Surinaamse Partij van de Arbeid en DA’91: regering moet weg

38
Protestacties in Suriname worden uitgebreid

PARAMARIBO, 5 mei – De regering moet weg. Dit is het standpunt van de buitenparlementaire Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, en DA’91. Anders dan sommige protesterende groepen, zijn DA’91 en SPA van mening dat het welletjes is. Van ‘ombuiging’ van het beleid of het terugdraaien van maatregelen is al lang geen sprake meer.

Beleidsombuiging is een reeds lang gepasseerd station. De twee politieke partijen willen niets anders dan dat president Bouterse het regeermandaat terug geeft. Dit standpunt is ook te kennen gegeven tijdens een informatiebijeenkomst van de samenwerkende oppositiepartijen over de geplande protestdemonstratie. Ook is een beroep gedaan op de oppositie om vooral de grootst mogelijke eenheid te demonstreren.

Dit zal het succes helpen bepalen van de massaprotestdemonstratie die de oppositie op twintig mei zal organiseren. De demonstratie vindt plaats in het Andre Kamperveen stadion. SPA en DA’91 hebben voorgesteld om de respectievelijke partijkleuren uit te dragen tijdens de protestdemonstratie. Er worden duizenden burgers verwacht om uiting te helpen geven aan de ontevredenheid over het beleid.


38 REACTIES

 1. Politiek in haar TOTALITEIT heeft een ware complete rotzooi gemaakt van ons prachtig landje.Indien ik een beetje ‘overdreven’ mag generaliseren,hetvolgende:De ene schurkenbende na de andere hebben we op het politiek’toneelplatform’ zien verschijnen,wetende,dat een volk welke geen maatschappelijke unity kent, naar hartelust genaaid kan worden.Een prachtige les hebben ze van de laatste wrede ex kolonisator meegekregen.TOEGEGEVEN,DE BENDE DIE NU HET POLITIEK TONEELSPEL VOORTZET ZOU ZELFS NIETEENS EEN BIJROL IN EEN MIDDELEEUWSE HORRORFILM KRIJGEN.Geen symptoombestrijding,doch vastgeroeste struturen zullen we met wortel en tak moeten vernietigen.


  Maak melding

 2. Politiek in haar TOTALITEIT heeft een ware complete rotzooi gemaakt van ons prachtig landje.Indien ik een beetje ‘overdreven’ mag generaliseren,hetvolgende:De ene schurkenbende na de andere hebben we op het politiek’toneelplatform’ zien verschijnen,wetende,dat een volk welke geen maatschappelijke unity kent, naar hartelust genaaid kan worden.Een prachtige les hebben ze van de laatste wrede ex kolonisator meegekregen.TOEGEGEVEN,DE BENDE DIE NU HET POLITIEK TONEELSPEL VOORTZET ZOU ZELFS NIETEENS EEN BIJROL IN EEN MIDDELEEUWSE HORRORFILM KRIJGEN.Geen symptoombestrijding,doch vastgeroeste structuren zullen we met wortel en tak moeten vernietigen.


  Maak melding

 3. Waar blijft Carl de Judas ??? Doet hij niet mee met zijn DOE-bende die Bouta in het zadel heeft geholpen ???
  En PALU die al die jaren heeft gerotzooid op Natuurlijke Hulpbronnen met gronden,concessies en skalians !!!Ze zijn bang dat Bouta e-go-brokko-godo; sirie-e-go-panja !!!


  Maak melding

 4. Dit roep ik al enige tijd dat deze KUMAKOISI Administratie, met aan het hoofd onze moordverdachte, moet opdonderen.

  Als deze K-Administratie aanblijft tot 2020 is Suriname reddeloos verloren.

  Suriname; besef aub dat deze gasten ASAP van het toneel moeten verdwijnen.


  Maak melding

 5. Suma na SPA en DA 91! Twee oppositionele partijen die geen blad voor de mond nemen en ronduit zeggen; weg met de regering van de Nationale Dieven Partij. Hopelijk laten ze dit standpunt niet los en strijden ze door om de paarse boeven bende achter slot en grendel te krijgen. De overige partijen VHP, NPS, PL en ABOP zouden dit standpunt ook moeten innemen. ” We zijn moe” en overige actiegroepen zeggen dat ook. Maak er we politieke strijd van en schuil niet achter het brute optreden van de politie! Power To the People of Surinam.


  Maak melding

 6. Wat wil wilgen valies en co bereiken?Venezolaanse situaties creëren in Suriname?En vervolgens Suriname weg vluchten naar hun echte thuis land Nederland?want dat gaat vroeg of laat gebeuren.


  Maak melding

 7. Geen van die leiders daar willen nog in Suriname wonen.uit suriname vluchten straks onder de mom dat ze zouden gearresteerd worden door BOUTERSE.maakt het voor die leiders om makelijker in Nederland te verhuizen met hun familieleden.


  Maak melding

 8. @bong-koro-sranangman
  Carl de Judas heeft een hele ton wijman boter op zijn kop. PALU is een zootje dieven met mooie praatjes.
  Niemand wil met deze schurken geassocieerd worden. De zogenaamde oude PALU toppers verkopen tegenwoordig de in de jaren 80 en 90 geroofde gronden in saramacca en Coronie aan tegen hoge prijzen terwijl ze zich die gronden onrechtmatig hebben toegeëigend.


  Maak melding

 9. Eindelijk zijn er politieke partijen in Suriname die het vertrek van deze regering eisen. De oppositie inbhet parlement moet zich daarbij aansluiten. De ndp moet het mandaat teruggeven. Bouterse heeft genoeg kansen gehad.
  De vakbonden moeten ervoor zorgen dat zij de politie en de militairen aan hun zijde krijgen. De druk wordt dan alleen groter om op te stappen voor Bouterse.


  Maak melding

 10. @Koos die partijen die nu het aftreden eisen van de zittende regering zijn hypocriet. Ze hebben nooit verantwoordelijk hoeven dragen. Lekker makkelijk om van achter de coulissen iets populairs te roepen. Deze idioten creëren chaos in opdracht van hun meesters. De politie moet ze aanhouden en verhoren. Nangegaan moet worden van wie zij instructies krijgen en hoe hun organisatie structuur eruit ziet. Er moet beslag worden gelegd op hun tegoeden en tevens moeten de leiders huisarrest krijgen. Men moet weten dat als je collaboreert met de vijand je hoge prijs voor zult betalen.


  Maak melding

 11. uit alle hoeken zal de regering Bouterse 2 onder druk komen te zitten omdat de chinezen Suriname zeer vertrouwlijk hebben meegedeeld het chinees leger op Surinaamse bodem te zullen inzetten om hun staatsburgers te beschermen , indien de Surinaamse dat niet instaat zijn .
  Een ernstige souvereiteids kwestie

  dus zouden de Surinaamsche autoriteiten de noodtoestand kunnen afkondigen om vooral de veiligheid van chinezen te kunnen garanderen .Daarom moest de min. van juspol weg.


  Maak melding

 12. Je bedoelt tussen 6 planken. Ze moeten die troep opruimen in Suriname. Het land stikt van de verraders. Die flikkers likken in opdracht van Nederland. Ze doen alles om hun blanke meesters te pleasen.


  Maak melding

 13. Opzouten moeten SPA en DA’91. De regering gaat niet weg. Lafaards lopen weg met de staart tussen benen als twee sandopie’s lopen te keffen. De regering neemt haar verantwoordelijkheid omdat de economische problematiek complex is. Toen het economisch goed ging hebben vele VHP en NPS parlementariërs die ook grootondernemer zijn, goed geboerd. Hun vermogen groeide extreem hard. En nu het economisch minder goed gaat lopen deze huichelaars te protesteren.


  Maak melding

 14. Het zou voor Suriname een hele verademing zijn, wanneer deze paarse criminele organisatie inclusief die moordenaar, zijn opgerold, en nog jaren opgesloten worden voor hetgeen ze dit volk hebben laten lijden, Curtis Hofwijks, dhr. Castelen en mevr.Castilio, hebben goed ingezien, dat ombuiging van het huidige beleid, een gepasseerd station is, deze paarse rotzooi hebben nu eenmaal een vernietigende inborst, waardoor het land steeds verder afglijd,


  Maak melding

 15. Ik lees:
  “Deze idioten creëren chaos in opdracht van hun meesters”
  Dit zijn woorden van slaven.

  “Men moet weten dat als je collaboreert met de vijand je hoge prijs voor zult betalen”.
  Als je niet voor mij bent ben je tegen mij en wordt je gezien als vijand.
  Wat een onzin.
  In een beschaafd samenleving noemen wij dit oppositie voeren.


  Maak melding

 16. SPA en DA’91
  20mei is de grote dag. Doe mee,mobiliseer iedereen!!
  Bouta en de ndp ,roei ze uit !!!

  @Parbo
  Je baasje heeft Suriname nooit de kans gegeven om zelfstandig te worden! Jij idioot hij pleegde een illegale coup in 1980 daags te voren toen de surinamers hun eerste algemene en geheime verkiezingen zou houden!!We hebben de kans niet gehad om onze burgerrechten te vervullen door te stemmen Sindsdien is het nooit goed gegaan met Suriname. Je baasje houd al 37 jaren lang Suriname en de surinamers gegijzeld!! Het idee al dat je baasje aanwezig is in Suriname is geen prettig gevoel.We willen niet in herhaling treden maar Dec 1982,telefoon coup[,moiwana slachting,Bouta amnestie,…klinkt dat niet bekend in je oren?Ga maar na aan wie we deze tragische bladzijden in de geschiedenis van Suriname,te danken hebben….je baasje bouta!!


  Maak melding

 17. Het betoog in zake ombuiging’ van het beleid of het terugdraaien van maatregelen is aan dovemans oren gericht. Suriname is verworden tot een dictatuur en daar gelden andere spelregels voor. Alleen mag je van DDB geen sportiviteit verwachten, want hij is de man die de spelregels bepaald.

  De geest is al lang uit de fles en als ultimum remedium geldt nu dat DDB met zijn marionettenregering het veld moet ruimen. Op 20 mei a.s is het cruciale moment van de waarheid en zal er met de massabetoging moeten blijken waartoe deze man nog in staat is. Ik durf vooraf niet uit te sluiten dat DDB vanwege zijn narcistische inborst, zijn egocentrische persoonlijkheid en ziekelijke manipulaties zal trachten om nog voordat het zover komt, de noodtoestand aan te kondigen en wellicht ook weer de avondklok zal laten luiden. Indien dit gebeurt is het te verwachten, dat de jongeren van toen, de werkelijkheid achter deze man anders zullen gaan ervaren. Hopelijk dat de anarchie daarbij mag uitblijven. Duidelijk is in ieder geval dat het net rond dit serpent in de belichaming van DDB zich langzamerhand begint te sluiten. Niets doen en langs de kant blijven staan is geen optie. Deze rechtvaardige strijd betreft het hele Surinaamse volk die ageert tegen algeheel onrecht en dictatoriaal gedrag van deze regering en mag niet opgegeven worden.


  Maak melding

 18. De Machtshebbersclan die Sranan failliet heeft gemaakt en alles wat los en vastzit verkwanselt, verkoopt of het zich toe-eigent, is ook geen politieke partij met zetels in het parlement !

  Deze wakamans hebben ook meer dan DRIE Miljard ongedekte SRD-bankbiljetten in omloop gebracht !

  Hun DNA-poppetjes SLIEPEN/SLAPEN en juichen hard bij het faillissement van Sranan, zij roepen heel luid dat DUBAI E KOME ! NEKS NO FOUT !

  Binnenkort zullen deze Anti-Surinaamse DNA-poppetjes ook de door de Clan in Sranan gecreerde “VENEZUELAANSE TOESTANDEN” goedkeuren en juichen voor een nieuwe Sranan-Grondwet-Zonder-Mensenrechten !

  PS : Stop de onderdrukking en de Slavernij van het Sranan Volk !!!

  De koloniale onderdrukkers, Desi en kolonel Valk, hebben met hun staatsgreep, Sranan compleet vernietigd !


  Maak melding

 19. Parbo
  “@Koos die partijen die nu het aftreden eisen van de zittende regering zijn hypocriet. Ze hebben nooit verantwoordelijk hoeven dragen. ”

  Parbo u had gisteren even naar de livestream van de DNA moeten kijken hoe Rusland de heren Bouva, Misiekaba en Abdoel de oren waste omtrent prestaties en verantwoordelijkheid.
  Simons moest haar juniors in bescherming nemen.

  Elk punt van de heren verdampte als sneeuw voor de zon. DA 91/ SPA en anderen hebben volledige verantwoording gedragen en weer opgebouwd uit de puinhopen van PAARS.
  Er werd duidelijk gemaakt dat onder Bouterse slechts die projecten gerealiseerd zijn die Front voorbereid en reeds gefinancierd had.
  Er is ook duidelijk gemaakt hoeveel middelen er gespaard waren en die verdwenen zijn.
  Er is ook duidelijk gemaakt dat er hoeveel extra, extra inkomsten er geweest zijn tussen 2010 en 2015 welke als sneeuw voor de zon verdwenen zijn zonder dat er iets van terug te vinden is.

  Beste Parbo roept maar wat


  Maak melding

 20. @RobG

  “De regering neemt haar verantwoordelijkheid omdat de economische problematiek complex is.”

  De regering neemt haar verantwoording niet. Zij belooft steeds van alles en kan het niet waar maken omdat het niet vooraf naar de dekking gekeken heeft.
  Neks no Fout en A no mi zijn de slogans die je steeds hoort.

  Tijdens de tijden van toevallige extra inkomsten was alles het succes van de verspillende regering en had men niemand nodig. De oppositie en het IMF en de rating agencies waarschuwden al sinds 2012 voor de dip die onvermijdbaar was.
  Nu roept de president plotseling dat iedereen mee moet leiden en de schouders onder het oplossen van voorspelde en door de regering veroorzaakte problemen.

  Deze regering doet niet anders dan aan droomdenken. zie de presentatie van Hoefdraad omtrent het Surinaams Spaar & Stabiliteitsfonds.

  Hij droomt dat Suriname nu al uit het dal komt. Alle deskundigen zien het anders, laat staan de mensen in Suriname.

  Hij droomt een fonds bij elkaar dat extra inkomsten kan gaan afromen terwijl er overal enorme tekorten zijn. Hij is rond uit gek. over 5 jaar zou er $ 250.000.000 in het fonds zitten en het fonds zou $ 5.000.000 rendement draaien. Door de obligatielening van Suriname op te kopen zou dat fonds dan al $ 22.500.000 moeten realiseren als rendement.
  Hoe stom ben je als Minister met dit soort fabeltjes.


  Maak melding

 21. De regering moet alle ruimte krijgen om haar termijn uit te zitten.De kiezers[118.000 en de fictieve bijgevoegd door Dora en Miranda] zijn nog steeds heel tevreden en willen niets anders.
  Ze willen zien hoe de jaren tachtig er uit zag.


  Maak melding

 22. Machthebbersclan van Desi komt aan de macht en neemt een BEDRAG ruim EEN MILJARD over van regering VENE, SPAARGELD/ RESERVES van Suriname !

  De Machthebbersclan VERSPEELT/VERKWANSELT deze spaargelden en komt het volk NU wijsmaken dat zij een Spaar- en Stabiliteitsfonds in het leven gaat roepen !

  DANG SUMA LAW, SUMA EDE BORO ??????????

  PS : Wanneer komt de Machthebbersclan met de VERANTWOORDING van de UITGAVEN uit de Monetaire Reserves ???

  Wanneer leggen de Machthebbers verantwoording af voor de UITGAVEN gedaan met de vers gedrukte Ongedekte DRIE MILJARD-SRD-bankbiljetten ?????

  Wanneer komt de Clan met VERANWOORDING van de uitgaven van de VELE MILJOENEN, verkregen uit de tientallen, namens het Volk opgenomen, internationale LENINGEN ??????????

  STOP THE SURINAM SLAVERY !!!!!

  PUT THE MONEY BACK !!!!!


  Maak melding

 23. Bouta het aftellen is begonnen.

  Iedereen keert zich tegen je.
  Neem de benen, vlucht naar het buitenland. Want je beland in de gevangenis in Su of USA yu dagu beest.


  Maak melding

 24. @ Snippi,
  Het waren deze PALU-mensen die grote lappen grond in Coronie en Saramacca hadden gekregen; geweldige projecten zouden ze in Coronie opzetten(recentelijk:een PALU-man SELBING -dc, zou een geweldige ‘leguana-project” opzetten; bull-shit allemaal,we zouden geen kip meer importeren in Coronie); deze knopendraaiers hebben het West-Suriname plan (Dr.Ir.Essed)met alle investeringen (Nf 147.000.000,–) vernietigd !!! Loco’s, aangelegde spoor, haven complex woningen, proefveld 50 ha obe-palm aanplanting!!! Houtskool project (Krolis) !!!


  Maak melding

 25. @RobG, als de regering wel zijn verantwoordelijkheid neemt, hoeven zij baas Bouterse niet steeds te bedelen om uitleg in de DNA te geven voor het geen wat nu in het land gebeurd. Triest

  @Jojo, bedankt voor je uitleg

  -De grootste idioot van Suriname gaat de woorden van haar baas Bouterse overbrengen in het buitenland!!!!!
  Minister van buitenlandse zaken die nauwelijks een half jaar op die plek zit weet precies dat het de schuld van de buitenlanders is over de situatie wat nu in Venezuela plaatst vindt.

  =Zij heeft goed onderzoek gedaan vandaar dat Suriname hetzelfde nu meemaakt.

  Het gaat om de volgende regels::::::

  -Minister van Buitenlandse Zaken, Yildiz Pollack-Beighle heeft tijdens de ministeriële vergadering van de regionale organisatie Celac opgeroepen tot dialoog omtrent de huidige politie situatie in Venezuela.

  Volgens de bewindsvrouw is de ontstane situatie in Venezuela een van buitenaf geïnstigeerde aanval, onder aanvoering van een groep landen, op de regering van het land. De bedoeling is volgens Rodrigues rellen te veroorzaken, die een interventie zouden kunnen rechtvaardigen. Zij beschuldigde daarbij de oppositionele groeperingen van het aanwakkeren van geweld, teneinde een reactie uit te lokken van de orde-handhavende gewapende machten.


  Maak melding

 26. Dat is niet goed gaat in t land, gaan we voorlopig niet over discussieren. Maar het feit daar 2 dwergjes eisen, dat de regering haar mandaat terug geeft is belachelijk. Ergens denken zij slim te zijn. Want ze kunnen dan over een paar jaar claimen een bijdrage te hebben geleverd in het moeilijk maken voor de regering en kunnen zij eisen stellen om dan weer over de ruggen van andere politieke partijen zetels te winnen, zoals zij dat altijd al hebben gedaan.


  Maak melding

 27. Goede conclusie van de SPA and DA’ 91. Van Castelen en zijn partner moet de parlementariers nou overtuigen dat het een doel is van de stadion massa meeting.

  Geen minute langer in deze hopeloze misere.


  Maak melding

 28. na de Val van de regering bouterse,al het geld van de ndp’ers terug Halen en in de staatskas stoppen.
  Zeal stukken beter gaan met Su.


  Maak melding

 29. Jojo, het vertrekpunt vannde overheid was gebaseerd op bepaalde aannames die voor die tijd reëel bleken te zijn. De tijden zijn echter veranderd. Het beleid is bijgesteld omdat de voorgenomen doelen door mondiale ontwikkelingen niet gehaald worden. De economie is de basis van elke samenleving. In Suriname doet zich het probleem voor dat de overheidsfinanciën tekort schieten om de economische doelen te realiseren. Een regering van Front partijen zou de bevolking nog meer laten lijden als zij met deze economische problematiek werden geconfronteerd. Ik bekijk dit vraagstuk vanuit de reeële economische tekortkomingen van het land. De productiesectoren schieten tekort om o.a. volledige werkgelegenheid te garanderen en om de overheid voldoende inkomen te verschaffen.


  Maak melding

 30. Parbo je mening geven en vragen of deze regering op wil stappen is gewoon mogelijk in een democratie, dat jij wil dat ze opgepakt moeten worden en ze het zwijgen opgelegd word is pure fascistiche diktatuur en doet me sterk herinneren aan 1982. jou posting bestempeld je als een pure fascist, je uitspraken lekker anoniem doen geeft aan dat je gewoon ook nog een laffe hond bent, triest figuur


  Maak melding

 31. @paarse slaaf : zegt “In Suriname doet zich het probleem voor dat de overheidsfinanciën tekort schieten om de economische doelen te realiseren.”

  Iedereen met een domme kop zal BEZUINIGEN wanneer de overheid onvoldoende inkomsten heeft, alleen Opa D WEIGERT te bezuinigen en verhoogd de overheidsuitgaven :

  ** Hij maakt al onze reserves op !

  ** Hij benoemt 5000 nieuwe ambtenaren (stemvee) !

  ** Hij drukt meet dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-biljetten en geeft die uit !

  ** Hij sluit tientallen leningen tegen woekerrente, Volk moet deze terugbetalen !
  Leningen zijn niet bestemd op PRODUCTIE te genereren !

  ** Hij benoemt, na meerdere domme beleidsfouten, WEER nieuwe ministers ! Bevolking draait op voor de extra kosten en salarissen !

  ** Hij weigert openlijke CORRUPTIE door bevriende politici aan te pakken, de boeven worden niet voor het gerecht gesleept !

  Dit DOMME BELEID van Opa D heeft Sranan FAILLIET gemaakt !

  VALUTA NO E KOME ! DUBAI LONG GWE !

  Productie NO DE !

  Moro Prijsverhogingen nanga Belastingen e Kome !

  MORO DEVALUATIE E DORO !

  VOLK E PINA !!!!!

  PS : De NEP-beleidsmakers gaan du ENORME staatsuitgaven nog verder verhogen door overheidssalarissen en lonen te verhogen !


  Maak melding

 32. @ RobG

  “Jojo, het vertrekpunt vannde overheid was gebaseerd op bepaalde aannames die voor die tijd reëel bleken te zijn.”

  De aannames waren niet realistisch beste RobG. Leest u aub de waarschuwingen van IMF, Rating agency’s en veel deskundigen maar na.
  Leest u ook aub vision 2030 hoe ten minste 1 oppositie partij naar de toekomst keek.

  Neemt u aub nota van wat iedereen wist omtrent de reden voor de hoge goud en olieprijzen.

  Neemt u aub nota van het crisis en herstelplan dat de trends vanaf 2005 liet zien en u zou moeten weten met welke crisis en lage prijzen de regering Venetiaan te maken gehad heeft en hoe zij de financiele crisis 2007-2009 heeft weten te overleven.

  Regeren is voor uit zien en niet geloven in dromen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.