woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameTours naar Surinaams toeristenoord Raleighvallen opgeschort

Tours naar Surinaams toeristenoord Raleighvallen opgeschort

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Tours naar het Surinaamse toeristenoord Raleighvallen zijn voor enige tijd stopgezet. Een collectief van negen tourbedrijven heeft besloten de tours op te schorten. Er doen zich te veel problemen voor. Die hebben vooral te maken met de houding van booteigenaren uit het plaatsje Witagron. Het collectief spreekt van “onprofessioneel gedrag, gevaarlijke situaties en plotselinge prijsverhogingen.”

Het was meer dan nodig een signaal af te geven. Niets minder dan het belang en de veiligheid van de klant staan op het spel. “De kwaliteit van de boten is niet in orde. De boten zijn niet gekeurd, de bootsmannen werken met slechte machines en te weinig benzine, ze roken marihuana en drinken op de boot en ze vragen steeds hogere prijzen”, zegt Jan van Swaaij van Jenny Tours tegenover de Ware Tijd.

De risico’s zijn des te groter daar er geen telefonisch bereik is in dit gebied. Witagron is de laatste stop te land. Het is daarna nog zeker drie uren varen naar Raleighvallen. “Als de boot omslaat, is er geen communicatie met de buitenwereld. Als iemand gewond raakt kunnen we niets doen”, aldus Van Swaaij. Het collectief probeert via gesprekken met de bootslieden tot een vergelijk te komen. En een betere dienstverlening.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Is wel gezellig op die bootjes. Die van Swaaij is een gluiperd, die situaties die hij schets is altijd zo geweest. Waarom ziet hij dat nu pas?


  Maak melding
 2. Komt echt niet professioneel over. Men moet voor een vooraf bepaald termijn contracten / overeenkomsten afsluiten met betrouwbare partners die voldoen aan de contractverplichtingen en veiligheidsvoorschriften.


  Maak melding
 3. Ik HERHAAL nog maar eens….iedere weldenkende toerist brengt zijn dure geld niet naar een ongeorganiseerd, chaotisch, corrupt, crimineel land. Onbeschofte douane bij aankomst op Zanderij….smerige binnenstad met junks / zwerfhonden / bergen petflessen / verkeerscriminelen / klant-onvriendelijke service en dienstverlening. Kortom, wegblijven uit dat smerige, stinkende narco-land en lekker kiezen voor Caribisch Nederland met zijn parelwitte stranden en azuurblauwe zee, vriendelijke bevolking, betaalbare excursies.


  Maak melding
 4. Niet alleen de booteigenaren zijn aasgieren, ook de grote mannen achter dit ressort. Ze kennen geen prijskwaliteitverhouding. Ze willen snel rijk worden.


  Maak melding
 5. Wat een zielige toestand daar in de binnenlanden van Suriname!

  ‘“De kwaliteit van de boten is niet in orde. De boten zijn niet gekeurd, de bootsmannen werken met slechte machines en te weinig benzine, ze roken marihuana en drinken op de boot en ze vragen steeds hogere prijzen”, zegt Jan van Swaaij van Jenny Tours tegenover de Ware Tijd.’

  Wat een toestanden allemaal.


  Maak melding
 6. En dan zeggen ze!! Aardige mensen, sociale mensen, hartelijke mensen!! Ik zou zeggen HATELIJK mensen en dan zeggen zij Sranang gron ai kari yu!!! fu dede zeker!! A no fu MA..PP ma ding!!!

  Wees gewaarschuwd voor de verscholen criminelen!!


  Maak melding
 7. @ RobG

  “Komt echt niet professioneel over. Men moet voor een vooraf bepaald termijn contracten / overeenkomsten afsluiten met betrouwbare partners die voldoen aan de contractverplichtingen en veiligheidsvoorschriften.”

  RobG u vergelijkt Suriname steeds met de gewone wereld.
  Niet is volgens u of mijn maatstaven professioneel in Suriname.
  U maakt geheel duidelijk geen enkele ervaring te hebben hoe de zaken in Suriname verlopen. Een toerist is geen gast maar een wandelende portemonnee die de touroperators en de bootmannen met minimale inspanning en minimale service proberen leeg te halen. Niemand heeft enige notie contractuele verplichtingen of veiligheidsvoorschriften.

  U benadering is THEORIE die nog lang niet functioneert in Suriname.


  Maak melding
 8. slechte publiciteit voor het (eco-)toerisme naar/in de republiek Suriname.

  De oorzaak en gevolgen moeten goed worden bekeken. Het zou goed zijn dat de toeristen voor de geleden schade en ongemak betaald worden. Toeristen moeten nagaan dat als ze betalen ook waar krijgen voor hun geld en dat dit goed is vastgelegd in de overeenkomst.

  Triest dat de toerisme-branche in de republiek Suriname zo omgaat met de toeristen. Ze moeten maar alles eerst heel goed gaan regelen van A T/M Z en dan pas zich zelf te gaan presenteren en verkopen voor de toeristen.

  Andere zaak: veiligheid

  Betaal die toeristen hun gelden terug. Die zien jullie nooit meer terug. Eens maar nooit weer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. als ja , als de witman/vrouw zo dol graag het binnenland wil zien, beleven , bewonderen,,,, dan waarom leggen ze niet een weg naar de Raleighvallen dat nog geen 20 km. lang is van af wieta gron en voor altijd te bereiken is ..

  aldaar ook nog een hotel , motel, gast house iets in die trant bouwt onder eigen beheer, dat ook nog goed is voor de werk gelegenheid veel meer aantrekkelijker is vooral veel veiliger..

  dan kunnen vele vele honderden toeristen uit de hele wereld dit gebied bezoeken..

  is dit nou niet een goed idee..


  Maak melding
 10. Jojo,

  Een uitgelezen kans voor de overheid om ordening te brengen in de chaos van de ‘ wilde bootjes ‘. De steun van de touroperators is hierbij noodzakelijk. De overheid moet strenge eisen stellen aan de bezitters/bestuurders van deze bootjes. Deze gasten zouden in het bezit moeten zijn van een vaarbewijs om passagiers te kunnen vervoeren. Het vaarbewijs kunnen zij halen na deelgenomen te hebben aan een cursus en na het slagen voor een examen.


  Maak melding
 11. RobG een diploma halen is geen garantie op betere dienstverlening. Beter is ter plekke te controleren en mysterie guests inzetten


  Maak melding
 12. Beste Jojo meest kan ik me goed vinden in je mening over en je kijk op de verschillende zaken die in Suriname spelen alleen hoe je nu generaliseerd over de mensen die werkzaam zijn in de toeristenbranche en wegzet als een soort aasgieren, onder deze ondernemers komen er meer dan genoeg voor die wel waar voor hun geld bieden, en waar ik in de laatste 25 jaar dat ik jaarlijks 1 soms 2 maal per jaar en nooit korter dan 3 weken een aantal keren 2 maanden in Suriname door heb gebracht, en van hun diensten gebruik heb mogen maken, alleen moet je dan wel van basic houden en geen vergelijking willen maken met verzorgde trips in Europa een beetje relativeren wil nog wel eens helpen.
  Zijn het juist niet de grotere jongens onder de tourbedrijven zoals Mets en Orange die de in verhouding hoge prijzen vragen ten koste van de mensen zoals bootmannen die onderbetaald worden, en zijn het niet juist de kleinere bedrijfjes zoals een (Lorenzo) Ramcharan, een familie Kasidi met hun Albatrostours op het Bigipan gebied, een Kiran met o.a.zijn dolfijnenspotten, een Iwan Dalen met zijn dochters op het stuwmeer om maar eens een paar te noemen die met leuke prijzen wel waar voor het geld en service bieden, alleen de touristen moeten weten waar ze boeken en beter uit kijken en weten waar ze zijn


  Maak melding
 13. RobG, wat let je, ga je diensten aanbieden om dat daar te regelen, stel gelijk een Arbodienst in en een arbeidsinspectie in en leg alle bootmensen de verplichting op een cursus EHBO en/of BHV en een VCA te halen


  Maak melding
 14. Koos, een vaarbewijs geeft zeker een minimale garantie dat niet ieder persoon maar voor bootman mag spelen.Er zal een selectie plaatsvinden. Gecertificeerde bootmensen zullen aan de kwalificatievereisten voldoen. De zwakke broeders, dus de personen die lak hebben aan kennis en regels zullen afvallen bij de test. Kaf wordt van het koren gescheiden.

  Johan, ik hoop dat er personen in Suriname zijn die jouw en andere interessante ideeën oppakken om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Ik ben van mening dat de overheid heel strenge eisen moet stellen aan de bootmensen. Op het water schuilt een ongeluk in en klein hoekje.


  Maak melding
 15. Toerist
  Deze mannen hebben geen werk meer dus nu gaan ze beroven , binnenland ook onveilig nu, kijk maar nu gaan er veel minder toeristen naar Suriname en daarom komt de wisselplicht nog niet,geen toerist komt op deze manier vakantie vieren het wordt niet ontstressen maar meer stressen!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Droevig😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢


  Maak melding
 16. Johan,
  Zijn het juist niet de grotere jongens onder de tourbedrijven zoals Mets en Orange die de in verhouding hoge prijzen vragen ten koste van de mensen zoals bootmannen die onderbetaald worden, en zijn het niet juist de kleinere bedrijfjes zoals een (Lorenzo) Ramcharan, een familie Kasidi met hun Albatrostours op het Bigipan gebied, een Kiran met o.a.zijn dolfijnenspotten, een Iwan Dalen met zijn dochters op het stuwmeer om maar eens een paar te noemen die met leuke prijzen wel waar voor het geld en service bieden, alleen de touristen moeten weten waar ze boeken en beter uit kijken en weten waar ze zijn”.”

  Heb je wat meer informatie


  Maak melding
 17. Mijn broer en schoonzus wilden vanuit Paramaribo naar Dempatie voor vijf dagen. Kosten per persoon €1000,-. Die gasten in Suriname zijn verwend en willen snel rijk worden.Zij leven in de waan dat een of andere onzichtbare hand in Europa met geld aan het strooien is. Zij snappen nog steeds niet dat de meerderheid van een bevolking en vele overheden in landen hard moeten werken om aan dollars en Euro’s te komen.


  Maak melding
 18. @ Johan

  Sorry dat ik te generaliserend over kwam.
  Ik vergelijk de service en kosten van Legency in Zuid Afrika of Het Stanley In Nairoby, Tenten op de Serengetti, of de beklimming van Kilimanjaro (tentjes met ijs op het dak ’s ochtends) qua kosten met Mets of Bergen en Dal (uitermate matige producten) en Anula, Danpaati en Torarica (goed product) met elkaar.
  De prijs prestatie verhouding gaat helaas mank en dat komt helaas door gebrek aan kennis en interesse en het besef dat de gast alles mogelijk maakt. De totaal prijs is niet onbillijk echter het geleverde is vaak te matig.

  Ik heb ook een fantastische gids mee gemaakt bij een Surinaamse jungle track echter de overall organisatie van Mets was bijzonder slecht (de gids begreep echter heel goed wat belangrijk was).

  Ik maak helaas de zaken wel eens te zwart wit voor vriend RobG.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES