dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Korps Politie Suriname moet doodseskadermaskers verklaren'

‘Korps Politie Suriname moet doodseskadermaskers verklaren’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Het Korps Politie Suriname, KPS, moet uitleg geven over doodseskadermaskers die bij manschappen zijn waargenomen. Advocaat Hugo Essed vindt dat zo’n evrklaring niet kan uitblijven. Leden van de Mobiele Eenheid van het KPS vielen op met de maskers op, toen ze optraden tijdens massademonstraties. De maskers veroorzaakten nogal wat ophef en felle reacties op sociale media.

Burgers vinden de enge maskers niet kunnen. De Mobiele Eenheid heeft zich niet eerder op deze manier getoond. Deze manier van presenteren wordt als ervaren als een ‘duidelijke vorm van intimidatie’. Het is onaanvaardbaar. “De zaak moet tot de bodem onderzocht worden. Dit is niet goed te keuren”, zegt mr. Essed tegenover de Ware Tijd. Wat ook niet door de beugel kan, is het gewelddadig optreden van de politie.

Dit en het dragen van speciaal doodseskadermaskers voorspelt weinig goeds. Het is des te enger daar nog meer protestdemonstraties gepland staan. “Laten we maar hopen dat het niet leidt tot werkelijke doodseskaders”, zegt Essed. Intussen heeft zowel de politie als de organisatie van de protesten toegegeven fouten te hebben begaan. Afgesproken is dat voor het demonstreren een vergunning zal worden aangevraagd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Het blijft onbegrijpelijk dat de jongeren van Suriname anno 2017 gekozen hebben om zich te laten leiden door een drugscrimineel.
  Maar dan wat leren ze op school ?? Ze hebben geen principes. En Hoefdraad, min v financien, maakt t nog “mooier” door te zeggen corruptie is een mentaliteit van Suriname.
  Dit is een zeer verdrietige en telleurstellende ontwikkeling.


  Maak melding
 2. Het Korps van de Politie Suriname heeft niets aan niemand te verklaren. Wie of wat denkt Essed wel dat hij is ?
  Als oud actief lid van de volksmilitie zou hij toch beter moeten weten ?

  Uit deze uitspraak blijkt dat hij een hele slechte advocaat moet zijn want zo iets kleins zo groot opblazen ???

  Nou, de eerstvolgende keer verschijnt de mobiele eenheid met zwarte bivakmutsen op, zwarte leren handschoenen aan en indien nodig leden van CTU in full battle gear als ondersteuning !

  En dan maar kijken wat onze Hugo daarover te kletsen heeft, want orde handhaving ‘is not a tea party’ !!!!!!!


  Maak melding
 3. @Deze ex militie man van Bouterse moet zich maar gaan bezig houden met zijn verloren 8 december poppenkast.i p v.een stok te zoeken om de hond te slaan.HUGO ESSED JE BENT EEN DOMME MAN,..denk goed na voordat je onzin uitlaat.EZEL.


  Maak melding
 4. Wellicht waren de agenten bang kennissen tegen te komen en wilden ze niet herkend worden omdat ze zich schaamden voor wat ze aan het doen waren.
  Het kan ook zijn dat ze bang waren voor het volk en hoopten dat de maskers het volk bang zouden maken.

  Wat er ook achter zat, het was zeker angst dat hen er toe bracht de maskers op te zetten.


  Maak melding
 5. Milton

  Alleen laffe mensen verschuilen zicht achter een masker.
  Het is ongehoord dat een rechtshandhaver zich onherkenbaar maakt.

  Bivak mutsen worden door politie slechts gebruikt indien zware criminelen opgepakt worden en er zware represailles gevreesd moeten worden vanuit criminele milieu’s.

  Politie die zich zo verschuilt en indruk probeert te maken is geen rechtshandhaver meer maar de lange arm van een criminele organisatie.


  Maak melding
 6. “An eye for an eye makes the whole world blind”
  Criminaliteit bestrijden kan beter door voorlichting, educatie, werkgelegenheid en natuurlijk een voobeeldige regering.

  De NDP is een criminele organisatie dat zich laat beschermen door gemaskerde criminelen.


  Maak melding
 7. Hugo Essed legt wel een dosis brutaliteit aan de dag om van de politie te eisen dat zij details prijsgeeft van geclassificeerde informatie. Deze figuren tonen geen respect voor het werk van de politie. Hoogste tijd dat de politie het hem duidelijk maakt dat hij zich niet moet bemoeien met het werk van de dienders. Essed maakt deel uit van het kamp van waaruit de criminelen worden aangestuurd om overvallen te plegen en om burgers te vermoorden. Zij zijn druk bezig om de regering in diskrediet te brengen zodat zij politieke macht kunnen verwerven. Dat is de hele logica achter de acties van de bepaalde figuren die uit zijn op macht. Ik hoop dat ze mijn bericht niet deleten zoals in de afgelopen dagen is gebeurd.


  Maak melding
 8. Milton
  In drie van de vier alinea’s sta je achter het korps van politie en schrijf je dat er niets aan de hand is dat niet geoorloofd is.
  Edoch, in alinea 2, waarin je beweert dat de advocaat een slechte advocaat is, (omdat hij iets aan de kaak stelt), geef je aan dat het gedrag van de korps toch niet helemaal correct is, want je schrijft zelf: “want zo iets kleins zo groot opblazen ???”
  Hiermee ondermijn je je eigen stelling


  Maak melding
 9. Dat waren “Ton Ton Macoute” als voorbeeld uit Haiti, alvast geintroduceerd !! Advies en opleiding door Hatiaanse “Ton Ton Macoute” die zich al hier in het land hebben gevestigd !!
  Oom van “Abrabroki” gaat ze ook in zijn wijk zien opduiken,het is al een ghetto wijk geworden !!


  Maak melding
 10. Kondremangs…..neem milton niet kwalijk…hij komt hier alleen een fatoe halen en zit te genieten hoe wij onze neki tee ergeren……
  of hij voelt die pina niet..want hij zit in kowroe ptata te genieten van zijn uitkering…..of hij zit op DiDiBri zijn schoot…enfin….
  Feit is dat de ME beter keihard kan optreden tegen de dagelijkse zware criminaliteit ipv weerloze ongewapende burgers die voor hun RECHT…jawel RECHT opkomen…….
  ik heb mijn neefje,die bij de ME zit,al gezegd dat hij een paar klappen v mij gaatkrijgen


  Maak melding
 11. De brutaliteit van figuren als Essed lijkt wel grenzeloos te zijn. De politie is niet verplicht om geclassificeerde informatie aan een gefrustreerde advokaat te overhandigen. Essed vraagt zich ook niet af waarom de politie met kogelvrije vesten rondliep. De oppositie waar Essed deel van uitmaakt stuurt criminelen aan om overvallen te plegen op winkeliers en burgers. Deze vrienden van de oppositie schromen er niet voor om in hun rooftochten burgers te doden. Ik neem het de minister van Justitie daarom ook niet kwalijk dat hij deze Front-rovers wil opruimen. Het Front zet de rovers in om de regering in diskrediet te brengen. Zij willen hiermee het land destabiliseren en de regeermacht in handen krijgen. RobG.


  Maak melding
 12. Milton, Nederland hoeft maar een F16 naar SU te sturen en kijk hoe deze helden het oerwoud in vluchten. Surinamers hebben nooit voor hun vrijheid hoeven te vechten zoals andere landen n daarom zijn het ook de grootste lafbekken die ik ken. Daarvan is Milton er een van.


  Maak melding
 13. Waarschijnlijk hadden de agenten bouta,de farc,ctu en dino in gedachten,Ze deden zo om bouta een plezier te doen of omdat ze gekend willen worden als de doodseskader van Suriname,


  Maak melding
 14. Die zgn.'”Helden” met hun bivakmutsen zijn lang gestrafte paarse moordenaars en verkrachters uit Santo Boma, die zijn ingezet in ruil voor strafvermindering. Dat zijn de praktijken van Nazi-Desi en zijn criminele moordbrigade.


  Maak melding
 15. Internationaal, heeft Suriname zich nog belachelijker gemaakt, vanwege een moordenaar en veroordeelde drugsdealer als president, en nu weer, om met dit soort maskers, een vreedzame protestdemonstratie te verstoren.


  Maak melding
 16. Bij elk optreden van speciale eenheden, waar ook ter wereld, wordt er vaak gebruik gemaakt van bivakmutsen en of andere vermomming om de identiteit van de drager niet te onthullen.
  In dit geval was er sprake van een excentrieke masker die een van de politieleden op had.
  Een balaclava (bivakmuts met 3 openingen voor ogen en mond) heeft ook een afschrikwekkende impact op mensen wanneer speciale eenheden deze op hebben.

  Ergo, de essentie van het optreden door de politie wordt nu verlegd naar iemand die een masker op had, onderwijl enkele burgers bezig waren de openbare orde te verstoren en op de politie in te slaan !

  En die Essed is niet heilig of zaligmakend want we moeten nagaan wat hij in de tijd, toen hij lid was van de volksmilitie, allemaal heeft uitgevreten.

  Hoe is het trouwens met Wilgo Valies ??? Heeft hij nog steeds rust nodig of zit de schrik er nu goed in bij hem, want het is stil aan de overkant !!!

  Bij een volgende overtreding van Wilgo moet hij voor enkele dagen worden opgebracht, en hem met gebruik van waterboarding exact laten vertellen wie er allemaal achter deze acties zit.


  Maak melding
 17. RobG
  Hugo Essed legt wel een dosis brutaliteit aan de dag om van de politie te eisen dat zij details prijsgeeft van geclassificeerde informatie.

  RobG
  Weet je wat geclassificeerde informatie is die voor mijn part kan en moet worden achtergehouden?
  Jou geboortedatum en de economische peuters opleiding en je speelgoed IT opleiding


  Maak melding
 18. milton
  Nergens ter wereld zie je politie in maskers optreden in een democratie tenzij een land de dictatuur heerst.
  Alleen criminelen gebruiken maskers om zichzelf onherkenbaar te maken. Kijk maar naar Suriname waar het schering en inslag is dat je gemaskerde boeven en rovers en overvallers te pas en te onpas op bezoek krijgt.


  Maak melding
 19. milton

  Bij elk optreden van speciale eenheden, waar ook ter wereld, wordt er vaak gebruik gemaakt van bivakmutsen en of andere vermomming om de identiteit van de drager niet te onthullen.In dit geval was er sprake van een excentrieke masker die een van de politieleden op had.
  Een balaclava (bivakmuts met 3 openingen voor ogen en mond) heeft ook een afschrikwekkende impact op mensen wanneer speciale eenheden deze op hebben.

  Ergo, de essentie van het optreden door de politie wordt nu verlegd naar iemand die een masker op had, onderwijl enkele burgers bezig waren de openbare orde te verstoren en op de politie in te slaan !

  En die Essed is niet heilig of zaligmakend want we moeten nagaan wat hij in de tijd, toen hij lid was van de volksmilitie, allemaal heeft uitgevreten.

  Hoe is het trouwens met Wilgo Valies ??? Heeft hij nog steeds rust nodig of zit de schrik er nu goed in bij hem, want het is stil aan de overkant !!!

  Bij een volgende overtreding van Wilgo moet hij voor enkele dagen worden opgebracht, en hem met gebruik van waterboarding exact laten vertellen wie er allemaal achter deze acties zit.

  ==============================================

  Volgens mij ben je van de pot gerukt. Vreedzaam demonstreren is een recht in Suriname. Wat de politie doet is het vreedzaam demonstreren onmogelijk maken. Dit gebeurt alleen in dictatoriale regimes Dhr Vallies oppakken en waterboarden is helemaal niet aan de orde. En mocht dat toch gebeuren dan hebben Vd San en Bouterse een levensgroot probleem.


  Maak melding
 20. Het land en volk zijn reddeloos verloren als de moordenaar en zijn drugsmaffia aan de macht blijven. Hun generatie zal ze nog vervloeken om hun oerdomme keuze, didibri aanbidden en vereren en de misdaad aanhangen.


  Maak melding
 21. RobG

  “Hugo Essed legt wel een dosis brutaliteit aan de dag om van de politie te eisen dat zij details prijsgeeft van geclassificeerde informatie. Deze figuren tonen geen respect voor het werk van de politie. ”

  Beste RobG u bent een malloot. De politie in Suriname heeft zelfs toegegeven dat dit een uitermate slechte vertoning was en het niet getolereerd kan worden dat ME met dit soort maskers op kan en mag optreden.

  U verklaart het tot geclassificeerde gegevens dat een politie ambtenaar zich verschuilt achter een masker terwijl hij een vreedzame demonstratie begeleidt.

  De overheid capituleert op alle punten voor de demonstranten en RobG zet een grote mond op om iets wat de verantwoordelijke commissarissen toegeven als FOUT goed te praten.
  Wat voor een complex heeft U.


  Maak melding
 22. Robg@
  Ik heb je ooit uitgedaagd, en gevraagd om 10 projecten op te noemen die afgemaakt zijn, dat is voor jou een eitje.
  En die nog steeds werken, aubergine maak mij blij.
  Liepen er maar meer van deze mensen rond in Suriname, hij geeft tegen gas, in 1982 werden degenen die tegen gas gaven op de vlucht dood geschoten wil je dat weer zien, probeer het in de bijl er, zal je zien wat er gebeurd


  Maak melding
 23. Milton’s benadering en zijn zienswijze past precies in het plaatje van de president en dhr.Brunswijk en nog een paar anderen.Van het zelfde stof een pak zou je kunnen zeggen.Dat verdient een gepaste beloning..reik die man een houtconsessie aan en een welverdiende goudmijn.


  Maak melding
 24. @RobG, Bouterse heeft ook nooit respect gehad voor de politie. Weet je nog hoe hij de politieagenten in de jaren 80 heeft genoemd ????

  Politiebureau in het centrum van Paramaribo is ook afgebrand.


  Maak melding
 25. Kondremangs……waaris DiDiBri zijngrotebek nu??????? Hij beginteen buffelteschijten….laat de jeugd nu zien hoe we tijdens de militaire dictatuur protesteerden…..de kracht van de demonstraties ligt bij de surinaamse vrouwen…..tegen mannen kunnen de ordetroepen stoer doen…..maar tegen vrouwen kunnen ze niet op…….let maar op…..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 26. Een NDP-idioot wil Ongewapende burgers die demonstreren tegen het Bouta-faillissement laten WATERBOARDEN !

  Ga Desi in SU helpen nog enkele miljarden aan Ongedekte SRD-bankbiljetten te drukken en uit te geven !

  Inderdaad heeft Desi het Volk, Onze Financien en Onze Economie, GEWATERBOARD ! VERNIETIGD !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES