Curtis Hofwijks: beweringen Bouterse minachting Surinamers

41

PARAMARIBO, 3 mei – Recente uitspraken van Desi Bouterse zijn een regelrechte minachting van de Surinaamse samenleving. Dit stelt Curtis Hofwijks, initiatiefnemer van protestgroep We zijn Moe. Vooral de bewering dat demonstraties tegen de regering alles te maken hebben met buitenlandse inmenging, duidt op een compleet gebrek aan respect. En dat zonder dat er enig bewijs wordt aangeleverd.

Het laatste zou toch wel moeten gebeuren. “Dit, zodat wij samen met hem ook tegen de buitenlandse inmenging (als die er mocht zijn) kunnen protesteren. Wij willen ook niet dat andere mogendheden de zaak proberen te destabiliseren of hier komen bepalen. Daar hebben wij ook geen voordeel aan”, zegt Hofwijks tegenover Dagblad Suriname. Nu is dus niet duidelijk of er wel of geen inmenging plaatsvindt.

We zijn Moe richt zich voorlopig maar op het voorbereiden van nog meer protestdemonstraties. Onder meer wordt gesproken met politieke partijen en ook ontevreden leden van Bouterse’s politieke partij, de NDP. “Het zijn mensen die geloofden dat de NDP het verschil zou uitmaken en ook teleurgesteld zijn. De focus is dat wij als Surinamers proberen naar elkaar te groeien, om deze situatie een halt toe te roepen ”, aldus Hofwijks.


41 REACTIES

 1. Voordat jij (laffe scenarioverkondiger,stenentijdperkachtige drugsveroordeelde massamoordenaar)de pijp uitgaat,rekent de natuur voelbaar en zichtbaar met je af;tijd moet haar tijd hebben.!Blijf nog maar doorzichtige spelletjes spelen met ‘sombra-achtige’ figuren.Jij blijft een uitgekookt laf monster.Bang jouw gepleegde misdaden te facen.En dan denk jij door te willen gaan voor “volkspresident”.


  Maak melding

 2. Dat Hofwijks nog serieus in gaat op de beweringen van Bouterse over buitenlandse inmenging is mij een raadsel. De oppositie oa nps, vhp, pl, doe en abob hebben niks van zich laten horen.
  Maar de hardcore Boutisten oa RobG, Dtrt, Parbo, Milton en Mazda hebben niks van zich laten horen. Conclusie Bouerse wordt van alle kanten uitgelachen en niemand gaat er nog serieus op in. De man is een joke.


  Maak melding

 3. Check a Tori; meneer de almachtige plee-si-dent van intussen BedelSurinam; beweert dat hij in zijn eentje 35000-45000 op de benen kan brengen. Mooi toch, maar tegen wie of wat, tegen de vuile aanval vanuit het buitenland? Lever het bewijs en lul niet meer uit je vette nek, want je hebt ook nimmer bewijslast geleverd tegen de 15 mannen van Suriname die aangemerkt en vermoord hebt omdat je meende dat zij een coup rond kerst 1982 tegen jou beraamd zouden hebben. Je bent zo doorzichtig als een schone voorruit van een auto; je betaald mensen om tegenwicht te bieden tegen de volksopstand. Je forceert een charme offensief, maar je vergeet dat buiten het parlement je niks meer te zeggen hebt. De weg naar de plek tegenover Fernandes is Men allang vergeten, die 35 van jou komen nooit meer voor jou op straat. Op 20 mei komen meer dan 50.000 op straat om jou voorgoed weg te jagen, moordenaar!


  Maak melding

 4. Bouterse is op het niveau van de jaren 80 blijven steken om telkens te roepen dat buitenlandse krachten het land willen destabiliseren. Op de berm dit roepen is 1 ding, maar het bewijs lever is iets anders. Bewijs zal hij niet kunnen leveren maar dat hij telkens met dit soort aantijgingen wegkomt is niet voorstellen in 2017. Hij zal toch ook mensen binnen zijn eigen gelederen hebben die hem op zou moeten attenderen dat wij in het jaar 2017 niet meer kunnen wegkomen met dit soort aantijgingen. Dat je zelf alleen maar belachelijk zal maken, zowel binnen- als het buitenland met ongefundeerde beschuldigingen tegen het buitenland te roepen.


  Maak melding

 5. Ik ben het roerend eens dat wij niet door kunnen gaan met “symptoombestrijding” in dit land.Ettelijke tientallen jaren goed vastgeroeste structuren MOETEN met wortel en tak vernietigd worden.Dat wat doorgaat voor politiekvoering in dit land is daar een van.


  Maak melding

 6. Alleen “Anana” van Hooghart kan ons verlossen van ‘a-ptjien-ingi-boi” !!
  Kunnen wij hem niet verbannen naar de 50 ha grond van de wakkamangs ??
  Ik wacht nog steeds op de Misieka-Dubai , waar hij de Sultan van gaat worden.


  Maak melding

 7. BREAKING NEWS

  Opnieuw komt een groot rechercheonderzoek akelig dicht in de buurt van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dirk ’Diego’ S., een persoonlijk contact van de hoofdverdachte van de Decembermoorden, speelt een belangrijke rol in een zaak rond het witwassen van 8 miljoen euro.


  Maak melding

 8. @Koos

  Inderdaad. Hij wist dat dit nieuws eraan zat te komen, daarom heeft hij zijn achterban vorige week al gemasseerd door te raaskallen over buitenlandse inmenging.

  Wel heel doorzichtig. Alleen een dombo gelooft zijn verhalen nog.


  Maak melding

 9. Vraag me gevoegelijk af waar de heer Pique van de wakamangs blijft met zijn commentaar om het verloop van zaken sedert in te broko baka Bouterse heeft gesproken.
  of kan ik hem scharen onder de overlopers die voor 50 hectare zijn motief aan gort laat schieten?

  Curtis jij bent iemand die samen met Maischa Neus met recht kan zeggen “wij hebben gekozen en zijn net koopbaar door niemand en tegen geen elke prijs”
  Jullie tonen jullie ware aard mijn hart gaan naar jullie.


  Maak melding

 10. Zelfs de DOODSTRAF blijkt een te lichte straf te zijn voor dit laf continu bedenkend scenario monster te zijn,waarbij zelfs SATAN hem niet in zijn directe omgeving wil. Zowaar,de dagen van deze megacrimineel (de FAKE pres. van ons geliefd land)zijn geteld.


  Maak melding

 11. LUKU WAN SANI DJASO :

  “Buitenlandse infiltranten” hebben bij de Centrale Bank van Suriname Ruim DRIE MIJARD ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Gilmore en Desi sliepen toen de infiltratie plaatsvond,

  A NO WI, UN NO SABI !

  NEKS NO FOUT, DENG INFILTRANTEN FAILLIET A KONDRE !

  PS : Er staat nog steeds 400 miljoen US dollar op Zwitserse bankrekeningen, ten name van Surinaamse burgers,
  maar de Belastingdienst heeft geen personeel, geen tijd en geen materiaal voor onderzoek ! ……………….

  CLAD-corruptie-rapporten liggen te rotten op de vuilnisbelt,
  Sranan regering en de DNA zijn bezig met de opbouw van Sranan-DUBAI !


  Maak melding

 12. Kwestie van tijd dat dingen echt gaan ontsporen!

  voor een bord bruine bonen en een feestje hebben de zogenaamde diehard NDPers hun land verkocht aan de maffia.

  Er is weer een sterk kartel met de wortels in ons land. We zijn een transitland. De smokkel is goed georganiseerd. Hier zit een zorgvuldig opgezet netwerk van zware criminelen achter dat gesteund moet worden vanuit de overheid.”
  Het land staat er economisch gezien erg beroerd voor. Er zijn deviezen nodig en Bouterse heeft geld nodig om steun te kopen. Om uit de gevangenis te blijven en zijn politieke positie te behouden.”

  http://allesovermisdaad.nl/overzicht/franklin-waterval/

  De foto’s van Franklin Waterval en Desi Bouterse die in Suriname opduiken, worden steeds onwerkelijker (update 15-08-2016). Gebroederlijk staan ze arm in arm: de Surinaamse president en de zware jongen. Beiden in een shirt met het logo van de NDP van Bouterse. De president heeft zijn ambtsketting ingeruild voor een de gouden ‘chain’ met dollarteken, die precies lijkt op de gigantische ketting waarmee Franklin Waterval op meerdere foto’s te zien is. Leent Bouta voor de foto even de ketting van ‘Brielle’? In zijn hand houdt DDB (Desiré Delano Bouterse) iets wat verdacht veel lijkt op een cheque. Surinaanse bronnen suggereren dat Bouterse hier een genereuze bijdrage heeft ontvangen van Franklin Waterval voor de partijkas van de NDP.


  Maak melding

 13. @ Koos en Doorzichtig.

  De witwas vriendjes van Bouterse staan met hem en de first lady pontificaal op de foto in de Telegraaf.

  Diego S is een zoon van de Baas van Bouterse in 1975

  De wereld van de President in weer een beetje kleiner geworden met dit soort vrienden.


  Maak melding

 14. Het is te gek om waar te zijn dat deze man nog steeds in het zadel zit. De ene achterlijke uitspraak volgt na de andere, en het volk op enkele na nemen alles voor lief. Hoe is het met de oppositie in Suriname? Het is nu of nooit om op democratische wijze korte metten te maken met deze langzaam creperende idioot. Nergens heeft men ooit respect getoond voor deze moordenaar, gelukkig wordt het volk wakker Veel succes met de strijd, en geef de moed niet op . Laat Venuzuela een voorbeeld zijn voor de Sranangmangs.


  Maak melding

 15. @Koos en @Srafu, zoals jullie weten is het de schuld van de buitenlanders dat het nu niet goed gaat in het land.

  Hoe vaak lees je niet hoe NDP,ers de schuld geven aan anderen en wat de buitenlanders in hun land hebben gedaan. Deze info komt vanuit Brazilië:::::

  -Het olierijke Venezuela profiteerde jarenlang van de hoge olieprijs, maar investeerde al jaren niet meer in zijn eigen infrastructuur. Toen de olieprijs in 2014 kelderde, stortte het land in een complete chaos, die nu al drie jaar aanhoudt.

  -Het verschil van Suriname is het feit dat Bouterse vanaf de jaren 80 zodra hij aan de macht komt het land Suriname naar de klote heeft gebracht.

  @The good,bad,ugly, ik zou ze geen doodstraf willen geven, maar Bouterse en aanhang van de DNA letterlijk willen ophangen aan een stevige tamarindeboom zonder te eten totdat ze doodvallen. Laten zij maar gaan lijden.


  Maak melding

 16. Curtis heeft het over minachting Surinamers betreffende uitspraken van deze moordenaar, maar vergeet er bij te zeggen, dat de grootste minachting Surinamers is, dat we een moordenaar en veroordeeldedrugscrimineel als president hebben.


  Maak melding

 17. Atiebrong

  Democratie is in Suriname 25,5 plus een half = 26 DNA leden.
  Zolang als Bouterse deze DNA leden met hulp van Simons aan zijn zijde houdt heeft de democratie haar werk gedaan.

  De enige zinnige opmerkingen in de DNA komen van de oppositie alleen zij zijn slechts met 22 en enigszins verdeelt.

  De oppositie kan als zij zichzelf serieus neemt niet verlagen tot de methoden van de NDP. Dat is haar kracht maar ook haar valkuil.
  Het Surinaamse volk is door de jaren geïndoctrineerd met machtspolitiek. Als je de meerderheid hebt dan moet je faciliteren anders lopen jou mensen weg naar de meest biedende. Bouterse heeft dat tot nu toe redelijk weten te voorkomen. Echter er komt een moment dat zijn mensen weg gaan lopen.

  Als dat moment komt ontstaan er democratische mogelijkheden om Bouterse te verwijderen (niet instaat het ambt te vervullen).


  Maak melding

 18. De volgende personen bezitten een *NL-paspoort* (informatie is bevestigd door NL-ambassade):
  – MELVIN LINDSCHEER
  – PEGGY BOUTERSE
  – JENNY SIMONS
  – NIRMALA BADRISING
  – EDDY JOZEFZOON
  – RABIN PARMESSAR
  – FERDINAND WELZIJN
  – FAIZEL ABDOELGAFOER


  Maak melding

 19. Ray,

  Als de protesten door blijven gaan dan kan hij ook de noodtoestand uitroepen. Dat geeft hem ongekende bevoegdheden. Suriname is nog niet af van Bouterse. Vrees dat de bevolking pas in 2020 hem kan zetten.
  Traject kan alleen versneld worden als de ndp hem gaat dumpen.


  Maak melding

 20. @Jacobus,

  Inderdaad, veel van die Suri,s hebben geen moeite met zulke strafbare feiten of veroordelingen, om zo,n crimineel als president te willen hebben, het zal wel te maken hebben met verschillende factoren, zoals ongeschoold zijn, werkeloos zijn, armoede, wonen in getho,s, ėėn oudergezinnen, slechte opvoeding, enz. Enz. Een opėėnstapeling van problemen, waardoor het voor deze gasten minder problematisch is, om voor een crimineel als president te gaan.


  Maak melding

 21. Het verhaal Bouterse is net een balbreuk geworden die niet geopereerd kan worden.Dus je gaat die bal moeten sjouwen hoe zwaar dan ook.Daar hebben wij Surinamers zelf voor gezorgd.Dus sjouwen a bigie bal!Keus no de.


  Maak melding

 22. De werkelijke oorzaak van de vloek ddb zijn allen die op deze mens des verderfs hun hoop hebben gesteld. Ze moesten beter hadden geweten door niet te stemmen op dit monsterlije roofdier in mensengedaante. Zijn adviseurs en awariedomries zijn p-aars misdadig bezeten en zullen alles doen om het oerdom paars debiel volk te doen geloven dat de Gerechtigheid en Waarheid deze mens des verderf als president heeft gemaakt. Dat is een leugen, want elk weldenkend mens weet en kent de gevolgen van zijn of haar keuze. Gelovig of niet, rijk of arm, wijs of dom, jong en oud, ko0ppig of niet, alle mensen hebben een geweten. Maar zoals altijd laat men zich graag misleiden door deze duivel en zijn corrupt paarse hof. Wanneer oerdomme ndpers beginnen in te zien dat oma nanga opa foe Abrabroki altijd warskow foe nooit van je leven bribi in didibri ddb, kontrong wang feit. Die awariedomries zijn een weerspiegeling van deze misleider. Overheersend, dominerend met de bijbel in de hand, troggelen ze maandelijks tienden af van dom gelovige sukkels. Hetzelfde doet ddb met onze belastinggelden. Ndp staat voor nationale DOMMEN-DWAZEN-DIEVEN-DEVALUATIE-DRUGS-DEMONEN-DODEN partij. En al die oerdomme aanhangers zijn begaan dagelijks dom en dwaasheden, naast drugssmokkel, worden paars demonisch bezeten op het moment dat men hun lijder aanspreekt, begaan diefstallen zoals het leegroven van de staatskas en de kleine man van de straat en ook zijn reeds velen dood vanwege moord. Ndp, ddb en adviseurs, ministers zijn de orzaak van onrust, armoede en de misdaadvloek.


  Maak melding

 23. Allen die nog hopen en geloven dat didibri een verandering ten goede zal brengen zijn waarlijk oerdom tot op hun bot, Ze zijn net als een zieke verslaafde drugsverslaafde. Een is met volle zekerheid vast te stellen, als ddb tot 2020 aan de macht blijft is Suribabwe een feit. Broodje ei 15.000 srd. e go kong bakka. En dit keer zal geen enkel land noch Surined helpen.


  Maak melding

 24. Wat mij op valt is dat ik niets meer hoor, lees of zie van meneer Piqué of is hij aan het werk op zijn verkregen stukje (kost)grond?


  Maak melding

 25. Opnieuw komt een groot rechercheonderzoek akelig dicht in de buurt van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dirk ’Diego’ S., een persoonlijk contact van de hoofdverdachte van de Decembermoorden, speelt een belangrijke rol in een zaak rond het witwassen van 8 miljoen euro.

  Ik weet of dit waar is maar staat in de krant.


  Maak melding

 26. Ik wet niet of het waar is maar staat in de krant.

  Opnieuw komt een groot rechercheonderzoek akelig dicht in de buurt van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dirk ’Diego’ S., een persoonlijk contact van de hoofdverdachte van de Decembermoorden, speelt een belangrijke rol in een zaak rond het witwassen van 8 miljoen euro.


  Maak melding

 27. De politie heeft woensdag opnieuw een verdachte aangehouden in een groot internationaal witwasonderzoek, dat via het Drentse Nieuw-Schoonebeek vertakkingen zou hebben naar België, Duitsland, Suriname en Sint-Maarten. Het gaat om een 47-jarige man uit Almere.
  De verdachte werd op 13 maart al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Hij kon niet drect worden geïdentificeerd omdat de man een valse naam opgaf en valse identiteitspapieren bij zich had.

  “Nadat zijn ware identiteit was vastgesteld en hij was verhoord voor het andere onderzoek kon hij vandaag worden aangehouden op verdenking van witwassen”, aldus de politie.

  In de woning van de man is huiszoeking gedaan en beslag gelegd op 100.000 euro, een stroomstootwapen en een waardevol horloge.

  Politieactie
  De man werd aangehouden een dag voor een grote politieactie in datzelfde witwasonderzoek. Tientallen agenten ondersteund door medewerkers van Defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD vielen meerdere panden binnen Er werden die dag vijf personen aangehouden.

  De voorlopige hechtenis van twee verdachten een 49-jarige man en 50-jarige vrouw uit Nieuw Schoonebeek werd 27 maart met negentig dagen verlengd.

  BinnenlandZie ook: Vijf aanhoudingen bij grote internationale actie tegen witwassen

  A no mi takie het staat in de krant


  Maak melding

 28. De plesjident van Nickerie heeft gesproken’

  ‘Parlementariër Rashied Doekhie van de NDP in Nickerie zegt vandaag, woensdag 3 mei 2017, in een reactie in de Ware Tijd, dat de Nickerianen eigenlijk geen reden hebben tot klagen. Integendeel merkt hij tevredenheid onder de Nickerianen en noemt als voorbeeld dat voor het eerst in de geschiedenis 100.000 ton rijst is geëxporteerd. Er is eveneens voor het eerst verbetering van elektrificatie na dertig tot veertig jaar en het logeergebouw is gemoderniseerd en uitgebreid.

  ‘De mensen kunnen eten en drinken.’ Doekhie merkt op, dat hij bij de protestacties in Paramaribo vooral mensen die geld bezitten ziet lopen. ‘Verlangen naar meer is geen armoede’, zegt hij.

  Collega-parlementariërs van de oppositie die meelopen in de demonstraties, vooral zij die dubbel verdienen, roept hij op om hun salaris af te staan. ‘Laten ze hun salaris afstaan aan minderbedeelden. Begin je salaris aan vier gezinnen te geven in plaats van op straat te lopen.’

  Doekhie bestempelt de acties als een politieke beweging. In het weekend wordt er ook een autorally gereden in het rijstdistrict. De politicus zegt, dat dezelfde mensen die voorin zullen lopen bij het protest, in de avonduren aan de rally zullen meedoen.

  Alsof Doekhie gratis als een ndp hond staat te blaffen!!


  Maak melding

 29. Op dit moment ( vanaf 1980 – heden) Suriname is geen rechtsstaat.

  Suriname staat voor zeer grote uitdagingen om:
  – de strijd aan te gaan voor een democratische rechtsstaat, ondanks dat er vele zwakbegaafden in Suriname wonen vooral onder de afstammelingen van de Su-Afrikanen,
  – DDB, daltons, neven daltons, Zsiedonia, Ka treintjes ea van de NDP voor verantwoording te roepen. Bijltjesdag,
  – respect voor de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten, normen en waarden, respect, geloof in eigen kunnen,
  – Surinamers gaan de wereld laten zien dat er met hun niet te spotten valt en DDB en gang zullen aan het kortste eind trekken ( ze weten dat ze geen kant uit kunnen gaan, ze gaan opgepakt worden, geklapt worden op hun smoelwerk, bespuugd worden, geschopt en getrapt worden, worden uitgescholden, uitgelachen, bespot, enz

  Volk van Suriname, Surinamers laat niet met u spotten en laat zien dat het land van u is en laat u niet door DDB die met eigen belang bezig is te kijk zetten in de wereld, in uw hemd zetten, in armoede te laten leven, de intelligentie van het gewone volk te onderschatten en dat DDB en gang ze zand in de ogen laten strooien.

  Het tijdperk van ddb, daltons, neven daltons, zsiedonia, ka treintjes, familie strompelt op zijn laatste benen. Ze zijn zich daarvan heel goed bewust en kunnen hun vege lijf niet meer redden. A nofo now. Einde Oefening.

  Surinamers Oe Bondroe en maak het DDB( en gang) duidelijk dat hij nu maar de handdoek in de ring kan gooien en geven jullie hem/hun de knock out.

  DDB & Gang Oe Har A Dan!, Opzouten!

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. “Aanvallers van buiten ! ”

  Desi heeft een van de “Aanvallers van buiten”, benoemd tot governor vd Centrale Bank en heeft hem daarna beloond met het ministerschap van financien !

  Prestaties van deze “Aanvaller van buiten”

  Mega staatsuitgaven voor onproductieve doeleinden en corruptie-projecten !

  Deze aanvaller liet al onze monetaire reserves verdampen !

  Hij liet ook onze goudvoorraad verdampen !

  Daarna heeft deze” Aanvaller van buiten” ook nog samen met zijn baas Desi RUIM DRIE MILJARD aan ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !
  (EEN VOOR HET VOLK GEHEIM GEHOUDEN OPERATIE !)

  Deze “Aanvaller van buiten” heeft in samenspraak en in opdracht van zijn baas, Sranan in het FAILLISSEMENT gestort !

  Deze aanval VAN BUITEN is georganiseerd door de pres en de bejaarde adviseurs van het Kabinet vd president !

  PS : Deze “Aanvaller van buiten” vertoeft vooral in het buitenland en geniet van de daggelden die Suriname (het Surinaamse volk) hem in US dollars uitbetaalt !

  De aanvaller komt uit de USA en woont waarschijnlijk nog steeds daar !


  Maak melding

 31. Bouterse ziet spoken..benoemt geen man of paard door te beweren dat het land wordt aan gevallen door buitenlandse mogendheden ..
  Zijn dat dan ziekte verschijnselen ?????
  Kan hij dan nog wel regeren ?????


  Maak melding

 32. @Misterklojo; ze hebben geen kracht om te lopen en te schreeuwen; BB met C kwaliteit rijst is op, alle drugstransporten onderschept…Dora heeft de moordenaar verlinkt, daarom moest ze het veld ruimen…dus nu ook geen lijntje shit voor de creolen om a la misterklojo in de ruimte te klooien.


  Maak melding

 33. @Misterklojo: De creolen voelen zich van achteren gepakt, daar zijn ze van geschrokken vandaar stilte. Alleen de goed betaalde Coroniekronto-ede’s blèren nog o.a Limbo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.