Ondersteuning ondernemerschap in binnenland Suriname

12
Ondersteuning ondernemerschap in binnenland Suriname

Van links naar rechts: Wilco Finisie (directeur Regionale Ontwikkeling), Edgar Dikan (minister Regionale Ontwikkeling), Maurino Pansa (CEO Pansa Group of Companies NV). Het ministerie en de firma hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend, waarmee ze een strategisch partnerschap zijn aangegaan.

De samenwerking richt zich op ondersteuning van ondernemerschap in het binnenland van Suriname, teneinde plaatselijke gemeenschappen te helpen om mee te produceren en meer te verdienen als onderdeel van een campagne van het ministerie tegen armoede. De ondertekening vond plaats op het ministerie.

Pansa Industries, een dochteronderneming van Pansa Group, is gespecialiseerd in het fabriceren van machnises zals notenkrakers, kleine rijstpelmolens, podosirimolen en andere constructies ter verhoging van de productie bij de bestaande productieactiviteiten in het binnenland.


12 REACTIES

 1. Hoe gaan de machines aangedreven worden als het binnenland geen stroom heeft?
  En in het verleden zijn de mensen juist de bossen ingevlucht om maar niet te werken.Ben benieuwd naar het resultaat.Gezien
  ze daar traditioneel leven en dat heeft nooit een bijdrage geleverd aan de economie van Sur.


  Maak melding

 2. De NDP is niet capabel om duurzame / constructieve / winstgevende projecten op te richten, Omdat de NDP een criminele organisatie is dat zich richt op criminele activiteiten. Dat is voor elk normaal denken mens nationaal en internationaal allang al duidelijk. Zelfs kleuters zien dat in.


  Maak melding

 3. Productie in binnenland moet bevordert worden omdat vele drugstransporten onderschept zijn. Ook zijn de witwaspraktijken ontmanteld. Dus de productie van grondstoffen voor verdovende middelen moet opgevoerd worden.
  President Bouterse heeft een nieuwe ministerie aangenomen te weten de ministerie van drugs en genotsartikelen.


  Maak melding

 4. Ik heb alles gegeven voor de paarse partij,en wat krijg je terug ? stank voor dank ,alleen vrienden krijgen hoge functies ,.de hard werkenden NADA.


  Maak melding

 5. Jacobus,

  Jij schrijft “ze wilden niet werken en zijn het bos ingevlucht”. Shame on you om zo iets te posten.

  Mij bekruipt het gevoel dat je de geschiedenis van Suriname helemaal niet kent en je weet ook niet hoe wij in het binnenland leven.
  Ik kan mij niet voorstellen dat een volwassen Suriname zulke onwaarheden post of ben je een jonge man of vrouw die buiten Suriname geboren is en helemaal niks weet over het geboorte land van zijn ouders?

  Mijn advies. Men is nooit oud om te leren. Tegenwoordig is bijna alles online te vinden. Google de geschiedenis van Suriname over de voorouders van de “Binnenlandbewoners”, die bij aankomst in Suriname ervoor gekozen hebben om niet voor geen enkele so call slave masters te werken. Ze zijn diep de jungle ingegaan en hebben zich daar gevestigd. Ik ben zo trots op mijn voorouders, die hebben zich nooit onderworpen aan de so call slave masters.

  Ik weet dat er heel veel Afro Surinamers zijn die onze voorouders waarderen, voor wat ze in “the hard days of slavery” gedaan hebben voor degene die achter zijn gebleven in de plantages, maar er zijn ook anderen die anno 2017 nog neer kijken op de Binnenlandbewoners. No problems, vroeg of laat zullen ze nog tot inkeer komen.

  Massive respect to those who appriciates what our Ancestors have done in the hard days of slavery.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 6. Geweldig nieuws ! Meneer Pansa weet als geen ander dat economische ontwikkeling niet zonder ontwikkeling van het menselijke potentieel kan.

  Investeren in kansrijken in een samenleving die brede schouders hebben om het land verder te helpen.

  Niet die cowboys die het land en volk op schandalige wijze uitbuiten voor eigen gewin. De laatste 40 jaar is een flink aantal van deze cowboys exorbitant rijk geworden.

  Als kleine jongen, ben nu 55, hoorde ik al dat Hindoestanen en Chinezen de economie in Suriname in handen hebben.

  Hoe kon de N.D.P. er dan toch een puinhoop van maken ? Die Revo boys kwamen toch uit de lagere sociale klasse en hadden geen politieke en economische macht ?

  Ik krijg steeds meer het idee dat deze cowboys de N.D.P als dekmantel gebruiken.

  Ik hoor mensen vaak zeggen dat Suriname vooruit is gegaan. Er zijn mooie wegen, hotels, winkels en casino’s. Er rijden mooie auto’s.

  Als je in Suriname bent en kritisch rondkijkt zie je dat er in de volksbuurten en in de districten de tijd 40 jaar heeft stilgestaan.

  Er is de laatste 20 jaar veel geïnvesteerd in steen en beton, voor de rest eigenlijk niets.

  Er is in Suriname nooit in de kansrijke mensen geïnvesteerd. Ik hoop dat met Pansa de tij wordt gekeerd.

  In een samenleving kan niet iedereen even succesvol zijn, maar iedereen kan een positieve bijdrage leveren. Of je nou hoog, laag of ongeschoold bent.


  Maak melding

 7. Een nieuwe cowboy Pansa voor het wilde Zuiden van SU. Juist op papier opengelegd voor Pansa.

  Het idee om kleine productie middelen te maken klinkt goed. Het stimuleren van de kleine ondernemers is een prima idee.

  Maar het afromen van de inkomsten van deze ondernemers in de toekomst en hun controleren zijn corruptie praktijken en misdadig als de Amerikaanse cowboys in hun West..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.