Suriname keurt isolatie Venezuela in regionale organisatie af

46
Politieke crisis in Venezuela naar hoogtepunt
President Maduro in 2015 op bezoek in Suriname bij president Bouterse.

PARAMARIBO, 28 apr – Er is met bezorgdheid kennis genomen van de ontwikkelingen binnen de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het betreft het bijeen roepen van een speciale vergadering met als mogelijke uitkomst de schorsing van Venezuela op grond van artikel 20 van het Inter-Amerikaans Democratisch Handvest. Suriname heeft binnen de OAS deze ontwikkeling afgekeurd.

Ook is geen ondersteuning verleend aan pogingen in de regionale organisatie om Venezuela te isoleren. “Het is van belang dat regionale organisaties ervoor waken dat zij enige positie innemen die hen uitschakelt bij het bijdragen tot constructieve dialoog, die zou moeten leiden tot het verminderen van spanningen en het bevorderen van de belangen van de bevolking in de respectieve lidlanden”, stelt Buitenlandse Zaken.

De regering volgt ontwikkelingen in Venezuela op de voet. Nog immer wordt dialoog voorgestaan, evenals het niet inmengen met inetrne aangelegenheden van lidlanden. “De democratisch gekozen regering in Venezuela moet in de gelegenheid worden gesteld om de interne dialoog met de oppositieleiders zonder inmenging van buitenaf te continueren en consolideren”, wordt gesteld.


46 REACTIES

 1. Natuurlijk keurt Bouterse het beleid van zijn boelermaat Maduro niet af. Volk van Venezuela pinaart ook.

  Suriname of Venezuela beide 1 pot nat. Echt triest.


  Maak melding

 2. Wanner in de OAS zo’n bully als de VS zit, dan weet je dat er likkers zullen zijn binnen deze organisatie. De weinige niet-likkers krijgen hetr dan zwaar.


  Maak melding

 3. Bouta en Maduro beiden zijn dictators en onderdrukken het volk!!
  Dan heb ik het nog niet over de burgers die afgeranseld en vermoord worden door deze 2.,de 2 grootste schenders van mensenrechten.Deze incompetente ndp regering moet maar liever zwijgen.


  Maak melding

 4. Toevallig hebben zowel Maduro als Desi, hun landen zwaar FAILLIET gemaakt !

  Onderdrukking v/h Volk zal beide landen vernietigen !

  Dusss…….. Desi en Maduro un TJAGO !!!!!

  PS: STOP de slavernij in Venezuela en in Sranan !!!


  Maak melding

 5. @Pedro
  Vergeet niet dat organisaties zoals de OAS hun hoofdkwartier in Amerika,en dat ook andere landen lid zijn van de OAS en niet alleen Amerika.Je hebt de Opec organisatie waarvan Venezuela ook lid is gelukkig is deze organisatie in Amerika waar meer landen te bepalen hebben en niet maduro alleen.Probeer te denken hoe de wereld eruit zou zien als maduro en bouta het voor het zeggen zouden hebben!
  Maduro en bouta verschillen niet van elkaar!Die 2 zijn gewoon een dodelijke combinatie!! Die 2 landen kunnen niet eens hun eigen people helpen ,ze zijn bedelaars,arm als ratten!Nee hoor geef me liever de grote ,rijke landen die de arme mensen te hulp schieten waar dan ook ter wereld.Dankzij hun donaties kunnen we nog een andere dag meemaken.


  Maak melding

 6. Pedro

  Maduro vergelijken met Bouterse is onzin en omgekeerd ook.Waarom moeten de Yankees zich bemoeien in die landen? Of het nu Nicaragua is, Bolivia, Venezuela, Costa Rica, overal bemoeien die Amerikanen zich mee. Wat scheelt die lui? Kunnen ze hun pis niet in eigen land spuien?

  ==========================================

  Je bent zeker vergeten dat Hugo Chavez de grote voorbeeld van Bouterse is. Maduro was een vertrouweling van Hugo Chavez. Bouterse en Maduro zijn fervente aanhangers van het Bolivaarse gedachtegoed. Met andere woorden uitbuiten van eigen bevolking en eigen portemonnee goed vullen. Caracas en Paramaribo zijn het toneel van de vele demonstraties en protestmarsen.

  Het is goed dat Amerika die latino’s in de gaten houd. Veelal zijn gevoelig voor omkoping, doorvoeren van drugs en wapens. Als iemand Venezuela en Suriname nog kan redden dan is het Amerika wel. Hoop dat Maduro en Bouterse weg mogen rotten in een Death Row Facility in Texas. Het liefst 10 jaar, iedere dag genietend van een mexicaanse bana. Daarna mag de spuit erin. Anders gezegd deze 2 idioten mogen oprotten.


  Maak melding

 7. Het is niet verwonderlijk, dat dit Suriname op dit moment, met een moordenaar en een veroordeelde drugscrimineel als president, alleen maar buitenlandse betrekkingen kunnen onderhouden met schurkenstaten, waar mensenrechten en grondwetrechten schendingen plaats vinden, doordat regimes als Venezuela, cuba, Iran ,Guinė en Suriname, door landen met een echte democratie, gemeden worden, en daardoor steeds meer in een isolement geraken.


  Maak melding

 8. Venezuela isoleert zichzelf, door MENSENRECHTEN voortdurend te vertrappen en door gewelddadig op te treden tegen de bevolking, die protesteert tegen het wanbeleid van Maduro !

  Een rijk land is door communistisch beleid bankroet !!!

  Maduro denkt evenals zijn vriend Desi, dat

  1 + 1 = 3 !

  Meer uitgeven dan het land aan inkomsten heeft !

  BEIDE LANDEN ZIJN DOOR DIT DOMME en CORRUPTE FINANCIELE BELEID FAILLIET !!!

  PS: Stop het geweld tegen de bevolkingen van Venezuela en Sranan !


  Maak melding

 9. De bevolking was niet blij toen ze door de blanken onderdrukt werden, ze was heel even blij toen Chavez hen uit het dal haalde, ze was weer boos toen de olieprijzen daalden en er minder te besteden was. Kortom, de bevolking is nooit tevreden. Stelletje egoisten, die bevolking. Hadden ze maar moeten sparen toen het goed ging onder Chavez.


  Maak melding

 10. Het communistische onderdrukkingssysteem heeft in Cuba niet gewerkt en zal ook in Venezuela en Sranan NIET WERKEN !

  Al deze landen gaan FAILLIET en beweren een geweldig sociaal systeem te hebben !

  Onderdrukking van bevolkingen werkt NERGENS !

  ALLA DEY DEVALUATIE ! Bevolkingen hongeren !

  PS: Stop de versluierde slavernij in Zuid-Amerika !

  Burgers doodgeschoten die protesteren tegen HONGER en TOTALE SCHAARSTE !!!


  Maak melding

 11. @guardiola

  je bedoelt dat regeringen moeten sparen voor slechtere tijden maar als je alles gaat op maken aan jezelf en je vriendjes, achterlijke salarissen voor een te arm land of voor vriendjes die eens een diploma hebben
  ja, dan komt een land in de moeilijkheden

  regeren is voor uitzien

  daarvoor betaald de belasting betaler een regering om daarvoor te zorgen
  ieder land in de wereld had last van de crisis maar hadden buffers opgebouwd alleen die stomme achterlijke krankzinnige van jouw moest zo nodig de staatskas leeg plukken
  en dit is het gevolg

  geef nooit meer de belastingbetaler de schuld van het eeuwig falen van bouta


  Maak melding

 12. Broeder Manu, het bolivaarse gedachtegoed is de nekslag voor veel latijns Amerikaanse landen. Che Guevara heeft meer kapot. De westerse landen met hun kapitalisme lachen zich dood. Hun concept heeft zich bewezen. Het werkt !


  Maak melding

 13. Didibri baas en Maduroka zijn twee handenop een buik. Hetzelfde zal de onberechte mensenrechten schender den met het volk, al vallen er doden. Wacht maar af. Veel ndpers gaan alle ministers en awariedomries beroven als het zover mocht komen, want et is ook hun schuld.


  Maak melding

 14. Nu beide landen hopeloos financieel / economisch / moreel in verval zijn geraakt, beginnen ze te praten over een dialoog met de oppositie. Laat een ongeschoolde gymleraar en een ongeletterde buschauffeur je land besturen dan heb je 1 zekerheid. Dat loopt faliekant uit de klauwen. Suriname en Venezuela zijn daar sprekende voorbeelden van.


  Maak melding

 15. Venezuela is er zelf uit gestapt!!
  Bouta en maduro hebben een gezamenlijke vijand, nl. inmenging van buitenaf. Ook hun leuze is het zelfde: a no mie!!!


  Maak melding

 16. De regering Bouterse weet precies waarom zij dit standpunt inneemt. Dit staat Suriname ok te wachten als deze regering aanblijft. Doorgaan met actievoeren tot dat deze zakkenvullers en criminelen uit beeld zijn verdwenen.


  Maak melding

 17. @Guardiola

  Hadden ze maar moeten sparen toen het goed ging onder Chavez.

  Bovenstaande opmerking geeft al aan dat je geen flauw benul hebt van de situatie in Suriname en Venezuela.
  Er zijn wel degelijk mensen die een appeltje voor de dorst hebben bewaard maarr…..de parasieten in de regering hebben het appeltje tot aan het klokhuis aangevreten (devaluatie/geldontwaarding)
  Nu willen ze ook nog het overgebleven klokhuis opvreten.
  Normaal gesproken zou je kunnen zeggen dat de bevolking door die zure appel heen moeten bijten. Hoe doe je dat dan als er helemaal geen appel meer is????


  Maak melding

 18. Het volk van Suriname (exclusief de regering en de presidentsvertegenwoordigers in DNA) betreurt de doden en gewonden tijdens de protestdemonstraties in Venezuela en veroordeelt het beestachtig optreden van de Venezolaanse regering.


  Maak melding

 19. Al staat de hele republiek Suriname in brand, de Surinamers straatarm zijn, het land leeg geroofd wordt door IAMGOLD, NEWMONT, SURALCO/ALCOA, DDB en gangsters ea, DDB slaapt als een Tuberoos en wenst het Surinaamse VOLK slapeloze nachten toe.

  Dit zegt meer dan genoeg over DDB . De NDP-aanhangers/stemmers die hem bewonderen, terwijl de financiële en economische, zelfverrijking van DDB en Gangsters, criminele gevolgen, hen zwaar treffen.

  Het is de vraag, blijven ze zich als struisvogels onder hun NDP-prassieososton verschuilen of komen ze daar onder vandaan om het overige arme volk te komen ondersteunen? Die gastjes moeten zich wel doodschamen gelet op hun gedrag op het pleintje voor linzensoep, parbo, BBR, en boekepoku.

  Volk van Suriname, Surinamers get up 4 you right, dont give up te fight.

  Aan DDB, Daltons, Neven Daltons, Ka Treintje

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Sranansma, Oe Bondroe! One Sranan People, One Destination, One Country, One Goal.
  DDB en gangsters oe har a dan!

  Fri, Fri, Fri!, Sranan Fri!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. @Pedro, Maduro heeft de Yankees al om hulp gevraagd om medicijnen te sturen voor het arme volk.

  Bouterse en Maduro zijn wel te vergelijken in wat ze doen. Ze hebben beide goede lessen van Chavez gekregen.

  Zie wat in beide landen gebeurd en over een paar maanden gaat Suriname weer een trapje lager naar B- – -.

  Ze mogen letterlijk dood vallen.


  Maak melding

 21. Met Bouterse als president, die de vergaderingen van de OAS niet durft bijwonen en een B rating van Standard & Poors kan het niemand binnen de OAS schelen wat Suriname vindt.


  Maak melding

 22. Er is met bezorgdheid kennis genomen van de ontwikkelingen binnen de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  En de Surinaamse bevolking kan de grond ingaan!! Is het dan geen tijd voor je zelf op te komen en deze rioolratten 50 meter onder de grond dumpen!!!

  De regering volgt ontwikkelingen in Venezuela op de voet.
  en wat gebeurt met onze Suriname???

  BUZA van SU is een kontlikker!!!


  Maak melding

 23. In plaats dat bouta zich druk maakt met de problemen die Su heeft gaat hij zich druk maken met zaken van een andere land kijk hem daar lopen hersenloze lul


  Maak melding

 24. De zaak ligt even anders als Maduro doet voorkomen. Venezuela heeft zelf aangegeven uit de OAS te stappen, maar ze stonden al een tijdje op de nominatie om eruit geschopt te worden. Maduro is al net zo’n pathetische leugenaar en draaikont als Bouterse.


  Maak melding

 25. Ik moet me hiermee bemoeien.Soldier,ik neem aan dat je in Suriname woont kijk een beetje om je heen.Laat je niet beïnvloeden want de situatie is op elk gebied in Suriname nood en hoog…


  Maak melding

 26. Terecht…je zit ook niet te wachten op een vrouw die meer uit dan thuis is om je te vertellen hoe je je huis moet besturen..of een man die zijn maandelijkse salaris in de kroeg verdrinkt..Opzouten zou ik zeggen je bent geen goed voorbeeld..van jou kan ik niets leren..


  Maak melding

 27. Met een verschil dat Maduro de Yankees nog om hulp durft te vragen..maar onze Pres scheldt altijd de VS en Nederland uit dus denk ik niet dat hij hulp zou vragen.Zelfs de hulp die Chan had geregeld is geweigerd.Waarom zou hij ook ..hij en zijn familie zitten op rozen..


  Maak melding

 28. Alle KUMA LOVERS zijn in extase gebracht, ze schreeuwen het uit van plezier: God heeft deze pleesident daar gezet om Suriname naar grotere hoogte te brengen.

  Hiepiepie: We gaan Maduroland achterna. Deze pleesident werkt, heeft Limbo geroepen in 2015. Deze pleesident doet wat hij zegt: Hiepiepie

  KUAMAKOISI is de beste pleesident die Suriname ooit heeft voortgebracht. Na KUMA is er niemand meer die deze immense taak op zich kan nemen om Suriname voorspoed te bezorgen.

  Het gaat super in Suriname, lang leve KUMA.


  Maak melding

 29. Als Maduro het spel speelt zoals dat door de Amerikanen wordt gedicteerd is er geen vuiltje aan de lucht. Hoe is het mogelijk dat 1500 rijke families in Venezuela ruim 90% van alle vruchtbare landbouwgrond en bijna alle grote olievelden in hun bezit hebben. Chavez en Maduro willen niets anders dan een rechtvaardige inkomensverdeling voor de arme bevolking van het land. Indianen werden verdreven van grote delen land. Rijke Europese families en hun nazaten bezitten het grootste deel van de rijkdom in het land.

  Deze families die de Europese en Amerikaanse belangen behartigen willen geen millimeter land afstaan aan de regering en de arme bevolking. Het is een grote machtsspel dat gaande is in het land. De regering van het land wordt onderworpen aan zware boycotmaatregelen opgelegd door de USA en haar meeloper de Europese Unie. De media m.n. die in Europa vertellen niet de waarheid aan de mensen. Ze vertellen een verhaal dat Amerika goed gezind is. Ik noem dit de Amerika-vrijage van deze journalisten.Deze journalisten doen van alles om Amerika goed te stemmen.Zij willen immers op elk moment van de dag de mogelijkheid hebben om Amerika te bezoeken.


  Maak melding

 30. @Soldier, met de econome van Nederland gaat het weer goed. Waarom ga je niet voor Bouterse werken??? Zorg ervoor dat je morgen je gezin veel beter gaat opvoeden!!!

  -NDPérs lees dit stukje maar even, het gaat over Bouterse en Maduro en het komt niet van mij::::

  =Beiden kennen hooggeplaatste bestuurders die veroordeeld zijn voor of geassocieerd worden met grootschalige drugshandel en andere vormen van georganiseerde criminaliteit.


  Maak melding

 31. @RobG, ik hoop dat je die documentaire van al die gezinnen goed hebt gevolgd wat Chavez heeft gedaan in zijn eigen land en voor zijn eigen belang.
  Niet te vergeten hoe deze arme gezinnen onder druk zijn gezet door Chavez.

  Het is te gemakkelijk om steeds een vinger naar een ander te wijzen, terwijl een ieder een stel hersenen heeft gehad om ook na te denken wat goed en fout is.

  Als je van de vijand hebt gegeten kan je nooit tegenover hem staan om hem te zeggen dat hij fout is. Alles zal goed gepraat worden.

  Er wordt steeds gezegd dat de Fronters de schuldigen zijn van die situaties in Suriname, maar vergeet niet dat Bouterse zonder de Fronters geen meerderheid zou hebben om zelfs te beslissen.

  Als Bouterse zijn regering zo gentle is, nemen zij de fouten van anderen niet over en zorgen ervoor dat zij het beter doen, maar nee:::Bouterse heeft laten zien dat zijn gedrag van 1980 nog steeds hetzelfde is.
  Corruptie ten top.
  Die hindoestanen wachten nog steeds op hun geld die Bouterse zou laten opsluiten!!!
  Verder zijn er nog zovelen die nog steeds op hun geld wachten, dus zij leren het nooit en geef anderen niet de schuld van het falen.


  Maak melding

 32. @Robg

  Indianen werden verdreven van grote delen land.

  Bedoel je Pikin Poika en andere inheemsen gebieden die worden gegeven aan sympathisanten en multinationals?


  Maak melding

 33. Robg@
  Chaves en Maduro doen hu voor de bevolking, ze stelen alles wat lost en vast zit, ruïneren de bevolking, knap hoor dat deze dictators, maar natuurlijk ligt het weer aan het rijke westen, leg nou ene keer goed uit wat dat rijke westen voor invloed heeft op de dictators die zich zelf net als bouterse verrijken met miljoen dollars, en vooral goed de handen boven hun hoofd houden, heb je je uitkering al binnen professor


  Maak melding

 34. @ RobG

  “Hoe is het mogelijk dat 1500 rijke families in Venezuela ruim 90% van alle vruchtbare landbouwgrond en bijna alle grote olievelden in hun bezit hebben.”

  In Venezuela is de olie in handen van PDVSA of wel de staatsolie onderneming.
  Indien de olie in handen van Pariculieren was dan had Chavez die allang onteigend of was de economie al veel vroeger helemaal vast gelopen.

  Niet de VS of Europa isoleren Venezuela maar Chavez en Maduro en hun partij isoleren het land.

  Beste RobG u zuigt heel veel uit uw grote duim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.