zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo en Brunswijk weigeren verantwoordelijkheid troep Bouterse

Somohardjo en Brunswijk weigeren verantwoordelijkheid troep Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk voelen zich niet verantwoordelijkheid voor de politieke, economische en financiële erfenis van de eerste regering Bouterse. Toen beide leiders met hun politieke partijen in de regering zaten, ging het prima. Dat beweren de twee althans. Het verval begon nadat ze niet meer deelnamen.

Somohardjo en zijn Pertjajah Luhur, PL, worden nog voor de verkiezingen uit de coalitie gezet. Brunswijk en zijn Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij, Abop, zaten de rit uit. “We hebben ons aangesloten met de bedoeling als bewaker op te treden. Het ging goed totdat de president opmerkte dat er problemen zijn met PL, omdat met ons erbij ze niet vrij kunnen rotzooien, daarom hebben ze ons eruit gezet”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Het is dus niet terecht dat de twee leiders onder vuur worden genomen op sociale media. “Ik heb gestemd voor een beter Suriname, maar als het niet goed gaat, moet niemand mij wat verwijten. Je hebt hoop dat het goed komt. We hebben voor Bouterse gestemd, omdat we dachten dat alles goed zou gaan. Zelfs het volk dat Bouterse zes en twintig parlementszetels heeft gegeven, zit nu te schreeuwen”, zegt Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. Somo en Bruinswijk, twee handen op één buik. Dit verhaal gaat terug naar de tijd van de bevrijdingsraad en stichting Makmur. Vraag aan Somo; waar is de 7000 Nf gebleven om het stoffelijke overschot van een medestrijder van Brunswijk die door malaria in Oost-Suriname geveld was gebleven. Waar is het geld met de verkoop van het gebouw van stichting Makmur gebleven.Can wie is warung Minie aan de Witte de Witstraat in Rotterdam
  Brunswijk, waar is dat 100.000 dollar gebleven waarmee je naar Brazilië was gegaan voor wapens. Waar is al dat geld gegaan met dat rijstbouwproject in Frans Guyana? Somo, je bent de meest laagste Javaan op deze aardbol. Je maat Brunswijk is een tikje erger, daar hij in zijn beheerst gebied alle meisjes onder de 16 al gehad heeft. Dagoe,s.


  Maak melding
 2. A no mi…zit als een gezwel in dit volk opgesloten. Ook deze 2 criminelen hebben hun historisch besef uitgeschakeld om mee te kunnen graaien uit de staatskas en hebben ook gepleit voor zelf-amnestie voor de moordenaars die nu de politieke top vormen in Su. Tuig van het allerlaagste allooi zonder 1 enkel geweten.


  Maak melding
 3. De ndp heeft troep gemaakt van su klopt!
  Men wil alleen regeren om zodoende te stelen en te frauderen!
  Somo en brunsie hebben gelijk klopt!
  Weg met ndp de boeven bende! !!!!!!


  Maak melding
 4. Ik vraag me af waarom Bek en Nek nog aan het woord wordt gelaten. Alles wat uit zijn mond komt is leugen en laster. Maar de feiten liggen daar. Brunsje probeer nu ook de struisvogel uit te hangen. Hij weet van niets, hij heeft niets gedaan en het is niet zijn schuld. En deze mensen willen regeringsverantwoordelijkheid dragen?!


  Maak melding
 5. Tijdens front ging men niet zo pinaren!!!!
  De koers was 1 op 2.8.
  Bouterse is topcrimineel ongeschoolde rat die dit mooi
  Land naar de afgrond heeft gebracht!


  Maak melding
 6. Ze mogen zeggen wat ze willen, ze blijven verraders en die zijn nog erger dan didibri zelfs, hun misleider. Ze hebben flink genoten en ook misbruik gemaakt van hun positie tijdens het corrupt paars wanbeleid. allen die met didibri helpen doen het op zijn paarse beloning en omkoping. Weg met Somo en voor geen miljarden US dollars geen Boris de bankrover Lonny.


  Maak melding
 7. Mokro
  Je bent goed op de hoogte van bepaalde zaken.Maar het geld van twee en een half ton US dollar is een zekere Surin.S. van door gegaan. En heeft dhr.Van Randwijk geholpen om te vluchten.


  Maak melding
 8. Onbegrijpelijk!

  Suri heeft een jonge bevolking, maar de bejaarden hebben het voor het zeggen.

  Worden er geen (interne) partijverkiezingen gehouden.
  De (jonge) achterban van somo en brunswick moeten deze 2 mensen afzetten.


  Maak melding
 9. Fantastisch ‘MOKRO’,je haalt mij de woorden uit de mond.BEIDE GENOEMDE HYPOCRIETE SMEERLAPPEN HEBBEN NIMMER WAARLIJKE VADERLANDSLIEFDE TEN TOON GESPREID.


  Maak melding
 10. dit zijn mensen die zeggen, “if you can’t beat the system, join them”

  onder het mom, dat ze controleerde rol gaan spelen maar intussen de boel net zo hard leeg jatten en een gek aan het bewind hebben gehouden zodat hij niet berecht kan worden.
  totdat het systeem omvalt en zeggen dan “a noh mi”

  dit zijn slangen met de een gespeten tong en lullen alle kanten op en zijn het gevaarlijkst
  verraders !!!!!!


  Maak melding
 11. Tijdens front ging men niet zo pinaren!!!!
  De koers was 1 op 2.8. ontleend aan een reactie hierboven.
  Tijdens front was er genoeg geld (ontwikkelingshulp van Nederland) Front leiders hoefden hun hoofden niet te breken, maar uitgeven voor wat ze leuk vinden. Hadden ze daadwerkelijk het geld gebruikt het land te ontwikkelen, dan was Suriname niet zoals het nu is. Alles wat nu is gebeurd moet gezocht worden vanaf de tijd van de onafhankelijkheid.
  Wie heeft toen met geld gesmeten ??? Dankzij revo, is er staatsolie, bruggen over de Copename en Suriname rivier, kijk maar naar de ontwikkelingen in Commewijne. Als de olie en goudprijzen niet zou zijn gedropt zou iedereen vandaag Bouta op handen dragen en niet uitschelden. Het is gewoon pech en dat moet het volk begrijpen. Elke regering die aan de macht komt in deze periode zal zitten met htzelfde probleem. Er is genoeg geld in Suriname, die van de overheid naar particulieren zijn gegaan. Bouta heeft aantal figuren miljonairs gemaakt. Wat ik Bouta wil adviseren om die gelden terug te nemen van ze. Hij moet gewoon de moed hebben onroerend goed belastingen te heffen bij mensen die meer dan 100.000,00 usd aan bezittingen hebben, als je grote huizen en dure auto’s kan kopen moet je ook geld hebben om belasting te betalen en zo kan hij meer geld halen en het grootste deel van bevolking gelukkig maken. Just do it Bouta !


  Maak melding
 12. THEY ARE SO UGLY MOTHER FUCKER!!!

  WIM::je hebt mij laten lachen🤣🤣🤣🤣

  hebt nooit meer het woord “BEK en NEK” gehoord.ik mis mijn ‘SU’


  Maak melding
 13. Look who is talking: Pae de “landrover”, de amnestie voorstemmer voor Bouta !! @,5 miljoen US-dollars heeft hij ontvangen voor het schoolterrein aan de Gompertsstraat, dat van Minov was !!
  En Ronnie die geen belasting betaalt voor de goud en houtkap opbrengsten ( Bouta frede a-mang -dies en durft niet op te treden tegen deze bankrover en drugsveroordeelde !!!


  Maak melding
 14. @Soldier; nee hoor. Ik laat mij niet skotten, en laat mij ook niet in met mensen als Somo,Brunswijk of welk ander boef die het niet goed meent met Suriname. Ik ben een vrijdenker en heb ontiegelijk veel van dichtbij mogen aanschouwen, maar mezelf nooit laten strikken. Ik bevecht onrecht en dat doe ik met traceerbaar informatie.


  Maak melding
 15. zodra bouta en zijn team en al die medestanders van hem worden afgezet, moeten wij alles van hun AFPAKKEN totaal leeg plukken en in de staats kas storten..

  alle gronden wat ze gestolen hebben terug brengen in staats bezit en deze verdelen aan de mofina wang..

  alle gelden in het buitenland gestald,, terug halen en land opbouwen..


  Maak melding
 16. Zowel Brunswijk als Soemhardjo weten dat de crisis op de olie- en goudmarkt debet is aan de economische malaise. Ook een regering met een ander signatuur zou met deze problematiek geconfronteerd worden. Het zijn leeghoofden die op straat lopen te schreeuwen dat Bouta weg moet. Hun hoofden zijn net zo leeg als het complete hoofd van ene Esmerald. Ook het hoofd van ene Bigi Sma schijnt met koude lucht gevuld te zijn. Dit soort schepsels denkt alle wijsheid in pacht te hebben. Dit soort figuren slikt het braaksel van VHP en NPS. Ik ben daarom ook van mening dat de leiders van VHP en NPS grote lafaards zijn. Zij dromen naar macht, maar durven de achterban niet het ware verhaal te vertellen.


  Maak melding
 17. Brunswijk en Somohardjo zijn net zo als Bouterse mede schuldig aan het verval van Suriname. En dit verval van Suriname heeft totaal niets te maken met de witte man, de Nederlanders en net zo min met welke wereld crisis dan ook.

  Deze mensen hebben samen met hun kornuiten gewoon simpel het land leeg gestolen….
  Alle andere shit ten spijt is BS.

  En als je die lul vraagt wat het ware verhaal is dan kan ie dat niet produceren….een te grote leugen, dat zijn ze die NDPers…


  Maak melding
 18. Als het een Somo kost om de strijd tegen bouta te winnen dan maar Somo.
  Hup Somo hup.
  Jij brunsie jij had een tweede kans gehad om je mistake te herstellen maar je hebt ons wreed verraden,Weg met Brunsie,…


  Maak melding
 19. Niet alleen somo of brunsie is mede schuldig aan de situatie heden maar wij zijn ook mede schuldig, We zwijgen als beste en passen ons aan zelfs in de onmogelijkste situatie!!We horen,zien en zwijgen als kampioenen.Gelukkig zijn wij aan het veranderen.


  Maak melding
 20. @RobG; slik je pil of bel dr. Phil. Succes en probeer een keer de realiteit onder ogen te zien. Demagogie maakt mensen gek, jij staat op de rand van The Great Canyon.


  Maak melding
 21. Bouta bouta bouta Ai baja!
  Wat doet u met suriname?????
  Heeft u geen medelijden met volk van su?
  Doe ons een plezier en ga weg desnoods naar Afrika of
  Haïti by je maatjes daar!
  Laat het niet erger worden jonge netals Venezuela!


  Maak melding
 22. Mensen let op je zaken , let niet teveel op somo en brunsi .we dede ien a film . De koers is straks 11 voir 2018 dan zullen we nog harder gillen .


  Maak melding
 23. Het land is naar de klote geholpen deze criminelen, moordenaars, drugsbaronnen, verkrachters !!!!!!!

  Misserkaba had ons beloofd binnen 1 jaar Suriname te transformeren naar een 2e Dubai !!!!!!!!

  Wat Misserkaba vergeet is dat de mensen die in Dubai wonen en hard werken niet op hem lijken !!!!!
  Hoe wil hij dan van Suriname een 2e Dubai maken??????

  Haïti haiti haiti haiti haiti haiti haiti hait haiti haiti haiti haiti haiti


  Maak melding
 24. @Ray, jij bent te laf om toe te geven dat de regering Bouterse tot de crisis uitbrak zorgde voor economische bedrijvigheid en economische vooruitgang. Jij bent net zo onvoorspelbaar als de onweersbuien van het valse orakel Esmerald. Jullie draaien het hoofd weg voor de harde feiten van de oorzaken van de crisis. De crisis heeft invloed op de inkomsten van de overheid. De grondstoffen-, goud-, olie-,en aliminiumbaten voor de overheid zijn afgenomen of zijn gedeeltelijk helemaal weggevallen. Als de inkomsten van bedrijven tegenvallen gaat men over tot sanering van het personeel dat zorgde voor de verdiensten van het bedrijf van voor de crisis. In Suriname zou de overheid ook over moeten gaan tot sanering van het ambtenarenapparaat dat niets presteert, en vele diensten en subsidies zouden geschrapt moeten worden. Dat doet men ook in Nederland, Duitsland,enz. bij economische crisissen. Denk jij dat de Frontratten de structurele problemen bij de wortel zullen aanpakken? Nee hoor………….! Zij gaan voor het eigen belang. Read my words, I say read my words.


  Maak melding
 25. Kom op Rob,
  Je kan je niet eeuwig blijven verstoppen achter tegenvallende inkomsten. De regering heeft niets gedaan met de kennis dat deze inkomsten zouden teruglopen. NIETS.
  (Gebrek aan kunde? Gebrek aan wil?)
  Integendeel,
  ik hoor Missikeba, Bouterse en anderen (ik ben slecht in namen) roepen dat in 2017 alle beter zou gaan, later werd 2018.
  Gooi het maar op de lange termijn
  Keynes: in the long run we are all dead.
  De SRD zou weer in waarde stijgen.
  Ministers worden ontslagen (kost zeker niets), adviseurs worden benoemd (kost zeker niets)
  Idiote leningen, tegen veel te hoge rentetarieven (kost zeker niets).
  De inkomensverdeling is nog schever geworden dan het al was. Dit laatste is wat mij betreft het ergste wat de regering het volk aandoet!
  Je kan er niet omheen om deze regering een zware onvoldoende te geven.

  Wat Ray en Esmerald betreft:
  Ray is niet onvoorspelbaar. Je kan het met hem of haar oneens zijn, maar onvoorspelbaar? Neen,

  Esmerald is geen orakel en pretendeert dit ook niet te zijn.
  wat ze wel kan is, hoe ze het steeds flikt weet ik niet, (maar ik vind het geweldig) met feiten te komen die ze onder onderbouwt. Zij geeft aan hoe ze aan de feiten komt en waar
  we deze dan ook kunnen controleren


  Maak melding
 26. Brunswijk en Somohardjo zijn mede verantwoordelijk dat had ik al geschreven.Ook hebben ze hun zak gevuld met staatsfinanciën.Ze hebben ook amnestie wet helpen goed keuren dus moeten ze hun mond dichthouden punt uit.Al die lul verhalen ten spijten.Suriname is al jaren failliet zonder dat het volk het heeft geweten.Bouterse die is een domkop die alleen verstand heeft van wapens om te doden en dat wist Brunswijk en Somohardjo en toch zijn ze in de regering gaan zitten.Ook het volk die op de NDP hebben gestemd en Bouterse tot president heeft gekozen hebben spijt dat ze deze idioot hebben gekozen.Ze zijn omgekocht en nu janken ze.Ook Hooghart profiteert van Bouterse en daarom koos hij de kant van hem.Hij denk zo snel mogelijk rijk te worden.


  Maak melding
 27. NDP Regering had een mail naar Khadaffi van Libie gestuurd een paar jaren terug .

  In de mail stond dat Khadaffi naar de demonstranten moest luisteren en aftreden .

  Waarom luistert NDP Regering nu niet naar de demonstranten in Suriname en telkens blokkade op werpen voor de groepen .

  Lacking van buitenlanse zaken had de mail gestuurd ,ik heb de mail nog in mijn computer .

  Laat NDP Regering ook een mail naar Assad van Syrie en Noord korea .

  Dank zij NDP Regering en Frankrijk is Khaddafi dood gegaan .

  Khadaffi was 1000 x beter dan deze NDP slopers zelf een beetje rijst kunnen zij niet delen voor de bevolking groepen .

  Khadaffi was geen bedelaar net als NDP Regering om IMF geld te vragen .

  vragen jullie Limbo SRS Radio waar de mail van Khadaffi is .

  Wij van Nieuw Front of V7 zouden nooit een mail naar Khadaffi in Libie sturen .


  Maak melding
 28. @RobG
  Ik zal bij het begin beginnen!
  Landen die voorheen Suriname steunden blijven weg of weigeren zo te doen. En groot gelijk hebben ze!Anders zou dat aangeven dat de landen allemaal een coup toejuichen!Niemand wil een coup hebben in eigen land en niemand wil bevriend zijn met een dictator! Bovendien verwacht men geen taferelen als uit je bed sleuren en op staande voet executeren!
  In andere landen respecteert en leeft men wetten na. Het hoogste macht in een land ligt bij de rechters,
  Bouta je baasje is all in one,Hij pleegt meerdere coups,hij is de veroorzaker van de moiwana slachtingen, hij executeert zonder pardon is daarom meedogenloos,heeft zichzelve met amnestie beloofd,laat de rechters dansen naar zijn pijpen ,op zijn muziek dus.Voedselpakketten is een uitvinding van hem kortom alles dat slecht gaat in Suriname daarvoor is je baasje verantwoordelijk en het begon allemaal op 25 feb 1980,wat een vervloekte dag!!
  En nu loopt hij te smeken om vergiffenis,en beweert nooit gezondigd te hebben. Wel hij kan de ndpers voor de gek houden maar niet ons,de rest dus!


  Maak melding
 29. @pico,

  Bedankt voor het compliment.
  Fijne Koningsnacht en avond.

  Ik heb gehoord dat de professor een (oranje)lint krijgt voor beste (paarse) trol 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 30. Als Front zoooooo goed was zat Bouterse vandaag niet op de stoel. Allemaal ratten bij elkaar.

  Het was zoals altijd kiezen uit twee kwaden, en dat is het probleem in Suriname.

  Nu staan Santhoki, Brunswijk, Somo, en Rusland te springen om de macht over te nemen van opa Bouterse. Het wordt zoals vanouds poer van de regen in drup.

  Laten deze oudjes, landverraders, drugsdealers, moordenaars, promisculeuze en principeloze graaiers oprotten en plaatsmaken voor een jonge garde met een frisse blik. Dan kan er misschien nog iets worden van ons mooie Suriname.


  Maak melding
 31. ALOHA…….Aai mi Gado……..Willen Papa SOMO en de grote boef LONNIE gaan regeren.Deze 2 Boko Boko,s moeten eerst een hoge Scholing genieten om in de Pres stoel te gaan zitten.
  Die Lonnie heeft een gekochte diploma ondro tafra wang.
  Omdat deze Lonnie stonk in geld met z,n boevenstreken.Al
  die illegale Concessies van Goud en Hout in het binnenland moet hij eerst aan de Rechtstaat Suriname teruggeven die Graaier Lonnie. En daarom heeft hij met geld een Nep en geen verdiende Diploma op zak.Papa Somo is beter voor een Pinda Toko. Dus 2 ongeschikte kandidaten om een land als Suriname te regeren. Che Mi Boy!!!!!


  Maak melding
 32. Somohardjo en Brunswijk moeten zich schamen en hun mond dichthouden want ze hebben ook met Bouterse geregeerd en gesteund met die amnestie ten kosten van alles.Schaamteloos zijn ze en zakkenvullers.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES