onrust die in de samenleving heerst te proberen te bedwingen.

  Geef de NDP ezels hoop!!! Dat is wat het is. Niks anders…..


  Maak melding
 31. Boefdraad is net als zijn schoonvader de kluts kwijt. Teveel witte shit binnen gekregen. Ze zien het ” vliegen”. Sroto den beest!


  Maak melding
 32. Hoefdraad verdraait de feiten zoals gewoonlijks. Hoefdraad heeft een conflict met IMF en hij heeft Suriname in hele grote financiele problemen gebracht. Zie het rapport / verslag van IMF zelf.


  Maak melding
 33. Het enige verslag dat ik terug kan vinden is van 24 januarie en gaat over de Artikel IV Consultatie. Hierin lees ik toch echt wel dat Suriname bezig is omo p de goede weg te geraken. Maar dat er ook nog uitdagingen zijn.


  Maak melding
 34. An anansie torie is geen journalistieke verslag van de economische waarheid.

  Was het maar waar.

  Maar ja de protest demonstraties staan voor de deur. Alles dat werkt om de achterban te behouden.


  Maak melding
 35. Z..g .n….neks no fout…..het is steeds de zelfde arrogante houding van deze oplichter dat vandaag de dag hij op bedel tour is en gokken met het leven van onze seniore burgers en het geld van de belasting betalers hoe in hemelsnaam komt hij nu vertellen dat suriname i.m.f niet meer nodig heeft terwijl van lenen leven en ook al leningen moeten aflossen arrrogantie ten top die houding …….van ….neks no fout is moordend …b.v in de gezondheid sector Hoefdraad moet met spoed vertrekken!!!


  Maak melding
 36. Gilmore heeft ook steeds gezegd :

  SRANAN GAAT NIET DEVALUEREN !

  Desi heeft steeds gezegd : MONNIE DE !!!!!

  DESI en GILMORE hebben IN HET GEHEIM meer dan DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  DESI EN GILMORE hebben de bevolking medegedeeld dat al onze reserves en al ons goud is VERDAMPT !

  EEN ZEER BETROUWBAAR KOPPEL, DUSSSSssss !


  Maak melding
 37. Een klein lesje economie.
  Een economie bestaat uit 3 sectoren
  – de particuliere sector (gezinnen en bedrijven)
  – de overheid
  – het buitenland

  Het spaarsaldo van de particuliere sector is het verschil tussen de besparingen en de investeringen (S – I)
  Het spaarsaldo van de overheid is het verschil tussen de overheidsinkomsten en de overheidsuitgaven. ( B- O)
  Het saldo met het buitenland Is het vetschil tussen export en import.
  Nu geldt het volgende:
  (S – I) + (B – O) = E -M

  Nu concreter
  In SU is het saldo van B – O negatief ( begrotingstekort)
  Het particuliere spaarsaldo is negatief ( wie iets anders beweert, graag, maar kom met bewijzen!
  Het bovenstaande leidt onherroepelijk, Kan niet anders!
  Tot een tekort in de handel met het buitenland.
  Gevolg een valuta die eerder in waarde zal dalen dan stijgen.
  Dat de surinaamse economie verbetert lijkt mij dan ook zeer onwaarschijnlijk tot onmogelijk.
  Wat wel kan is,
  Als, als, als de exportopbrengsten en de belasinginkomsten gaan stijgen
  En als de importen blijven afnemen ( dit zal gebeuren, want er is geen koopkracht en het kopen van buitenlandse valuta is duur,
  Dan zou het best zo kunnen zijn dat het beter gaat in Su,
  Maar dit effect treedt pas op over een aantal
  jaren.
  Liegt Hoefdraad dan?
  Kan, hoeft niet.
  Misschien heeft hij het niet begrepen, of hij heeft de zaken veel te rooskleurig voorgelegd.
  Ik denk dat er nog iets speelt,
  ( zie Bigi Sma), het is raar dat je op de markt leent tegen 9 %, terwijl je bij het imf tegen veel gunstigere voorwaarden kan lenen.
  Wat bedoeld Hoefdraad dan?
  Elk land dat lid is van het Imf ( rond de 240 landen dacht ik),
  mag geld lenen
  Eerst de onvoorwaardelijke leningen( trekkingsrechten)
  Deze heeft Su al gebruikt
  Daarna de voorwaardelijke leningen (trekkingsrechten)
  En hier komt de aap uit de mouw.
  SU kan hier niet aan voldoen en dan klopt het bijna wat de minister zegt:
  Suriname kan zich niet meer kwalificeren.


  Maak melding
 38. Of is het IMF die Suriname ziet als een bodemloze poepdoos en geen cent wilt geven??? en beschouwd als een parasiet zoals de ZIKA virus!


  Maak melding
 39. Boefdraad: “Het gaat FANTASTISCH” met Suriname…

  Ik zeik in mijn broek van het lachen..

  Deze Paarse Boevenbende kent geen moraal,


  Maak melding
 40. Pico
  Klassikaal goede uitleg.
  Ik hoop alleen dat onze docent economie en econoom en IT specialist zich hierin kan vinden want ik kan nergens enige zinnige bijdrage van RobG vinden.
  Misschien is hij de kluts kwijt en denkt hij in termen van een onder en bovengrens van de stand van de bekende beurzen in de wereld die hij wil vergelijken met de Surinaamse economie.

  Ik ben echt benieuwd naar zijn verdediging van Hoefdraad of duurt het zolang omdat hij nog in wikipedia aan het neuzen is???


  Maak melding
 41. Bigi Sma, het is heel simpel wat Hoefdraad aan het vertellen is. De economische positie van de overheid is een beetje verbeterd. Ze zijn op de goede weg bezig. Er is genoeg geld in het land, maar niet bij de overheid. Het stopzetten van subsidies op benzine, diesel, gas en op het elektriciteitsverbruik en voedselimporten levert de overheid grote besparingen op. De overheid kwam op een gegeven moment in financiële problemen omdat de inkomsten van de overheid om deze subsidies te bekostigen afnamen. Jullie beschuldigen de overheid dat zij in het verleden geld hebben verkwist. Jullie zien liever dat de overheid geen geld had uitgegeven voor uitbreiding van het onderwijs,infrastructuur,enz.enz en dat dit geld werd aangewend voor de subsidies op benzine, gas, elektriciteit, voedsel, enz.


  Maak melding
 42. RobG
  Je hebt nog steeds geen uitleg gegeven waarom de overheid leent tegen 9,25% in plaats van 1,05% bij het IMF.

  Wel ik zal een voorzetje geven:
  Als je geen leencapaciteit hebt en een slechte betaler bent, je woont in Nederland en weet dus wat BKR register is, kun je niet meer lenen op de reguliere kapitaalmarkt dus ben je gedoemd om onderhands ergens te lenen wat weer tot uitdrukking komt in de hoge rente. Deze hoge rente is een risico indicator die de geldverstrekkers hanteren.

  Kun jij RobG wat meer bijvoegen?
  Hoefdraad moet gewoon zeggen “wij kunnen niet bij de IMF aankloppen want wij voldoen niet aan de voorwaarden dus geven zij ons geen lening”

  Simple as that

  Nog zoiets RobG jij beweert “Er is genoeg geld in het land, maar niet bij de overheid.” Maar dan moet de overheid bij goed bestuur en daadkracht toch ook geld kunnen binnenhalen?
  Als de overheid failliet is zijn alle burgers in principe ook failliet of is dit geen economische waarheid?


  Maak melding
 43. Voor de nep-econoom :
  GELD geeft een overheid uit als het land dat heeft verdiend, niet als je staatskas leeg is !

  Leeghoofd Rob, Desi-slaafje,vindt het normaal dat Desi en Gilmore 3 miljard ongedekte SRD bankbiljetten hebben gedrukt en uitgegeven !

  Robje, weigert het staatsfaillissement onder ogen te zien !

  Ondanks de babbels van Gilmore, a kondre skeer , de
  productie is nihil !

  De onnodige miljoenenleningen (voor onnuttige uitgaven) hangen als een molensteen om de nek van heel Sranan !

  Sari tori, mek deng FAILLIETMAKERS FU A KONDRE, GWE !!!!!

  Tjek a reality “Er is genoeg geld in het land, maar niet bij de overheid.”
  WEL, tranga-ede-Rob, NA DAT NA A MORO BIGI PROBLEMA INI SANG, DESI NANGA GILMORE, POTTI A KONDRE !


  Maak melding
 44. Terwijl de bommen rond het perscentrum van de president vielen bleef Mohammed Saeed al-Sahhaf beweren dat Irak won op alle fronten. Het land pinaard op alle fronten maar de minister van Financiën sust met de blijde boodschap dat het gelukkig al een stuk beter gaat met Suriname.
  Vroeger werkte zulke propaganda nog wel maar tegenwoordig heeft iedereen toegang tot een andere waarheid.
  Ben benieuwd wanneer de internet storing zich weer gaat aandienen…


  Maak melding
 45. Ik denk dat Hoeffie een bried van het IMF heeft gekregen dat Suriname niet meer op verdere steun hoeft te rekenen.
  Zoals gewoonlijk draait hij zaken om


  Maak melding
 46. Bigi Sma,

  Ik kan best begrijpen waarom de regering niet heeft gekozen voor een IMF lening van 1,05%, althans dat beweer jij over het rentepercentage. De bestuurders in Suriname zullen hun redenen daarvoor hebben. Er is kritiek vanuit vele landen op leningen van het IMF. Het IMF stelt zeer strenge eisen aan de landen die geld bij haar lenen. De beleidscondities die het Fonds zijn lidstaten bij toekenning van een krediet oplegt, zijn te restrictief en zijn bovendien niet altijd doelmatig voor het wegwerken van de economische onevenwichtigheden van de betrokken landen. Daarnaast heeft het IMF weinig aandacht voor armoedebestrijding van de lidlanden die een beroep doen op een lening van het Fonds.

  De eisen (voorwaarden) die het IMF aan de Surinaamse regering heeft gedicteerd zullen waarschijnlijk zwaar zijn geweest. Zo kunnen zij eisen dat een groot deel van de ambtenaren per direct ontslagen dient te worden en dat kinderbijslag en ziektekostendekking worden afgeschaft. In het verleden kon het de de heren dames van het Fonds weinig schelen dat een aantal Latijns Amerikaanse landen die in een crisis verkeerden, overgingen tot het sluiten van scholen, ziekenhuizen,enz. om aan de opgelegde bezuinigingen van het IMF te voldoen.

  De regering weet dat er een gigantisch reservoir bestaat aan belastinggelden die niet worden afgedragen door rijke/vermogende particulieren. Deze particulieren bezitten een leger aan stromannen binnen de overheidsdiensten en in politieke partijen die hun belangen behartigen.Corruptie viert hoogtij. Voornemens van de overheid om meer belasting te innen kunnen zij blokkeren. Daarnaast moet men er rekening mee houden dat de overheid het ondersteunend hoger en lager kader mist om dit soort complexe vraagstukken goed aan te pakken. Ideeën zijn er genoeg, maar het kader dat in de materie is geschoold is niet aanwezig.

  Srafu,

  Wat heeft de mensheid aan jou zwakke redeneringen? Begrijp een ding maar heel goed……! De politiek is een glibberig dier. Met jouw manier van redeneren krijg je geen vat op. Jij bent de dwaasheid ten top. De kluiven die je verkoopt bezitten geen vlees. Het is allemaal ” kale bot ” hetgeen je verkondigd.


  Maak melding
 47. Voordat je met iemand/iets in zee gaat Moet je je eerst in de materie verdiepen.Er zijn zoveel landen waar de “hulp” van de IMF is ingeroepen.Is de regering echt zo dom als er wordt beweerd of hebben ze zo weinig commensence?Vanaf het prille begin wist ik al wat de gevolgen en/of de eisen van de IMF zullen zijn tav Suriname.Natuurlijk het teveel aan ambtenaren naar huis sturen en het ambtenaren apparaat terug brengen naar normale ,de hoognodige proporties.Dus al dat geleuter om en over de IMF is een waste als je mij vraagt…kijk naar andere landen waar het IMF is geweest..Suriname doet alsof zij het IMF ei moesten uitvinden.Altijd dat achterlijke gedoe met onze regeerders…maar deze regering petje af..de onzin zelve.


  Maak melding
 48. @Robje-propagandist-in-opleiding : Een staats-faillissement is niet glibberig, de bevolking pinaart en wordt steeds armer !
  De staatsuitgaven zijn door het wanbeleid van de domme leiders nog steeds te hoog ! Inderdaad geven het IMF en alle economen aan dat de staatsuitgaven DRASTISCH omlaag moeten !

  Alleen de illegale gelddrukkers olv Opa D, keuren corruptie goed en zijn bezig met lastenverzwaringen voor de bevolking en de bedrijven ! (Motor-rijtuigen-belasting, BTW, busvervoer etc etc ! )
  Iedere KOE weet dan dat de economie verder zal krimpen en dat er geen exporten zullen plaatsvinden ! Daardoor zal Sranan geen VALUTA-opbrengsten verkrijgen !

  De babbels van de illegale gelddrukker Gilmore veranderen daar niets aan !

  Sranan, zal oa moeten bezuinigen op het veel te massale staatsapparaat, om uit het dal te klimmen ! Opa D en clan zijn echter bang om te snijden in corruptie en in de door hen extra aangestelde duizenden-stemvee-ambtenaren !

  Ook het wegbezuinigen van het mega-kabinet vd president kan verlichting brengen ! De oude adviseurs hebben geen economische kennis en zijn alleen bezig Opa D uit de gevangenis te houden ! Op die manier komen de belangen van het Volk steeds op de tweede plaats !

  Het failliete Volk komt in actie en Opa D en clan, raken in paniek en zetten GEWELD in, tegen vreedzame demonstranten !

  Jammer dat Gilmore en Desi de bevolking nog steeds proberen voor te houden dat je als staat meer kan uitgeven dan je als inkomsten hebt ! Zie de domme miljoenen- leningen en de miljarden-gelddrukkerij van Desi-Gilmore BV !

  Deze nieuwe economische wet van Opa D en Gilmore wordt uiteraard niet ondersteund door IMF,de internationale rating-bureaus of door economen !

  PS : Sociale stelsels en/of ziektekosten-stelsels voer je in, nadat langjarige financiering hiervan is verzekerd door de staat ! De als showprojecten ingevoerde sociale en ziektekosten stelsels, zijn niet financieel gegarandeerd, als gevolg van het wanbeleid/gebrek aan beleid van de zwakke leiders !
  Daarom falen deze showprojecten, medische zorg is in gevaar en burgers pinaren !


  Maak melding
 49. RobG jij geeft aan dat:
  1 – Daarnaast heeft het IMF weinig aandacht voor armoedebestrijding van de lidlanden die een beroep doen op een lening van het Fonds.
  2 – Corruptie viert hoogtij. Voornemens van de overheid om meer belasting te innen kunnen zij blokkeren.
  3 – Zo kunnen zij eisen dat een groot deel van de ambtenaren per direct ontslagen dient te worden en dat kinderbijslag en ziektekostendekking worden afgeschaft.

  Dit zijn 3 onderwerpen die ik uit je betoog haal edoch geef je nog geen reden aan waarom je een rente van 9,25% betaald terwijl je 1,05% zou kunnen betalen. Economisch verantwoord handelen noemt men dit. Want als je 8,2% rente kunt besparen op 500 miljoen dan is dit 41 miljoen per jaar.
  Dit bedag alleen is voldoende om de salariseisen en terugdraaien van de government take terug te draaien en de armoede te bestrijden.

  RobG jij hebt in vele postings van je zelf aangegeven dat het ambtenarenkorps te groot is en hebt daarin zelfs aangegeven dat de vorige regering dit hebben veroorzaakt, tegen beter weten in dat je zelfs ontkent dat de huidige coalitie enkele duizend nieuwe ambtenaren in dienst heeft genomen

  RobG jij weet net als iedere Surinamer dat de corruptie hoogtij viert onder de familie en vrienden van de president en je geeft hier zelfs aan dat corruptie hoogtij viert MAAR de president en zijn achterban doen er niets aan. Ja hij president moedigt de corruptie zelfs aan door personen in zijn omgeving hoge salarissen te geven terwijl er niets word gepresteerd. Geef mij aan wat bijvoorbeeld Wijdenbosch heeft gepresteerd.

  Ik hoop dat je, daar je dit zelf hebt geschreven, tot inkeer komt en dat je een positieve bijdrage levert voor dit subject.

  Tot slot dit laatste onderwerp die je aangeeft
  “Daarnaast moet men er rekening mee houden dat de overheid het ondersteunend hoger en lager kader mist om dit soort complexe vraagstukken goed aan te pakken. Ideeën zijn er genoeg, maar het kader dat in de materie is geschoold is niet aanwezig.”

  Zou jij als afgestudeerde econoom en docent en IT specialist niet geroepen voelen om enkele jaren te steken in Suriname?
  Wetende dat jij pretendeert een afgestudeerde econoom en docent economie bent ant daar hebben ze wat aan als je oprecht bent en niet de domme visie deelt van o.a. Misiekaba met zijn 2e Dubai en Bouva met Suriname word er sterker van.


  Maak melding
 50. Bigi Sma, ik heb een opsomming gegeven van mogelijke redenen waarom de regering niet heeft gekozen voor een lening van 9,5%. Wie aan deze eisen van het IMF wenst te voldoen is bezig zijn politieke dood te tekenen. Het is een drama als alleen VHP en NPS het alleen voor het zeggen krijgen in het land. Trouwens ik heb de regering niet beschuldigd van corruptie. Er zijn VHP sympathisanten in dienst van de overheid die zich schuldig maken aan corruptie. Ik geef niet de NDP de schuld van deze corruptie.


  Maak melding
 51. Robg@
  Die politieke dood vonnis daar heeft paars zelf voor gekozen door de laatste 7 jaar alles te doen wat niets met economie te maken heeft, niemand die iemand kontroleerd en de teveel aan ambtenaren is stemvee


  Maak melding
 52. TJEK. de volgens Robje-de-propagandist, door Desi aangestelde corrupte VHP-ambtenaren in de CLAD-rapporten …………SOSO NDP-futu-boys en clanleden !

  CARIFESTA, NASCHOOLSE OPVANG BOEVEN, SCHOOLBOEKEN-ROMMELAARS, VOEDSELPAKETTEN-BOEVEN, SNELTREINROMMELAARS,PLUS OPENBARE WERKEN MILJOENEN ABRAKADAMSKY, allemaal VHP-ers volgens blinde paarse Rob !!!!!!

  PS : De 17.620 VOLKSWONINGEN van Opa D zijn al verscheept vanuit CHINA ! UN WAKTI EVE !!!!!!


  Maak melding
 53. Mr.Pakro, ik word echt niet aangepakt door jouw Bigi Sma. Die moet nog veel leren op het gebied van de Economische Wetenschappen.

  Haco, jouw VHP en NPS durven het overschot aan ambtenaren niet weg te saneren. Trouwens de ambtenaren die tijdens de NDP regering zijn aangesteld zijn stuk voor stuk goed geschoolde mensen. Deze vakmensen hebben veel leeghoofden vervangen die door VHP/NPS werden aangesteld.


  Maak melding
 54. Econoom Robje, de leerling-propagandist van Opa D : Wij hebben IMF niet nodig, wij DRUKKEN ZELF VOLDOENDE SRD-BANKBILJETTEN !

  Het domme-paniek-wanbeleid van Opa D gaat verder, het Faillissement van Sranan verdiept zich !

  NO WANG INKRI US-DALLA E KOME BINNE !

  Productie ligt stil, exporten Sranan kan frigitti !!!

  PS : Faillietmakers weg, dan kan het herstel van de Sranan-
  economie worden opgestart door nieuwe leiders !!!

  STOP DE KWIKVERGIFTIGINGSECONOMIE van OPA D !

  STOP DE REGEERDERS DIE CORRUPTIE TOESTAAN !!!


  Maak melding
 55. Robg@
  Je geeft zoals gewoonlijk geen antwoord op vraag, het enigste wat je kan uitkramen is gekwalificeerde mensen, als ze net zo zijn als jou persoon, trek ik dat in twijfel, ze zijn bij het garnalen vissen jou vergeten te vangen sorry


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES