Surinaamse politievakbond praat met oppositie, doet niet mee

24

PARAMARIBO, 11 mei – De Surinaamse Politie Bond, SPB, heeft een gesprek gehad met de oppositie. Volgens het SPB-bestuur is het niet meer geweest dan een informatief egsprek. Er is geluisterd naar de motieven voor het publiekelijk protesteren tegen het beleid van de regering Bouterse. De SPB zal op geen enkele manier meedoen aan het protest. Daar zijn genoeg redenen voor.

Die redenen zijn ook aangehaald tijdens het gesprek met de oppsoitie. Volgens de Ware Tijd heeft het bestuur van de vakbond erop gewezen dat de politie een grondwettelijke taak heeft. Die taak is het handhaven van de openbare orde. Het maakt het onmogelijk een actieve rol te vervullen in het straatprotest of enige andere vorm van demonstreren tegen het beleid van de regering.

Het betekent uiteraard niet dat politieagenten de terugslagen van de economische crisis niet voelen. Het is eenvoudigweg niet het moment om ook de straat op te gaan. De politievakbond heeft haar eigen manier om van zich te laten horen. Dit zal op een eigen gekozen moment geschieden en zonder politieke bemoeienis. “We zullen het niet doen wanneer mensen het van ons verwachten”, zegt vakbondswoordvoerder Revelino Eijk.


24 REACTIES

 1. De politie die heeft geen toilet papier,inkt of papier, wel een grote mond.
  Hofwijks ,echt maar jij bent degene die namens de bevolking van Suriname de strijd moet voortzetten.Mijn zegen heb je altijd.
  Hup Hofwijks,hup,hup.


  Maak melding

 2. Toch zullen vroeg of laat velen ook gaan protesteren, een kwestie van tijd want didibri en duivelse trawanten hebben een lange adem en loeren dagelijks naar de staatskas. Zolang ze kunnen blijven lenen en stelen van het volk gaan deze roofzuchtige misleiders niet weg, ook niet in 2020. Na Gado wang kang bevrijdt het anti paars volk van de gehele ndp en duivelse aanhangers. Alleen een duivel is in staat boven recht en wet te leven en velen mee te sleuren in zijn val onder het mom van vaderlandsliefde, terwijl het gehele volk verdeeld is. Ndper’s, van hoog tot laag, geschoold of niet, jong en oud die de baas der misdadigers ververen, aanbidden en in het zadel houden zijn de oorzaak van alle paarse kommer en kwel.


  Maak melding

 3. Die een na laatse zin geeft precies aan wat er speelt.

  “Dit zal op een eigen gekozen moment geschieden en zonder politieke bemoeienis.”

  En al die schreeuwers om actie zijn of vreselijk dom dat ze zich voor het karretje laten spannen of zijn deelgenoot.


  Maak melding

 4. Ppfff…wat een excuus v. de SPB!!! hun misnoegen uiten over enkele knelpunten kunnen ze wel..
  Behalve de paarse kleurlingen,zijn de rest van het volk wel ontevreden met wanbeleid.Opkomen hiervoor geldt dus voor elke Surinamer die de situatie van het land voelt..Zo ook de grijse kleur uniform (zonder paars gevlekt),anders zouden ze niet verlangen naar een loonsverhoging


  Maak melding

 5. Blijf maar lekker met dat hongerloontje aan de kantlein staan, en je laten vernederen door die moordenaar, en als het nodig mocht zijn, door die zelfde moordenaar ingezet worden tegen eigen bevolking.


  Maak melding

 6. Je hoeft niet mee te lopen tijdens de demonstraties doch je kunt ze ook geen strobreed in de weg leggen als ze richting het plein mochten gaan. Gewoon oogluikend zaken toestaan zoals geen boetes uitdelen en het verkeer gewoon laten vastlopen


  Maak melding

 7. Heb je het plein echt goed bekeken?
  Van mij mogen ze best wel protesteren op het plein maar als je ziet hoe slecht het erbij ligt begrijp ik het verbod ook wel weer.


  Maak melding

 8. Su Bey?
  Waar slaat dat nu weer op. Een andere mening dan de jouwe mag niet verkondigd worden?
  Alles moet negatief bekeken worden?
  Niks is goed?


  Maak melding

 9. Het Hof van Justitie, het hoogste rechtscollege, heeft in hoger beroep zojuist beslist dat het 8 december strafproces voortgezet moet worden. Het Openbaar Ministerie (OM) had hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad op 30 januari 2017 om door te gaan met het strafproces. Het OM is niet ontvankelijk verklaard door het Hof van Justitie. De zaak is terug verwezen naar de Krijgsraad.

  Politie zal nu harder nodig zijn dan ooit. Het zijn ook ambtenaren.


  Maak melding

 10. @Manu Jij had kritiek op het politie optreden,nu wil je steun van dezelfde mensen,LAFFE TOEMOFFO GONG.boggel out jongoe…de politie weet dat jullie niks voor hun kunnen doen,BLIJF MAAR DROMEN ! BOUTA E setie a kondre kong sang oenoe no doe in t verleden,ga of blijf aan de NOORDZEE jij rood gemutste PANNENKOEK !


  Maak melding

 11. Hallo Redactie Waterkant op alle internet nieuws betreffende Suriname is melding gemaakt dat het 8 december proces doorgang moet vinden. Het is al enige uren bekend, zie Starnieuws maar bij uw site niet, censuur of…? Laat het proces afgehandeld worden en dan met alle Surinamers de schouders eronder om het land en de armoede te repareren.


  Maak melding

 12. Ja graag laat het proces eindelijk doorgang vinden zodat dat boek een keer gesloten kan worden.
  Het achtervolgt ons al veel te lang.


  Maak melding

 13. Passant volgende stap van Bouterse is oprichting constitutionele hof. In theorie kan die het proces beëindigen. De moordenaar bepaald wie zitting neemt in het hof. Zo fck doorzichtig allemaal baja


  Maak melding

 14. Hij zal wel, als je in zijn positie zit kan je alles uit een hoed toveren.

  Als je blijft toveren uit een toverhoed, grondwet aan de kant zet, om niet gestraft te worden, zegt voor ieder wezen met één hersencel, meer dan genoeg.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. ‘ Volgens de Ware Tijd heeft het bestuur van de vakbond erop gewezen dat de politie een grondwettelijke taak heeft. Die taak is het handhaven van de openbare orde. ‘

  Vermoedelijk zijn we het jaar 1980 vergeten.

  “Op 25 februari 1980 werd het gebouw (post Waterkant) door opstandige militairen in brand geschoten, waarna ze de leiding van het land overname”

  De militairen hadden toen ook de grondwettelijke taak.
  Dus praat niet over grondwettelijke taken/regels. Praat liever over de echte redenen: €,$,SRD etc.


  Maak melding

 16. Geef het land terug aan holland, afride hebben geen competenties om een land welvarend te maken het is ook wetenschappelijk bewezen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.