maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAssociatie van Leerkrachten in Suriname en Bond van Leraren staken

Associatie van Leerkrachten in Suriname en Bond van Leraren staken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – De Associatie van Leerkrachten in Suriname en Bond van Leraren zijn officieel in staking. Alle leden van de twee ondewijsvakbonden zullen de scholen mijden. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van beide vakbonden. De leerkrachten van verschillende onderwijsniveaus eisen een akkoord met de regering over hun positie.

Onder meer moet de financiele waardering van de groep duidelijk zijn. Hoewel de regering zegt een akkoord over ‘herwaardering’ uit te voeren, hebben veel leerkrachten niets gemerkt. Tijdens een algemene ledenvergadering van de twee vakbonden is dan ook besloten niet naar school te gaan. Met het stakingsparool wordt een oproep genegeerd van het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur.

Het ministerie wil een verdere achterstand in het onderwijs voorkomen. Op onder meer de middelbare scholen staan de eindexamens voor de deur. Valies zegt dat de staking doorgaat, zolang de regering het been stijf houdt. De leerkrachten wachten al jaren op een herwaardering en het moet er nu van komen. Een akkoord mag niet al te veel voeten in de aarde hebben, als het onderwijs echt door moet gaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Dat toont tenminste karakter van dhr. Valies, poot stijf houden, en laat die fossielenclub inclusief die moordenaar op het kabinet maar lekker stuiteren, en schreeuwen, dat het buitenland er achter zit, moeten ze hun huiswerk maar eens goed gaan doen voor dat gigantische salaris wat ze maandelijks vangen, maar al je dagelijks beneveld bent van de blue label, dan zie je het allemaal ook niet zo helder meer.


  Maak melding
 2. De leerkrachten wachten al jaren op een herwaardering en het moet er nu van komen. Een akkoord mag niet al te veel voeten in de aarde hebben, als het onderwijs echt door moet gaan.

  Zeer terecht. Baas der paarse roverheid, Paars elite corrupte adviseurs, paarse ministers, omgekochte paarse advocaten en rechters, paarse ex militairen en nu directeuren, paarse Dc’s, kortom alle paars gespuis dat hem in hun voordeel aan de macht houden, hebben hun inkomen vertienvoudigd. Maar deng lantiman, paars of niet, e schijt dee nanga dee soso paars foe kong uit. Ndp is in feite een misdaadsyndicaat die het land verder misdadig de verdoemenis in leiden. Wo ka efoe tang teki na paarse didibri slag disie, staken is het beste verweer om deze paarse roversbende die de staatskas heeft leeggeroofd olv van de grootste aanbeden misdadiger die het land ooit heeft gekend of zal kennen. In de VS zou hij 15 maal de doodstraf hebben gekregen. In dit land prijzen, eren en aanbidden oerdom tot op hun bot dwaze knettergekke debiele duivels bezeten aanhangers.


  Maak melding
 3. Het is jammer dat Valies niet inzet op de val van deze regering. Al zou de paarse regering nu tegemoet komen, het gezwel is nog steeds niet verdwenen. Het is symptoom bestrijding. Een groot deel vd bevolking blijft pinaren.


  Maak melding
 4. Wilgo valies is alleen maar bezig met zijn eigen.hij wil in de geschiedenis boeken voor komen. Hoe lang is hij al vakbond leider?wat heeft hij gedaan en bereikt. Alleen maar de zogenaamde stakingen van m.en en hij probeert het alleen maar.wanneer de NDP aan de macht is. Hij heeft wat tegen BOUTERSE. Dit is persoonlijk. Ik hoop dat Baas de bril van zijn gezicht weg haalt.


  Maak melding
 5. Manuel,valies moet zijn poir stijf houden?Die pooten kunnen kapot hoor. Dan gaan ze niet meer stijf blijven,ellende creëerders.


  Maak melding
 6. Is misterbojo een nieuw pseudoniem voor robg, milton, mazda, dtrt en cornuiten? Of is er een paarse onbenul bijgekomen?
  In denk het eerste. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er nog meer van die domme idioten bestaan. Maar ja, is Su…


  Maak melding
 7. A redi moesoe vakbondsleider van CLO, eist zg 111% verhonging voor de ambtenaren , maar de gepensioneerden wiens controbutie hij jarenlang heeft ontvangen en verkwanselt, komt niet op voor de gepensioneerden ! Wie houdt deze Redi Moesoe voor de gek met zijn eis van 111%??
  Voorzitter van COL (Hugo Blanker) komt tenminste op voor zowel de ambtenaren alsook voor de “gepensioneerde ambtenaren en met hen gelijkgestelden” !! En geen rotsooi van geen haalbare 111% van Hooghart !!
  Laat hij Bouta vragen om liever zijn zoon te ontheffen bij Staatsloterij !!


  Maak melding
 8. Deze egoïstische klootzak denk alleen aan zichzelf en niet aan de kinderen die nu een lange achterstand lopen. Deze man creëert gewoon spanning in de samenleving.


  Maak melding
 9. De zoveelste actie van Valies die gedoemd is te mislukken. Hij is voorzitter van twee onderwijsvakbonden. Wie neemt deze man die aan een bepaalde aandoening lijdt nog serieus? Deze man lijdt aan een ziekt. Ook al zullen de leerlingen een jaar geen les krijgen, het kan hem geen mier schelen. Over de ruggen van de studenten denkt hij zijn gram te halen. We zullen zien dat de meeste leerkrachten niet mee zullen doen aan zijn acties. Voor de zoveelste keer gaat deze tragische figuur gezichtsverlies lijden. Men moet Valies uit zijn lijden verlossen.


  Maak melding
 10. @Poco

  Ik denk dat de regering Valies serieus neemt omdat nu aan de rest van de ambtenaren ook het onderwijs onderhandelingsresultaat aangeboden wordt.
  Indien Valies niet zo vasthoudend geweest was had Jozefzoon nog een jaar tijd weten te rekken.

  Nu moet Jozefzoon weer toegeven dat de regering gefaald heeft..

  Bouterse heeft nu ook kunnen tellen dat onbeduidende Valies meer mensen op de been krijgt dan de president aan betaalde Partijloyalisten weet samen te brengen in Ocer.


  Maak melding
 11. Bouta en zijn bejaarde bende moeten oprotten!
  Waar deze kadaver bouta is is er een probleem!
  Ocer was leeg en daarom mochten er geen journalisten gaan toch!
  Hofwijks heeft gelijk bouta is ie nog mang draai aan kondre dang joe moe haradang!
  Zogenaamd na buitenland u regeert het land niet goed dat het probleem en geen buitenland!
  Bouta moet hoe dan ook geliquideerd worden want hy heeft het volk baldadig voor de gek gehouden!


  Maak melding
 12. De Lummel gaat doen dat de leerkrachten het land gaan verlaten en wie dat niet kan,gaat op de markt verkopen of huis aan huis verkopen zoals het vroeger ging.
  Voor de klas gaan de ‘eerlijke’ mensen als Vishnudath en Aapdoel staan.
  Hun leerlingen krijgen een volledige opleiding in Limboliseren en rassen haat kweken.


  Maak melding
 13. Paarse hongerlijders moeten in een nieuwe Goslar gestopt worden en op de grens van de grenszone in de Atlantische oceaan tot zinken worden gebracht, ellendelingen bij elkaar die nee-Gers.


  Maak melding
 14. Doorgaan tot het einde!!
  Onderwijs is heilig maar het heeft zijn waarde verloren nu criminelen lijders worden,onderwijs moet weer in eer hersteld worden.En dat kan alleen als we volhouden en niet opgeven ! Doorgaan tot bouta met zijn bende verdreven is.


  Maak melding
 15. @Jojo, je hebt groot gelijk en nu wilt Peneux met de vakbonden gaan praten. Hij merkt nu ook op dat hij tegen de muur wordt gedrukt.

  Nu praat men in de DNA erover om een om een fonds op te zetten voor moeilijke tijden. Sommige NDP,ers vinden dat er haast nog geen miljoen was gespaard door Venetiaan. Ik zet een paar regels voor ze neer ::::

  -De ontwerpwet Spaar- en Stabiliteitsfonds wordt klaargemaakt voor openbare plenaire behandeling in De Nationale Assemblee. Tijdens de openbare commissievergadering dinsdag, antwoordde minister Gillmore Hoefdraad op een vraag van Asiskumar Gajadien (VHP) dat de US$ 15 miljoen die gereserveerd was in 2013, nu niet meer beschikbaar is. Door de crisissituatie is het geld gebruikt. Het zal ongeveer een jaar duren voordat het fonds operationeel zal zijn. Het fonds zal worden gevoed door meeropbrengsten uit de mijnbouwsector.

  -Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt de Wet Spaar- en Stabilisatiefonds van fundamenteel belang voor Suriname.

  ==BOEVEN van de NDP en het land naar de verdoemenis brengen. Geld is gebruikt voor die stomme vlaggen, propaganda maken en vooral feesten door de NDP .==


  Maak melding
 16. Suriname
  Krijgt de rekening betaald voor 7 jaar mismanagement, en nu de kinderen en studenten gebruiken voor dit mismanagement
  En de leraren beschuldigen voor wat deze regering de afgelopen 7 jaar heeft fout gedaan, en niet alleen in educatie.
  Het is ook nog inmenging vanbuiten af vreselijk, die man heeft last van achtervolging waanzin, zou die langzamerhand
  In de waar gaan zitten voor alle misstanden moorden corruptie binnen landse oorlogen economische vergrijpen wij mogen u persoonlijk verantwoordelijk houden voor de achterstanden i uw regeer periode ga klaverjassen of dammen is niet gevaarlijk, die minimaal 35000-45000 man
  Dat is stemvee, hebben jullie nog zoveel rijst met zout vlees voor deze mensen die vent is ziek doodziek


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES