donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie Suriname dringt aan op parlementair debat over crisis

Oppositie Suriname dringt aan op parlementair debat over crisis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Het parlement houdt binnenkort een speciaal debat over de economische crisis. De regering zal dan uitleg moeten geven over het beleid en welke maatregelen genomen worden. Het debat volgt op een brief van een deel van de oppositie.

In de brief wordt aangedrongen op een debat over de crisis in het land. Tijdens de vergadering zal ook de politieke situatie aan de orde komen. De brief maakt deel uit van de strategie van de oppositie om de regering meer onder druk te zetten. De politieke partijen Abop, VHP, NPS en Pertjajah Luhur willen het protest tegen het regeerbeleid in een hogere versnelling. Het debat moet vooral de redenen voor het protest accentueren.

De afgelopen weken is heftig geprotesteerd tegen onder meer de verhoging van de prijs van brandstof. Demonstranten hekelen vooral de heractivering van de speciale heffing, de zogenaamde government take. De oppositie en onder meer een deel van de vakbeweging wil ook het protest op straat opvoeren. De regering weigert het strategische Onafhankelijkheidsplein vrij te geven. Dit wekt nog meer wrevel op.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Er is crisis in de hele wereld. Daarom! Dat antwoord kennen wij toch al van deze regering. Of de buitenlandse machten zijn weer bezig! Wie denkt dat desie verantwoording komt afleggen, zal weer bedrogen uitkomen. De zoveelste zinloze actie van de oppositie! Maar ja, ze doen hun ”werk”. A san na weer broekoe, poer broekoe.


  Maak melding
 2. Er is altijd crisis in Suriname.dus laat BOUTERSE gewoon met rust.de mannen van de oppositie zitten niet in het macht centrum daarom zien ze gelijk alleen maar crisis.


  Maak melding
 3. Misterbojo hoor je alleen onzin uikramen de laatste weken. Ben je soms indienst van de paarse partij ? Hebben ze je soms een broodje bakkeljauw met een blikje Fernandes belooft als je op internet fora’s de paarse evangelie in bescherming neemt. Laat 1 ding duidelijk zijn, Dhr Venetiaan had een uitstekende financiële basis achtergelaten. Zijn aanpak werd door instanties als het IMF geroemd. Er was geen crises in Suriname. Monetaire reserves was gevuld en de koers Srd tov de US dollar was acceptabel. Bouterse heeft er een teringzooi van gemaakt.


  Maak melding
 4. Waar is “Carl de Judas” met zijn DOE-partij ???
  Hij heeft Bouterse toch geholpen in het zadel !!!! te zitten !!
  Hij stond met Bouta op het Onafhankelijkheidsplein om hem te ondesteunen tegen “We zijn Moe ” toen ze betoogden !!!
  Deze Awaridomri eng brede botro sref-srefie net als die van de de hoogbejaarde Hooghart !!
  Hoeveel pampers gaan de hoogbejaarde Adviseurs kopen met de a.s. verhoging die ze zullen krijgen (111%, mi gado, vanwaar moet dit geld komen ?? )


  Maak melding
 5. @ Koos,
  Wat je stelt t.a.v. Venetiaan is een waarheid als een koe !!
  Jammer dat de grondrover SOMO , steeds zijn slag heeft kunnen slaan samen met zin die op hem lijken (” de Stille Kracht” ).


  Maak melding
 6. 28 ja knikkers in de assemplee vinden dat de oppositie zich aanstelt. In de tussentijd zijn de NDPlee leden miljonair geworden, zoals Boeva


  Maak melding
 7. Zie je bepaalde figuren van de regering komen debateren in de Dna? Zoals die moordenaar met zijn beperkte woordenschat, deze crimineel heeft zoal geen notie van de toestand in het land, iedere dag beneveld van de coke en de blue label, de rest van die fossielen zijn zo goed als schijndood, en komt ook weinig zinnigs uit hun mond, er moet hier, wil het hier nog goed gaan komen, een ommekeer komen in deze politieke situatie, een vernieuwde politiek,met jonge intelectuele anders denkende personen, zoals in Frankrijk nu heeft plaats gevonden, een jonge ontwikkelde vooruitstrevend persoon van 39 jaar, maar niet een fossiel van 72 jaar met een criminele achtergrond, zoals dat hier het geval is.


  Maak melding
 8. @Misterbojo, u stelt : “Er is altijd crisis in Suriname ”

  ja, alleen in uw en Desi’s hoofd !

  Uw partijgenoot Desi heeft met zijn vers gedrukte Miljarden aan ongedekte SRD-biljetten, ons land en onze economie VERNIETIGD !

  Dit is een ongekende Wakaman-crisis, waarbij het Volk voor meer dan 70% beroofd is van zijn inkomsten !

  Staatsschuld is mega-groot en uw Opa D houdt de juiste schrikbarende cijfers geheim !

  De uw slimme Opa D gaat nu WEER de staatsuitgaven VERHOGEN door LOONSVERHOGINGEN toe te kennen, terwijl Sranan midden in een ZWAAR, door Opa D veroorzaakt staatsfaillissement, zit !

  TJEK YU nanga DESI CRISIS DJASO :

  Koers SRD voorafgaand aan kabinet DESI : 3,30 per dollar

  KOERS SRD na/tijdens kabinet Desi 8,30 per dollar en meer !

  VALUTA NO DE, ALLA SRANAN RESERVES SMELTER !
  OPA D TAKKI “A NO SABI FA DAT DU KONG “


  Maak melding
 9. Zo typerend voor bepaalde mensen. Bij de pakken gaan neerzitten en wachten (waarop weet ik niet, maar ze wachten)
  Ik heb geleerd dat je actie moet ondernemen.
  Nieuwe verdienmodellen moet ontwikkelen. Voor SU is dat lastig, omdat de oude mannen alleen oude wijsheden bezitten.


  Maak melding
 10. @Misterbojo
  Jij bent de enige surinamer die geen crisis ziet!!
  Natuurlijk heb je het recht op vrije meningsuiting,maar dat je een heleboel lariekoek uitkraaid mag ook gezegd worden.


  Maak melding
 11. Deze dagen slaapt bouta in een tent op het plein,te bang dat onzichtbare vijanden het plein zullen betreden en op het gras zullen staan.


  Maak melding
 12. sme is een dictatuur regeert door één man die bepaald en beslist,, de rest fucktioneerd als omhulsel is niks zegent .

  ik vraag mij steeds af, of de familie leden van de coalitie het allemaal wel beter hebben in het land..

  hoe zullen de mofinawan zich voelen met de ellende in het land, je hoort, ziet ze niet terwijl de meeste van hen bij overheid in dienst zijn, juist het vuile werk opknappen..


  Maak melding
 13. Venetiaan……hmmmmm

  Hij heeft zo goed op het geld gepast en niks uitgegeven dat er totaal geen onderhoud is gepleegd aan o.a wegen. De verborgen kosten komen laten naar boven, maar we blijven deze Venetiaan roemen om zijn spaarzaamheid.


  Maak melding
 14. De baas der misdadigers en paars duivelse trawanten hebben heel veel te verliezen als ze het mandaat teruggeven. Zij vrezen de vele onderzoekingen, te beginnen bij Boefdraad en corrupte paarse ex minister van OW@V, naast gesjoemel bij EBS, Telesur en Staatsolie. Daarnaast vreest de baas en misdadig vervloekte misleider dat de amnestiewet wordt teruggedraaid. Wat komen gaat zijn Venezolaanse sociale misdadige wantoestanden. Al vallen er doden onder hun eigen oerdomme aanhangers, baas en paarse gangster no e go gwe geen ene ka, alleen als de gehele oliedomme ndp aanhangers als een horde wolven hun eigen baas, ministers gaan beroven van hun macht en wat ze hebben leeggeroofd van land en volk. Een burgeroorlog e go kong, wacht maar af.


  Maak melding
 15. Een speciaal debat over de economische crisis….wauw dat wordt wel spannend…..
  Een ding moet men ( in dit geval, de oppositie) weten dat die vervloekte debiel alleen debateert in Ocer.. Dus oppositie,ga goed voorbereiden en sta klaar voor alle tegenspreken en dwarsbomen v d voorzitster v DNA…Ze is er niet vies voor en krijgt steeds de opdracht van haar baas….Rest mij, jullie heel veel succes te wensen..


  Maak melding
 16. Oppositie komt met domme voorstellen. Hoe moet je debateren met mensen (ministers en president) die niet weten wat debateren is? Deze lieden kennen alleen het dictaat.


  Maak melding
 17. Wie ervan uitgaan dat praten met de ndp of lijder zin heeft, kennen de paarse duivelse tactiek niet. Ndp heeft een zeer lange adem sinds 1987, en deze kwaadaardige paarse draak en duivels die de macht is gegeven door oliedomme paarse stommelingen moesten beter weten, net als allen die oliedom hebben gestemd in 2010 en daarna weer voor vijf van misleiding, bedrog en roof door de ndp. Ze weten wie deze paarse draak is. Op het internet, you tube en via verslagen die zijn opgetekend van ooggetuigen zijn de paarse misdadige daden wereldwijd bekend. Alleen bij het oerdom dwaas paars ddb verslaafd oerdom volk niet. Het is daarom paars goed dat hij ze laat lijden, allen die hebben gestemd op deze paarse draak ddb. Wee de paarse awariedomries, ook zij zullen door hun eigen paarse debiele dwaze volgelingen worden beroofd en afgestraft. Een kwestie van tijd, voordat deze zich paars betalende leugenprofeten hun verdiende loon krijgen voor hun voorspoed leugens.


  Maak melding
 18. Ray, jij was al de domste oliebol hier,tot daar aan toe,…maar nu span je de kroon,met jou hysterische geleuter.wanneer ik een PANNENKOEK zie,dan denk ik,ooo zo ziet die idioot uit.vandaar !!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES