donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitievakbond: leiding Korps Politie Suriname moet weg

Politievakbond: leiding Korps Politie Suriname moet weg

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 mei – De leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, moet weg. Dit stelt de Surinaamse Politiebond. De vakbond zegt in een brief aan president Desiré Bouterse het vertrouwen in de korpsleiding op. Samenwerken is onmogelijk en de sfeer in het korps wordt langzaam maar zeker compleet verpest. Harde afspraken worden niet nagekomen.

Het gaat dan om afspraken die gemaakt zijn in bijzijn van minister Eugene van der San van Justitie & Politie. De afspraken moesten een betere werksfeer bewerkstelligen en zaken vlotter voor elkaar krijgen. Onder meer het uitbetalen van overuren blijkt tot een probleem te worden gemaakt. De vakbond heeft er schoon genoeg van en eist een nieuwe leiding. Weliswaar wordt geen ultimatum gesteld.

“Wij hebben wel aangegeven dat we bepaalde zaken gerealiseerd willen zien. En dat is in ieder geval dat er uitgekeken wordt naar een andere korpsleiding”, zegt vakbondsvoorzitter Raoul Hellings tegenover de Times of Suriname. Korpschef Agnes Daniel zou het been stijf houden als het gaat om de overuren. Wettelijk vastgelegde zaken als dubbele betaling op zon- en feestdagen worden zo tot issue verheven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. sang! NDP gelieerde vakbond zegt dat NDP gelieerde leiding weg moet! Waar moet dat heen? een kleine interne revolutie!


  Maak melding

 2. Bouterse moet over de brug komen wil hij de politie kunnen inzetten voor zijn doeleinden.

  “No pay no work” zal het motto dan worden.

  Ze komen wel op hun werk maar volgen heel selectie instructies op of controleren voor ze tot actie over gaan eerst of alles wel goed opgedragen is en of de uitrusting wel compleet is, etc.

  STIPTHEID acties.


  Maak melding

 3. Voor dat weinige geld durven de politie agenten wel onschuldige burgers op te pakken omdat zij opkomen voor hun rechten. Als de politie echt een statement willen maken dan sluiten zij zich aan bij de protesten.


  Maak melding

 4. Wordt tijd dat deze “dame” vertrekt.
  Laat ze eens kijken wie er allemaal onder haar gezag overplaatsing heeft gevraagd en/of ontslag heeft aangevraagd. O Ja, omdat ze de aanvrage niet in behandeling neemt is er officieel geen sprake van dat mensen weg willen………..triest zo te manipuleren
  Machtsgeil en jaloers is dat mens………..


  Maak melding

 5. De politiebond denkt “Bouta heeft ons nodig dus hij zal ons niets weigeren”.
  En ja hoor Bouta zal wel moeten anders staat de politie niet achter hem. Slimme zet.


  Maak melding

 6. O ja, de mensen van de bond mogen wel oppassen met haar.
  Iedereen die haar tegenspreekt wordt overgeplaatst naar een resort, ongeacht de kosten die het korps heeft gemaakt om mensen op te leiden voor bepaalde functies elders. Jaren lange opleiding….foetsie….je hebt Daniel tegengesproken….
  Tegenspraak wordt niet geduld alleen beloond met overplaatsing naar een resort……..dat is de dame die het korps heeft geleidt/gelijdt shappoo mevr. Daniel………….


  Maak melding

 7. Op deze site wordt wel eens gekscherend geschreven dat je geen opleiding hoeft te volgen, want in Su kan je rijk worden met criminaliteit.
  Voorbeeld doet volgen.

  Of reshuffle als het je niet bevalt. Ontsla de minister en zet gewoon een ander

  En trede lager hetzelfde: ambassadepersoneel mist de binding met SU. Roep ze terug ( en zet anderen die ik zal voordragen)

  Nog en trede lager (vakbond)
  Politietop moet weg,

  Hebben jullie dan niet door dat jullie symptomen bestrijden?!!


  Maak melding

 8. Ze eisen het vertrek van van der san en niet van bouta?!Die twee horen samen. Ze moeten beiden vertrekken.Geen enkele of,of.Het moet zijn beiden moeten opdonderen..!!


  Maak melding

 9. Symptoombestrijding mooi in de kliek der Coroniekronto-ede’s. Een gedegen probleemanalyse(SWOT)is te ver gezocht bij de rovers van NDP, laatstaan een kosten baten analyse. Schuiven met domme marionetten van de roversbende is hun handelsmerk. Verantwoording afleggen; A NO Mi. Opsodemieteren de moordenaar en drugsverslaafde coke-dealer!


  Maak melding

 10. @ Tjallie foe Texas,
  Heb je ooit gehoord of gelezen dat de ” dochter van Daniels ” (comm.van Politie), die een dienstauto onder beheer van haar moeder was op haar erf, had gestolen voor joy-riding, dus ook diefstal van brandstof van de overheid, ook een aanrijding had gemaakt, ooit is voorgeleid en veroordeeld???
  Laat de Poltie vakbond ” deze doofpot zaak” onderzoeken of de PG vragen waarom deze zaak in de doofpot is verdwenen !!!! Daar zijn ze natuurlijk te laf voor !!


  Maak melding

 11. @ Avanavero:

  Daniel was al politiek benoemd……….

  Het gaat er ook niet om of het iemand is die wij wel of niet willen zien. De persoon dient zijn/haar werk naar eer en geweten uit te voeren en op te komen voor het KPS.

  Mevrouw Daniel in deze denk echter dat ze alles kan en mag omdat zij “korpschef” is. Alleen landveraders en hielenlikkers willen met haar werken om er zelf beter aan te worden. Maaaarrrrrr! Mevrouw Daniel houdt wel van het verraad maar niet van de verrader.

  Ze komt haar zelf nu tegen, helaas heeft het voor veel dienders veel te lang geduurd en hebben ze inmiddels een andere baan gekozen ondanks dat het KPS opleidingen voor ze hebben betaald, opgeleid en zo voort. Daiel heeft ze gewoonweg weg gepromoveerd of overgeplaatst zodat niemand haar in de weg kan staan. Machtsmisbruik en jaloezie zijn de kernwoorden van haar karakter. En dan te bedenken dat ze “rustig” en medogenoos de mannen afpakt van andere vrouwen….omdat ze het kan….denkt ze….helaas kan niet iedereen omgaan met de verantwoordelijkheden van hun functie en draait het uiteindeijk weer uit op machtsmisbruik in plaats van gebruik voor de goede dingen.

  Te triest voor woorden zulke mensen……ik ben bij dat de bond voor haar leden opkomt en haar weg wil hebben….haar “vriedinnetje” Dora kan haar helaas nu niet meer helpen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES