Uitgezonden diplomaten raken band met Suriname kwijt

13

PARAMARIBO, 2 mei – Diplomaten die worden uitgezonden naar het buitenland raken de binding met de thuishaven kwijt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is tot de conclusie gekomen dat eigen diplomaten te lang op hun buitenlandse post worden gelaten. De gevolgen zijn merkbaar en daar wil Paramaribo nu wel wat aan doen.

De Surinaamse diplomaten blijven zo lang buiten dat de meer binding krijgen met het land waar ze vertoeven. “Er is een stukje ontheemding aan de gang, waar we snel moeten ingrijpen”, zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. Intussen is reeds verslag samengesteld door deskundigen. Het verslag gaat binnenkort naar president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd zal dan moeten besluiten of de diplomaten terug geroepen moeten worden. In het verslag worden onder meer de diplomateke posten van Suriname genoemd, waar ‘radicale veranderingen’ nodig zijn. Bepaalde posten zijn overbemand. Toch komt er weinig uit, onder meer wat betreft de zo fel begeerde investeringen. Lobbywerk is immers een bezigheid voor deskundigen. Daar is een gebrek aan.


13 REACTIES

 1. Eens in de 2 jaar popt dit verhaal op want dan staat een nieuwe groep jokers klaar om de oude jokers te vervangen.
  De enige constante is dat de jokers dollars en euro’s krijgen om feest te vieren overzee en tuurlijk niet terug willen naar huis waar ze een inkomen van waardeloze srd’s ontvangen .


  Maak melding

 2. Lobbywerk is immers een bezigheid voor deskundigen. Daar is een gebrek aan. Wahahahahahaahhaahahaahahhahhhahhaaahahhaahahaahahaaha haar baas noch al die rovende paarse ratten die hem adviseren zijn ondeskundig in het besturen van het land. Maar wel deskundig in corruptie, misleiden, roven, stelen, frauderen, bedriegen, bedreigen, kortom de paarse lijder, zijn paarse stelende ratten en roverheid kunnen voor hun namen de mr. in de misdaad toevoegen.


  Maak melding

 3. waarom moet je tegenwoordig een diplomaat hebben in het buitenland..

  je kunt alles en iedereen bereiken met je mobiel telefoon met internet gewone telefoon alles is openlijk bespreekbaar met iedereen.

  je kunt zelf een vrouw halen via je telefoon naar sme toe voor altijd over de hele wereld..

  dus weg met die rotzooi wat diplomaat heet..

  geld verspilling van de eerste orde..

  elke burger kan overal reizen zonder begeleiding je kunt vandaag dag gewoon met iedereen zaken doen..

  b.v. neem China,, je zet een bestelling op internet en na een week heb je alles wat je nodig hebt in huis tegen betaling natuurlijk..

  ik doe zaken met India stuur een e-maille maak het geld over na een week of drie vier, komt mijn lading via DHL in suriname..

  zo simpel is het tegenwoordig,, je hoeft niet naar toe te reizen , gewoon via de computer alles regelen bereikbaar..

  maar bij lantie moet het geld kosten ,, dus verspilling is haard nodig..

  je kunt via je telefoon de hele dag Skype en iedereen bereiken zich baar maken , je weet met wie je zaken doet persoon is duidelijk herkenbaar zichtbaar..

  waarom moet je dus al die dure diplomaten in standhouden..

  weg met die rotzooi..

  tot nog toe heeft nog nooit één suri diplomaat één orde of positief bericht opgeleverd voor sme..

  het kost het land miljoenen euro/dollars..

  denk alleen al aan Parijs..


  Maak melding

 4. Ze wil hun vrienden en familieleden sneller rijker laten worden.want dan blijf de neef of een aangetrouwde familie lid 2 jaar ergens.en een zak met geld terug naar Suriname.


  Maak melding

 5. Het is totaal niet nodig om zoveel diplomaten uit te zenden….alleen naar de belangenrijkste landen lijkt me meer dan genoeg…de rest is gewoon geldverspilling….iedereen uit Afrika terugroepen….Afrika…heeft Su niets te bieden…..alle leningen en hulp tot nu toe komen uit Azie…en het westen…..!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.