Afsluiting feestmaand Theater Thalia dit weekeinde

1
Afsluiting feestmaand Theater Thalia dit weekeinde

De feestmaand in verband met het 180 jarig bestaan van het toneelgenootschap Thalia in Suriname, wordt dit weekeinde afgesloten met de opvoeringen van twee theater dansproducties van de Stichting Art Laboratorium Suriname Art Lab.sr. Het gaat om ‘Pur Blaka’ en ‘Perfect’ plus nog de extra voorstelling: ‘Unplugged moving’.

In het kader van het 180 jarig jubileum organiseerde het Surinaamse toneelgenootschap verschillende activiteiten, met als kick-off een Singi Neti concert. Dat stond symbool voor het afscheid van het oude Thalia, dat plaats moet maken voor een nieuw Thalia. Verder was er op het programma een cabaretshow getiteld Thalia’s Bigi Tori Birthday Party.

Theater Thalia in Suriname werd opgericht op 27 april 1837. Daarmee is het toneelgenootschap het oudste in het Caribische gebied. De vereniging diende in het begin van de vorige eeuw als de belangrijkste spreekbuis voor het volk.


1 REACTIE

  1. 1837-1853) Toneel-Genootschap Thalia krijgt een eigen theater.
    Het bestuur bestond voornamelijk uit vooraanstaande BLANKE mannen die o.a. lid waren van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Het toneelgezelschap werd in het begin gekenmerkt door een strak regime, het was een CHIC gezelschap voor chique mensen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.