dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieS&P verlaagt kredietwaardigheid Suriname

S&P verlaagt kredietwaardigheid Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, do 27 apr – De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is negatiever over Suriname. De organisatie heeft de Surinaamse kredietwaardigheid gisteren verlaagd van B+ naar B met een negatieve outlook vanwege ‘een significante krimp’ van de economie in 2016. Dat maakte S&P woensdag 26 april bekend.

De economische tegenwind in het land zorgde er onder meer voor dat de staatsschuld van Suriname opliep, zo legt S&P uit. Ook kampt het land met een waardedaling van de Surinaamse munt en een hoge inflatie.

S&P verwacht dat de economische groei dit jaar nagenoeg op nul komt te liggen. Voor 2018 en 2019 zal er volgens de kredietbeoordelaar wel sprake zijn van groei, maar bescheiden. Het bruto binnenlands product zal in die jaren volgens S&P met 1 procent stijgen.

OVERVIEW van S&P’s aanpassingen:

* We are lowering our long-term sovereign credit rating on the Republic of Suriname to ‘B’ from ‘B+’.

* We are also revising our transfer and convertibility assessment on Suriname to ‘B+’ from ‘BB-‘.

* The downgrade reflects the worsening of our assessment of the country’s economic strength and its debt burden.

* We are assigning our ‘B’ senior unsecured debt rating to Suriname’s US$550 million bond due in 2026.

* The negative outlook reflects our view that there is an at least one-in-three chance of a downgrade over the next 12 months that delays in strengthening revenues or a failure to contain spending could result in a return to persistently high fiscal deficits and further increases in general government debt and interest expense; or that a weaker external liquidity position could put greater pressure on the exchange rate, boost inflation expectations, undermine domestic confidence, and place greater strain on the domestic financial system.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

42 REACTIES
 1. Welkom in ” SUbaiiiiiiiiiiii ” !!! Of is het toch ” Dubai ” ???***##
  Volgens de ” FLIKKERnoom ” en tevens GORE paarse FLAPDROL, ” RobG ” zullen deze feiten totaal niet kloppen.

  En nu de € 10.000 euro – vraag;

  Wat is de hoofdstad van de BOEVEN-, CRIMINELE- en NARCO staat ” SUbai ” met aan het bewind een zwaar DEMENTERENDE en immer BENEVELDE ” president ” ???

  a- SKEERmaribo
  b- PINAribo
  c- ABANibo
  d- PINAbai

  Jag önskar dig en trevlig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding
 2. Waar blijft Misiekaba?
  Als je een 2e Dubai wilt zijn dan is dit wel het laatste waarop je zit te wachten.
  Waar blijft Bouva?
  Als je dit bericht van S&P leest dan is hetgeen Bouva vertelt een kippenverhaal want het zal nooit haalbaar zijn om Suriname door deze regering een goede toekomst zal kunnen geven
  Waar blijft Simon Geerlings?
  Als je overall kijkt dan is de tijd van overleg voorbij maar eerder de tijd van mandaat teruggeven want zij kunnen het niet.

  Waarom 550 miljoen lenen tegen 9,25% rente terwijl IMF je een lening wilt geven van 480 miljoen tegen een rente van 1,05%?
  Omdat IMF eisen stelt aan hervorming wat deze regering niet wilt anders kun je zo een lening van 550 miljoen nooit nemen.

  Suriname waarheen?
  Suriname laat u horen dat dit beleid funest is voor het land en haar inwoners, nou op enkele tientallen na dan.


  Maak melding
 3. RobG
  Kun je het verklaren waarom lenen tegen 9,25% beter is dan de IMF lening tegen 1,5%
  Jij als econoom zou dit moeten kunnen uitleggen / verklaren.
  Kun je dat?


  Maak melding
 4. Bigi Sma dit is waarvoor wij gewaarschuwd hebben. Ben ook benieuwd naar de reactie van Hoefdraad. Hoe dan ook zal Suriname moeten samenwerken met het Imf. Bouterse heeft het land goed naar de klote geholpen. Komende jaren wordt pinaren voor de bevolking.


  Maak melding
 5. Ja waarom 550 milj.tegen een zo hoge rente terwijl er staatsobligaties in die tijd werden uitgegeven tegen een 2 tot 3%. Ja waarom SU tegen 9,25%.
  Meestal bij uitgifte van staatsobligaties is te achterhalen wie deze obligatiess hebben gekocht wel deze zijn “opgekocht”door een stel rijke zullen 4tot5 personen surinamers zijn. Namen mag je zelf invullen.
  Met deze twee banken,deze verschijnen op de proppen als het een puinhoop is in gelijksoortige landen. Venuzuela dochter van chavez 300 miljoen werd 600 milj us dollars is de rijkste vrouw van dit land,ook met deze twee banken samengewerkt. Surinamers 550 milj UsDollars over 10 jaar, maar denk eerder, is dit iets meer dan een miljard. Deze twee banken hebben vooraf hun cut off ontvangen ze zorgen dat wat hun toekomt in zulke deals dat ze dat binnen hebben.


  Maak melding
 6. @ Bigi Sma,

  Dit soort figuren als Misikaba met zijn Dubai, opa Bouva met zijn onsamenhangende lulverhalen, Trijntje Simons die alles recht praat wat krom is betreffende het beleid van deze regering, en dan heb je nog een top econoom Abdoel, die constant met positieve misleidende economische vooruitzichten komt, en deze crisis momenteel is gekomen vanwege de algehele wereldcrisis en dalende prijzen van natuurlijke hulpbronnen.
  Deze jaknikkers in de Dna, zijn allemaal schuldig aan de negatieve rating, die dit land nu heeft gekregen, want het zijn dit soort figuren, die alles goed vonden, wat deze regering mee bezig was, en dat was verkwistend beleid, corruptieve handelingen en ontelbare leningen.


  Maak melding
 7. -NDPérs, het gaat zo goed in het land dat buitenlandse investeerders in de rij staan om in Suriname zaken te gaan doen.

  Ik weet echt niet hoe jullie slapen, maar Suriname gaat door jullie baas Bouterse naar de verdoemenis.

  Misiekaba, Abdoel, Hoefdraad en nog veel meer, waar zijn jullie grote mond nu????


  Maak melding
 8. Rutte wacht nog steeds op Bouterse want deze had 5 jaar geleden aangebonden om Nederland ontwikkelrijkshulp te geven omdat het zo fantastisch ging met Suriname

  2017: Nederland rating AAA+
  Suriname B ( met negatieve outlook)


  Maak melding
 9. Suris jullie lezen het…….ook voor 2018 en 2019 zal de economische groei nihil zijn…….m.a.w. jullie gaan jammer genoeg hopeloze tijden tegemoet…….met dank aan regering bouta…!!


  Maak melding
 10. Het niet vinden van olie voor de kust heeft er voor gezorgd dat Sur. nu de rating B heeft zou Limbo zeggen.Altijd is het de schuld van iets extern.Nooit gelegen aan de mensen die het geld verkeerd beheerd hebben.


  Maak melding
 11. Met deze criminele regering en medeplichtige assembleeleden van de coalitie wordt het een gang naar de bodem. Er is geen samenhangend beleid om de crisis te bestrijden. Nepotisme en corruptie gaan door . Simons is tot nu toe doof en rancuneus geweest naar de oppositie. Ze heeft zich onderworpen aan de wil van bouterse en zich dienstig opgesteld om zijn enge belangen te dienen
  En nu wil deze volslagen onbetrouwbare dienstmeid van bouterse een dialoog starten met de oppositie. Met deze ndp slangen kun je geen dialoog houden
  Bouterse is een aboma. Hij drukt het hele land langzaam dood. Elk beetje lucht wordt uit de samenleving geperst.
  De enige oplossing is deze regering tot aftreden dwingen en het opsluiten van de hele ndp bende


  Maak melding
 12. Tjies alla deng dong paarse burikies en krabities mooi beet. Foefoeroe baas Bawta e mek alla sma ka. Moro paarse ka e go kong. Venezolaanse wantoestanden.


  Maak melding
 13. GEWELDIG NIEUWS toch, het hersenloze paarse “nog 5” stem en klapvee weet nu wat het betekend als je zonder enig historisch besef gaat stemmen op een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar zonder enige opleiding of scholing.
  Maar in 2020 geven ze weer hun stem aan deze populistische, megalomane randdebiel, dorpsidioot, volksmisleider en dictator in ruil voor een bak oud vreten en een lauwe soft. Op naar het 2e Dubai….


  Maak melding
 14. RobG aka LAUWPIE en Parbo gaan straks beweren dat deze kredietbeoordelaar een verlengstuk is van het Nieuw Front en dat S&P een hetze aan het voeren zijn tegen deze volkspleesident.

  Volgens Parbo is deze volkspleesident door God gezonden om dit land naar grote hoogte te brengen namelijk naar de maan.

  Dit is deze volkspleesident dan ook met verve gelukt.


  Maak melding
 15. Hallo, hallo Front idioten? Het dringt nog steeds niet door tot jullie vedergewicht hersenen dat Suriname in de hoek zit waar de klappen vallen. Een economie in recessie door daling in de grondstoffenprijzen, daling van de goudprijzen, daling in de olieprijzen, de sluiting van Suralco, enz. het gevolg daling van de waarde van de nationale valuta. Daarnaast wordt al het geld dat de overheid aan royalty’s, accijnzen en belastingen binnenhaalt voor 67% uitgegeven aan lonen voor ambtenaren en subsidies op goederen en diensten. Deze ambtenaren produceren niets voor de Surinaamse export, maar het grootste deel van de staatsinkomsten wordt wel aan hen uitgegeven en aan de subsidie op brandstoffen, elektriciteit en gas en voedselimporten.

  Als de grote bronnen van inkomsten voor het land wegvallen krijgt de overheid natuurlijk problemen en dat is nu het geval met Suriname. De overheid heeft grote tekorten en er is een gebrek aan valuta’s. Internationale rating bureaus en monetaire instellingen eisen nu van de regering dat zij een groot deel van de ambtenaren ontslaat en de subsidies op brandstoffen en elektriciteit afschaft. Hierdoor kan het overheidstekort voor een groot deel teruggebracht worden. Daarnaast moeten voorzieningen zoals gratis onderwijs, enz het ontgelden. Als de overheid deze maatregelen doorvoert neemt het overheidstekort af. Maar de Surinaamse overheid weet ook dat je niet zomaar ambtenaren kan ontslaan omdat deze personen ook gezinnen en verplichtingen hebben. De alternatieven in Suriname om deze ontslagen ambtenaren op te vangen zijn niet aanwezig. In Nederland weten kan dat wel omdat de ambtenaren in andere banen terecht zullen komen. Omdat de Surinaamse regering geen haast maakt met het ontslaan van ambtenaren en omdat de prijzen van de voornaamste Surinaamse exportproducten nog laag zijn is het oordeel voor Suriname nog negatief.


  Maak melding
 16. Goudprijs vandaag donderdag 27 april 2017
  EURO €
  1 troy ounce 1.163,13 -0,34 -0,03%
  1 gram 37,39 -0,01
  1 kilogram 37.394,98 -10,91
  US DOLLAR $
  1 troy ounce 1.262,00 -7,00 -0,55%
  1 gram 40,57 -0,23
  1 kilogram 40.573,56 -225,05
  Trend goudprijs 2016 – 2017
  Trend EURO € per troy ounce
  Vandaag 1.163,13 -0,34 -0,03%
  Gisteren 1.163,15 -0,02 0,00%
  Vorige week 1.194,87 -31,73 -2,66%
  Vorige maand 1.154,46 +8,68 +0,75%
  Vorig jaar 1.099,71 +63,43 +5,77%
  Trend US DOLLAR $ per troy ounce
  Vandaag 1.262,00 -7,00 -0,55%
  Gisteren 1.269,00 -7,00 -0,55%
  Vorige week 1.280,30 -18,30 -1,43%
  Vorige maand 1.251,20 +10,80 +0,86%
  Vorig jaar 1.243,00 +19,00 +1,53%
  Laatst gewijzigd: 27-apr-2017 16:15 CET

  Dit zijn de stand van zaken met betrekking tot de prijs van goud op de wereldmarkt.
  a.u.b NDP mensen


  Maak melding
 17. En dan praten we niet over Surinamers die grootte Goud concessie hebben. Waaronder Linscheer en Brunswijk.
  Aan wie verkopen ze het goud, niet aan de centrale bank van Suriname. Anders hadden we geen devaluatie. En betaald ze nog belasting over alles wat ze verdienen. En zo zijn er nog veel meer die dat doen. Maar de kleine mannen die wat leven zoeken op de goudvelden die worden wel door de politie staande gehouden.


  Maak melding
 18. RobG
  OOit gehoord van de tering nar de nering zetten.
  Je hebt de boodschap niet begrepen. Kom op met een plausibel verhaal waarom je leent tegen 9,25% en niet tegen 1,05%
  Voor elke miljoen US$ die je leent betaal je US$ 92.500 in plaats van US$ 10.500.

  RobG
  Alleen een nagenoeg krankzinnige zal gaan voor de lening tegen 9,25% of daar zijn wel goede redenen voor.
  Je geeft geen antwoord op mijn vraag maar houdt een lulverhaal zoals altijd.


  Maak melding
 19. Beste RobG

  Ik verwijs u graag naar de cijfers van Hoefdraad die hij bij zijn masterclass hanteerde.

  De terugval van de inkomsten door lagere wereldmarkt prijzen betreft slechts een klein deel van de inkomsten van de staat. ongeveer 30%. ofwel 70% van de inkomsten is niet door de wereldmarkt aangetast.

  Beste RobG Venetiaan moest zich 10 jaar reden met wereld markt prijzen die een fractie waren van de huidige prijzen.
  Venentiaan heeft de 2008 en 2009 crisis in 1 jaar weten te absorberen.

  Beste RobG de wereld markt prijzen zijn niet ingestort maar gestabiliseerd op het niveau dat verwacht mag worden.
  Hoefdraad heeft zelf toegegeven dat de regering droomde van het eindeloos door blijven stijgen van de goudprijzen en dat het dus nooit gedacht heeft aan stabilisatie op een lager niveau.

  Planning/Droomdenk fout van de regering waarvoor het volk nu pijnlijk op de blaren moet zitten.


  Maak melding
 20. Robg@
  Al deze ellende is te weten, aan arbeids mentaliteit, de hele economie af te stemmen op alleen grond stoffen, en die vervolgen de nek om te draaien, wedden op een paard, elk mens met middelbare opleiding kan vertellen dat dit een verkeerde beslissing is, jij bent net een struisvogel, kop in het zand, dat heet struisvogel politiek, ik had jou als econoom hoger ingeschat, en nogmaals, noem 10projecten die goed afgerond zijn (waar geld aan verdient wordt) dat moet voor jou een eitje zijn als econoom.
  En kom niet met LUL verhaaltjes aan waar van jij zelf ook niet snapt wat je opgeschreven hebt.
  Ik wacht op antwoord


  Maak melding
 21. RobG Mazda Parbo en co gefeliciteerd met jullie (volks)president.Hij loopt over van bestuurlijke en inzichtelijke kwaliteiten…Er komt nog meer,deze regering is niet ingesteld op landelijke vooruitgang.Individuele vooruitgang daar en tegen lopen ze van over.Altijd dat oud bakken verhaal over olie en goud.Waarom staan we toe dat Lonnie ons blijft bestelen..en waarom staan we toe dat de first lady salaris ontvangt?Terwijl het volk pinaart?Verdient pres zo weinig dat hij niet in staat is zijn gezin te onderhouden.Allemaal larie…ze lichtten het volk op.Het kan voor mij niet snel genoeg gaan..opzouten deze oplichters van land en volk.Wie dan komt zien we wel weer.Dat mag absoluut geen reden zijn dat deze hersenloze individuen op hun post blijven.KRUISTOCHTEN…PRES JE KIR MIE..


  Maak melding
 22. Robje-G zegt dat ambtenaren geld kosten,
  tjaaaaa……….daarom heeft jouw opa Desi een vreselijk groot Kabinet President neergezet, kosten meer dan 300 miljoen !

  Prestatie Desi en de tig adviseurs van zijn kabinet : Sranan Failliet !

  Verder heeft jouw opa Desi RUIM VIJFDUIZEND NIEUWE ambtenaren aangesteld VLAK VOOR DE VERKIEZINGEN, als STEMVEE ! (er was een personeelsstop !)

  Dus propagandist Robje-G, babbel maar rustig verder over dure ambtenaren !

  PS : ALA DEI A PINA E GO MORO FARA !

  Druk met je opa Desi nog wat MILJARDEN ongedekte SRD-bank-biljetten dan gaat Sranan nog sneller vooruit !


  Maak melding
 23. RobG

  U kijkt graag naar andere economie waar het ook wat minder gaat.
  Kijkt u dan ook eens naar Botswana voor een land waar men wel werk gemaakt heeft van corruptie bestrijding, voorzichtig investeren en spaarzaamheid.

  De regering regeert en is verantwoordelijk. Ook voor de situatie waar in men het land aantrof. In 2010 stond het land er relatief gezien heel goed voor en NU ….


  Maak melding
 24. @Rob.Gay,

  Hou je liever bezig met andere zaken dan steeds een duivels regering te verdedigen!
  En als het even kan hou je smoel of stop Parbo’s lul in je bek.


  Maak melding
 25. Rob,
  De postings hierboven spreken voor zich,
  Genoemd zijn oa.
  – Grondstoffenprijzen zijn al geruime tijd hoger dan een paar jaar geleden. Zelf heb ik dit middels grafieken (terug te vinden op rtlz.nl)
  – de inkomsten uit grondstoffen vormen slechts een klein deel van de totale overheidsinkomsten
  – het ambtenarenapparaat is uitgedijt in plaats van gekrompen.
  – de tering is niet naar de nering gezet.
  Enz enz
  Aangezien de overheid naar hun en naar jouw mening al alles heeft gedaan dat zij maar kon doen en desalniettemin krabbelt SU niet omhoog, dan is er nog maar een optie:
  het mandaat terug geven en aan het volk zeggen,
  Wij kunnen het niet ( op deze manier).
  Wij stellen voor om nieuwe verkiezingen te houden en als jullie een ander willen, ok, maar alsjullie ons weer willen dan accepteren jullie de maatregelen die wij zullen nemen.
  Lijkt mij eerlijk toch?
  Overigens valt het mij dat je spreekt over een recessie. Wat dacht je van depressie?


  Maak melding
 26. De oorzaak hiervan is bekend.En weten ook wat ons te verwachten staat .Dit is wat wij verdienen.Een volk dat voor tirannen kiest zal de rekening gepresenteerd krijgen en die moeten betalen.Het einde is nog lang niet in zicht.


  Maak melding
 27. Bigi Sma, thans zet de Surinaamse overheid de tering naar de nering en dat is in jouw ogen ook niet goed. Jij maakt geen indruk met jouw halfslachtige hersenspinsels. Jij wekt de indruk alsof de oppositie een gigantisch miljarden-buffer aan dollars en Euro’s achter de hand heeft. Je houdt de mensen een onsmakelijke met lucht gevulde worst voor.

  Jojo, jouw verhaal over Hoefdraad moet ik classificeren als een fabel zonder inhoud. Ik draai mijn hoofd niet weg voor cijfers en tabellen. Maar de informatie die je verstrekt over de 30% ben ik niet tegengekomen omdat het helemaal niet bestaat. Het is een verzinsel uit het brein van een fanatieke Fronter. Ook Venetiaan zou lachen om de poging die je doet om mensen op het verkeerde been te zetten.

  Haco, ik propageer helemaal geen mono-economie voor Suriname.Ik heb altijd verkondigd dat de Surinaamse economie een breder draagvlak moet krijgen. Het is een proces van lange termijn. Maar het zijn de grote jongens binnen VHP en NPS, de klasse der handelaren die helemaal niets willen weten een breder draagvlak voor de Surinaamse economie. De machtspositie die zij innemen wordt aangetast als Suriname meer industrie zou krijgen om o.a. de import terug te dringen. Jammer dat jij over dit soort vraagstukken niet op een hoger politiek-economisch niveau kan denken en analyseren. Jij begrijpt veel dingen niet. Je gaat kort door de bocht.Geef gewoon toe dat NPS en VHP geen poot hebben uitgestoken om de Surinaamse economie te diversifiëren. Zij zijn de oorzaken van de zwakke economische fundamenten van de Surinaamse economie. Als deze ratten weer de kans krijgen om regeermacht uit te oefenen zullen zij hun eigen economische belangen veilig stellen. Wij hebben jarenlange ervaring met hen opgedaan.


  Maak melding
 28. Jammer dat onze wannabee econoom RobGay zijn betoog begint met “Front idioten…met vedergewicht hersenen”.

  RobGay, ik kan je met 100% zekerheid zeggen dat dit een front regering met vedergewicht hersenen, nooit zou zijn overkomen…

  Houd op je voor te doen als zijnde econoom cq kenner van economische wetenschappen, want je blijft je zelf hier onsterfelijk belachelijk maken…


  Maak melding
 29. Er is maar een weg voor suriname en bouta weg naar de wc . hoe dom kan je zijn , om dit niet te zien nog 5 jaar en nu maar sardien en dagoe blad elke dag . snel bouta , opdonderen .


  Maak melding
 30. Pico, ik heb nooit beweerd dat de overheid alles heeft gedaan om de economische crises het hoofd te bieden. Dat is een verzinsel van een Front sympathisant, een NDP-hater die niets begrijpt.

  Er moet nog heel veel gebeuren in Suriname. Suriname is niet het bezit van een uitgebrande Frambo of een impotente olifant. Er moet een fundamentele verandering doorgevoerd worden in de totale economische huishouding van het land.


  Maak melding
 31. RobG
  Zie de staaf.diagrammen die hoefdraad gebruikte.

  Zie ook de misleiding van Hoefdraad door slechts de getalen van na 2012 tegebruiken en niet te laten zien hoe de situatie zich sinds 2005 ontwikkeld had.

  U bent selectief in uw weergave.


  Maak melding
 32. Welke regering er ook komt hun kennis zal niet genoeg zijn als ze niet goed nadenken over hoe het verder moet gaan.

  1. Geen concessies weggeven voor snoepgeld.
  2. Werkelijk aan de opbouw van het land denken en naar handelen en binnen gestelde termijnen de doelen realiseren.
  3. Waterdichte garanties dat geld voor de ontwikkeling van het land wordt aangewend.
  4. Corrupte voormalige leiders krijgen geen verantwoordelijkheid meer.
  5. Grondig onderzoek naar herkomst en besteding van de middelen.

  Alleen op deze wijze wordt ons land beter gewaardeerd. Want niet alleen de overheid is afgewaardeerd ook het bedrijfsleven. Want het is slecht zakendoen in suriname. Dit te danken aan de grote IMF econoom.

  Bij mijn zoeken op het internet ben ik per toeval gestuit op een boek geschreven door een surinamer S. Ramkhelawan.
  Ik zou de zg. leiders of leiders in Suriname adviseren om dat boek te lezen voor ze hun mond open doen. Naar mijn mening hoort elke surinamer dat boek gelezen te hebben om beter over de toekomst te kunnen nadenken.

  Google books
  Bibliografische gegevens
  Titel The Visionary Negotiator: Probleemoplossend Onderhandelen
  Auteur S. Ramkhelawan
  Uitgever CreateSpace Independent Publishing Platform, 2016
  ISBN 1532788088, 9781532788086
  Lengte 366 pagina’s

  Waarom slaagt de ene onderhandelaar wel en de andere niet? Waarom gaat de ene organisatie ten onder en floreren andere wel? Antwoord: Omdat er onderhandelaars zijn die anders onderhandelen. Ze weten alleen hoe ze moeten handelen als het hun goed gaat, waar de voordelen, concessies of winsten wel vanzelf komen. Zodra een veranderende toestand een andere benadering vereist, weten ze niet in te grijpen of er mee om te gaan en betalen anderen de prijs. Het is maar dat u het weet.


  Maak melding
 33. Robg@
  Wanneer ben je voor het laatst in de agrarische gebieden geweest, suikerriet plantages staan te verroeste en overwoekerd met wild groei, rijst gebieden waar de water huishouding staat te verrotten en nog veel meer ken je historie, o ja jij mag zeggen dat ik geen verstand van economie hebt, maar als dan zie hoe Suriname om gebouwd is in een tweede Dubai, krijg ik toch enigszins een glimlach om mijn. Mond, ik mag dan wel geen verstand hebben van economie, jij bent overal van verstoken zelf dagdromen gaat je slecht af.
  En dat alles is terug te voeren naar de vorige regering?????
  Jij hebt het over een hogere politieke niveau, en analyseren.
  Wat heeft jou paarse regering de laatste 7 jaar voor elkaar gekregen.
  En daar komt hij weer noem 10 projecten grootschalig die afgerond zijn en waar nog geld aan verdiend word, moet voor jou geen probleem zijn, volgens jou uitspraken hebt jij op de universiteit gezeten, ja om Het lood van het te halen.
  Kijk in de spiegel en bedenk of je nog van je zelf houd, zoja geef je zelf een schouder klopje, dan weet je gelijk waar een LUL z’n schouders zitten.
  Sari Tori


  Maak melding
 34. RobG
  En nog steeds heb je geen antwoord gegeven op mijn vraag van
  “waarom ga je lenen tegen 9,25% rente en niet voor 1,05% rente?”

  Je lult er omheen. Je hebt geen plausibele uitleg. Een ding weet ik en dat is dat economen het nooit 100% met elkaar eens zijn maar dat JIJ als afgestudeerde econoom zelfs niet eens een onduidelijke uitleg kan geven waarom je gaat lenen tegen 9,25% rente en niet tegen 1,05% rente.

  Man man man RobG wat raaskal je letterlijk en figuurlijk uit je a no mi broodmolen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES