Ook Surinaamse politieagenten verlangen loonsverhoging

37

PARAMARIBO, 10 mei – Ook bij het Korps Politie Suriname, KPS, wordt uitgekeken naar een salarisverhoging. Nu leerkrachten op alle onderwijsniveaus bedacht worden, vinden ook de dienders een aanpassing op zijn plaats. Anders dan de rest van het ambtenarenbestand, willen de dienders het niet over zich heen laten komen. Een commissie van hun vakbond heeft het al haarfijn uitgekiend.

Dat de politie toe is aan hogere salarissen, is sowieso buiten kijf. Waar het op aan komt is de inhoud van het schepje. Volgens de Ware Tijd heeft de commisssie uitgerekend dat het salaris minimaal vierduizend Surinaamse dollar moet worden. Dat is ongeveer vijfhonderd euro. Maar ook de secundaire voorzieningen moeten dringend worden aangepast. De werkomstandigheden moeten beter.

Tot enkele jaren terug was er een politietoelage. Die is ingetrokken nadat het ambtenarenloon weer eens werd aangepast. De commissie adviseert ook dat toelages in percentages van het loon berekend moeten worden. Uitkeren in vaste bedragen is uit den boze. De Surinaamse Politiebond heeft sinds enkele maanden een nieuw bestuur met universitair opgeleide agenten. Die staan hervormingen voor.

- Advertentie -

37 REACTIES

 1. Daarom moet geen van ze krijgen.iedereen gaat willen ook.krijgen ze het toch.over 6 maanden gaan ze weer chanteren om weer te krijgen.

 2. Het gaat niet goed met Suriname!!
  @Misterbojo
  Kruip uit het chocolade fabriek van je baasje,,zijn bil gat,naar buiten want zo zie je de ellende in Suriname niet!!

 3. Lekker voor amper 2000 SRD je leven riskeren……..
  SRD 4000 is misschien wat aan de hoge kant maar er tussen in zou op zijn minst moeten zijn. Dan hoeven ze niet zo te hosselen om overuren te maken die weer niet mogen worden uitbetaald door die machtslustige dictator van een Daniel.

 4. @misterbojo, wanneer jouw leidsman de staat failliet maakt, als gevolg waarvan elke burger meer dan 70 % van de koopkracht verliest, dan snakt iedereen naar loonsverhoging !

  Het Volk is beroofd van meer dan de helft van haar KOOPKRACHT !

  Zie de Desi-devaluaties, de Desi-prijsverhogingen, de Desi-belastingverzwaringen, de Desi-gelddrukkerij van ongedekte SRD’s !!!

  Dussss………………….. EERST DE machthebbers, die een WANBELEID voeren, vervangen en NIET groepen die pinaren als gevolg van dit wanbeleid aanvallen !

  OPM : Bezuinig op het bejaarden-kabinet van de president, dat weinig presteert, slecht presteert ! Levert SRANAN-bevolking een besparing op van ongeveer VIERHONDERD MILJOEN (per jaar) !!!!!

 5. Uiteraard is het heel vervelend als men je zakgeld gaat verminderen.
  Misschien daarom beter om niet afhankelijk te zijn van Lanti maar zelf je broek ophouden.
  Subsidies moeten er nu eenmaal af onder welke regering dan ook.
  Men kan wel blijven wijzen naar de financiele rommel van dt land maar doe er zelf ook iets aan! Waarom alles in dollars en euro’s omrekenen terwijl je in SRD woont. Waarom als je verdiende geld naar het buitenland pompen.
  Je wilt niet weten hoeveel geld er jaarlijks vanuit Su naar de USA en NL worden gesluisd.
  Bedrijven en kantoren hebben websites met .nl in plaats van .sr. Hun rekeningen te voldoen bij de ABN, ING en Rabo.
  Deviezendieven zijn het, van het ergste soort.
  Maar dat zijn wel de mensen die nu het hardst klagen en het volk opjutten. Erg hoor dat je niet meer 4 x per jaar naar Miami kunt maar nog maar twee keer en dat je nog maar eens in de twee jaar een Prado kunt kopen in plaats van elk jaar.
  Voor hun moet de dollar lekker laag blijven zodat ze Su lekker leeg kunnen trekken en het volk laten pinaren. De echte dieven van het volk van Suriname zitten niet in de regering.

 6. Heel goed, in feite kon je er op wachten, en na de politie, volgt bet ziekenhuispersoneel, er heerst steeds meer onvrede dankzij dat paarse geboefte, en die strop om de nek van die moordenaar, word steeds strakker aangetrokken vanwege de financiěle chaos in het land waarvan hij zelf met zijn zogenaamde revolutiemakkers schuldig aan is.

 7. Goed zo!! Wie volgt..Als de leden van het ”kabinet” het krijgt, desnoods door de belastingen te verhogen, mogen de anderen dan ook.
  Door al de bomen ziet desie straks misschien het bos niet meer..Hopen dat hij uit wanhoop zich verhangt aan één van die bomen….

 8. Gewoon verdubbelen die salarissen. Hoefdraad gaat wel even naar het buitenland voor een lening tegen torenhoge rente om die loonsverhogingen te bekostigen. The purple way.

 9. Kevin@
  Je eens aan je baasje en consorten vragen waar zij hun geld gestald hebben, Kaaiman eilanden Zwitserland, of ben jij zo naïef dat je denkt dat niet zo is!!!!!!!!?!! Dan ben je goed gelovig
  Ik lidmaatschap op zeggen

 10. @ Haco,

  Welk baasje? VHP, NDP, ABOP, NPS, PL……..
  Allemaal 1 pot nat.
  Het verschil is wel dat de huidige regering in ieder geval een poging doet dit te doorbreken (en door de “rijken” behoorlijk wordt tegen gewerkt hierin). Ik geloof niet dat ik diegene ben die naief genoemd moet worden

 11. Eerst vreedzame demonstranten in elkaar slaan en nu een graantje meepikken. Geen moer moeten ze krijgen

 12. wat dacht je van de politieman/vrouw die nog geen 1100 srd per maand krijgt..

  mijn arbeiders krijgen 80 srd per dag of te wel 20 x 80 = 1600 per maand bij 40 uren arbeidt..

  de politie moet allerlei ontberingen meemaken onveilig werk doen veel eigen risico nemen, is niet zeker of hij/zij in de nacht thuis komt..

 13. Meer loon meer devaluatie.over zes manden gaan ze weeer in de rij staan voor meet loon.oplossing coruptie aanpaken en gestolen geld terug Halen

 14. Een salaris van omgerekend € 500,00 is geen onredelijke eis…..volgens mij…….iedereen heeft rekeningen om te betalen….en daarnaast moet er ook nog gegeten worden!!

 15. Wie was ook alweer begonnen met het eisen van meer loon?

  Lukt het ze niet met de deviezen en destabilisering van de koersen dan gaan we het toch via deze weg proberen.
  We zetten een verdwaalde hutkoffer op de voorgrond die denkt dat hij met een “case” bezig is en zich lekker letterlijk en figuurlijk laat voeden door de politiek. En die “intelligente” leraren lopen er als makke schaapjes achteraan te bleeren.

 16. @ Counter:

  Salaris omrekenen in euro? Ga dan in europa werken, we leven hier in Su

 17. Ik wil ook wel 4.000.000.000 AED verdienen per maand.
  Kan ik tenminste een leuk optrekje huren in Dubai

 18. Het is logisch dat mensen salaris verhoging gaan eisen. Je kan met het salaris van 2014 niet meer rondkomen in 2017.
  De valuta vlucht wordt nu weer bestreden met het verbod op valuta leningen voor bedrijven en personen die geen valuta inkomsten hebben. Dit is puur symptoombestrijding.
  Zolang onroerend goed en percelen nog in valuta zijn geprijsd.blijft de behoefte aan valuta bij personen.
  Het zijn Surinaamse grond en opstallen. Hierop moet gewoon een SRD prijs staan.

 19. De politie moet de laatste zijn om verhoging te vragen, zij hebben o.l.v. Jennifer v Dijk-Silos, ex. Min. v JusPol, voor miljoenen gefraudeerd.

 20. Blanke

  Klopt als een bus dat van die vreemde valuta op onroerend goed e.d.
  Maar een goede stap in die richting is wel dat je in SRD verdienend je niet kunt lenen in vreemde valuta. Dat is geen syptoombestrijding dat is simpelweg toepassen van de wet.
  Het is ook vreemd uiteraard dat je aflossing elke maand is overgeleverd aan de koers. Ondernemers en verkopers in Su willen wel risiko lopen zolang dat maar wordt gedragen door de consument.
  Persoonlijk ben ik blij met deze ontwikkeling wat zeker bij gaat dragen in het afprijzen van vreemde valuta in SRD.

 21. Didibri en rovende trawanten zijn de ware oorzaak van het toenemend aantal moorden, misdrijven, berovingen vanaf 1980.

 22. @misterbojo, Bouterse heeft zelfs de belofte gedaan dat alles in orde zou komen voor de leerkrachten en nu kan hij deze niet waarmaken.

  Al die oude mannetjes rondom Bouterse ontvangen netjes op tijd hun geld en liefst met verhoging.

  Een ieder weet wat Abrahams op OW heeft uitgespookt met geld. Bouterse heeft deze schoft met eer ontslagen en wordt adviseur van Bouterse met een hogere salaris dan hij eerder verdiende.
  Vind men dit dan normaal???

  Geld of niet, deze moordenaar Bouterse moet gewoon creperen.
  Ik zou zeggen:::een ieder de straat opgaan en eisen dat alle ambtenaren een verhoging krijgen.

  Hoefdraad moet opgehangen worden en de rest volgt wel.

 23. ze moeten alles wat een lantie man/oema meer krijgt dan 10 000 s r d weg halen dit aan de gepensioneerde geven..

 24. @ misterbojo …. uit al je reacties blijkt dat je een grote WARHOOFD bent. Ben je soms constant onder invloed van die paarse poeder ???

 25. Ashwin A.
  De politie moet de laatste zijn om verhoging te vragen, zij hebben o.l.v. Jennifer v Dijk-Silos, ex. Min. v JusPol, voor miljoenen gefraudeerd.

  woensdag 10 mei 2017 om 19:45 uur.

  *********************************************************************
  @ Ashwin A. … over fraude gesproken … de Abanies binnen de NDP … Abrahams, Graanoogst, Bouva, Miesikaba, Alibux, Lackin …. Master Killer Bouterse als clan lijder … zijn de fraude-uitvinders …. de fraude-reparateurs …. de in een nieuw jasje gestoken fraudeurs.

  Ashwin A. … motto voor de aan de NDP gelieerde politieagenten was/is: ” goed voorbeeld ” doet volgen …. dus graaien maar !!!!

 26. Enkele debaters willen de prijzen van goederen of andere zaken in vreemde valuta de schuld geven van de financiele ellende in Sranan !

  Totaal onjuist, de CB v Suriname heeft gefaald om onze SRD te beschermen, zij hebben in tegendeel een wanbeleid gevoerd dat tot meerdere devaluaties heeft geleid !

  Ook heeft de CB v Suriname toen de staatskas al leeg was, miljarden ongedekte SRD, in samenwerking met de regering gedrukt en in omloop gebracht ! In het geheim !!!!!

  Elke overheid die zijn eigen munt vernietigt door wanbeleid, verliest de grip op geld en valuta !

  De SRD is nooit inwisselbaar geweest in het buitenland, maar je moet je munt sterk houden zodat je indien nodig, over valuta kan beschikken !

  De huidige machthebbers hebben steeds geweigerd de uitgaven van de staat onmiddellijk gelijk te laten open met de inkomsten van het land ! ( Vandaar de illegale gelddrukkerij)

  Tevens hebben de machthebbers verzuimd, de productie te stimuleren, zodat er met meer exporten, valuta kon worden verdiend !

  Om de hierboven vermelde redenen is er een valutacrisis en ook een totale economische crisis in Sranan !

  PS : Niet zo belangrijk is in welke valuta je goederen beprijst, wanneer jouw munt niks waard is geworden en je land onvoldoende exporteert !

  Personen en bedrijven zullen altijd wel omrekenen naar harde valuta bij het zaken doen !

  Bovendien is de SRD in het buitenland niet inwisselbaar, in andere valuta !

 27. @Kevin, als je een comment niet begrijpt…….laat iemand je het uitleggen……ivp zomaar slap lullen…..met de verkeerde reactie!!

 28. he slap janus waar zijn jullie nog niet wakker off komt het door de zon . laat ook je tanden zien , off zijn jullie nog in de oertijden . toon ballen er is maar een man die weg moet nog niet wakker , bouta pa moni go , gweeeeeeeeeee

 29. Alle ndpers van baas tot paarse straatslenter hebben in principe de misdaad erg lief. Wee het oerdom paars verdoemd volk en hun misleider en zijn duivelse trawanten. Er komt ooit een dag dat ze de rekening der misdaad vol moord, drugd en roof krijgen gepresenteerd. Eeh hoezo……..mene, mevr……uw zoon of dochter zijn misdadiger geworden, ze hebt gestole, ze hebt ngedood, ze hebt drugs ingeslikt, ze hebt bedreigd, ze hebt etc tot de paars verdoemde hel. Alle ndper’s zijn de oorzaak van de steeds groter wordende armoede en misdaad. Ook Stef me nus, Misjiesosoka en Dogson, bobo zijn mede verantwoordelijk voor het geestelijk en moreel verval voor het op handen dragen en aanbidden van de duivel van verworden duivelsland…..ddb. Wo ka.

 30. Counter, ik berijp de comment maar al te goed. Maar je wilt mijn mening gewoon niet horen, want stel dat ik gelijk heb.

  En als jij van mening bent dat ik jouw comment niet heb begrepen, leg het mij dan maar eens uit

 31. Aaahhhaaa…gezellig!!!!!! Wanneer onderwijsgevenden opkomen voor hun herwaardering en zelfs ook in actie zijn,krijg meneer Valies alle heftige en negatieve schuld op zich…Ben benieuwd hoe er straks wordt gereageerd als ook politieagenten opkomen voor een loonverhoging….

 32. Counter, ik berijp de comment maar al te goed. Maar je wilt mijn mening gewoon niet horen, want stel dat ik gelijk heb.

  En als jij van mening bent dat ik jouw comment niet heb begrepen, leg het mij dan maar eens uit

 33. De SPB is tenminste duidelijk in wat ze willen en waarom.
  Valies bedenkt elke dag weer een andere reden om tegen te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.