woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSylvana hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk

Sylvana hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk

-

Does Travel - naar Suriname

Sylvana Simons hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk, maar krijgt juist nog geld van de partij, heeft de kantonrechter besloten. Simons was een van de boegbeelden van de partij voordat ze net voor Kerst bekendmaakte haar eigen partij, Artikel 1, op te willen richten.

Haar voormalige politieke kompanen eisten 60.000 euro schadevergoeding wegens contractbreuk en schending van de geheimhoudingsplicht. Sylvana was in dienst van de stichting Ondersteuning Groep Kuzu/Özturk, de stichting achter Denk. Het was de bedoeling dat de in Suriname geboren Simons na de verkiezingen de Tweede Kamer in zou gaan namens de partij.

De rechter oordeelt dat er geen sprake is van contractbreuk. Het oprichten van Artikel 1 was niet persé in strijd met goed werknemerschap. Daarnaast heeft Simons nooit haar arbeidsovereenkomst officieel opgezegd. De stichting achter Denk heeft haar daarna dus onterecht ontslagen. Daarom moet de partij Simons nog doorbetalen, wat neerkomt op zo’n 5.000 euro bruto.

Ook het schenden van de geheimhoudingsplicht wijst de rechtbank af.(Bron: NOS.nl)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Ze kan in Nederland blijven daar kan ze nog geld krijgen als ze haar zin krijgt.Benne benieuwd wie haar in dienst wil nemen,stel je voor je neemt haar in dienst en voordat je het weet moet je naast een salaris ook nog schadedvergoeding gaan betalen.
  RIP politieke carriere van Sylvana ,het was van korte duur. Hopenlijk horen we niks meer van jou!


  Maak melding
 2. Het is feitelijk onjuist om te stellen dat Sylvana een andere partij (Artikel1) wilde oprichten toen ze een dag voor kerst op uiterst laffe en achterbakse wijze uit DENK stapte. Zij en Ian van der Kooye waren immers bewezen al vanaf 6 december of zoveel eerder bezig met de oprichting van Artikel1, gelet op de datum van registratie van de website en de inschrijving van de partij in het Verenigingsregister.
  Juridisch mag het dan misschien, ethisch klopt het natuurlijk van geen kant.


  Maak melding
 3. ik ben geen sylvana fan maar ik walg nog meer van die denk idioten
  sandew hira is lid van denk, daarom zat die kuzu samen met sylvana op de voorste rij bij de laatste keti koti om bouta zijn algemene vergevingsdag in te voeren
  achterlijke partij, denkt dat hij sylvana binnen haalt en daarmee ook de rest van de surinamers
  wha ha ha ha ha ha ha
  je moet wel erg laag zijn gezonken om op die partij te stemmen


  Maak melding
 4. sylvana heeft denk verlaten wat is daar mis mee. een mens mag altijd haar mening herzien. sylvana heeft denk geen dolk steek in de rug gegeven, als het wel zo is WAT heeft denk aan partij van arbeid gegeven ook een dolk of nog erger? geef haar de ruimte om van haar onnozele avonduur bij te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES