Bouterse blij als een kind met superlichte waardetoename Surinaamse dollar

44
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 2 mei – President Desiré Bouters eis zo blij als een kind. De waarde van de Surinaamse dollar tegenover de dollar is toegenomen met tien centen. Het was in elk geval genoeg reden voor de leider van de Nationale Democratische Partij, NDP, om de loftrompet te blazen. Tijdens een spoedbijeenkomst met ‘partijstructuren’ werd de vederlichte waardedaling van de dollar aangedikt. De reactie sprak voor zich.

De trouwe aanhang die zich de moeite getroostte van het opkomen, was oorverdovend stil. Het viel ook de leider op. “Hallooo, ik krijg geen applaus?”, moest Bouterse roepen eer er wat te horen viel. De stilte was een voor elke andere begrijpelijke reactie. Binnen enkele jaren tijd is de wisselkoers voor de dollar wel honderd procent hoger komen te liggen. Het betekent gewoon dat alles minstens tweemaal duurder werd.

Het maakt dan niet uit of je aanhanger bent van deze of gene politieke partij. Het geeft wel te denken als de leider van de grootste politieke partij in Suriname niet door schijnt te hebben dat Surinamers in grote geldproblemen verkeren. Bouterse weet wel dat vijfduizend Surinamers maandelijks een voedselpakket krijgen. Hij wil het aantal binnenkort verdubbelen, want “mensen hebben het moeilijk.”


44 REACTIES

 1. Veronderstel dat dit inderdaad fantastisch nieuws is. Want er zijn vast en zeker simpele zielen die dit zo zullen zien.
  Ik ben overigens die mening niet toegedaan.
  Is dit dan aan de president om met de eer te gaan strijken?
  Of is het aan de governor van de Centrale bank (tezamen met de minister van financiën)?
  Voor mij is één ding duidelijk:
  van economie (hier koersvorming van valuta) heeft de president geen kaas gegeten,
  of de situatie is zo ongelooflijk beroerd dat elke korrel wordt gebruikt om het volk zand in de ogen te strooien.


  Maak melding

 2. Dit wil alleen maar zeggen dat de amerikaanse dollar niet verkrijgbaar is want die zijn er niet,En dat de waarde stijgt van de surinaamse dollar ,a,ja ,we kunnen het alleen in Suriname gebruiken.Er buiten is het waardeloos papier.


  Maak melding

 3. S&P verwachtingen wijzen totaal iets anders aan.
  FITCH=rating gezakt naar B-
  Deze laaggeschoolde gymleraar heeft er geen notie van waar hij het over heeft. Nu als een uitgerangeerd dement fossiel populistisch wild om zich heen slaan.


  Maak melding

 4. @@@

  1-Ray……….de PANNENKOEK !
  2-Manu…….de OLIEBOL !
  3-pico……….de FLAPDROL !
  De eerste 3 reacties, zoals altijd van de anti SURINAME,en z`n bevolking
  movement..wij blijven overeind zonder jullie !..EZELS dragen niks bij aan ontwikkeling…,alleen maar balken JULLIE ZIJN DE DUIVELS IN EIGEN PERSOON…karma o ruim oen op.


  Maak melding

 5. dat krijg je op je bord als je als volk je hersens niet gebruikt in het stemlokaal; vergelijk de praatjes van bouterse, maduro en erdogan en vergelijk de neergang van hun economieen en stem volgende keer iemand met enig verstand van zaken. Als je voorkeur voor een sterke man met grote bek hebt, ga dan vooral door! Hoe het met dat soort lui afloopt kun je in de geschiedenisboeken lezen. Jammer alleen dat ze het nog zo lang volhouden en hun landen naar de vernieling helpen


  Maak melding

 6. 5000 voedselpakketten zullen verdubbeld worden !! Maar niet voor de foto-nengre’s en andere fotomangs; wel voor de Djoeka’s en achterban van Misjieka-awaridomri .Ook niet voor de Jawa’s van Somo !!


  Maak melding

 7. Ik blijf het aangeven dat onze moordverdachte een aanfluiting is voor een echte president.
  Deze van moord verdachte pleesident doet er alles aan om zand in de ogen van de domme aanhangers te strooien.

  Een domme aanhanger van deze pleesident genaamd Sombra, is te Abrabroki in hongerstaking gegaan omdat een deel van het volk de straat is opgegaan.

  Mi Gado: Hoe achterlijk moet je zijn om in hongerstaking te gaan?


  Maak melding

 8. Krijg ik geen applaus? zei de LUMMEL, of dat 10 cent een gezin kan redden.
  Ga je schamen man, wie denk je nu eigenlijk voor je te hebben, de meeste mensen zijn hoger ontwikkeld dan jij en gaan echt niet voor je klappen omdat jij denkt dat er nu verbetering in de valuta aan zit te komen, 10 cent, man man wat ben je toch een stuk onbenul.


  Maak melding

 9. Bouterse weet wel dat vijfduizend Surinamers maandelijks een voedselpakket krijgen. Hij wil het aantal binnenkort verdubbelen, want “mensen hebben het moeilijk.” Eind 2020 zijn dat al die oerdomme 35.000 paarse stommelingen die hij op been wil brengen met als beloning een bordje bb met r. en paarse suikerstroop. Deze mens der misdaad en allen die hem aanbidden en vereren zijn paars misdadig bezeten en vervloekt.


  Maak melding

 10. 1.Er is minder vraag naar vreemde valuta vanwege de verminderde koopkracht.2.De euro is ook relatief sterker ten opzichte van de USD.
  Om de juiste evaluatie te kunnen maken kijkt men wat gebeurt er op lang termijn.Standard en poor kijkt er duidelijk anders naar.De oordeelkundigheid van onze president is niet gestoeld op bekwaamheid maar op populisme vandaar die kinderlijke blijdschap.


  Maak melding

 11. De laatste weken zijn een aantal doorzichtige opzetjes geweest om het blazoen van Bouterse op te poetsen.

  De koers is in overleg met cambios en door interventie van de CBvS gedaald met 10 cent kort voor de berm bijeenkomst van de president. Een zelfde stunt als
  de wakamangs die grond toegezegd krijgen dat van een ander is, marktvrouwen die een spontaan bezoekje krijgen , een gezin dat een huis krijgt dat zogenaamd door de president is betaald en Sombra met zijn dramatische “hongerstaking van een half uur” die vrijwel direct wordt beëindigd nadat de president ten tonele verschijnt.

  Man hou toch op met deze flauwe kul. Niemand zit wachten op deze onzinnige clowneske acties terwijl de economie achteruit holt.
  Met deze acties help je de economie juist verder de vernieling in


  Maak melding

 12. @Peter Jackson
  De waardestijging met 10 cent is een opzetje van de cambios en de CBvS zodat Bouta een zogenaamd succesje kon melden.
  Je hebt gelijk . Het oordeel van de president is nietszeggend. Analyses van VES en Standard en Poors geven een beter beeld van de toekomstige ontwikkeling.


  Maak melding

 13. Joh , is t nog niet duidelijk. Bouta is een leider voor doven, blinden en labiele ezels.

  Bouta kan geen land besturen. Dat moet nu inmiddels wel duidelijk zijn.


  Maak melding

 14. Quote:

  dichter Sombra beeindigt hongerstaking; een politieke klucht!

  De dichter Sombra(schuilnaam voor Stanley Slijngaard) besloot op Wrokoman Dei in hongerstaking was omdat naar zijn zeggen de rechtsstaat “waar onder vuur” zou zijn. Sombra keurt de huidige protestacties tegen het zeer slechte regeringsbeleid ten zeerste af en zegt in hongerstaking te gaan uit protest tegen de minderheid die het aftreden van Bouterse als president eist. “ik ben in hongerstaking omdat het woord vakbondsrechten wordt misbruikt door een groepje anarchisten”, aldus Sombra.

  Ik heb erg moeten schuddebuiken om deze klucht, vooral toen de president ten tonele verscheen en naast de dichter, die vanwege zijn vurige ndp-schap ook als de hofdichter van de ndp wordt betitelt, ging zitten. De twee waren vervolgens een poos in een geanimeerd gesprek verwikkeld toen bekend werd gemaakt dat Bouterse Sombra had overgehaald zijn hongerstaking te beeindigen. Huilend viel Sombra vervolgens Bouterse in de armen.

  Zoals gezegd moest ik hartelijk lachen om deze politieke operette. Want dat daarvan in dit geval sprake van is, is voor mij zonneklaar. Want de camera’s legden elke beweging van het onderhoud tussen de president en zijn hofdichter op een nauwkeurige wijze vast welke niet onder zou doen voor een propaganda film in het toenmalige Oost-Duitsland. De boodschap was duidelijk: er zijn mensen die zelfs bereid zijn voor de president te sterven. Hiermee wil de president anderen kennelijk aanmoedigen dezelfde toewijding en trouw als Sombra aan de dag te leggen. Hihihihihi!

  Wat mij betreft mocht Sombra lekker doorgaan met zijn hongerstaking. Is toch te gek voor woorden dat hij tot zulke actie bereid is? Is toch de wereld op zijn kop? In elke democratische samenleving hebben burgers het recht om te protesteren. Ze hebben recht om daarbij hun mening en denkwijze kenbaar te maken. Ook hun wens/verlangen dat de president dient af te treden. Daar is niks mis mee.

  Sombra slaat de plank (opzettelijk) mis. Want met deze actie demonstreert hij openlijk dat hij bereid is met zijn leven Bouterse te verdedigen. En laat dat nou juist de man is die de rechten van burgers stelselmatig heeft vertrapt. Burgers konden jarenlang zonder vorm van proces worden opgesloten. Ook zijn velen gemarteld geworden. Onder leiding van Bouterse is de rechtstaat jarenlang vertrapt geworden. Sombra is oud genoeg om dat te weten. Maar desalniettemin wil hij zich opwerpen als vurige pleitbezorger van de voormalige ex-dictator. Wat een eikel is deze opa!

  Sombra is zoals gezegd oud genoeg om te weten wat er allemaal zich heeft voltrokken in de Republiek. Hij weet wat er op 8 en 9 december 1982 is gebeurd. Ook op 25 februari 1980. Hij heeft ook gezien hou politieagenten in slechts onderbroek gekleed zich op hun knieen overgaven aan de soldaten. aar Sombra heeft daar uiteraard geen boodschap aan. Sombra vindt dat niemand het recht heeft tegen de president te protesteren, ook al voert deze een desastreus financieel-economisch beleid. Wat beziet deze kloothommel?!

  De klootzak Sombra doet er goed aan kennis te gaan nemen van de schrijnende sociale wantoestanden in Latour, Ramgoelam, Ephraimzegen, Wit Boiti, Winti Wai, Friman Gron, etc. en van deze wantoestanden melding te maken in zijn gedichten en zodoende zijn talenten(want die heeft hij) dienstbaar te maken voor de samenleving. Waarom maakt hij geen puwema over het troosteloze knippa-leger van Suriname? Waarom geen puwema over al die burgers die ’s avonds moeten gaan slapen met angri bere’s? Of een puwema van al die tieners(ook minderjarigen) die zich verkopen voor seksuele diensten? Waarom hoor ik Sombra z’n grote kappa hierover niet? Kwestie van selectieve verontwaardiging? Hmmmmmmm!

  Die hele opvoering is doorgestoke kaart. Doet me denken aan de hongerstaking van een van de huidige raadsadviseurs in zijn jongere jaren als vakbondsleider. Ook toen wist hij de aandacht op zich vestigen door het wonderlijke feit dat hij ondanks het feit dat hij in hongerstaking was, toch stiekem voedsel tot zich nam. Boze tongen beweerden dat getuigen hadden gezien dat de vrouw van deze man hem op een avond stiekem een portie bami had gebracht, die hij gulzig opat(slikte beter gezegd) Getuigen hadden ook het vet van die bami(met kip) rond zijn mond waargenomen. Mede hierdoor kon de hongerstaking van deze man ettelijke dagen duren zonder dat hij overigens een ons afviel. Integendeel! Hij kwam juist aan.

  Kortweg gezegd: Sombra lult goed maar vreet beter. Waarvan akte!

  W.g.,

  Johan, alias Jopie


  Maak melding

 15. @Eenoog
  Helemaal mee eens dat Bouterse de leider is van labiele ezels .
  Doven en blinden zou ik niet op één lijn stellen met de paarse labiele boeriki’s


  Maak melding

 16. die hele affaire sombra is een opgezet ding om de mensen in de maling te nemen..

  sinds wanneer heeft die moordenaar een menselijk gezicht in zijn leven gehad.., zijn eigen zoon of zonen zitten in de gevangenis in zo wel Amerika als sme. ,,

  heeft hij ooit deze kinderen bezocht..

  heeft hij ooit mededeling gedaan, dat zijn kinderen die dik betaald door de overheid in dienst van tantie zijn een onderzoek laten doen..

  moet er niet een gerechtelijk onderzoek komen door de overheid…

  waar blijft de P G.. O M..


  Maak melding

 17. Vorige maand was de koerst € 1; sdr 8
  heden € 1 ; srd 8,25!!!
  Moet de Awarie lachen of niet andersom!!! 1 en al trieste mededeling!!!!

  5000 voedselpakketten zullen verdubbeld worden!! Dus de armoede neemt met 2 maal meer toe!!


  Maak melding

 18. Het Surinaamse volk is al jaren in een soort van hongerstaking
  aangezien ze niet rondkomen met hun inkomen. Ik dacht deze man Bouterse zijn fouten van de jaren 80 zo inzien. En Suriname op level brengen maar nee hoor niets is minderwaard. We komen niet, we gaan juist weg van de level.


  Maak melding

 19. @ Henry,

  Zag vanmorgen die Sombra op Matintaki, is ook zo,n stomme paarse rat met weinig hersencellen, pratende over anarchie, die demonstranten willen veroorzaken, en daarom maar in hongerstaking is gegaan, jammer dat zo,n eikel het overleefd heeft, het geeft alleen maar aan, wat voor een domme denkwijze bepaalde figuren er op na houden.


  Maak melding

 20. Wie voor een dubbeltje geboren is, …..!

  Wirtschaftswunder Nationale Debiele Persoon
  (de MOORDENAAR) stijl.
  Economisch adviseur; RobG(oebbels, Parbo, Winston, damsco, Mazda en nog enkele Nationale Debiele Pubers.


  Maak melding

 21. Blijf het bij elke reactie herhalen hoe oerdom tot Zimbabwe die paarse verarmde kloters zijn geworden, door op deze mens der misdaad te stemmen. Op de Centrale markt video is duidelijk te zijn hoe de doorsnee arme ndper oogt, beroofd door de man die ze aanbidden. Vies, vuil, slordig, kapotte tanden, ongeschoren, ongekamd, opo empie, dikke neppe goudketting, altijd met een cup in de hand vol paars gerstenat.
  Wel na so ai go trong met het gros der mensen die blijven hopen en geloven in de paarse misdaadvloek ddb en zijn paarse misdadig bezeten awariedomries.


  Maak melding

 22. Mi sabi Sombra persoonlijk foe Abra broki. A black muslim disi nooit lobi witie sma. En a karakter foe eng fromoe met alle respecht. A mang moes doro tachtig keba. Alleen domme mensen zien didibri foe kondre als hun leider, ondanks hij sinds 1980 tot op heden alleen voor ellende heeft gezorgd en de misdaad verder heeft uitgebreid. Zoon en stiefzoon, naast vele oerdomme aanhangers trong misdadiger, a misdaadvloek tjies deng toe.


  Maak melding

 23. @Manu,

  Quote:

  Zag vanmorgen die Sombra op Matintaki, is ook zo,n stomme paarse rat met weinig hersencellen, pratende over anarchie, die demonstranten willen veroorzaken, en daarom maar in hongerstaking is gegaan, jammer dat zo,n eikel het overleefd heeft, het geeft alleen maar aan, wat voor een domme denkwijze bepaalde figuren er op na houden.

  Je hebt hele domme mensen en die zogenaamde dichter Sombra is er een van.
  Die man is gewoon een waardeloze eikel die zijn lousy leven zo aan deze moordverdachte wil geven. Dit soort idioten zijn een gevaar voor de Surinaamse samenleving.

  Onze moordverdachte dweept met deze idioten waarvan hij denkt dat er 35000 van zijn die hij de straat op kan commanderen.


  Maak melding

 24. Sombra heeft baas zijn paarse poep te eten gekregen. Honger gelijk gestild. Hij moest gewoon sterven van de honger. Een imbeciel minder.


  Maak melding

 25. Sombro beseft dat hij gruwelijk voor lul staat: in hongerstaking gaan omdat hij boos is.
  (Volgens mij heb ik dat ook gedaan toen ik drie jaar was en geen sopropo lustte.)
  Toen hem dit werd verteld staakte hij zijn staking.
  Bovendien fluisterde Bouterse hem in de oren dat er in SU velen zijn die in hongerstaking zijn. Niet omdat ze dit graag willen, maar omdat ze hiertoe financieel gedwongen worden.


  Maak melding

 26. Eens hield Herrenberg ook hongerstaking onder de mamabon.
  Als de laatste bioscoop bezoekers naar huis waren,begon hij een paar portie’s bami en nasi binnen te werken.Dronk in een keer een liter cola.
  Dat zitten onder boom was een mooie vertoning.Mijn broer had mij gebracht om te kijken.En vertelde dat als ik niet naar school zou gaan ik ook zo zou moeten zitten met honger en al.Later hoorde ik van het avond eten.


  Maak melding

 27. Voor een drop van 0,10 cent vraag de vernietiger van Suriname om een applaus. Voor de miljarden aan schulden waarin hij en zijn paarse roversbende ondergedompeld heeft zou hij vrijwillig om de strop moeten vragen, niet waar? Ik heb een touw van een metertje of 26 liggen. Een meter van elk coalitie lid in het Parlement. Dat deze moordenaar op deze manier het volk nog steeds voor dom uitmaakt is een totale belediging voor het volk. Deze misdadiger moet desnoods met geweld tot zwijgen worden gelegd.


  Maak melding

 28. Te meer blijkt uit de uitspraken van DDB, dat hij met een persoonlijkheidsstoornis is belast. De analyse is dat zijn narcistische en egocentrische grondhouding het logisch verstand belemmerd en denkt hij dus nog steeds het Surinaamse volk voor dom te verslijten. Gewoonweg een schaamteloze aanslag op de intelligentie van het volk en dat hij niet schroomt nog te vragen om een applaus dat uitblijft.
  Typerend is dat DDB de schuld ook weer aan anderen geeft en dus de schuld van alles dat fout gaat buiten zich plaats. Het is triest gesteld dat hij er niet van doordrongen is, dat hij aan het einde van zijn latijn is. Het volk daarentegen weet nu veel beter maar moet zich wel voorhouden dat deze man vanwege zijn ziektebeeld gevaarlijk blijft en tot alles in staat is. DDB is niet instaat tot zelfreflectie, zijn wil is wet en zijn gewetensvorming is ook gebrekkig. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen.


  Maak melding

 29. Een kat in het nauw moet je geen kans geven om rare sprongen te maken, die moet je acuut elimineren! Power to the People of lobi Sranang!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.