zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams onderwijs wordt platgelegd na paasvakantie

Surinaams onderwijs wordt platgelegd na paasvakantie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 apr – Het onderwijs op verschillende niveaus wordt plat gelegd na de paasvakentie. Dit hebben de Bond van Leraren, BvL, en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, ALS, besloten. De twee vakbonden zijn in een spoedvergadering bijeengekomen. Het beleid van de regering naar de vakgroep toe wordt compleet afgekeurd.

Volgens de twee vakbonden zal het werk worden neergelegd als uiting van ontevredenheid. De leerkrachten zijn vooral niet te spreken over de hoogte van hun loon. Gebleken is dat een groot deel helemaal niet is vooruit gegaan in financieel opzicht. Dit was toch wel de verwachting nadat de regering bekend had gemaakt dat de lonen zouden worden verhoogd. De loonaanpassing zou per april ingaan.

De aanpassing maakt deel uit van de ‘herwaardering’, waar al jaren over wordt onderhandeld. De leerkrachten hebben nu het gevoel dat ze in de maling zijn genomen. Tijdens de spoedvergadering is het beleid van de regering dan ook van de hand gewezen. De vakbonden hebben besloten een staking af te kondigen. De staking gaat net zo lang door totdat het personeelsbeleid verbetert, stellen de BvL en de ALS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
 1. * DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  * DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN VEEL BOEKWINKELS. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN god IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT. AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk, landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. En nog veel meer. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding
 2. DIE ARME KINDEREN WEER ,..ALTIJD OVER HUN HOOFD !,..WEER STAGNATIE VAN HET ONDERWIJS.,,,,SHAME ON YOU.op allerl;ei manieren proberen jullie het land te frustreren…BEWUST.ook de kids !


  Maak melding
 3. En daar gaan we weer ! Deze Wilgo Valies gaat nu wederom tegen de uitspraak van de rechter in om te staken, onderwijl de Herwaarderingsonderhandelingen met de regering nog bezig zijn.

  Is dit de democratie die men wil gaan introduceren als men eventueel aan de macht komt.
  Wetteloosheid, bandeloosheid, anarchie, zich niet onderwerpen aan het wettelijk gezag, recht en of uitspraak van de onafhankelijke rechter !!!

  Ik denk dat het Minov moet gaan onderzoeken of er een ontslag procedure kan worden opgestart jegens de leraren die donders goed weten dat ze niet mogen staken, maar dat toch doen.

  Voorts moeten de studenten er rekening mee houden dat dit jaar een verloren studiejaar is omdat ze de achterstand nooit meer zullen inlopen.
  En hiertegen zouden de ouders moeten protesteren want een verloren jaar betekent een jaar extra zorg, tijd en geld pompen in je kind, waardoor je uiteraard in de problemen geraakt.

  Ergo, de BvL en ALS helpen de Surinaamse scholieren en studenten geheel de afgrond en vernieling in, maar wat zien we gebeuren.
  Dezelfde ouders van deze kinderen lopen braaf achter Wilgo en z’n kornuiten aan om te roepen dat ze meer geld willen omdat ze financieel niet uitkomen.

  Wie neemt wie in de maling ???


  Maak melding
 4. De leeraren verdienen geen verhoging ! Wat hebben zij de jongeren geleerd !
  Verering van een crimineel ?
  Hoefdraad heeft t al gezegd corruptie is een mentaliteit ! Jong geleerd oud gedaan.
  Tik dja.


  Maak melding
 5. Beste Milton

  Er wordt niet meer onderhandeld. Er was een harde afspraak die uitgevoerd zou worden.

  De regering komt haar afspraak niet na.

  Er wordt met CLO onderhandeld. De leerkrachten staan daar buiten.

  U haalt een en ander door elkaar


  Maak melding
 6. Brunswijk is geslaagd voor bachelor. Maar hij kan zich niet uitdrukken in het Nederlands, Engels nog moeilijker.
  Diploma’s van Suriname zijn te koop en niks waard.
  Daarom hebben deze diploma’s buiten Suriname geen waarde.


  Maak melding
 7. @loes

  Wat bedoel je met: het volk wordt opgezet tegen de regering? Bedoel je de situatie in Su.
  Heeft niets mee te maken. De duivel moet verdreven worden uit Su.

  Verlos Su van de duivel!!!!!!!

  Deze duivel is BOUTERSE.


  Maak melding
 8. Zie ook leerkracht betaald 10.000 SRD voor MO-A diploma. Brunswijk doet zijn best om als een intellectueel over te komen. Hoeveel hij voor zijn bachelordiploma betaald heeft is vooralsnog duister. Hij moet nu gaan leren lezen en schrijven en correct articuleren. Het volk verdient een leider die zij wenst!


  Maak melding
 9. als jullie het hebben over salaris,
  bouta heet een maand salaris van 70 000 p/m
  hij ontvangt 23 maanden salaris per jaar!!!!
  ook dat wijf van hem leeft van de staatskas
  maar er is geen geld


  Maak melding
 10. @ man man man; en toch hij can alles tekort en is voortdurend bezig om zijn hebzucht naar geld te vervullen door het leegroven van de staatskas, drugdealen, Surinamers bedonderen etc. Zijn honger naar geld en macht is ontembaar.


  Maak melding
 11. Bij mijn zoeken op het internet ben ik per toeval gestuit op een boek geschreven door een surinamer S. Ramkhelawan.
  Ik zou de zg. leiders of leiders in Suriname adviseren om dat boek te lezen voor ze hun mond open doen. Naar mijn mening hoort elke surinamer dat boek gelezen te hebben om beter over de toekomst te kunnen nadenken.
  Google books
  Bibliografische gegevens
  Titel The Visionary Negotiator: Probleemoplossend Onderhandelen
  Auteur S. Ramkhelawan
  Uitgever CreateSpace Independent Publishing Platform, 2016
  ISBN 1532788088, 9781532788086
  Lengte 366 pagina’s
  Waarom slaagt de ene onderhandelaar wel en de andere niet? Waarom gaat de ene organisatie ten onder en floreren andere wel? Antwoord: Omdat er onderhandelaars zijn die anders onderhandelen. Ze weten alleen hoe ze moeten handelen als het hun goed gaat, waar de voordelen, concessies of winsten wel vanzelf komen. Zodra een veranderende toestand een andere benadering vereist, weten ze niet in te grijpen of er mee om te gaan en betalen anderen de prijs. Het is maar dat u het weet.


  Maak melding
 12. Milton@
  Hebt je zelf terug gelezen wat je geschreven hebt, ik had je hoger in geschat,
  Wetteloosheid, bandeloosheid, anarchie, zich niet onderwerpen aan het wettelijk gezag, recht en of uitspraak van de onafhankelijke rechter !!!
  Milton@ daar heeft deze regering geen last van toch. Je draaide alles om, en draaien betekent liegen.
  Je maakt je zelf belachelijk


  Maak melding
 13. Onze hersenspoelgoeroe Milton moet lekker op zijn bakfiets richting Equatoriaal Guinee maar gaan. Deze malloot wil het ontslag van stakende leraren.Typische oplossing voor een aanhanger van het paarse regime. Als het je niet uitkomt dan wordt je opgepakt, gefolterd, vermoord en je verdwijnt voor jarenlang in de cel. 1 van zijn oplossing was het waterboarden van demonstranten. Whahaaaaaa……

  ANNO 2017, Bigbrother is watching you !!!


  Maak melding
 14. Maar wat wil jou nou. Zelfs de Surinaamse grond is niet meer zo vruchtbaar als vroeger. Alles is gedaald in waarde. Als die slechte mensen regeren, dan trekt ook de natuur zich terug en geeft niet meer het beste.


  Maak melding
 15. Good morning Mr Milton. Dutch is difficult. Go back and read. The judge don’t stop that. It’s every body human rights. Nobody can stop it. Good day further.


  Maak melding
 16. Deze strijd gaat helemaal niet (meer) om een loonsverhoging voor de leerkrachten die niets anders dan slecht gekwalificeerde afgestudeerden afleveren. Ik zou als buitenlandse onderwijsinstelling geen Surinaamse studenten toelaten die weinig competent zijn. Het zijn figuren als Valies en zijn bende die vervolgens studenten gratis een diploma verschaffen zodat de nu reeds aantoonbare intellectuele schade bij de studenten onder het tapijt wordt geschoven. ” Hun verweer….! Zie je niet de stakingen hebben geen invloed op de studenten “. Bij Valies gaat om het verwerven van regeermacht.De man heeft lak aan de uitspraken vanndevregerinvan. Valies heeft een verborgen agenda en hij is thans bezig om politieke macht op te bouwen om deze straks te gebruiken tegen VHP en NPS. Nu vormen ze een monsterverbond.


  Maak melding
 17. Kondremangs,

  DRS Lawpie alias Ludwig van Mulier de 2e is weer bezig……vraag hem welke diploma’s DiDiBri heeft?????
  Lekker blerren vanuit Ptata……..nogmaals de uitnodiging…kom naar Su om je koeterwaals uit te kraaien of kruip weer onder je steen…jo bongrobita………
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 18. Als er een beleid van slechts 4 loonklassen was geweest, dan had je bij inflatie elke groep recht kunnen doen door de lonen evenredig te verhogen.
  De honderden loonschalen die er bestaan maken het een janboel. Hierdoor kan overbetaling en onderbetaling weeldig floreren evenals corruptie.
  Een verstandig land met een gezond economisch beleid gaat over tot slechts 4 loonklassen waarmee zelfs de minst verdienende zich goed op de been kan houden.


  Maak melding
 19. @RobG
  Zwijg toch man!!
  Binnen jou ndp regering zitten geen brave studenten maar geharde criminelen. Meer dan de helft kunnen niet eens een diploma tonen en een paar zijn doctorandus en eentje is zelf bankrover ,
  Dan heb je je baasje,Ongeschoold,een moordenaar ,amnestie drager,chief in execution,dictator,mensenrechten schender,Wanted ,etc..etc…geen titels om trots op te zijn….


  Maak melding
 20. @RobG

  U leidt de aandacht af van de oorzaak en insinueert van alles en nog wat zonder enig feit of bewijs.

  Gegeven is dat er na heel veel vertraging harde afspraken gemaakt zijn met de regering en dat de regering deze bij de eerste gelegenheid deze keiharde afspraken BREEKT.
  Houdt u het aub bij het onderwerp.

  Dat het buitenland Surinaamse diploma’s niet meer serieus neemt is niet van nu maar al jaren sinds de roofbouw van Bouterse I de accreditaties verloren heeft. Wederom heeft dat niets met Front of Frontregeringen te maken maar met een falend Bouterse regime die het onderwijs heeft vernietigd.

  U slaat blind om u heen maar vergeet dat Hooghart en CLO nu heel extreme loon eisen (behoud koopkracht 2012/2013) op tafel gelegd hebben. Looneisen die nog veel verder gaan dan die van Valies en co.

  Beste RobG de NDP is uit elkaar gevallen. Er komt niemand meer naar Ocer. Bij de wandelmarsen waren er maar enkelen die de moed hadden een beetje paars te laten zien.

  Simons roept de DNA al een maand niet meer bij elkaar hoewel er veel goede of noodzakelijke zaken te doen zijn. Denk bij het laatste slechts aan hoeveel er bespaart kan worden als Brokopondo over gaat naar Suriname en Alcoa moet gaan betalen voor het herstel van de ecologisch schade. Denk ook aan het Meerjaren Ontwikkelings Plan en de begroting van 2017 die afgehandeld moeten worden.

  Beste RobG u wijst steeds op het grote niet echt productieve ambtenaren korps. Wie heeft dat Ambtenaren korps de afgelopen 7 jaar sterk laten groeien en niet gesaneerd zoals belooft. Wie heeft niets aan de dubbele functies en de extreme pensioenen van politieke functionarissen gedaan. Wie heeft er na bijna 2 jaar gezwets over energiesubsidies nog steeds geen kostprijs voor elektriciteit kunnen presenteren.

  Beste RobG dit zijn geen frontdrama’s maar NDP drama’s die u onder ogen dient te zien indien u naar de huidige staat van Suriname kijkt.

  Let wel dat de Credit ratings een afgeleide zijn van de informatie die Suriname officieel verstrekt en dat de werkelijke stand van zaken dus aanzienlijk slechter is.

  Bouterse heeft in 7 jaar tijd, ondanks alle meevallers en alle geld dat er was voor projecten, kans gezien de Surinaamse economie te halveren. Hij is op weg naar het niveau van het jaar 2000 en u vindt dat prima.


  Maak melding
 21. Ceker vindt Robg dat geweldig, want hij zit op zijn droge ergens in een flat in bijlmer met bijstand en als hij in de pina tijd ooit naar su gaat kan hij bigin ting spelen voor die arme volk. Zakt zaken paars riool alata dagje 🐕🐕🐕🐕🐕


  Maak melding
 22. Wat voor zin heeft het nog om naar school te gaan, terwijl men als misdadiger kan overleven door je naaste gewoon te beroven, redeneren vele oerdomme jonge schoolverlaters, die de baas der misdadiger als slechte voorbeeld hebben? Wat voor zin heeft het nog om te luisteren naar de twee awariedomries in dienst van de leider der misdaad, Stef Meye en Misjieka, ze zijn gewoon bedriegers en leugenaars gebleken met hun paarse profetie over rust, vrede, voorspoed en Dubai belofte, net als hun baas? Wat voor zin heeft het als leerkracht les te geven terwijl je gewoon open en bloot wordt beroofd door de paars verdorven overheid? Wat voor zin heeft het om de criminele liegende baas, roverheid, elite ndp kader en awariedomries tegeloven. Het heeft helemaal geen zin meer om te luisteren naar de lijder van de nationale DWAZEN partij en zijn corrupte trawanten. Nu is het de tijd om deze regering weg te jagen. Ze zijn rovers en boeven gebleken en alle oerdomme leden die blijven geloven in deze misdaadregering dan rest er nog een ding, een burgeroorlog.


  Maak melding
 23. De medaille heeft twee kanten aan de ene kant beschikt de overheid niet over de middelen de salarissen te verhogen en aan de andere kant hebben zij ervoor gezorgd dat wij vandaag in deze situatie zijn beland.Maar zij zijn democratisch gekozen libbas.


  Maak melding
 24. Ray, jij bent een grote politieke onbenul net als Valies en het losgeslagen leeghoofdig gepeupel van het Front. De aan een bepaalde vorm van autisme lijdende Valies is levensgevaarlijk bezig.
  1. Hij speelt met het imago van het Surinaams onderwijs.
  2. Hij is ongevoelig voor de schade onder de studenten.
  3. Hij neemt de uitspraken van de rechter niet serieus.
  4. Tenslotte wil hij de regering, die niet over de geldmiddelen beschikt, dwingen om de geldpers aan te zetten.

  Ik ben van mening dat de regering niet moet toegeven aan de eisen van deze gestoorde autist. De hoogste tijd dat hij hard wordt aangepakt door de bevoegde autoriteiten. Met Valies is het volgende aan de hand. De hoofden van autisten zoals Valies werken anders. Ze interpreteren feiten anders en zijn sociaal-emotioneel ongevoelig of geblokkeerd. Als dit soort autisten wat in het hoofd heeft ingeprent is het moeilijk om nog met hen rationeel te overleggen. Ze zijn niet tot compromissen bereid omdat ze anders het spoort bijster raken en in paniek situaties belanden. Ze raken hulpeloos/stuurloos en dreigen in een overspannen toestand geraken.


  Maak melding
 25. Zo zie je maar weer. Milton en RobG zijn trouwe NDP-ers. Milton is een arts en RobG is een econoom en sociale wetenschapper. Beide heren weten waar ze het over hebben.


  Maak melding
 26. Kondremangs. …
  DRS lawpie. Alias Ludwig van Mulier de 2e….kan ipv DiDiBri president worden van Su……hij heeft zichzelf beschreven in zijn reactie hierboven. ….bravo lawpie. …alleen durf je niet naar Su te komen om DiDiBri en zijn corrupte bende de juiste weg te wijzen. …als je het tog nog een keer durft. ..neem je secondant milton ook mee…..die kan je perschef worden ipv limbo goebbels. …..ik denk dat je het veel beter dan DiDiBri zal doen. …trouwens iedereen zal ht veel beter dan DiDiBri doen. ….want die garnalenhersens van Desi zijn allang aangetast door die witte poeder…..alleen durf je helaas niet te komen vanuit Ptata kondre. …..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 27. @RobG

  1. Hij speelt met het imago van het Surinaams onderwijs.

  Met dank aan Bouterse heeft het Surinaamse onderwijs al tijden geen enkele reputatie.

  2. Hij is ongevoelig voor de schade onder de studenten.

  Welke studenten.

  3. Hij neemt de uitspraken van de rechter niet serieus.

  De rechter heeft over iets heel anders geoordeeld namelijk het gedoe met Jozefzoon en niet over het stakingsrecht en vooral niet over hetgeen wat nu voorlicht namelijk dat de regering haar afspraken niet nakomt.

  4. Tenslotte wil hij de regering, die niet over de geldmiddelen beschikt, dwingen om de geldpers aan te zetten.

  Beste RobG deze regering heeft net, zelfstandig, een soort gelijke deal met CLO afgesproken voor de rest van de ambtenaren. Ofwel een grotere groep en een groter bedrag voor om de geldpers voor aan te zetten. U praat poep.

  De regering neemt eerst van het volk middels de goverment take om het daarna weer uit te delen aan de mensen.

  Dit heet verdeel en heers.
  Nu wordt de goverment take verdeeld onder de ambtenaren en wordt voor een paar dagen weer de loyaliteit gekocht.

  Het is beter nu een maand de tent helemaal af te breken want de schade van 2 maanden Bouterse aan het bewind is veel groter.
  Door het hele land nu plat te leggen wordt ernstiger schade voorkomen.


  Maak melding
 28. robg@
  rob als er een onbenul bestaat dan ben jij het, korte termijn geheugen is totaal weg ,komt steeds met argumenten ,dat het de schuld is van de fronters.
  de zelf gecreëerd klerezooi is door paars gerealiseerd.
  3 miljard vals geld in omloop , de ene lening na de ander tegen woekerrentes, economie gebaseerd op alleen grondstoffen , en alles verkwanseld,
  wie controleert het gedolven goud in kilo’s we moeten maar aannemen dat het klopt ,vertrouw jij brunsie en bouta ik niet.
  en heb je al een antwoord bedacht voor de 10 projecten die afgerond zijn ,en geld opleveren, jij als econoom moet het zo op kunnen noemen,
  duurt wel lang jou reactie je bent er achter gekomen dat het niet meevalt om goeie dingen te vinden.
  je komt er dan achter dat de paarse regering het hellemaal niet zo goed doet toch


  Maak melding
 29. Kondremangs…..
  als DRanderS Lawpie alias ludwig van mulier de 2e het zo goed weet en zelfs een analyse van zichzelf kan geven….autist….kan hij net zo goed president worden ipv DIDiBri……trouwens..iedereen zou ht beter doen dan cokesnuiver desi……
  enfin….helaas durft de supersabiso lawpi niet naar su te komen….dus kruip maar weer onder je steen…jo bongrobita……je hebt je mond vol over de leerkrachten van su en spreekt minderwaardig over onze diplomas…….shame on you lawpie…tenminste proberen wij de jeugd van suriname iets bij te brengen om waardige burgers te worden van ons land en NIET de voorbeelden te volgen van jouw idool sergeant DiDiBri…….zonder diplomas……dus….gim wang biki brik voor eens en voor altijd…jo autist…..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 30. Robje-G-propagandist van Opa, jouw Opa heeft al VEEL

  EERDER, vrijwillig -samen met de DUURSTE ambtenaar

  TER WERELD hr GILMOREHOEFFIE – de GELDPERSEN

  aangezet en heeft voor RUIM DRIE MILJARD SRD gedrukt

  en uitgegeven ! Daarom Sranan FAILLIET !

  Wat is jouw probleem, WIJ ZIJN AL FAILLIET GEMAAKT door OPA DESI, daarvoor is heer Valies niet nodig !

  Worden de rovende politici gestuurd door Valies of door JOUW Opa die weigert hen te vervolgen .

  Zoek maar op DESI-GILMORE BV, Gelddrukkers !

  PS Opa DESI en zijn Bejaarden-kabinet vd de president hebben Ons Land financieel en economisch geruineerd !!

  Brandstofprijzen worden verhoogd door jouw Opa, daardoor worden onze productiekosten hoger en worden EXPORT-MOGELIJKHEDEN NOG ONWAARSCHIJNLIJKER !
  VALUTA NO E KOME ! ARME SRANANMANS !


  Maak melding
 31. Jojo, jij schuift alle schuld op Bouterse terwijl de feiten anders zijn. Bouterse heeft zich nog nooit met de inhoudelijke kant van het onderwijs beziggehouden. Dankzij het beleid van zijn regering kwamen er meer scholen en meer leerkrachten. Onder zijn bewind heeft men stappen ondernomen om het Surinaams onderwijs competentiegericht vorm te geven.

  Het waren echter Valies en andere saboteurs van NPS/VHP die de omvorming van het onderwijs dwarsboomden. Zij werkten de onderwijsvernieuwing tegen omdat hun autoriteit werd aangetast. De studenten zouden slimmer worden dan hun docenten.

  Wat is er mis aan onderwijsmateriaal dat in Nederland werd ontwikkeld? Alle investeringen in lesmateriaalontwikkeling had immers in Nederland plaatsgevonden en dat betekende een enorme besparing voor Surinaams onderwijs. In Suriname werd het boekenproject met nieuwe Nederlandse leerboeken afgeschoten door tegenstanders van de regering. Maar het zijn dezelfde leerboeken op het gebied van Biologie, Natuurkunde, Wiskunde, Nederlands, Engels, Rekenen en informatica die helemaal geïntegreerd zijn in het onderwijs op Curaçao, Aruba, Bonaire en de overige Antilliaanse eilanden. De achterlijke deskundigen bij de Surinaamse vakbonden en de Surinaamse oppositiepartijen zijn de oorzaak van zoveel ellende in het Surinaams onderwijs.


  Maak melding
 32. haco, jouw onvolwassen-gevormd-geheugen is niets anders dan het afvalproduct dat door het het Front wordt geproduceerd. Je komt alleen maar met verzinsels die nergens op slaan. De tientallen goudconcessies waren reeds jaren voor de NDP regeringen uitgegeven door het Front. Ik heb nog nooit gehoord dat de huidige regering concessies heeft ingetrokken van figuren die hand- en spandiensten verrichten voor het Front. Deze figuren bezitten nog steeds hun concessies. Ga toch spelen met je apparaat. Jij bent nog heel groen achter de oren. Jij wil meepraten met de meelopers maar je weet niet eens hoe een zeekoe zwanger raakt.

  Srafu, jij redeneert alleen maar belachelijke onzin. Economie is veel complexer dan de leugens en goedkope onzin die je aan het verspreiden bent. Simpele geesten dromen over grote hoeveelheden geld die Venetiaan zou hebben achtergelaten. De realiteit is anders. Als Suriname een gigantische voorraad kapitaal had opgebouwd waren de Nederlandse ondernemers de eersten die Suriname zouden bezoeken om zaken te doen en om kennis aan te bieden. Zij gingen echter liever naar Oeganda. Ethiopië, Kenia, Lagos, Nepal, Tanzania, enz. omdat er in die landen veel meer te halen was dan in Suriname. Suriname had niets. Venetiaan heeft de mensen een worst voorgehouden. Hiermee had hij gehoopt de verkiezingen te winnen. Met zijn leugens is hij niet ver gekomen. Pardon……….! Met zijn leugens is hij niet ver gekomen. De huidige regering is naar mijn bescheiden mening ook in de leugens van Venetiaan getrapt. Toen zij het bewind overnamen bleek de staatskas bijna leeg te zijn. De regering had vervolgens haar hoop gevestigd op de extra inkomsten uit de opbrengsten van goud, olie en grondstoffen. De crisis gooide echter roet in het eten.


  Maak melding
 33. @ Robje-propaganda-probeersel van Opa D, u zegt :

  “Jojo, jij schuift alle schuld op Bouterse terwijl de feiten anders zijn.”

  Tja, Robje Opa D heeft Miljarden bankbiljetten gedrukt, Ongedekte, Sranan is failliet en het onderwijs krijgt ook onvoldoende geld !

  Daarbij heeft Opa D tig DEVALUATIES doorgevoerd waardoor de onderwijzers bedelaars zijn geworden !

  De prijzen stijgen dagelijks door het foute wanbeleid van Opa D, inflatie is ongeveer 70 % , allemaal door uw Opa D, die wordt geadviseerd door enkele financieel en economisch ondeskundige bejaarden !

  Dus Robje, zie de werkelijkheid, Sranan moreel, financieel, economisch FAILLIET gemaakt door Opa D en zijn bevoorrechte machtsclan, de bevolking mag het uitzoeken !

  ALLE SCHULD van de ARMOEDE OP ELK GEBIED IN SRANAN LIGT BIJ IOPA D en ZIJN CLAN !

  PS : Mail hem en geeft door dat hij moet afzien van zijn plan om nog meer SRD-biljetten te drukken !

  Hij kan liever starten met de CORRUPTIE in zijn clan te laten bestrijden door het Openbaar Ministerie !
  De CLAD rapporten met klinkende namen van bekende politici uit zijn omgeving, liggen er al !!!

  UN POT A MONNIE FU A SRANAN PEOPLE BAKKA !!!


  Maak melding
 34. Srafu, jij gebruikt net als leeghoofd Esmerald, termen waarvan jij de strekking helemasl niet weet.Hetzelfde geldt voor Haco, Ray, Koos, Bigi Sma, Nobruya, enz. Als er een devaluatie of revaluatie van een valuta wordt doorgevoerd dan gebeurd dat met een reden.

  Zo simpel zoals jullie het brengen is de materie niet.Gebruik je hersenen eens nuttig om te achterhalen waarom de monetaire autoriteiten in een land tot detgelijke ingrepen hebben besloten. De inflatie in een land komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan jij me precies aangeven wat de achterliggende redenen voor de inflatie in Suriname zijn geweest? Aan oneliners en soundbites van notoire uitkeringstrekkers hebben we geen boodschap.


  Maak melding
 35. Beste RobG

  Ik geef niet de schuld bij Bouterse. Ik leg de verantwoordelijkheid waar deze hoort.

  U stelt dat er meer scholen en lokalen en meer lleerkrachten bij gekomen zijn.

  Suriname was al het land met de meeste leerkrachten per inwoner (15.000 op een bevolking van 500.000).
  Zijn deze scholen wel afgebouwd en zijn ze wel betaald. Ik herinner u graag aan allerlei problemen rond om bouwen en betalingen aan aannemers.
  Net als het academisch ziekenhuis in Wanica zijn veel plannen geeindigd bij het onthullen van een bouwbord en dat zo nu en dan 3 maal.

  Nu ben ik geen onderwijskundige maar mijn echtgenote wel en kennen wij Jozefzoon persoonlijk.
  Het is ondenkbaar onderwijs methoden onbegeleid en zonder structurele aanpassing (cultuur, omstandigheden, klimaat) vanuit Nederland te implementeren.
  Met een klein beetje minder dictatoriaal gedrag van Jozefzoon had men de Nederlandse Methoden tot maatwerk kunnen maken voor Suriname.
  Helaas Jozefzoon had niet de attitude met iemand te komen tot een goed programma waardoor het gruwelijk is mis gegaan.

  Waar is de taskforce Onderwijs vernieuwing van Jozefzoon gebleven. Waar is zijn cloon als minister van Minoc gebleven.

  Laat Valies een naar mens zijn en zijn positie veiligstellen. Het is echter te wijten aan een meer dan eigenwijze Jozefzoon dat de boeken etc. liggen te verrotten.


  Maak melding
 36. Jojo, in deze tijd van glabilisering en mondialisering leren kinderen in Nederland niet meer dat de Rijn bij Lobith Nederland binnenkomt. U wenst een terughoudende opstelling van het Surinaams onderwijs voor buitenlandse of mondiale invloeden. De tijden van vroeger zijn voorbij. Kinderen leren thans hoe b.v. aardbevingen ontstaan, berekenen waterhoogten in rivieren en kanalen, leren over x en y chromosomen, bevruchting bij planten, mensen dieren,berekenen de as-druk van voertuigen,enz. Kortom een gigantische sprong in kennis is de kinderen onthouden door het Front en haar partners. Ik verwijt Jozefzoon niets. Er worden ernstige aantijgingen aan het adres van deze man geuit terwijl deze deskundige een geboren, bevlogen onderwijzer en wetenschapper is in hart en nieren. Jozefzoon heeft het beste voor met het Surinaams onderwijs en hij wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt omdat de invoering van nieuwe leermethoden in Suriname een extra inspanning vereisen van het onderwijzend personeel.

  Het is u ook bekend dat reeds in een vroegstadium van de regering Bouterse betalingsproblemen ontstonden aan b.v. aannemers en uitvoerders van overheidsopdrachten. In die periode werd al duidelijk dat de schatkist bijna leeg was. Venetiaan en zijn pajongwaaiers hadden rondgebazuind dat er gigantisch veel geld in staatskas zat vanwege het beleid van zijn regering. Dat was een grove leugen.


  Maak melding
 37. Kondermangs……
  Diana ga elle en djompofoetoe spelen…..mijn vocabulaire begint waar de jouwe eindigt…….dus wai pasi…….
  DRanderS Lawpie kent zijn geschiedenis niet….verdraait leugens met halve waarheden….kan hij zich niet herinneren dat de toenmalige mini-ster van Onderwijs die schoolboeken , gehaald door Jozefzoon, niet verdeeld mochten worden, aangezien er in de boeken een foto stond van een demonstratie met de tekst: BOUTERSE MOORDENAAR………vele miljoenen zijn weggegooid aan het onderwijsmateriaal……..en er was 800 miljoen in de staatskas toen DiDiBri in 2010 door verraad van Lonnie en Somo aan de macht kwam…….
  Hij gaf Ienke gelijk een assemlee salaris……en wilde mevrouw Venetiaan met TWK (vanaf 2005) hetzelfde loon geven……zij weigerde die half miljoen en toen werd zij verguisd….remember????
  DiDiBri had toen ook beloofd, dat er geen dievenijzer zou zijn………nou…..iedereen heeft dievenijzer tegenwoordig…maar dat helpt niet………
  Er werd voor sinterklaas gespeeld van 2010-2015……..pas na de verkiezing in 2015 werd aan de arme bevolking gezegd dat de staatskas leeg is en er bezuinigd moest worden….nu schijten wij een buffel met zijn belijd en zijn criminele bende……..DRS Lawpie blijft steevast volhouden….autist dat hij is…….dat er nog een crisis is……..de grootste crisis in Su is vanaf 1980 sergeant DiDiBrie zonder diplomas……….en jij maar volhouden dat alles de schuld is van Vene en zijn regering??????
  Alles Is Desi Schuld……….
  Mi swagri fa??????
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 38. De heeer Melvin Bouva, één van onze jongste parlementariërs zei onlangs dat degenen die Suriname platleggen niet van Suriname houden. Mag ik uw woorden vertalen door te stellen dat degenen die Suriname kapotmaken wel van het land houden. Meneer Bouva: u zit dichter bij het vuur en heeft ogen en oren in uw hoofd. Is dit een opdracht van Bouterse om dit soort nonsens wereldkundig te maken, bent u blind of doof om niet te zien en te horen dat het niet goed gaat met ons geliefd Suriname, want als dit uw eigen mening is begin ik mij grote zorgen te maken over de toekomst van Suriname. U behoort tot de jongere generatie die straks de stok van de oudere zakken moet overnemen. Als de jongeren zo denken als u is Suriname nu en in de toekomst reddeloos verloren. Nooit gehoord van het spreekwoord: “Wie het kind lief heeft kastijdt het”. Ik denk en dat is mijn eigen mening dat degenen die Suriname platleggen meer van Suriname houden dan u met uw paarse kliek. Wanneer heeft u de regering staande het parlement durven corrigeren. U bent net als die andere 25 leden van de Coalitie niet meer en niet minder dan een ja-knikker, die alleen mag goedkeuren wat de regering zegt. Over liefde moet u zwijgen want zelfs mensen, die niet meer in Suriname wonen, houden nog steeds van het land.


  Maak melding
 39. @Robje-G propagandaprobeersel van Opa D, tjek het moderne onderwijs van Opa :

  == Corruptie is toegestaan, daders niet bestraffen !

  == Als je het land skeer hebt gemaakt, dan druk je ongedekte bankbiljetten waarna het land failliet gaat !

  == wanneer je burgers martelt en doodschiet moet je de Rechterlijke Macht saboteren om je vonnis te ontlopen !

  == wanneer je het Land failliet hebt gemaakt en de burgers
  demonstreren daartegen, dan moet je het volk intimideren en de politie opdracht geven geweld te gebruiken !

  == wanneer de onderwijzers door wanbeleid pinaren, moet je hun leider beschuldigen, zogenaamd is hij schuldig aan het staats-faillissement ! Valies mag niet opkomen voor de door prijsverhogingen en devaluaties gestripte onderwijzers !

  Allemaal opvoedkundige lessen van Opa D en zijn clan voor het Surinaamse Kind !

  PS : Opa D volgt lessen in het dictatoriale Venezuela, dus WATCH OUT !


  Maak melding
 40. In Suriname is er chaos net als in Caracas.maar daar zijn die mensen niet bang als in Suriname.Bouterse moet opstappen dat is het beste voor het land.Die Amerikanen staan als klaar om hem op te pakken en mee te nemen en naast zijn zoon te zetten in de gevangenis.Dat zou de redding van Suriname zijn.Deze domkop heeft zoveel kapot gemaakt in het land met zijn beleid.Er komen geen verbetering onder deze idioot die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden.Meer kan hij niet.Volk van Suriname jullie moeten die man wegjagen omdat hij al onze reserves heeft gestolen en niet kunnen verantwoorden.Dat is mijn advies als Surinamer.Hij moet opgepakt worden door zijn eigen militairen anders moet Amerika het doen.


  Maak melding
 41. @ RobG

  “U wenst een terughoudende opstelling van het Surinaams onderwijs voor buitenlandse of mondiale invloeden.”

  Hoe verzint u het. Ik reageer slechts dat Jozefzoon met wat minder dictator manieren de onderwijs methoden op maat had kunnen implementeren. Hij heeft dat na gelaten en daardoor is alles in containers gebleven. Hij heeft de implementatie niet gemanaged dat is geen verwijt maar en constatering.

  U stelt dat hij een bevlogen onderwijs man is. Hij heeft een huis in Nederland maar logeert als hij in Nederland is in het Okura (euro 400/nacht plus). Beste RobG ik ken de man persoonlijk en weet dat hij zeker goede hersenen had maar deze helemaal verkeerd gebruikt voor list en bedrog.

  U denkt dat hij het beste met het volk voor heeft. Gaat u maar eens vragen bij zijn volk in Klaaskreek of gaat u maar eens na wat hij bij een Krutu over Newmont geflikt heeft (verslaglegging vervalst).


  Maak melding
 42. Aai Baja…….Gaan de leraren weer staken.De Paarse bende
  lid Jozefzoon is de Hedemang, dat er geen oplossing komt bij
  dit protest. Deze man moet naar het binnenland gaan en zijn gemene praktijken daar uitoefenen bij de Joeka,s.
  Wat een bende, dat a Switi Sranang niet vooruit gaat met deze soort Nozems.Allemaal opsluiten voor levenslang!!!!
  Allemaal land verraders!!!!.CHE Mi Gado!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES