dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOntevreden Surinaamse leerkrachten blijven staken

Ontevreden Surinaamse leerkrachten blijven staken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Het onderwijzend personeel op verschillende niveaus blijft staken. Dit is besloten tijdens een bijeenkomst van de Associatie van Leekrachten in Suriname enj de Bond van Leraren. Hoerwel de twee organisaties in onderhandeling zijn met het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, is besloten de staking voort te zetten. Het resultaat laat te wensen over.

Dit gaven verschillende leerkrachten te kennen nadat voorzitter Wilgo Valies de uitkomst van de onderhandelignen voorlegde. Volgens de leerkrachten is er niet genoeg uit de bus gekomen als gekeken wordt naar de duur van de onderhandelingen. Reeds twee dagen wordt urenlang onderhandeld. Zowel minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur als Valies had zich optimistisch uitgelaten.

Dat was voor de aanvang van de onderhandelingen. De twee onderwijsvakbonden eisen een bevredigende herwaardering van posities in het onderwijs. Onder meer de lonen moeten worden aangepast. Dat is wel gebeurd, maar de leerkrachten zijn ontvreden. Volgens hen zijn afspraken niet nagekomen. Dat moet eerst gebeuren voordat het onderwijsproces kan worden hervat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Waarom heeft de overheid beesten of insecten in dienst? Is de overheid misschien zelf een verzameling van beesten en insecten? Dan hoeft dat ontslaan toch niet?


  Maak melding
 2. @ Tijger
  We hebben zeker een overschot aan goede leerkrachten in Suriname. Ontslaan betekent een tekort aan onderwijs in de komende jaren. Denk eerst na voordat je iets post.
  Maar ach ja, het is de NDP way praten en doen zonder nadenken zoals je baasje


  Maak melding
 3. Vanaf oktober vorig jaar zijn er afspraken gemaakt betreffende de herwaardering voor onderwijsgevenden, dat de uitvoering ervan door een stelletje leeghoofden van die paarse criminele organisatie te wensen over laat, kun je het onderwijzend personeel niet aanrekenen, het heeft met onkunde te maken van mensen die lid zijn van die paarse club, en daardoor een plaatsing hebben gekregen, waarvoor ze niet geschikt zijn, wat gebleken is uit al die fouten in het herwaarderingsprogramma, die nu gecorrigeerd moeten worden.


  Maak melding
 4. Ik lees hier de stelling van een propagandist van Opa DDB : : “De regering moet deze beesten of insecten ontslaan.”

  Laten aub EERST “De Mensen” die verantwoordelijk zijn voor het FAILLISSEMENT van het Land, ONTSLAG NEMEN of OPDONDEREN !

  Hoofdverantwoordelijken voor het Financiele disaster in het land zijn DDB en zijn rechterhand mr GILMORE, die helaas nog steeds iets te vertellen heeft over onze financien !
  (vandaar de vele mega-nep-leningen in het buitenland )

  DIE TWEE HEBBEN IMMERS, IN HET GEHEIM, de staatskas leeg-gerommeld en hebben daarna nog eens meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten uitgegeven !

  DE FAILLIETMAKERS VAN Ons Land moeten direct weg !

  TEK UN KOFRU DANG UN GWE !!!!!

  PS : Olieprijs is weer gedaald op de wereldmarkt !

  Het Faillissements-Kabinet blijft nog steeds meer uitgeven dan er aan staats-inkomsten binnenkomt !
  Vandaar dat de SRD steeds minder waard wordt !

  DIEREN en INSECTEN hebben de 8 december-massamoord en ook de Moiwana-massamoord,
  gepleegd !!

  IJAAAAA TOCH, A NO MI !!!!!!!


  Maak melding
 5. Hoe ziet de toekomst eruit voor vele oliedomme paarse aanhangers die op de onberechte moordenaar, bij verstekveroordeelde drugscrimineel en schender van mensenrechten hebben gestemd? Zie Zimbabwe, als het gros der paarse oliedomme stommelingen hun geliefde criminele afgod blijven dogen door neks te doen. Door hun oliedomme stemkeuze zijn vele leerkrachten die paars oogden ook de paarse klos geworden. Dedebeer en paarse criminele elite bende rovers zijn de wortel van achteruitgang voor land en volk, sinds 1980. De paarse vloek, ndp heerst over het volk.


  Maak melding
 6. Ik lees de stelling : No pay no work !

  Tjaa. maar wanneer jouw prestatie nog erger is dan NO

  WORK, te weten : YU FAILLIET A KONDRE ,

  DANG FA DANG ????????????????????????


  Maak melding
 7. Leraren gaan er niet veel bij krijgen. Want er is geen geld. Op deze manier gaat de regering de ene groep tegen de andere opzetten, zoiets van…kijk die leraren, ze eisen alles op wat we ook voor jullie in gedachten hadden.


  Maak melding
 8. Elk jaar weer het zelfde.al die hebberige hebzuchtige ambtenaren van Suriname.ze gebruiken elk jaar weer de zogenaamde stakingen van ze in Suriname om hun hebzuchtige karakter voor elkaar te krijgen


  Maak melding
 9. Ik hoop dat de regering overgaat tot ontslag van deze werkweigeraars. Vervolgens moet de rechter maar oordelen of de ontslagen terecht zijn. Daarnaast moet de regering overgaan tot het aannemen van wetgeving waardoor de vleugels van deze vakbondrijkjes worden gebroken.


  Maak melding
 10. BESTE MENSEN

  Nerkust van Fols speelt met vuur hij is een lid van de paarserovers bende. Dit soort mensen kijkt alleen naar eigen belang en is corrupt uit goede bronnen is gelekt dat hij extra bonus heeft ontvangen om akkoord te gaan met de regering


  Maak melding
 11. WERKWEIGERING :

  De governor vd Centrale Bank, Gilmore (familie van Opa DDB) had moeten WEIGEREN MILJARDEN aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten te DRUKKEN EN UIT TE GEVEN !

  Dan was Sranan nu niet FAILLIET en waren de ambtenaren en onderwijzers niet GERIPT, en niet van een groot deel van hun inkomen beroofd !

  PS : Inflatie, devaluaties, dagelijkse prijsverhogingen, nieuwe belastingen het Volk is MOE van het FAILLISSEMENT van Opa Desi !

  NO WAN VALUTA NO E KOME !

  SAKA DJUNTA !!!


  Maak melding
 12. Als deze regering olv misdadigers overgaat tot ontslagen, wahaha dan kunnen ze oerdomme paarse leerkrachten zonder diploma een kans geven om les te geven. Van moordenaar tot president wordt het belangrijkste vak.


  Maak melding
 13. De meerderheid van de leerkrachten neemt haar verantwoordelijkheid en geeft les. Deze leerkrachten zijn zich simpelweg bewust wat de gevolgen zijn voor o.a. de zwakke leerlingen en studenten. De oproerkraaiers hebben lak aan de negatieve gevolgen voor de teerlingen en studenten. Dit soort leerlingen en studenten geeft het eerder op bij calamiteiten. Alleen de kinderen van rijke ouders zullen de leerachterstanden makkelijk met bijlessen kunnen wegwerken. Deze ouders zijn immers in staat om het geld voor de extra bijlessen op te brengen. De zwakke leerlingen zullen nog sneller vroegtijdig de school verlaten.Het leger kansarme werkelozen zal hierdoor groter worden.


  Maak melding
 14. Begin alvast de grondwet te herschrijven dan. Beste RobG dat gaat hem niet worden. Dergelijke acties zijn voorbehouden aan dictatoriale regimes.


  Maak melding
 15. @ Koos,

  Een Sammy Polanen is al jaren bezig de grondwet te herschrijven, zittende op de schoot van Desie !!
  Deze klootzak opent bij tijd en wijlen zijn bek in het voordeel van de paarse baas !!!!


  Maak melding
 16. @ Koos,

  Een Sammy Polanen is al jaren bezig de grondwet te herschrijven, zittende op de schoot van Desie !!
  Deze klootzak opent bij tijd en wijlen zijn bek in het voordeel van de paarse baas !!!!

  =========================================

  Beste Bong-koro-sranangman, allereerst de complimenten voor je nick name. Een dag gelachen, is een dag geleefd en dat op de vroege morgen. Het is overduidelijk dat Bouterse wetten aan zijn laars lapt en als de wetten hem niet uit komen dan past hij ze aan. Vrouwe justitia is keer op keer door hem verkracht onder leiding van deze 2 imbecielen:

  * Iwan Rasoelbaks, waarnemend (tot sint juttemis) president van het Hof van Justitie
  * Roy Baidjnath Panday, procureur-generaal (pg)

  Als hindoestaan schaam ik me dood voor deze klootzakken. Een beetje hindoestaan heeft normen en waarden meegekregen. Helaas deze 2 klootzakken niet.

  Grootste vrees is dat Bouterse straks de noodtoestand uitroept en dan heeft hij speciale bevoegdheden om het land te besturen. Verkiezingen worden uitgesteld, speciale commissie die de grondwet gaat herschrijven, meer censuur media en criticasters die opgepakt worden en achter tralies verdwijnen. Suriname is hard op weg een 2e Venezuela te worden alleen de suri’s hebben niet de ballen om Bouterse met harde hand te verjagen.


  Maak melding
 17. Jaichand:juist dit is ook het probleem in Suriname. Creolen en maron zijn gewoon de zelfde. Het zijn Afrikaans komaf.die verdeling wat jij aanhaalt bestaat niet.alleen is t jammer dat het al is aangeleerd in Suriname


  Maak melding
 18. @RobG,
  Hou maar op met je grapjes.
  Zwakke leerlingen worden lijders van het land en jij kiest voor ze,En het leger van kansarmen ,,bij ons zijn ze bekend als de coalitie, zijn ministers,parlemetariers of werken bij het kabinet.Zelfs bankrovers en moordenaars doen het beter dan de werkende klasse die elke maand eerst moeten staken om hun salaris in ontvangst te nemen.Het leger van kansarmen hoeft geen werk te doen en ze hoeven niet eens te staken! Ze krijgen alles op tijd uitbetaald voor het niets doen.


  Maak melding
 19. @RobG

  Jij zegt ;Daarnaast moet de regering overgaan tot het aannemen van wetgeving waardoor de vleugels van deze vakbondrijkjes worden gebroken.

  Zeg RobG ,is je baasje van plan nog enkele vakbondsleiders naar fort zeelandia te sleuren en af te maken?!


  Maak melding
 20. @misterbojo
  ….ja net zoals het woord ‘koelie ‘de afrikanen is aangeleerd.
  Het woord koelie een benaming voor de hindostanen bestaat niet maar dat moet je de afrikanen niet vertellen anders is het gedaan met je!!


  Maak melding
 21. @Robje-G de betaalde propagandist van Opa D zegt :

  “Het leger kansarme werkelozen zal hierdoor groter worden.”

  Maar jouw Opa D heeft dit toch eerder al opgelost, door RUIM VIJFDUIZEND nieuwe ongekwalificeerde ambtenaren te benoemen, die door hem als STEMVEE zijn gebruikt !

  Dat is het werklozenproject van Opa D !

  En daarom zijn de staatuitgaven NOG STEEDS VEEL TE HOOG en zitten wij midden in het FAILLISSEMENT !

  PS : MILJARDEN-ONGEDEKTE-GELDDRUKKERS, Opa D en GILMORE MOETEN OPDONDEREN !

  ZAKENKABINET NU !!!

  DUMP DE ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN-DRUKKERS !


  Maak melding
 22. Ik snap dat jullie hoog en droog in NL zitten en je kinderen niet de dupe zijn van deze stakingen en dus vrolijk uit jullie nek kunnen kletsen. Het volk van morgen in Suriname wel!! In Suriname is de vakbond vrijwel hetzelfde als een politieke partij, zij beamen het zelf ook. Politiek voeren over de ruggen van de schooljeugd is misdadig. Niet alleen de onderwijzers voelen de geldontwaarding, ook de ouders van de kinderen en studenten die zij nu de vernieling in duwen!! Ik heb ettelijke bijeenkomsten en protesten van deze misdadige figuren die zich protestleiders noemen meegemaakt en ik kan u zeggen dat ik schrok van het gedrag van deze mensen die onze kinderen mede opvoeden en onderwijzen!! Mijn grootmoeder had het vroeger vaak over siepie wentje, wel ik heb ze daar live gezien en schaamde me dood. Niemand die ze corrigeerde in hun beschamende gedrag, integendeel werden ze door Valies en consorten aangemoedigd en opgejut om steeds verder te gaan. Ik snap nu daarom ook hoe het komt dat de schooljeugd zich gedraagt zo als ze dat tegenwoordig doen. Met zulke juffen en meesters kan je niet anders dan asociaal gedrag ontwikkelen. Schande schande schande!! Het is tijd er stevig de bezem doorheen te halen, weg met die siepie wentjes en die ondeugdelijke dot mofo leraren!


  Maak melding
 23. @Lucien

  Zet u dat gedrag aub middel een opname op het internet/youtube dan bent u geloofwaardig.

  Wat ik wel gezien heb op net internet was 3/4 van de FOLS leden die hun vergadering heel boos verlieten toen Nederkust kwam vertellen dat wat de regering per eind april zou doen nog tot eind juni zou worden uitgesteld.

  Beste Lucien laten de onderwijzers zich slecht gedragen echter de regering is een onbetrouwbare partner die van alles belooft maar niet doet. Het is nu no pay no work en vooral hard tegen hard.

  Wat is beter een paar weken of maanden geen onderwijs. (dat is desnoods in de vakantie in te halen) of een regering die iedereen bij de neus neemt en het land afbreekt.


  Maak melding
 24. @ Luciën …. mijn grootmoeder had het vroeger vaak over Pondo Basies. Welnu … hier de reactie van een paarse Pondo Basie @ Luciën. Het zijn niet de leerkrachten die het slechte voorbeeld geven … maar … die Abanie -NDPérs. Ik vermoed dat je geen uitzondering bent … wat krom is probeer je recht te trekken.

  Met zulke Dieven en Moordenaars kun je alleen maar Super Asociaal Gedrag ontwikkelen.

  Het blijvend Diefachtig Gedrag van de Abrahamsen, de Bouva’s, de MieSiKaba’s, de Graanoogsten, de Jozefzonen, Alibuxen en als lijstaanvoeder Master Killer Bouterse staat Model voor de jeugd anno 2017.

  Dat de jeugd geen respect meer heeft/toont voor ouderen is het de schuld van de leerkrachten? Dat wij hier in dit land alle normen en waarden overboord gegooid hebben is dat alleen maar de schuld van de leerkrachten?

  Volgens mij heb je een trauma overgehouden van je slechte schooljeugd ervaring. Had beter je best gedaan, minder gespijbeld … dan … zag je het daglicht en niet een pik pik donkere nacht.


  Maak melding
 25. @Lucien Het LEK zit bij de Leiding van het land !

  Zij hebben Ons Land FAILLIET gemaakt met VEEL te hoge Staatsuitgaven en het drukken van MILJARDEN ongedekte bankbiljetten !
  NIET DE ONDERWIJZERS of andere loontrekkers !

  Opa D heeft MEERMALEN GEDEVALUEERD en verhoogd de prijzen van goederen en diensten !

  Opa D en GILMORE zijn 100 % verantwoordelijk voor ons Faillissement, NIET ANDERE SRANANMANS !

  ALLA SMA E PINA, alleen de Opa d-clan heeft hoge inkomens en zadelen Sranan nu ook nog op met ONZINNIGE MILJOENEN-LENINGEN !

  Lening-zieke Opa D heeft Sranan ook voor de toekomst financieel in de afgrond gestort !

  TIME FU Opa D SAKA DJUNTA, A FAILLIET A KONDRE !

  PS : Leve de echte Srananmans die opkomen tegen de roof van meer dan 70% van hun inkomen/koopkracht !

  Het LEK zit bij de leiding vh land, DIE MOET DUS WEG !!!


  Maak melding
 26. @ Lucien,

  Geniet van je onafhankelijkheid en vertrouw op jullie eigen kunnen, want na 1975 is het land een 2e Haïti geworden gefeliciteerd !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES