zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechters Suriname krijgen nieuw onderkomen, aannemer kreeg geen geld

Rechters Suriname krijgen nieuw onderkomen, aannemer kreeg geen geld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – De aannemer die het nieuwe gerechtsgebouw aanlegde, moet al zijn geld nog zien. Het heeft de regering er niet van weerhouden het bijna complete gebouw open te stellen. Dit na ruim zeven jaar sinds het leggen van de eerste steen. De rechterlijke macht is zo blij als een kind. Minister Eugène van der San, onlangs nog onder vuur voor nogal krasse uitspraken, is de held van de dag. De complimenten komen niet van de eerste, de beste.

De president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks zelf puilde uit van loftuitingen. “Een lang gekoesterde wens van de rechtsspraak is in vervulling gegaan met dit heuglijke moment, namelijk de oplevering van het moderne gerechtsgebouw voor de strafsector. Opmerkelijk is dat als de wil aanwezig is en alle neuzen in dezelfde richting wijzen, resultaten gauw geboekt zijn”, zei een reuzeblije Rasoelbaks.

Alle eer dus aan minister Van der San. In de afgelopen jaren konden maar liefst vier van zijn voorgangers het niet voor elkaar krijgen. Opmerkelijk was dat advocaten niet aanwezig waren bij de openingsplechtigheid. Die blijken niet te zijn uitgenodigd. Toch waren het vooral de advocaten die door de jaren heen onvermoeid de slechte huisvesting van de rechtsspraak aan de kaak stelden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Van de rechters verwachten we geen gerechtigheid dus trots op ze zijn zijn we helemaal niet,vooral niet wanneer ze zo blij als een kindje zijn wanneer de ndp hun beloond of cadeau maakt.Stel je voor de aannemer kan geen zaak aanhangig maken tegen de ndp regering want we weten wiens zijde ze gaan kiezen vooral nu ze blij gemaakt zijn .Niet nieuws trouwens gebeurt al 37 jaren lang,Voor zijn rot uitspraken gedaan zou van der san juist door de rechters aangesproken moeten worden maar het tegenovergestelde gebeurd, ze zijn geen haar beter dan de andere.


  Maak melding
 2. Maar wie gaat nou bouwen zonder betaling? Het zal wel zijn dat de regering deze onderneming niet meer paars steunt met bouwvergunningen. Deze zelfde ondernemer heeft paars gestemden moet je paarse poepen.


  Maak melding
 3. Vreemd ,nietwaar?
  De advocaten waren niet uitgenodigd.Rasoelbaks de man van wet werkt graag met criminelen en hij is dan zo blij.
  Strafsector?!Zo Rasoelbaks wanner gaat de zaak van bouta voor,you know voor de openings plechtigheden ?!


  Maak melding
 4. Ik begrijp deze aannemer niet. Normaal wordt een gebouw in fase opgeleverd en wordt er bij elke fase betaald.
  Wie is de aannemer??!! Mogen we dat niet weten??
  Wat is het uiteindelijke kostenplaatje?? En hoegroot is de schuld van de overheid nu??


  Maak melding
 5. PFfffffff….als de ndp regering een aannemer de opdracht geeft om een gebouw neer te zetten dan kunnen de aannemers niet weigeren want anders…..


  Maak melding
 6. Een grote paarse njang is gemaakt. Men weet wie allemaal hebben gefraudeerd met bonnen etc. maar men kijkt de andere kant op……..Venezuela. 9 van de 10 rechters zijn paars besmet met het ddb virus, de werkelijke oorzaak van alle misdadigheden sinds 1980. Wo ka.


  Maak melding
 7. Rechters worden nu al voorbewerkt door de paarse maffia om ze goed te stemmen om de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar vrij te pleiten van zijn verminkingen, folteringen, martelingen en standrechtelijke moorden op 15 onschuldige landgenoten op 8 december 1982……zo doorzichtig deze aktie.


  Maak melding
 8. Die rechters dragen bij aan onrecht! Ze gaan zittenn in een gebouw waarvan de bouwer zijn geld niet gekregen heeft. Wat bezielt deze rechters die hier met de rechten van de bouwer aan de haaal gaan?


  Maak melding
 9. in een normale rechtsstaat kan de aannemer naar de rechter stappen om zijn geld op te eisen of om het gebouw terug te vorderen
  in su gaat dat anders, minister van jus/pol van der san heeft beslag gelegd op dat gebouw zonder te betalen en daar is rechter rasoelbaks zo blij mee


  Maak melding
 10. Helemaal waar…wat voor een volk zijn deze mensen?In een gebouw waar er niet voor betaald is rechtspreken?Wat een schaamteloze bende..Als je ergens niet of gedeeltelijk voor betaald hebt..en je het je toeeigend of er gebruik van maakt is er sprake van diefstal,heling,oplichterij,valsheid in geschrifte etc etc.Tenzij de aannemer een overeenkomst met ze heeft…dat ze na 2020 mogen aflossen??Mooi gebouw speciaal voor het rechtspreken van de december moorden?


  Maak melding
 11. Van der san min.v.just.
  Rechters krijgen nieuw gebouw, ondanks dat de aannemer niet is betaald. Maar dat kan niet anders. Tijd dringt. Is bijna 11 mei. Rechters blij als kleine kinderen die snoep krijgen.
  Tactiek van desie werkt. Missie geslaagd tot nu toe.


  Maak melding
 12. @JoJo,

  7 jaar gebouwd over een gebouwtje van 1.800 m2.

  Een blamage
  ……………………………………………………..
  Nonsense…we zitten al 35 jaar met een straf zaak naar de moorden op 15 burgers uit Paramaribo en een honderd tal anderen o.a. uit het bloedbad van Moiwana…


  Maak melding
 13. De rechtspraak is afhankelijk van een gebouw met airco ie vervolgens niet betaald is aan de aannemer, dit stinkt naar de misdaad, HH rechters een goed voorbeeld doet goed volgen.
  Dit is zo hypocriet, dat de rechters zich lenen voor zulke praktijken, dan weet je gelijk hoe in Suriname de rechtsvorm in elkaar steekt, wiens brood men eet wiens taal men spreekt.
  Rechters doe je best


  Maak melding
 14. Nu kunnen de heren die de rechtsorde moeten handhaven samen met de PG op schone toiletten zitten, zijn voorzien van schrijfgerei, airco en van andere gemakken. En davert het 8 decemberproces voort; van 20 april naar 11 mei en van 11 mei naar 20 juni, en dan van 20 juni naar 11 juli enz enz….Krantenkop in 2020; Bouterse heeft tot zijn dood het 8 decemberproces kunnen saboteren en frustreren, de frustratie is hem fataal geworden.


  Maak melding
 15. Jojo, een slimme denker ziet direct in dat vanaf het begin van de bouw ruim 7 jaren terug geen er geld in de staatskas was. Jouw messias Venetiaan en zijn profeten waaronder u bleven er altijd op hameren dat er miljarden aan reserves waren opgebouwd toen het regime werd overgenomen. Dat blijkt een grote leugen te zijn. Er was bij het begin van de regering Bouterse haast geen geld in de staatskas. De eerste minister van econ.zaken in de regering Bouterse hield het reeds na een paar weken voor gezien omdat er geen geld was. Zij durfde de grote investeringen niet aan omdat de financiële basis wankel was, alhoewel de vooruitzichten gunstig waren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES