zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mag dertig miljoen extra op rekening nemen bij India

Suriname mag dertig miljoen extra op rekening nemen bij India

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – Suriname mag dertig miljoen extra aan kredietaankopen doen in India. Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Buza. De extra kredietmogelijkheden zijn aangeboden tijdens het bezoek van een Indiase delegatie onder leiding van Vijay Kumar Singh, onderminister van Buitenlandse Zaken. Suriname neemt het aanbod in overweging.

Volgens Pollack-Beighle moet onder meer nog nagegaan worden waar het geld aan besteed zou kunnen worden. Overigens moet de regering rekening houden met de beperkingen op het gebruiken van kredietmogelijkheden. Die beperkingen zijn wettelijk vast gelegd. De Indiase delegatie heeft in Paramaribo deelgenomen aan de zesde vergadering van de gemengde commissie Suriname-India.

Tijdens de vergadering is gekeken naar mogelijkheden voor verdieping van de samenwerking tussen de twee landen. India heeft al eerder de mogelijkheid aangeboden voor het verhogen van het kredietgeld. Suriname maakt nu al gebruik van een krediet van vijftig miljoen dollar.
Onder meer is daarmee materiaal aangeschaft voor het ethanolproject van Staatsolie. Dat project is intussen stopgezet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

64 REACTIES
 1. NDP ers zullen het niet nalaten om gebruik te maken van deze krediet faciliteit. Ipv goed bestuur houd men liever de hand op. Lekker lenen. Njang dring preseri….ndp – daar gaan ze voor. Hoe stom kan je zijn. Kijk naar dieven als Abrahams, Sew Atjon, Kromosoeto, Hoefdraad, Graansoogst en Sardjoe. Die hebben flink zitten klauwen uit de staats kas. Ipv te lenen zou je ook beslag kunnen leggen op hun te goeden. Mark my words ook zij kunnen hun rijkdom niet verantwoorden. Wat er nu gebeurt is fe rekening neerleggen bij de bevolking. De vakbonden en de protestbeweging moeten dit niet pikken. Het is onacceptabel !


  Maak melding
 2. Ik mag hopen dat dit geld gebruikt wordt waar het voor bestemd is, dus agrarische sector e.d. en niet om salaris verhoging v/d ambtenaren en artsen en anderen te financieren.
  Deze regering vult gaten met alles wat ze bij elkaar kunnen sprokkelen maar daar is dit geld NIET voor bedoeld.


  Maak melding
 3. Met dank aan mijn arme trotse Dalit familie!
  Het is feest in Ocer dank zij mijn Dalit familie in India,
  Onbeschaamde en ondankbare ndpers,hebben jullie dank je wel gezegd aan de Dalits die jullie baasje en jullie in leven houden?!


  Maak melding
 4. Ndper Do The Wrong Thing is naar India,
  De dalits hebben hem geroepen”Kom halen,kom halen ,is hier…..’
  Dus do the wrong thing is daar voor het geld,
  hij gaat vragen…namaste arme dalits ..Pe A MONI de….?


  Maak melding
 5. De onderwerpen die ter sprake hebben gebracht tijdens de vergadering zijn onder meer: samenwerking op het gebied van onderwijs, de agrarische sector, traditionele geneeswijzen en samenwerking tussen de respectieve Standaarden Bureaus en verkiezingsautoriteiten.
  Wat ik in dit soort bilaterale gesprekken van Suriname met buitenlandse landen, cq India mis, is dat er niet gesproken wordt over industrialisatie/industriële ondernemingen, joinventures, grote Industrieën uit India naar Suriname halen, waardoor er werkgelegenheid ontstaat, ITC, beursen aan studenten in technische wetenschappen en medische wetenschappen, biologische wetenschappen, enz.
  Ik snap Surinaamse overheden niet die het allemaal laten afweten, terwijl Suriname zoveel mogelijkheden heeft gelet op de natuurlijke hulpbronnen. Men geeft het liever weg, dan Industrieën op te zetten, waar beide landen hun voordeel mee kunnen hebben en de welvaart en welzijn van Suriname/rs toeneemt.
  In Suriname worden jaarlijks maar een zeer beperkte aantal studenten medische faculteit toegelaten voor de studie tot arts. Waarom is dit niet een agendapun?. Als je ziet hoe de hele ADEK universiteit van Suriname moeizaam opereert met/in de vele uitdagingen die het land biedt en de kansen blijven liggen, kustbeveiliging, weer en klimaat, overstromingen in het hele land, bosbouw, houtverwerkingondernemingen/huizenbouw, visserij sector, landbouwsector, enz, enz
  Suriname zou ook al deze zaken die ik aangeef met landen als China, Brazilië, USA, Belgie, Frankrijk, moeten bespreken. Het ene onderwerp meer dan het andere. Hierdoor zou de ontwikkeling in Suriname toe nemen, goede kwalitatieve, competente werknemers die Internationaal en nationaal mee gaan.
  Deze regering is meer met Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, kortom landen met despoten bezig. Maar wat wil je als bijna de hele aanhang maar ongeschoolden criminelen zijn, die afstammen van slaven en gek zijn van een baas/masza, pikin Ingie booi. De slavernij is voor deze groep nog de gewoontes zaak van de wereld in de 21 ste eeuw. Hun masza buit hun met verlepte paarse T-shirts en petjes, linzensoep, drang, doe-dans nog erger uit dan de koloniale tijd. Ze willen nog 5! Sranan is onder Masza al 3 x skeer!
  Surinamers Oe Wiki No!, Sranansma Oe Bondroe.
  DDB, daltons, neven daltons, Ka Treintjes, oe har a dan!
  Time4Chan(ge)!
  Fri , Fri, Fri!, Sranankondre Fri!
  Leve het Surinaamse Volk
  Hoera, Hoera, Hoera!
  Hup Suriname Hup!, Laat Pikin Ingiebooi in zijn Francepane staan.
  Recht En Waarheid Maken Vrij
  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Begieman no sab kleur anga ras, teh fu begie both hanu bradie, teh fu pai baka; mini no deh! De stront van paars begint meer en meer te stinken. ZE struikelen over de leningen zoals de vele wormen in een open plee over elkaar wurmen.


  Maak melding
 7. Met dat geld kunnen de leraren worden betaald, de aannemer kan betaald worden en een gedeelte verdwijnt in de zakken. De stakingen afgewend en voorlopig alles opgelost. Even rust in de tent. Boefdraad kan even pronken dat hij wat geld heeft binnengehaald, zoals voorspeld door Boefa. Suriname leeft op de pof. Elk maand komt er een lening binnen om boodschappen te doen. Al die leningen kunnen nooit opgelost worden, welke regering er ook komt en wie er ook president wordt. Wie zou er nu president willen worden? Diegene die het wel doet, doet het alleen voor de macht. Die kan niks meer betekenen voor de economie. Voor bouta en cornuiten maakt het toch niet meer uit. Ze hebben optimaal geprofiteerd en de volgende verkiezing gaan ze rustig naar huis om te rentenieren. Het komt op het bordje van een ander. Niemand kan hun wat maken. Switie Sranang verloren….


  Maak melding
 8. Waarom zegt de regering niet gewoon
  We lenen 30 miljoen en moeten 40 miljoen terug betalen over 10 jaar. Dan snap jan modaal waar het om draait.


  Maak melding
 9. @Jaichand
  De hindostanen zijn nooit lui om te werken,Maakt niet uit waar ze vandaan komen. Ze werken en zetten bedrijven op.Over de gehele wereld zijn ze aanwezig en doen heel veel voor de economie in de landen waar ze zijn.
  Als je de indiers niet wil moet je dan hun geld ook niet aannemen.


  Maak melding
 10. Weet niet wat onze voorouders allemaal voor hebi’s hebben genomen dat ze nu zo gestraft worden. Het militairisme en het fascisme van de NDP die dit land tot een natie van bedelaars heeft gemaakt. En alle lakeien en handlangers van deze NDP moet na de post Bouta periode ter verantwoording worden geroepen. Moeten repercussies komen voor alle deze volksverlakkers.
  En met NDP stemmers heb ik geen greintje medelijden. Zoek, gij zult vinden, en dan moet je het nu kunnen dragen.


  Maak melding
 11. Suriname kan nog heel veel leren van India. De verketters van het land India moet maar weten hoeveel technologie het land binnen boord heeft. Het land bezit de meest perfecte technologieën die de mens ooit heeft kunnen ontwikkelen. Atoomtechnologie, Ruimtevaart technologie, technologie op het gebied van landbouw, ICT technologie, om een paar te noemen.
  Maar paars weet ze vrienden te vinden in deze dorp. Denk maar aan bankroet Venezuela, het land van Obiang, Cuba en nog meer van dat soort marginale landen die in deze grote dorp huizen.,


  Maak melding
 12. Ray de wrong thing is lager dan een zwerfhond. Mai ke boer chateh he… en hij klapt er ook nog voor. Mag hopen dat hij dood neervalt voor een Amsterdamse peeskamer. Kan die familie zien wat voor een viezerik dat is.


  Maak melding
 13. Lening op leningen wordt er op de oerdomme paarse ruggen van die oerdomme boutisten gezadeld. Ook hun generatie zal het zwaar verarmd te verduren krijgen. Glazen jampotten als drinkglas zullen wederom het Suribabwaans stadsbeeld worden. Vele oerdomme aanhangers zullen verder drugs gebruiken en in vieze lompen het stadsbeeld uitmaken. En het lijkt wel schering en inslag, bijna elke maand een drugstransport bericht. Een grote partij cocaïne die uit Suriname was gesmokkeld is spoorloos verdwenen in de Ghanese haven Tema Port. Het gaat om vermoedelijk 500 kilo met een straatwaarde van 30 miljoen US dollar meldt de Ghanese krant The Finder in haar editie van vrijdag. De coke zat in tien zakken van waarschijnlijk elk 50 kilo die zijn weggehaald uit een container rijst die uit Suriname was geïmporteerd. Hoe ziet de toekomst eruit als het volk zich laat intimideren door de oude paarse baas en oude slappe paarse lullen. Zie Zimbabwe.


  Maak melding
 14. ik ben blij dat die blakas nu inzien, dat Indiërs niet alleen roti kunnen maken, maar ook als het nodig is geld kunnen verstrekken en kennis kunnen geven aan vooral die ka blakas, die leren het nooit ook niet over 2000 jaar..

  kijk maar, die blakas hebben de macht roven de staats kas leeg en bedelen de hele wereld rond om geld te krijgen die ze nooit zullen terug betalen..

  nergens in de wereld is een land waarbij een blaka aan het hoofd staat vooruit gekomen allemaal failliet.

  met mijn geboorte land zal niet beter gaan..

  kijk maar zelf in Afrika stelen die lot genoten van die blakas alle cocäine van de suris..

  de regering heeft al weer het nakijken.. 30 us$ miljoen is weer naar de knoppen..


  Maak melding
 15. Ze brengen in ptaktijk wat ze met de mond belijden: alles pakken wat we nu nog kunnen pskken. Niemand weet hoe lang we nog zitten
  En we laten niets achter. Behalve schulden


  Maak melding
 16. No no no, liptip had liever chinezen, Herrenberg liever Haitianen en Bouterse zoveel mogelijk mix van alles, racisten, facisten en moordenaars bij elkaar. Hindustanen en Javanen en Chinezen moeten massaal het land verlaten…dan gaan we zien wie dju- ka eet!


  Maak melding
 17. @mocro
  wij blijven hier en laten die moordenaars maar naar hun verheerlijkt land dubai oprotten
  daar horen ze thuis want niemand in zuid amerika wil ze
  wel eerst ons geld terug vorderen voordat ze oprotten


  Maak melding
 18. Breaking News: delen NDP-afdelingsbestuur Marowijne zeggen vertrouwen op in partijbestuur.
  Wahahahaha wie volgen er nog meer. Wahahahaha deng ai kong opo. Goed zo.


  Maak melding
 19. Ach……, Robg’s linker testikel Domsco laat ook weer van zich horen, vooralsnog blijft rechter testikel DTRT stil!

  Volgens Pollack-Beighle moet nog nagegaan worden waar het geld aan besteed zou kunnen worden!
  De zoveelste idiote lening waar de huidige jeugd tot in lengte der dagen voor zal moeten kreperen.


  Maak melding
 20. Ai baja, ze lopen in Su de Hindustanen voor Koelie´s uit te maken. Maar voorlopig hebben de Koelie´s Su een behoorlijke lening gegeven, er kan dus weer flink gefeest worden ! Dus de komen 15 generatie´s kan het gelach gaan betalen van het wanbeleid van deze k@olo regering.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 21. Lenen kost geld….

  De miljoenen verdwijnen in de zakken van Bouterse en zijn Paarse Roversbende.

  De rekening wordt doorgeschoven naar de komende 3 generaties Surinamers..


  Maak melding
 22. Wanneer gaat nou eindelijk een Afrikaans (roots) land Suriname geld lenen?
  Wel jammeren en klagen over chinzen, javanen, hindustanen!


  Maak melding
 23. Welk land leent tegenwoordig niet. Zelfs de ecb blijft maar geld pompen in schijn economie van europa. Hoop dat het geld niet besteed wordt aan nutteloze sociale projecten.


  Maak melding
 24. Ik vind het zeer triest dat de roofovervallen op Indiers en chinezen niet is aangekaart bij India en China en/of ze hiermee raad weten eventueel ook erin kunnen helpen. Want de daders hebben het specifiek op deze mensen gemunt. En een zeer groot racistisch groep van de Surinaamse bevolking vind het nog goed ook.

  Dit schrikt de diaspora en andere investeerder af en gaat grote gevolgen hebben in de toekomst. Niemand gaat investeren in een bodemloze put.

  De groep vernietigers is groter dan de groep opbouwers. Dit eerst aanpakken a.u.b. Iedereen wil vooruitgang maar op dit manier, gaat het nooit lukken.


  Maak melding
 25. Tjek de opbouwfilosofie van Opa D ,

  Wij drukken ongedekte miljarden SRD-biljetten en lenen geld in het buitenland tegen woekerrente !

  De corruptie en de corrupte politici laten wij ongemoeid, geen vervolging en terugnemen van de gestolen gelden en goederen, OP DEZE MANIER GAAN WIJ VOORUIT EN WORDT DE SRD MEER WAARD !

  De CLAD rapporten gooien wij in de Suriname-rivier, want MONNIE DE !!

  PS | Roof bij Carifesta, Naschoolse opvang, EBS, Openb Werken, Schoolboekenproject, SnelTreinproject, Goudindustrie, Voedselpakketten etc etc is onbelangrijk, wij zullen Sranan tot NIEUW DUBAI MAKEN !

  DE SRD IS AL AAN HET STIJGEN IN WAARDE !!!!!


  Maak melding
 26. Projecten als zorgen voor jou buiten kinderen in het internaat of op straat. Projecten waar jou soort van kan leven door subsidies te stelen van arme kinderen. Dat is de waarheid vuile aap


  Maak melding
 27. Beste lezers
  Ze krijgen 30miljoen extra van india, ze weten van ellende niet waar ze het ze het aan uit gaan geven, dat is beroerde als je zoveel geld hebt, je weet niet waar je het aan moet uitgeven.
  Het zal dan wel weer broekzak vestzak worden. Geef je over en wordt surindia,


  Maak melding
 28. Ik vind het zeer triest dat vele afstammelingen van de slaven in de republiek Suriname sinds de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1873 niet kunnen verheffen in vergelijking met cq de contractanten uit Azië. Het lastige voor de andere groepen die zich verheffen is dat alles dat zij doen om zichzelf, gezin, familie, groep, enz te verheffen te niet wordt gedaan door het gedrag, handelingen van de jaloerse afstammelingen van de slaven.

  Het denken van deze nakomelingen is zeer beperkt ontwikkeld. Geen structuur, eten drinken, doe-dans, sex met zo veel mogelijke vrouwen, geen verantwoordelijkheid nemen, oerlui, daarnaast zich willen gedragen als de masza tijdens de koloniale periode. Ze willen allemaal baas zijn. Zie ze sinds de slavernij is afgeschaft hoe ze in grote getallen de plantages hebben verlaten en zich in Paramaribo hebben gevestigd. Op hoeken van straten staan, luidruchtig, mensen lastig vallen, crimineel gedrag vertonen, kortom overlast of hangmens. Zie ze overal hangen in Paramaribo voor winkels in de straten.

  Deze mensen hebben een minderwaardigheidscomplex , aan de ene kant komt dat door de koloniale periode, dat alles van ze heeft afgenomen, familienamen, cultuur, godsdienst, klederdracht, enz en aan de andere kant door vast te roesten in een patroon dat ze hun cultuur en zeden enz noemen. Vele van deze zaken leiden meer tot ondergang dan vooruitgang of stabiliteit, vooruitgang van het soort.

  Zie in Suriname maar hoe vele Afri-Surinaamse vrouwen allemaal pruiken dragen, waarom willen ze niet gewoon hun eigen kroeshaar hebben. A so mi tan. Bigi billen, dikke lippen, enz. bepaalde kenmerken die bij hen horen. Trouwen daar beginnen meer dan driekwart van hen niet aan. Ze houden niet van structuur.

  Zwarte mensen, negers, creolen, Afro-Surinamers, marron of hoe jullie ook genoemd worden, doe net als al de Aziaten en geef het een Europese randje, want Suriname is door Europeanen gesticht en vele zaken bijgebracht.

  Gaan jullie je zelf structuur geven en houdt op om geen respect voor jezelf te hebben, niet van je soort te houden, enz. Weg met al die pruiken en wees jezelf. Gaan jullie trouwen, werken en jullie verantwoordelijkheid.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 29. @Damsco Pannekoek.

  Koelie is geen benaming voor hindostanen. Het is gewoon een naam gegeven aan de hindostanen die als bagage dragers bij de treinstations werkten. Die naam komt van de engelsen,India werd vroeger Hindustan genoemd en de inwoners hindustanen,net als Suriname en de inwoners surinamers,India werd ook Bharat genoemd eerder en de inwoners bhartiya.ZO in Suriname wonen surinamers en die kan je verdelen in ”’zoveel procent hindustanen uit India de moderne naam.,zoveel procent javanen …die komen uit Java…zoveel procent chinezen…die komen uit China zoveel procent kaffries, de afrikanen dus …die komen uit Afrika.En moslim en hindostanen wonen in India ze worden allemaal hindustanen genoemd..Niet naar de relegie maar het land waar ze wonen.India staat bekend als Hindustan.

  Namens je mentors ..Ray en Koos.


  Maak melding
 30. .Met het woord koe-lie worden niet de groep der hindostanen aangeduid Het is gewoon een naam gegeven aan de hindostanen die als bagagedragers bij de treinstations werkten. Die naam komt van de engelsen,India werd vroeger Hindustan genoemd en de inwoners hindostanen,net als Suriname en de inwoners surinamers,India werd ook Bharat genoemd eerder en de inwoners bhartiya.ZO in Suriname wonen surinamers en die kan je verdelen in ”’zoveel procent hindostanen uit India de moderne naam.,zoveel procent javanen …die komen uit Java…zoveel procent chinezen…die komen uit China zoveel procent afrikanen dus …die komen uit Afrika.En moslim en hindostanen wonen in India ze worden allemaal hindostanen genoemd..Niet naar de religie maar het land waar ze wonen.India staat bekend als Hindustan.

  Namens je mentors ..Ray en Koos


  Maak melding
 31. @Damsco
  Je moet echt iets aan je aardrijkskunde gaan doen,je bent heel zwak ,helem,aal geen kennis,maar met hersenen vol pannekoek verwacht ik niet veel beter,


  Maak melding
 32. .Met het woord koe-lie worden niet de groep der hindostanen aangeduid Het is gewoon een naam gegeven aan de hindostanen die als bagagedragers bij de treinstations werkten. Die naam komt van de engelsen,India werd vroeger Hindustan genoemd en de inwoners hindostanen,net als Suriname en de inwoners surinamers,India werd ook Bharat genoemd eerder en de inwoners bhartiya.ZO in Suriname wonen surinamers en die kan je verdelen in ”’zoveel procent hindostanen uit India de moderne naam.,zoveel procent javanen …die komen uit Java…zoveel procent chinezen…die komen uit China zoveel procent afrikanen dus …die komen uit Afrika.En moslim en hindostanen wonen in India ze worden allemaal hindostanen genoemd..Niet naar de religie maar het land waar ze wonen.India staat bekend als Hindustan.

  Namens je mentors ..Ray en Koos
  Bestemd voor Damsco Pannekoek.


  Maak melding
 33. Suriname kan heel veel exporteren naar India, vooral land- en tuinbouwgewassen. Laten ze het geld gebruiken voor productie van deze goederen.


  Maak melding
 34. -Grappig:::: vele NDPérs moesten niets van India en zelfs Steve Meye niet.
  Santhoki kreeg op zijn donder, omdat hij naar India was geweest voor samenwerken. Wat gebeurd er nu?????

  De vraag is wie al die 105 leningen die gemaakt zijn straks terug moeten gaan betalen.


  Maak melding
 35. In een anthropologisch boek heb ik eens gelezen dat de stammen van een bepaald gebied het goed vinden dat de jongeren van een stam de andere stamen mag beroven en hun jonge vrouwen mag verkrachten. Het beroven van eigen stamleden en het verkrachten van de eigen jonge vrouwen was verboden. De kranten berichten doen mij denken aan dat boek.

  Over het geld lenen van India. Voor handel heb je crediet nodig. Je moet je crediet card tonen om grondstoffen of productie middelen te kopen. Normaal ding. Maar als je cash uit de card haald om prive dingen te kopen dan is dat abnormal gebruik van de card. Corruptelingen doen dat. Vooral als het geld door het land terug betaald moet worden oftewel de gemeenschap. Waarom zou de ethanol project nou weer mislukken? Om de corruptelingen een scherm gegeven voor het geld dat ze opgegeten hebben? Arm Su.


  Maak melding
 36. Parbo
  Welk land leent niet is jouw commentaar
  Ik zal je iets proberen uit te leggen
  Mijn moeder was altijd tegen lenen.
  Ik was net afgestudeerd en vond lenen totaal geen probleem, ondsnks haar wijze lessen.
  Waarom niet, omdst ik zeker wist dat ik genoeg zou verdienen om mijn schulden af te lossen.
  Dat is nu het verschil tussen SU en de landen waar je het over hebt


  Maak melding
 37. India probeert met dit krediet politieke invloed te krijgen op Suriname. Die $ 50.000.000 zouden ze ook best voor hun eigen bevolking kunnen gebruiken. ruim 200.000 miljoen mensen hebben het redelijk goed tot rijk in India. De rest leeft in armoede. Ruim 200.000.000 mensen leven in erge armoede en zijn dakloos in het land.


  Maak melding
 38. Ik vraag me af wanneer er bij zowel de NDP als bij de Frontpartijen een OMDENKEN zal plaatsvinden voor de economische ontwikkeling van Suriname. Er zal in brede zin van het woord een andere benadering voor de vooruitgang van het land uitgedacht moeten worden. Het onderwijs zal mijn inziens hierin een cruciale rol moeten vervullen. Zowel op LBO, MBO, HBO en WO niveau zal het onderwijs competentiegericht invulling moeten krijgen. Ik ben daarom van mening dat zowel de Anton De Kom Universiteit als de Surinaamse ambassades in het buitenland een inventarisatie moeten maken naar producten die in diverse landen graag gewild zijn. In Suriname moet men nagaan of het land deze producten kan leveren. Het is daarom noodzakelijk dat het het onderwijs op de productie van deze goederen gericht gaat worden. Een zeer belangrijke rol is weggelegd voor het agrarisch onderwijs op LBO en MBO niveau. Studenten van deze opleidingen moeten deels in de schoolbanken maar voor het overgrote deel op proeflocaties (laboratoria)en in het veld opgeleid worden. In elke samenleving zijn het met name de LBO-ers en MBO ers die invulling geven aan de praktisch uitvoering van veel voornemens. De aanleg van wegen, parken, landbouwvelden, tuinbouw locaties, enz.enz worden o.a. in Nederland aangelegd en uit door mensen met een LBO en MBO niveau. In Suriname moet dit ook mogelijk zijn.De politiek moet de mensen enthousiaster maken.


  Maak melding
 39. Suriname mag dertig miljoen extra aan kredietaankopen doen in India.

  Vroeger werd dit gebonden ontwikkelingshulp genoemd.
  Het geld verstrekkende geld bepaalde waar het geld aan mocht worden besteed
  Het is echter niet meer van deze tijd.
  India en SU gaan nog een stap verder de afgrond in.
  India zegt: ik leen je, maar je moet bij mij kopen (al is het product elders goedkoper).
  Dit is de meest extreme vorm.
  Ik heb te doen met de minister die als ptjieng boi zijn hand is gaan ophouden


  Maak melding
 40. p/s het zijn dus toch de hindoestanen die deze moordenaar aan de macht houden..

  is het niet binnen dan buiten sme.

  de verliezende zijn de afro negers, die totaal geen raad weten hoe te handelen, want hun verstand heeft ze lang en breed in de steek gelaten..

  wat mij betreft, als het zo door gaat, mag deze tering zooi nog honderd jaren blijven zitten..

  die donkere lieden weten toch niet anders dan pina lijden ,, de eeuwige slaven..

  zelfstandig kunnen ze niks ondernemen..


  Maak melding
 41. Zeer triest maar waar Het aantal allerarmsten in India is groter dan de totale bevolking van heel Afrika. Zelfs de allerarmsten in Afrika hebben een nog beter leven dan de armsten in India.


  Maak melding
 42. Robg@
  Daar hebben jullie 37 jaar de tijd voor gehad weltrusten, gebeurt het vandaag niet, dan komt morgen misschien, alles op een paard gezet (grondstoffen) daar krijg je nu de rekening van, en nu moet zonder al te veel kennis de agrarische sector op gekiekt worden, zonder kennis geen vooruitgang, haal de kennis waar het is, Wageningen Nederland het besten wat er is wereld leiders op agrarisch gebied, vergeet die koloniale toestanden, vraag het aan NL en ze helpen je vraag om hulp middelen en hoe je ze moet inzetten, hand werk is niet meer van deze tijd, investeer in hoogwerkers, oogstmachines, laat de oude plannen weer tot leven komen, en voor de gene die niet werken willen, met stelen en terreur kom je er ook niet, maak je nuttig voor jullie land en zet de geschillen aan de kant er is maar een prioriteit dat Suriname, grootschalige agrarische bedrijven, niet met 50 boompjes als je begrijp wat ik bedoel


  Maak melding
 43. De “regering” steelt van elke 2 miljoen lening minstens 1 miljoen. Iedereen doet er aan mee. Hypotheek verhalen en gelden die verdwijnen!! Geld van India lenen ? Waarom?? Staats olie verscheept olie en voor die verscheping betalen ze twee maal! Niemand maakt zich daar druk over. Dan dat hele afobaka verhaal!!!
  Er wordt met plezier gestolen – iedereen doet er aan mee en iedereen zegt dat het zo erg is!!!!
  De meerderheid van de bevolking zal altijd arm blijven door de corruptie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES